خبر یزد

آخرين مطالب

بیش از نیمی از ظرفیت صنایع استان یزد خالی است اجتماعي

بیش از نیمی از ظرفیت صنایع استان یزد خالی است
  بزرگنمايي:

خبر یزد -

خبر یزد


گروه استان‌ها - در حالی که ‌استان یزد از ظرفیت خوبی در صنایع مختلف بهره می‌برد اما نیمی از این توانایی‌های صنایع در پی تصمیم‌گیری‌های نادرست مسئولان خالی از تحرک است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، ایران کشوری دارای صنایع مختلف با ارزش اقتصادی بالا است که در هر منطقه‌ای از این کشور بر حسب توانایی و نیاز می‌توان زمینه پیشرفت این صنایع را فراهم کرد و در قِبَل آن از فواید اقتصادی این پیشرفت بهره کافی و لازم را برد.
اما در چند سال اخیر مشکلاتی از جمله تحریم‌ها، بحران کرونا، بی‌کفایتی مسئولین در اداره کشور همچنین گرانی‌های بی‌سابقه و خودخواسته بیشتر از اینکه مردم را سردرگم و اذیت کند خود مسئولان را گرفتار کرده به گونه‌ای که بسیاری از صنایع در حال حاضر تنها با کمتر از نیمی از ظرفیت خود در حال فعالیت هستند و نکته جالب‌تر در مصاحبه با تعدادی از مسئولان این است که خود گره مشکل را می‌دانند ولی گویا اینگونه کار کردن برای عده‌ای از مسئولانِ خودخواه به قول معروف به‌صرفه‌تر و چرب‌تر است.
با این حال خبرنگار تسنیم برای بازیابی علت رکود صنایع، بعد از تماس‌های مکرر با سازمان صمت استان یزد و خانه صنعت معدن و تجارت استان و ناکامی در یافتن پاسخی از این سازمان‌ها با دو مسئول دیگر در این حوزه به گفت‌وگو نشسته که حاصل آن گزارش پیش‌رو است.
محمدحسن شیشه‌بری، رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی استان یزد، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در یزد اظهار داشت: بیشترین تصمیماتی که برای صنایع گرفته می‌شود و برنامه‌هایی که طراحی می‌شود در مرکز است و این تصمیمات برای همه صنایع و استان‌ها یکسان هستند در صورتی که هر استان و تصمیم و برنامه‌ای خاصیت خودش را دارد.
وی تشریح کرد: برای مثال در یزد شرکت دولتی یا نداریم یا کم داریم در صورتی که جاهای دیگر شرکت‌های دولتی زیاد هستند، بخش خصوصی که در یزد بسیار داریم نیاز دارد با روش خودش که سعی در نداشتن بحران مالی در پایان سال کاری است، اداره شود و روش‌ها و برنامه‌های خاصی را می‌طلبد که بتواند کارش را انجام دهد و به نتیجه مطلوب برسد.
رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی استان یزد گفت: مسئولان کشوری تصمیماتی که می‌گیرند را به کل شهرستان‌ها و البته یزد ابلاغ می‌کنند و البته فرقی نمی‌کند تصمیمات بانکی، مالیاتی، دارایی، صادراتی، بیمه‌ای و غیره همه از مشکلات عمده در صنایع است.
وی سازمان متولی صنایع مختلف را سازمان صنعت معدن تجارت معرفی کرد و گفت: از راه‌های برون رفت از بحران صنایع این است که قدرت سازمان صنعت معدن و تجارت را زیاد کنند، تمرکززدایی کنند تا با اختیار تام تحت نظر یک برنامه‌ای زیر نظر مقامات استان بتواند کارهایی را انجام دهد و تصمیماتی را بگیرد و مسائل و مشکلات را جمع‌آوری و مستقیم به مقامات کشوری منتقل کند.
شیشه‌بری با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد ظرفیت صنایع استان در حال حاضر خالی است، بیان کرد: اگر این درصد بالفعل شود بدون شک رونق اقتصادی و اشتغالزایی را به همراه خواهد داشت.
حمایت‌های قوه قضائیه نبود بسیاری از صنایع یزد در دو سال قبل تعطیل می‌شدنائب رئیس اول مجلس: بازچرخانی آب در صنایع یزد با جدیت بیشتری دنبال شودمشارکت صنایع یزد در تامین امکانات بیمارستان‌های یزد؛ کمک 20 میلیاردی مجموعه آهن و فولاد اردکان برای خرید دستگاه اکسیژن‌ساز علی‌رضا حائری، عضو هیئت مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران و خانه صنعت معدن استان تهران یکی از مشکلات پائین بودن ظرفیت صنایع استان یزد و به طور کلی کشور را با توجه به افزایش نرخ ارز، نقدینگی دانست و گفت: به همان میزان که ارز گران شده نیاز صنایع به نقدینگی بیشتر شده که باید از جایی این نقدینگی تأمین شود تا صنایع بتوانند سرمایه در گردش و مواد اولیه خود را تأمین کنند.
وی افزود: وظیفه اصلی تأمین نقدینگی به عهده بانک‌ها است اما بانک‌ها خیلی نمی‌توانند در این بخش کمک کنند و با وجود مشکلات عدیده‌ای که دارند و مهمترین آن‌ها مطالبات معوقه است بنابراین بانک‌ها قدرت تأمین مجدد نقدینگی صنایع را ندارند و تنها می‌توانند بخشی از آن را تأمین کنند.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت معدن استان تهران بخش دیگر تأمین نقدینگی را سیستم‌های بین‌المللی و روابط بانکی بین‌المللی برشمرد و گفت: یوزانس‌ها، خریدهای اعتباری و خطوط اعتباری خدماتی است که شبکه‌های بین‌المللی بانک‌ها در واقع در اختیار کشورها قرار می‌دهند که به دلیل تحریم‌ها تقریباََ این بخش برای صنایع ما ناکارآمد است و صنایع داخلی نمی‌توانند از اعتبارات بین‌المللی، فاینانس‌ها و یوزانس‌ها استفاده کنند در نتیجه فشار به نقدینگی سبب تأمین نشدن مواد اولیه توسط صنایع شده و کارخانه‌ها مجبور شدند تَن به کاهش ظرفیت دهند.
وی افزود: در بخش فروش با کاهش قدرتِ خریدِ مردم و کاهش ارزش پول ملی و افزایش نرخ ارز، صنعت نساجی نتوانسته تولیدات خود را در بازار به فروش برساند و این کسادی و رکود رقم خورده از طرف دیگر این تولیدات باید صادر شوند تا بخشی از نقدینگی تأمین شود که در طول دو سال اخیر به دلیل کرونا آن طور که باید و شاید در صادرات غیر نفتی به ویژه صادرات محصولات صنعتی خیلی موفق عمل نکردیم.
وی افزود: در کنار این مسائل، مشکلاتی از جمله هزینه‌های کارگری، بیمه تأمین اجتماعی، مالیات و دارایی سبب شده صنایع مختلف با ظرفیت 50 درصد به فعالیت خود ادامه دهند و در حال حاضر این دولت تمام هم و غم خود را برای به حرکت درآوردن صنایع تعطیل و نیمه تعطیل همچنین بالابردن ظرفیت صنایع قرار داده است.
عضو هیئت مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران تشریح کرد: هر چه صنایع ظرفیت تولید پایین‌تری داشته باشند قیمت تمام شده محصولات بالاتر می‌رود که سبب مشکلات بیشتر در فروش و زیان‌دهی بیشتر و به مرور زمان به ورشکستگی می‌رسند.
به نظر می‌رسد بیشتر از آنکه بخواهیم علت مشکلات اقتصادی را به گردن تحریم‌ها و فشارهای خارج از کشور بیاندازیم باید به دنبال مسؤلان داخلی باشیم، گویا عملکرد مسئولان دچار بحران شده وگرنه چند سال دیگر نیاز است تا این مشکلات حل شود و گردن صنایع که از مو نازکتر شده را فشار دهیم و انتظار داشته باشیم به رونق و پیشرفت اقتصادی برسیم.
انتهای پیام/785/ ع

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/213358/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

جاری شدن سیلاب و مسدود شدن برخی از جاده‌های استان یزد + فیلم

باران سیل‌آسا شهر یزد را دچار آبگرفتگی کرد

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تداوم پنجشنبه‌های مهربانی با کمک یکی از کارمندان زندان یزد

ارتقای روابط تجاری با افتتاح یک مسیر ریلی جدید + فیلم

اختصاص یک هزار و 780 میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های عمرانی نیر

رسمی: مهدی مهدوی خداحافظی کرد و مربی شد!

خداحافظی رسمی ستاره تیم‌ملی والیبال

42/5 میلیمتر باران در بهاباد یزد ثبت شد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

اوقات شرعی پنج شنبه 6 اردیبهشت در یزد

تداوم جریان سیل در استان یزد

جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر

ثبت و ضبط تاریخ شفاهی یزد قدیم در اولویت مرکز اسناد

آغاز نوبت اول آزمون سراسری در استان یزد

نوعدوستی کارمند یزدی برای آزادی زندانیان

جلوه‌هایی زیبا از بارش باران در یزد

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تو که با عاشقان درد آشنایی

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

شدت باران در استان یزد و آبگرفتگی معابر شهر یزد+عکس

باران سیل آسا شهر یزد را دچار آبگرفتگی کرد

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

فیلم / باران شدید و سیل در یزد

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

توجه به نیروی انسانی رویکرد قوه قضائیه است

خسارت‌های ناشی از سیل در جاده‌های استان یزد (فیلم)

بارش بی‌سابقه باران در تفت / جاری شدن سیل در رودخانه‌ها+فیلم

آخرین جزئیات سیل کم‌سابقه در یزد

امدادرسانی آتش‌نشانان یزد به خودروهای درگیر در فرونشست زمین

بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود

راه حل برون رفت از مشکلات کشور ایمان به شعار ما می‌توانیم است

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌های ناشی از سیل را کاهش داد