خبر یزد

آخرين مطالب

چه خبر از اولین مدرسه مرمت ایران؟ فرهنگي

چه خبر از اولین مدرسه مرمت ایران؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا/یزد اولین مدرسه مرمت ایران که تحت عنوان هنرستان کار و دانش در یزد فعالیت خود را آغاز کرده است، این روزها با 22 هنرجو بر پایه جهانی شدن شهر یزد و نیاز به استادکاران ماهر و شاگردانی قوی و ماهر فعالیت می‌کند.

«احمد انصاریان» مدیر هنرستان پسرانه کاردانش مرمت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این که این هنرستان با تعداد 20 هنرجو کار خود را آغاز کرده است، می‌گوید: شرایط ورود به هنرستان تقریبا از همان قوانینی پیروی می‎کند که مدارس و هنرستان‌های کاردانش دارند.
وی در مورد سرفصل‌های آموزشی مربوط به رشته مرمت تصریح کرد: هنوز سرفصل‌های این رشته تعریف نشده چرا که اولین هنرستان مرمت در کشور است اما طبق توافقی که بین وزارت آموزش و پرورش انجام شده قرار شده تا اول مهر سال آینده سرفصل‌ها و استانداردهای آموزشی رشته مرمت توسط میراث فرهنگی، آموزش و پرورش تدوین شده و تا مهر به تصویب هر دو وزارت خانه برسد.
این مسئول با بیان این که در حال حاضر رشته کارهای عمومی ساختمان است، می‌گوید: سال‌هاست که در هنرستان‎ها این رشته تدریس می‎شود و ما نیز فعلا براساس این رشته، فعالیت‌های خود را پیش می‌بریم به طوری که در خصوص برخی از دروس معادل سازی انجام دادیم.
وی اضافه می‌کند: در رشته کارهای عمومی ساختمان درسی به نام دیوارچینی سنگی را تحت عنوان دیوارچینی با مصالح سنتی معادل سازی کردیم، درس دیگری به نام سنگ کار نیز با عنوان اندود کاری با مصالح سنتی را معادل سازی کردیم.
انصاریان در مورد آینده تحصیلی و شغلی هنرجویان مدرسه مرمت اظهار می‌کند: این هنرجویان می‌توانند پس از سه سال تحصیل در رشته مرمت و دیپلم وارد بازار کار شوند و با توجه به این که یزد در فهرست آثار جهانی ثبت شده و این وسعت گسترده بافت تاریخی شهر یزد و دیگر شهرها و روستاهای تاریخی استان، بازار کار آن‌ها کاملا فراهم است.
وی با بیان این که بافت‌های گسترده و بناهای زیادی که نیازمند حفاظت هستند، به استادکاران ماهر در زمینه مرمت نیاز دارند، می‌گویند: براساس نیاز موجود و با توجه به میزان کار گسترده‌ای که وجود دارد، بازار کار نیازمند نیروهای استادکار و شاگرد کار ماهر است لذا تدریس و تحصیل در این مدرسه براساس نیاز بازار کار شکل گرفته و فارغ‌التحصیلان می‌توانند به راحتی وارد بازار کار شوند.
این مسئول اضافه می‌کند: البته علاقمندان نیز می‌توانند ادامه تحصیل دهند و در رشته مرمت و معماری و ساختمان و رشته‌های مرتبط تا مقاطع بالا حتی دکتری تحصیل کنند.
وی با بیان این که با توجه به شرایط جامعه و حجم گسترده بافت‌های تاریخی و فارغ‌التحصیلان رشته‌های دانشگاهی ادامه تحصیل اکادمیک را به هنرجویان توصیه نمی‌کنیم، می‌گوید: دانش آموزان پس از دیپلم می‌توانند کار کنند و پیشنهاد ما این است که این افراد وارد بازار کار شوند چرا که با ادامه تحصیل فرصت‎های کاری را از دست می‎دهند و البته فرهنگ تحصیلات آکادممیک در کشور ما، پشت میز نشینی است و هدف ما از پرورش هنرجویان این نیست.
انصاریان با بیان این که 2000 طرح مرمتی استان در چند سال گذشته توسط تنها 80 استادکار انجام شده است، می‌گوید: این نسبت نشان می‌دهد که نیاز استان به استادکاران ماهر و شارگدکاران مرمتی ماهر شدید است و فعلا ما باید نیاز استان را جواب بدهیم.
وی اضافه می‌کند: البته افق دید ما این است که در ابتدا به رفع نیازهای استان و سپس به رفع نیازهای مرمتی استان‌های دیگر کشور و حتی کشورهایی با معماری گلین نیز بپردازیم.
این مسئول با بیان این که ما در حوزه تبلیغات و اطلاع رسانی ضعف داریم، می‌گوید: باید هنرجویانی که علاقمند هستند بیایند نه این که از اجبار وارد این رشته شوند یا این که اگر در حوزه و رشته‌ای نتوانستند ثبت نام کنند به این سمت بیایند از طرفی ماهم باید رشته را معرفی کنیم تا واقعا تعداد افراد علاقمند وارد این مدرسه شوند.
وی با بیان این که ظرفیت ثبت‌نام محدود است، می‌گوید: با توجه به ظرفیت کلاس‌ها و امکانات محدودی که وجود دارد حداکثر می‌توانیم حدود 22 نفر را ثبت‌نام کنیم.
مدیر هنرستان مرمت در خصوص مشکلات و کمبودهای موجود در این حوزه تصریح می‌کند: ابزار و تجهیزات لازم هنوز کاملا مهیا نشده به طوری که نیازمند کارگاه زمستانه را نداریم از طرفی بخشی از مشکل هم مربوط به هنرآموز رشته مرمت است و معلمان متخصص رشته مرمت بیشتری نیاز داریم.
وی اضافه می‌کند: البته امسال هنوز مشکلی در این خصوص نداریم اما از آنجایی که تعداد بیشتری استادکار و هنراموز لازم است و باید ساعات بیشتری در اختیارمان باشند چرا که کلاس های ما در کارگاه‌ها با حضور هنرآموز و استادکار انجام می‌شود.
این مسئول تصریح می‌کند: هنرآموز مدیریت کلاس و برنامه‌ریزی برای مباحث مطرح شده را انجام می‌دهد و استادکار کارهای عملی را به هنرجویان آموزش می‌دهند مثلا کارگاه امروز تعمیر یک بام قدیمی بود هم هنراموز و هم استادکار حضور داشتند.
وی در ادامه با تاکید بر این که کادر مدرسه نیز با کمبود روبرو شده است، می‌گوید: اقدامات اجرایی بخشنامه‎ها و سایر اقدامات مربوطه و اقدامات دیگر فنی و پرورشی نیز نیازمند معاونان در هر حوزه است اما هیچ نیروی برای کادرهای مربوطه به ما تعلق نگرفته است به طوری که حتی مدرسه برای فعالیت‌های مرتب شدن و نظافت نیز سرایه‌دار ندارد.
انصاریان با بیان این که یکی از مسائل حل نشده مدرسه بحث ایمنی و بیمه دانش اموزان است، می‌گوید: مسئله اینجاست که ما تصمیم داشتیم هنرجویان را به سطح شهر ببریم و در محل اصلی طرح‌ها آموزش دهیم و هنرآموزان نیز به طرح‌ها سر زده و نظارت کنند اما به علت این که مسائل ایمنی مهم است فعلا این اقدام را در برنامه نداریم و اقدامات در هنرستان انجام می‌شود.
وی خاطرنشان می‌کند: استادکاران به هنرستان می‌آیند و اگر بتوانیم مسئله ایمنی و بیمه، توجه به سلامت هنرجویان و سرویس مدرسه را سازماندهی کنیم هنرجویان می‌توانند در طرح‌های واقعی توزیع شوند و یاد بگیرند به طوری که نیازمند بسترسازی و امکانات هستیم.
مدیر هنرستان مرمت با تاکید بر این که هنرستان کاردانش مرمت جزو هنرستان‌های وابسته است، می‌گوید: براساس هنرستان‌های وابسته تجهیزات و امکانات و حتی نیروها توسط موسسه که در حال حاضر میراث فرهنگی است، انجام می‌شود.

خبر یزد


یزد پیشتاز مرمت ایران
البته قبلا نیز «سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد در خصوص این مدرسه به ایسنا گفته بود؛ یزد همیشه در حوزه مرمت پیشتاز است و این مدرسه در سرفصل‌های آموزشی مختلفی مانند آموزش معماری سنتی، معماری گلین، داخلی و آینه کاری و کاشی کاری سنتی فعالیت خواهد کرد.
این مسئول با بیان این که باید با راه اندازی این مدرسه در استان های دیگر هم فعالیت کنیم، گفته است: در سال‌های اخیر با کمبود جدی استادکاران حرفه ای روبرو شدیم و این مدرسه می‌تواند این کمبود را برطرف کند در عین حال می‌توانیم نیروهای مورد استان و حتی کشور را پرورش دهیم.

خبر یزد


هنرجویان 100 درصد بومی مدرسه مرمت
«الهه الوندیان» نیز قبلا در مورد مدرسه مرمت یزد که چندی پیش تفاهم‌نامه آن با اداره کل آموزش و پرورش برای اولین بار در کشور منعقد شد، به خبرنگار ایسنا گفته بود: این مدرسه، مدرسه‌ای کاملا وابسته به میراث فرهنگی است که در آن، کارگران ماهری را در راستای میراث فرهنگی در این مدرسه پرورش خواهیم داد البته در این مدرسه به دنبال تربیت دانشجو و محصل نیستیم بلکه رویکرد پرروش استادکاران و کارگران ماهر برای حوزه میراث فرهنگی است.
مسئول سابق موزه‌های استان با بیان این که استادکاران و کارگران ما همگی غیربومی از اتباع داخلی و خارجی هستند، تصریح کرد: غیرایرانی بودن برای حفظ میراث و آثار ما مثمر ثمر نیست چرا که نیروی غیربومی علاوقه و عشق به وطن و ملیت را به خوبی نیروی بومی ندارد.
وی نسبت به از دست رفتن نیروهای بومی اظهار تاسف کرد و گفت: متاسفانه تاکنون نیروهای ماهر و متخصص خود در حوزه‌های متعدد مانند استادکاران نجار، کاشی، خشت‌زن و متخصص در طراحی سقف‌های متعدد را از دست داده‌ایم و ایجاد چنین مدرسه‌ای رویدادی بسیار مثبت و مطلوب است.
البته مدیر مدرسه مرمت نیز تصریح کرد که 100 درصد هنرجویان این مدرسه بومی یزد هستند و اگر بتوانند شرایط را مهیا کنند از سراسر استان هنرجو می‌پذیرند.

خبر یزد


خبر یزد


خبر یزد


خبر یزد


خبر یزد


انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/217978/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود