خبر یزد

آخرين مطالب

تلاش 16 ساله کارآفرین میبدی برای احیای صنعت کاربافی اقتصادي

تلاش 16 ساله کارآفرین میبدی برای احیای صنعت کاربافی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - یزد- صنعت کاربافی میبد که به عنوان یک اثر ناملموس به شماره 1109 در شهریور 94 ثبت ملی شد، قدمتی دیرینه و 600 ساله دارد و هم اکنون 750 بافنده به بافت پارچه‌های زیبا با کاربری‌های مختلف در این حوزه در شهرستان فعالیت دارند.

به گزارش ایرنا زن و مرد میبدی و همچنین فرزندانشان از سالیان دور با داشتن پشتکار از همان سالهای کودکی برای درآمدزایی پای دارهای زیلو و کاربافی می نشستند و به بافت فرش و پارچه های کاربافی با ابعاد و کاربریهای مختلف مشغول شده و تا سالها در این رشته فعالیت داشتند و همچنان فعالیت دارند.
یک زمانی هر 2 صنعت کاربافی و زیلوبافی رو به فراموشی بود و با تلاش و کوشش و همت کارآفرینان و دلسوختگان این هنرها احیا و زیلوی میبد ثبت ملی و جهانی شد.
کاربافی اکنون در میبد بسیار رونق دارد و بانوان زیادی در این رشته فعال هستند و هنر دستان خود را در نمایشگاههای برگزار شده و در فضای مجازی به معرض نمایش و فروش می‌گذارند.
در این میان کم نیستند هنرمندان کار آفرینی که با دستان توانمند خود علاوه بر ایجاد اشتغال به تقویت این هنر دیرینه اقدام می کنند.
بانوان یک پای ثابت این هنر در میبد هستند که با دستان هنر آفرین خود، زیبایی خلق می کنند و سفره نانی هم برای دیگران پهن می کنند. 
یکی از این کارآفرینان فاطمه شریف زاده است که طی 16 سال گذشته در زمینه کار بافی فعالیت کرده و کمک زیادی به احیای این صنعت و همچنین ایجاد اشتغال نموده کرده است.
این کارآفرین میبدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال 84 به فکر احیای کاربافی که در آن زمان بانوان به صورت اندک شمار پارچه‌های سفید کرباس می‌بافتند ، افتادم و تلاش کردم این صنعت دستی را به شکل امروزی و نوین درآورم.
وی افزود: تا قبل از سال 84 در کاروانسرای شاه عباسی فروشگاه سفال و سرامیک داشتم و مشکل حمل و نقل سفال برای گردشگران که می‌خواستند یک سوغاتی از میبد با خود به همراه ببرند من را به فکر روی آوردن به هنر کاربافی انداخت و پس از آن تلاش کردم تا آن را به شکل جدید درآوردم.
وی با تاکید بر این که کاربافی جزیی از فرهنگ و اصالت ما میبدی‌ها است ادامه داد: اولین دار کاربافی که به صورت چاله‌ای و چوبی بود را در خانه مادرم به پا کردم و مادرم شروع به بافت پارچه کاربافی کرد ، زنده شدن خاطرات قدیم در ذهن اولین خانمی که به خانه ما سر زد باعث شد که یک دار در خانه آنها نیز به پا کنم و کم کم تعداد دارها زیاد شد ، افراد زیادی آموزش دادم و اکنون 750 دار کاربافی در میبد فعال است. 
کارآفرین میبدی همچنین با تاکید بر قدمت کاربافی در میبد اظهار کرد: وجود چهار چاله کاربافی در خانه برونی محله بیده دارای 900 سال قدمت نشان می‌دهد که میبد مهد این صنعت دستی است و میبدی‌ها از سالیان دور به بافت انواع پارچه مشغول بودند ، همچنین تکه پارچه‌های قدیمی در خانه‌های بافنده‌ها که به چشم دیده‌ام نشان دهنده قدمت کاربافی است.
وی ادامه داد: از زمان روی آوردن به کاربافی تا کنون چهار دستگاه طراحی شد و اکنون دستگاهی داریم که تنها به یک متر در یک متر فضا نیاز دارد و یک خانم بافنده در خانه خود در کنار خانه داری به این کار مشغول است و به نوعی مشاغل خانگی ایجاد شده‌است ، بانوان درآمد خوبی از این کار دارند و راضی هستند.
شریف زاده تصریح کرد: در طول سالهای گذشته 16 کارگاه در روستاهای ندوشن ، مهرآباد ، حسن‌آباد ، رکن‌آباد میبد و همچنین در مزرعه نو اردکان و منوجان کرمان دایر شد و به افراد زیادی زیادی به اقتضای کارآفرین بودن به عنوان وظیفه آموزش دادم و از این کار دریغ نکردم.
وی ادامه داد: هیچ وقت عقیده نداشتم که تنها در میبد آموزش کاربافی داشته باشم ، شهرهای مختلفی که درخواست آموزش کردند ، آموزش دادم و برای شهرهایی مانند اصفهان و کاشان آموزش مجازی دادم و برای آنها دستگاه فرستادم.
کارآفرین میبدی در ارتباط با کاربری‌های کاربافی گفت: فکر می کنم در ایجاد کاربری‌های مختلف کاربافی که در بازاریابی و فروش موثر است ، موفق بودیم ، برندهای مختلفی مانند شال ، کیف ، کفش ، زیرانداز ، روانداز از پارچه های کاربافی داریم ، همچنین برندهایی از ما پارچه کاربافی برای تولید مانتو می‌خرند.
وی ادامه داد: از مسئولان می خواهم حمایت بیشتری از فعالان کاربافی داشته‌باشند چون کاربافان هیچکدام بیمه نیستند حتی خودم بیمه نشدم و از مسئولان میراث فرهنگی و شهرستان انتظار است که در رابطه با بیمه کردن کاربافان و اختصاص دادن مزایا برای آنها خودشان پیگیر شوند و همچنین در شناساندن کاربافی میبد در سطح ملی و جهانی همت کنند.
وی همچنین به نمایشگاه‌های بین المللی که در تهران برگزار می‌شود ، اشاره و خاطرنشان کرد با وجود سختی‌های زیاد که یک زن باید متحمل شود سختی‌ها را به جان خریدم و درنمایشگاههای زیادی تاکنون برای معرفی و آموزش کاربافی شرکت کردم و اکنون خوشحالم که یک گردشگر خارجی بازدید کننده از کاروانسرای شاه عباسی با شناختی که از کاربافی پیدا کرده‌است بدون حتی پرسیدن قیمت دست روی محصولات کاربافی می‌گذارد و آن را می‌خرد.
اکنون صنایع دستی زیلوبافی ، سفال و سرامیک ، موتابی و کاربافی در میبد فعال است و هنرمندان زیادی از طریق آنها درآمدزایی دارند .
مرکز شهرستان 107 هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
برچسب‌ها
حسن اباد میبد صنایع دستی ندوشن کاروانسرای شاه عباسی کارآفرینی اردکان حسن آباد

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/227098/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

لایروبی و رسوب برداری 280 هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد

خداحافظی والیبالیست نسل طلایی/ مهدی مهدوی وارد دنیای مربیگری شد

توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

دومین رویداد جایزه ملی و استانی جوانی جمعیت برگزار می‌شود

مراسم گرامیداشت شهید منتظر قائم و شهدای مدافع امنیت در یزد

فرونشست زمین در میدان امام حسین (ع) یزد + ویدئو

برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند

در معرفی انقلاب به جهانیان ضعیف عمل کردیم

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد

مهدوی به عنوان مربی در تیم شهداب ماند

همکاری های دوجانبه کانونهای خدمت رضوی استان و سازمان جهادکشاورزی استان یزد

معرفی بیش از یکصد واحد متخلف به مراجع قضایی استان یزد

ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد

114 هکتار نخاله‌های ساختمانی، طبیعت مهریز یزد را ویران می‌کند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس

خداوند در حادثه صحرای طبس نصرت خود را آشکار کرد

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

جاری شدن سیلاب و مسدود شدن برخی از جاده‌های استان یزد + فیلم

باران سیل‌آسا شهر یزد را دچار آبگرفتگی کرد

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

تداوم پنجشنبه‌های مهربانی با کمک یکی از کارمندان زندان یزد

ارتقای روابط تجاری با افتتاح یک مسیر ریلی جدید + فیلم

اختصاص یک هزار و 780 میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های عمرانی نیر

رسمی: مهدی مهدوی خداحافظی کرد و مربی شد!

خداحافظی رسمی ستاره تیم‌ملی والیبال

42/5 میلیمتر باران در بهاباد یزد ثبت شد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

اوقات شرعی پنج شنبه 6 اردیبهشت در یزد

تداوم جریان سیل در استان یزد

جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر

ثبت و ضبط تاریخ شفاهی یزد قدیم در اولویت مرکز اسناد

آغاز نوبت اول آزمون سراسری در استان یزد

نوعدوستی کارمند یزدی برای آزادی زندانیان

جلوه‌هایی زیبا از بارش باران در یزد

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تو که با عاشقان درد آشنایی

خدایا زندگی رو زیر و رو کن