خبر یزد

آخرين مطالب

آیین رونمایی از کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» برگزار شد مقالات

آیین رونمایی از کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» برگزار شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، مصطفی مومنی‌راد مدیر مرکز معماری در آیین رونمایی از کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» به تمرکز مرکز معماری حوزه هنری بر آموزش و فعالیت‌های آموزشی در قالب مدرسه معماری و برگزاری کارگاه‌های متعدد و بحث پایگاه داده مطالعات معماری اشاره کرد. 
در ادامه سید محمد بهشتی اظهار کرد: ما در همه امور از جمله در عرصه معماری دچار یک اغتشاش عظیم شده‌ایم.
تا سال 1335 هر بنایی در سطح کشور وجود دارد مردم ساخته‌ بودند و از کوچکترین روستاها تا بزرگترین شهرها همه بناهای خوب و دوست‌داشتنی بودند ولی از سال 1335 مجموعه بناها تقریبا همه زشت، غلط و نادرست هستند چراکه دچار اختلال در اهلیت شدیم. 
وی بیان کرد: اهلیت یک نحو معرفت داشتن، یک نحو شناخت داشتن است، اهلیت معرفت به مفهوم وجودی است یعنی وقتی یک جا هستیم آنجا ادامه وجود ما است. 
شرط بقا احیای اهلیت است
بهشتی با تاکید بر اینکه اختلال در اهلیت خسارت زیادی به سرزمین و منابع وارد کرده است و ما به واسطه آن بلاهایی سر خودمان آورده‌ایم که باید به نسل‌های بعد جواب پس دهیم چراکه نام نیک برجای نگذاشته‌ایم و دیگر منابعی هم نداریم که بخواهیم خرابکاری‌ها را بپوشانیم بنابراین شرط بقا در حال سخت‌تر شدن است. 
وی با بیان اینکه شرط بقا در سرزمین ما احیای اهلیت است، گفت: افرادی که اهلیت دارند در جامعه بسیار کمیاب و نجیب هستند، آنها در شبکه‌های اجتماعی عرض اندام نمی‌کنند و شو ندارند. اقتضای اهلیت نجابت ، تواضع و اخلاق‌مداری است و در این میان محمدرضا اولیا از افراد دارای اهلیت است و باید قدر وی را دانست.
بهشتی در پایان سخنانش بر اینکه باید ارتباط بین افراد دارای اهلیت و طالبان اهلیت برقرار شود، تاکید کرد. 
غلبه شعار بر شعور
در ادامه کلیپ سرزمین کهن از یزد پخش شد. هادی ندیمی که دیگر سخنران آیین رونمایی از کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» بود گفت: وجود ما همچون آبکده‌ای است که می‌تواند گل‌آلود شود. حلول وجود انسان میتواند آبکده‌ای شفاف باشد که عمق او را نشان دهد. به عبارتی دیگر حقایق پنهان نیستند بلکه این انسان است که با خشم، غرور و منفعت طلبی آبکده وجود خود را گل‌آلود می‌کند. 
وی در بخشی از صحبت‌ها خود تاکید کرد: امروز شعار ما بر شعورمان غلبه پیدا کرده و خود را با شعار به جامعه معرفی می‌کنیم و شعار هم پایان ندارد.
پس از پخش کلیپی درباره نحوه تدوین کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» محمدرضا اولیا گفت: کسی که دست به قلم می‌شود از هویت مهمی برخوردار است. چنین فردی می‌خواهد دیگران هم از آنچه او برخوردار شده استفاده کنند. این کتاب نگاه پروژه‌ای ندارد چراکه در کارهای پروژه‌ای ما آغاز و انجام را شاهد هستیم در حالیکه به نظر من فرآیند اهمیت بیشتری دارد و اینکه سهم ما در آن تحول و اتفاق چیست. ما باید ببینیم موقعیت تاریخی و جغرافیای ما چه اقتضاعات و امکاناتی دارد و چطور می‌توانیم در تاریخ سربلند شویم.
وی در ادامه به فصل مشترک معماران امروز و گذشته اشاره کرد و سوالی مبنی بر اینکه معماران و کسانی که در کار ساخت و ساز هستند چه فصل مشترکی با معماران دیروز دارند؟ آیا زبان هم را می‌فهمند؟ را مطرح کرد. 
هشدار به معماران
این استاد دانشکده هنر و معماری همچنین گفت: خداراشاکر هستم که توفیق این را داشتم که روی اصطلاحات معماری سنتی تامل کنم و به جایگاه کلمه و تاثیرات آن در حیات روانی و بیولوژیک فکر کنم. متاسفانه امروز تمدن بدلی شکل گرفته و وظیفه ما است که به کسانی که در ساخت و ساز دست دارند هشدار دهیم که با کپی برداری و گرته برداری آنچه را هم که داشته‌ایم از دست می‌دهیم و معماری نادرست محیط را تباه می‌کند و انسان را به تباهی می‌کشاند. 
وی در سخنانش به این نکته اشاره کرد که ما گذشته را برای گذشته‌شناسی نمی‌خوانیم بلکه برای درس‌هایی می‌خوانیم که باید به آیندگان هدیه کنیم. 
نویسنده مقالات کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» تاکید کرد: ما توسعه و وسعت دادن را با فاصله از ژرف‌اندیشی، تامل، نگاه عمیق و دقیق می‌دانیم و همین باعث رشد بی‌رویه شده است.
در پایان این جلسه، پس از پخش کلیپ، کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» رونمایی شد و از محمدرضا اولیا نگارنده این اثر با اهدا هدیه‌ای تجلیل شد.
لازم به یادآوری است، کتاب «در جستجوی آداب آبادانی» دارای 266 صفحه است که علاوه بر مقدمه هادی ندیمی از فصل هایی چون «هنر و معماری سنتی یزد، فهرست کلی آثار تاریخی یزد، بازار یزد، مسجد جامع فهرج یزد؛ اثر کم‌نظیر دوران انتقال، رباط زین‌الدین، یادمان‌ها، رسانه‌ای برای ارتباط با آیندگان، جایی برای زیارت و پیوند کاشی‌کاری سنتی و صنعت سرامیک» تشکیل شده است.
نگارنده در دیگر فصول این کتاب، سرفصل‌هایی چون «نیایش و آفرینش فضا، منکرات در معماری و شهرسازی یزد، میراث‌فرهنگی در کما، گزارشی از نهمین همایش بین‌المللی مطالعه و حفاظت معماری خشتی در یزد، فرهنگ صیانت و از نظام‌مهندسی دیروز تا نظام‌مهندسی امروز» را مورد تحقیق و تفحص قرار داده است که می‌تواند برای دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترای معماری و شهرسازی، کارشناسان معماری، کارشناسان مرمت، مدیران ستادی و اجرایی امور معماری و شهرسازی منبع و مرجعی قابل اتکا به حساب آید.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/642558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشریح آخرین وضعیت ماهواره «پارس1»/ساخت نمونه اصلاح شده تا پایان سال

وزش باد شدید در استان یزد

شاعرانه/چنین گفت رستم به اسفندیار

کشف نشانه‌هایی از ذره‌ای مرموز به نام «گلوله چسبناک»

ثبت اطلاعات بیش از 90 درصد جمعیت استان یزد در سامانه سیب

توضیحات وزیر فرهنگ و ارشاد درباره اقدامات انجام شده برای قیمت کتاب

رفع معارض کارخانه درخشان یزد/ضرورت تقویت زیرساخت ها

3 واحد شن و ماسه در محور یزد - مهریز پلمب شد

6 هزار مترمربع از اراضی ملی شهرستان مروست رفع تصرف شد

بنیاد گیلان، دستگاه برتر در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شد

تقدیر نماینده ولی فقیه در استان از مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان

آیین تجلیل از دختران شاهد به مناسبت روز دختر در همدان

فلسفه وجودی بنیاد شهید و امور ایثارگران ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

رسمی: کاپیتان تمدید کرد و یک فصل دیگر ماندگار شد

درمان غیر تهاجمی آسیب نخاعی ممکن می‌شود

حکایتی دلنشین از اردشیر رستمی

شاهکار مهندسی SpaceX

تکامل چگالی سیاهچاله

فروش برخی مدارس در طرح مولدسازی از شایعه تا واقعیت؟

آغاز عملیات اجرایی فاز دوم آزادسازی بلوار شهید موحدین در یزد

اختصاص تنها 5 درصد از سهمیه حج تمتع به خانواده‌های شاهد و ایثارگر

آیین بدرقه زائران ایثارگر حج تمتع در استان البرز برگزار شد

دیدار با کتاب‌خوان‌ترین رهبر دنیا

شاهنامه شناسنامه ملت ایران است

شیشه‌های آینده از بامبو ساخته می‌شوند!

هوش مصنوعی یاد گرفته چطور انسان‌ها را فریب دهد!

محفل نویسندگان منادی در یزد برگزار می‌شود

تجربیات پایتخت و اصفهان در خدمت کیش/ رحیم سرهنگی و انتخاب مدیران جوان، آگاه و خبره

مادر شهیدان والامقام «محمدعلی و یوسف جاموسی» آسمانی شد

همه کتاب‌هایی که می‌خریم اما نمی‌خونیم!

مغز خاطرات عجیب را بیشتر به یاد می‌آورد

فرمانده جدید انتظامی شهرستان یزد معرفی شد

سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات کیش منصوب شد

نمایشگاه کتاب 241 میلیارد تومان فروخت

فضا؛ یک عاشقانه سخت

416 کیلوگرم "شیشه" در یزد کشف شد

راهیابی سیده مریم موسوی به اردوی تیم ملی

ابرکوه، معطر به عطر حرم رضوی شد

کشف 416 کیلوگرم شیشه در یزد

افتتاح کارگاه اشتغالزایی در یزد

سرپرست جدید شرکت عمران، آب و خدمات کیش منصوب شد

در دیدار رهبر انقلاب از نمایشگاه، چه کتاب‌هایی به ایشان معرفی شد؟

پروژه صاحب‌الزمان (عج) در خرداد به بهره‌برداری می‌رسد

پلمپ سه واحد شن و ماسه در یزد

ریزش چاه در یزد قربانی گرفت

برگزاری ستاد گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت در یزد

اردوی جهادی دامپزشکی در میبد

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم

یک کشف جدید در مرکز کهکشان

عملیات «وعده صادق» نمونه‌ای از دانایی و توانایی در کنار تعهد بود