خبر یزد

آخرين مطالب

پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند سازمان حفاظت محیط زیست

پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - میرزایی مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی در تشریح آخرین وضعیت انتشار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک گفت: نگرانی‌ای نیست و تیم‌های پایش اداره کل محیط‌زیست در محل مستقر هستند، تاکنون 500 هکتار از تالاب میقان مورد پایش قرارگرفته و حدود 45 لاشه دفن شده است؛ تمام تلاش ها بر این است که بیماری را در سطح تالاب کاملاً کنترل کنیم و اجازه انتشار آن را ندهیم.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان مرکزی؛ همه ساله با شروع فصل سرما، شاهد شیوع بیماری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در سطح کشور و در سطح واحدهای پرندگان بومی و صنعتی هستیم.
روز گذشته اعلام شد بر اساس مصوبات کارگروه مخاطرات زیست‌محیطی مدیریت بحران استان و با توجه به ناقل بودن پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هرگونه تردد و نزدیک شده به تالاب میقان ممنوع است.
آخرین وضعیت شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در اراک از زبان مدیرکل محیط‌زیست استان؛
پایش 500 هکتار از تالاب میقان و دفن 45 لاشه/ واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب ایمنی زیستی را رعایت کنند
رضا میرزایی مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی در تشریح آخرین وضعیت انتشار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک گفت: بر اساس پایش انجام‌شده از سطح تالاب میقان و هشداری که قبلاً سازمان دامپزشکی داده بود که کشورهای شمالی همسایه ایران درگیر آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند سازمان محیط‌زیست پایش گسترده‌ای را در تالاب‌های کشور انجام داد و با توجه به اینکه در سال 95 هم تالاب میقان درگیر این آنفولانزای فوق حاد شد و تلفات سنگینی را داشت تیم‌های ما به نحوه عملکرد و مواجهه با لاشه و حرکات پرندگان مبتلا کاملاً آشنایی داشتند.
میرزایی ادامه داد: به‌محض اینکه در هفته گذشته بی‌حالی پرندگان از نوع غاز خاکستری مشاهده گردید پایش ها تشدید شد و متأسفانه اولین لاشه روز جمعه کشف و تحویل دامپزشکی شد، کارشناسان دامپزشکی نیز عصر جمعه اعلام کردند که آزمایش آنفولانزای فوق حاد این لاشه مثبت است.
مدیرکل محیط‌زیست استان مرکزی تصریح کرد: نگرانی‌ای نیست و تیم‌های پایش اداره کل محیط‌زیست در محل مستقر هستند، تاکنون 500 هکتار از تالاب میقان مورد پایش قرارگرفته و حدود 45 لاشه دفن شده است؛ تمام تلاش ما این است که این بیماری را در سطح این تالاب کاملاً کنترل کنیم و اجازه انتشار آن را ندهیم.
میرزایی در رابطه با اقدامات انجام‌شده در راستای کنترل بیماری نیز گفت: بر اساس دستورالعمل‌ها وظیفه سازمان محیط‌زیست دفن بهداشتی لاشه‌ها است که انجام بوده و همچنین به واحدهای مرغداری هم‌جوار تالاب هم هشدار داده شد که باید ایمنی زیستی را رعایت کنند، ممنوعیت تردد و نزدیک شدن به تاب میقاناطلاع‌رسانی لازم نیز به دهیاران و روستاهای اطراف نیز انجام‌شده و ادامه پیدا خواهد کرد.
تالاب میقان اراک یکی از زیستگاه‌های مهم پرندگان بین‌المللی است که هر سال در فصل برگ‌ریزان درختان، پذیرای شمار زیادی از گونه‌های مختلف پرندگان به ویژه درناهای خاکستری است که این مهم بسترساز اکوتوریسم پرنده‌نگری است.
هر سال 25 تا 30 هزار پرنده مهاجر از گونه های مختلف از جمله درناهای خاکستری برای زمستان گذرانی به تالاب میقان اراک سفر می‌کنند و صحنه‌های زیبایی از پروازهای دسته جمعی را به رخ می‌کشند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/159849/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف علت پس زدن پیوند کلیه خوک به انسان

کامبک سلاح مرگبار رئال

استایل جذاب عقاب آسیا پس از عمل جراحی

برگزاری رقابت‌های پاراشطرنج با جایزه 20 میلیون ریالی

تداوم صدرنشینی کارلسن در رنکینگ شطرنج‌بازان جهان

پیروزی تیم والیبال نوجوانان در دیداری دوستانه برابر ازبکستان

توضیحات مدیر تیم‌های ملی بوکس درباره قطع همکاری با سرمربی کوبایی

بهترین نسخه ساپینتو در استقلال

سرمربی تیم ملی والیبال برزیل: هنوز با سطح اول دنیا فاصله داریم

با وجدان کاری و احساس مسئولیت به میدان بیایید

اقتصاد گویا گزارش می دهد/ بیمه باربری دی؛ همراه مطمئن کالاهای تجاری

شرط مالیات صفر اعلام شد

دستور تامین ارز واردات خودرو جانبازان صادر شد

توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی با همراهی جهاد دانشگاهی و خانه معدن یزد

مهران، کربلای کوچک ایران؛ قهرمانی که خدا آزادش کرد!

ارائه گزارشی از سیاست‌های پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران

عکس روز ناسا از چتر کیهانی

رئیس باشگاه الهلال اشک می‌ریخت!

پیش‌بینی اکلستون از آینده همیلتون و فرستاپن

برگزاری نشست تخصصی فدراسیون‌های وزنه‌برداری و تکواندو

حذف دسته 102 کیلوگرم به ضرر وزنه‌برداری ایران شد

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 10 تیرماه

شهرداری‌ها قاطعانه جلوی تخلفات در ساخت و ساز‌ها را بگیرند

صدای پای زندگی در پردیس زندگی یزد به گوش می‌رسد

معاون استاندار بر صیانت راهبردی از تاریخ استان تأکید کرد

بررسی طرح تله‌کابین نیر و بهسازی مسیرهای توریستی

راز بقای سوسمارهای شب پس از برخورد شهاب‌سنگ به دایناسورها چه بود؟

آغاز تمرینات تیم چادرملو اردکان با شرایط خاص

ترس تانک روس از قهرمان ایرانی

سقوط 2 پله‌ای کاروان نصف و نیمه ایران در مسابقات جهانی کارگران

واکنش مدودف به حذف غیرمنتظره در دور اول ویمبلدون

ویژگی مثبت «پیاتزا» در تیم ملی والیبال

اینزاگی با الهلال، گواردیولا را شکار کرد

هشت + چهار جای خالی در لیست استقلال!

اوقات شرعی به افق یزد

ساماندهی اتباع باید با هوشمندی و دقت انجام شود

قلی‌زاده و وضعیت مبهمی که ادامه دارد

ردپای دشمن در زمستان سخت انرژی؟

اختصاصی بانکداری ایرانی؛ گزارش عملکرد شرکت بیمه دی در سال 1403 و چشم‌انداز سال 1404

از احترام نظامی به عشق وطن تا بازگشت به ریل پیروزی

هاشمیان: هیچ پیشنهادی از پرسپولیس ندارم

خلاصه بازی اینتر 0 - فلومیننزه 2

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

گل دوم فلومیننزه به اینتر توسط هرکولس

تنش در شارلوت؛ دعوای میختاریان با سرمربی حریف!‏

خط قرمز هافبک کروات تراکتور به شایعات

سردار آزمون در آستانه غیبت از تورنمنت کافا

رد گل فلومیننزه توسط کمک داور ویدیویی

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

گل اول فلومیننزه به اینتر توسط کانو