تولید عسل امسال در ابرکوه بر اثر خشکسالی 30 درصد کاهش یافت
اقتصادي
بزرگنمايي:
خبریزد- علی محمد هوشمند روز چهارشنبه علت کاهش تولید این ماده غذایی را بیماری زنبورعسل، کاهش
بارندگی، خشکسالی و رویش کم گیاهان مرتعی در عرصه های طبیعی ذکر کرد.
وی متوسط تولید عسل در هرکلنی را با توجه
به شرایط مناسب آب و هوایی هشت تا 10 کیلوگرم ذکر کرد که به گفته وی این
عدد امسال باتوجه به پدیده خشکسالی به چهار تا پنج کیلوگرم کاهش یافت .
هوشمند با اشاره به اینکه ابرکوه یکی از
قطب های مهم کشاورزی یزد است، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در فعالیت های
مرتبط با حوزه کشاورزی مانند پرورش زنبورعسل با توجه به بستر مناسب آن ،
نقش تأثیرگذاری در رونق تولید و اشتغال منطقه دارد.
70 زنبوردار در تولید عسل فعالیت دارند
وی بابیان اینکه هم اکنون حدود چهار هزار
و 500 کلنی زنبورعسل در این شهرستان وجود دارد، اضافه کرد: زنبورداران
برای تولید این ماده غذایی در فصل بهار و تابستان برای استفاده زنبورها از
گلهای طبیعی به مناطق ییلاقی استان های چهارمحال و بختیاری، جنوب فارس و
بوشهر سفر میکنند.
این مسوول خاطرنشان کرد: هم اکنون 70
زنبوردار در شهرستان فعالیت دارند و زمینه توسعه فعالیت های اقتصادی این
صنعت در شهرستان فراهم است .
ابرکوه رتبه سوم تولید محصول دامی استان
را در اختیار دارد و سالانه حدود 40 هزار تن فرآورده های دامی شامل پنج
هزار و 500 تن گوشت مرغ ، یکهزار و 630 تن گوشت قرمز ، 24 هزار و 750 تن
شیرخام، 16 تن عسل و چهار هزار و 500 تن تخم مرغ تولید می کند که 70 درصد
آن در بازار سایر استانها و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می شود.
این میزان تولید حاصل پرورش سه میلیون و
300 هزار قطعه جوجه یک روزه در 75 واحد مرغداری ، 150 هزار راس گوسفند و
بز، هشت هزار و 500 راس گاو شیری و پنج هزار کلنی زنبور عسل است.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/223313/