خبر یزد

آخرين مطالب

در وبینار نقش مدیریت بهینه پسماندها در ارتقاء سلامت و بهداشت مطرح شد؛

تولید روزانه 110 تن پسماند بیمارستانی در تهران شهرداری تهران

تولید روزانه 110 تن پسماند بیمارستانی در تهران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از موارد بسیار مهم در مقوله سلامت اجتماعی موضوع مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی است، گفت: عدم مدیریت مناسب پسماندهای بیمارستانی می تواند موجب انتشار عفونت و عوامل بیماری زا و گسترش بسیاری از بیماری های خطرناک مانند ایدز، هپاتیت های B ,C از طریق زخم های حاصل از پسماندهای تیز و برنده شود.

به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شینا انصاری در وبینار نقش مدیریت بهینه پسماندها در ارتقاء سلامت و بهداشت که به مناسبت هفته سلامت توسط سازمان مدیریت پسماند برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت موضوع سلامت شهری، طی سال های گذشته شهرداری تهران و بطور مشخص سازمان مدیریت پسماند نسبت به جمع آوری، دفع و امحای پسماندهای پزشکی اقدام کرده، درحالیکه طبق قانون و آیین نامه های اجرایی مترتب بر آن می بایست پس از تبدیل این پسماندها به پسماندهای عادی شهرداری آنها را جمع آوری کند.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه بخش اعظم پسماندهایی که در مراکز بزرگ و کوچک واحدهای درمانی تولید می شوند، در گروه پسماندهای خطرناک طبقه بندی می شوند و انجام کنترل های لازم و مدیریت صحیح و هوشمندانه آن ها بسیارحائز اهمیت است، تصریح کرد: عدم مدیریت مناسب پسماندهای بیمارستانی می تواند موجب انتشار عفونت و عوامل بیماری زا و گسترش بسیاری از بیماری های خطرناک مانند ایدز، هپاتیت های B ,C از طریق زخم های حاصل از پسماندهای تیز و برنده شود. ضمن اینکه عوامل شیمیایی و فلزات سنگین مانند جیوه، برم و نقره که در برخی تجهیزات پزشکی وجود دارد، تا مدت های مدیدی در طبیعت باقی می ماند.
انصاری خاطرنشان ساخت: بیمارستان‌های کشور به عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع تولید پسماندهای پزشکی روزانه 400 تن پسماند تولید می‌کنند، که این آمار در شهر تهران در ایام کرونا بالغ بر 110 تن در روز بوده است. بخشی از این پسماندها پسماندهای خطرناکی هستند که در صورت عدم اعمال مدیریت مناسب مخاطرات زیادی برای محیط زیست، بهداشت محیط و سلامتی شهروندان ایجاد می کنند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار با اشاره به اینکه از سال 1386 با تصویب و ابلاغ ضوابط و روش های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و وابسته در کشور روش های تصفیه و بی خطرسازی غیرسوز مطرح شده و متعاقب آن بیمارستان های کشور مجهز به سیستم های غیرسوز شدند، گفت: نکته قابل توجه این است که استفاده و راهبری این سیستم ها بصورت مجزا در واحدهای درمانی به نحوی که بتواند پسماندهای ویژه بیمارستانی را به معنای واقعی کلمه بی خطر و نه کم خطر و صرفا ضدعفونی یا disinfect کند به سختی قابل حصول است.
انصاری افزود: در مرحله پایش پسماندهای پزشکی، طبق قانون، تولیدکنندگان پسماند پزشکی موظف‌اند پسماندهای تولیدی خود را شناسایی و آمار تولید را به تفکیک 4 دسته اصلی یعنی «عفونی»، «تیز و برنده»، «شیمیایی - دارویی» و «عادی» به صورت روزانه ثبت کنند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار تصریح کرد: موضوع بعدی نگهداری این پسماندها در مراکز درمانی در اتاق مبرد و همچنین مدت زمان نگهداری پسماند است که در صورت عدم وجود سیستم خنک کننده، زمان نگهداری موقت پسماندهای عفونی یعنی فاصله زمانی بین تولید و ضدعفونی شدن در شرایط آب و هوای گرم 24 ساعت و سرد 48 ساعت است.
وی با تاکید بر اهمیت پایش دستگاه های ضدعفونی کننده پسماندهای عفونی مراکز پزشکی، گفت: هر یک از انواع دستگاه های ضدعفونی کننده بایستی مجهز به تجهیزات ثبت کامپیوتری یا گرافیک باشد تا بطور اتومات و مداوم پایش شده و تاریخ، زمان، روز، تعداد بار در زمان مشخص شود. دستگاه ضدعفونی کننده باید حداقل سالی یکبار کالیبره شود و مستندات در زمان بازدید موجود باشد تا محصولات جانبی سمی یا خطرناک در حین کار تولید نشود. مرحله بعد پایش میکروبی زدایی پسماندهای عفونی توسط دستگاه های غیرسوز است که با استفاده از اندیکاتورهای باکتریایی می توان میکروبی زدایی پسماندهای پزشکی را صحه گذاری کرد. به نحوی که هر دستگاه ضدعفونی کننده می بایست قابلیت غیرفعال‌سازی میکروبی اسپورهای باکتری به میزان حداقل تا 6 کاهش لگاریتمی در پایه 10 را داشته باشد.
انصاری با بیان اینکه بررسی ها حاکی از وجود مشکلات متعدد در عملکرد دستگاه ها بواسطه نقایص فنی، عدم کالیبراسیون، عدم نگهداشت و راهبری مناسب و نبود امکانات برای رصد و نظارت کافی و وافی بر عملکرد تک تک این تجهیزات دارد، اظهار کرد: حال اگر علاوه بر مراکزی که این تجهیزات را دارند یعنی بیمارستان ها، مراکز زیادی مانند مطب های پزشکی، مراکز تزریقات محلی، کلینیک ها، و آزمایشگاه های تشخیص طبی و پژوهشی و سایر مراکز خرد که بالغ بر 4200 مرکز در تهران هستند را در نظر بگیریم خواهیم دید که تنها در رابطه با مدیریت بهینه پسماندهای بیمارستانی بالاخص پسماندهای عفونی و تیز و برنده با مشکلات عدیده ای روبه رو هستیم که فشار مدیریتی و اجرایی آن علی رغم عدم الزام و تکلیف قانونی شهرداری ها همچنان بر دوش شهرداری تهران سنگینی می کند.
وی در پایان یادآور شد: علاوه بر مساله پسماندهای ویژه پزشکی، مساله دیگر پسماندهای ویژه صنعتی است که لازم است با توجه به خطرات جدی این دسته از پسماندها از جمله پسماندهای برق و الکترونیک و پسماندهای حاوی جیوه و الزام جایگزینی لامپ‌ها و تجهیزات پزشکی دارای جیوه با انواع فاقد جیوه، با توجه به الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون میناماتا برای مدیریت آنها هم اقدامی اثرگذار از جانب متولیان انجام شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/228639/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل ‌ها و پاس‌گل های واتکینز در استون ویلا 2024/25

اولین مدعی به یک‌‌چهارم نهایی یورو 2025‏ رسید

ستاره الهلال در آستانه اخراج؛ به هواداران فحاشی کرد!‏

وینگر 19 ساله‌ای که فلیک برایش آرزوهای بزرگ دارد

احتمال لغو تمرین استقلال بخاطر آلودگی هوا

حباب‌های یخ به پیام‌رسان‌های جدید بدل شدند!

خواهش ژوائو از بنفیکا؛ من را بخرید، دوست‌تان دارم!

تماس پاریس با رئال؛ مهاجم برزیلی‌تان را می‌خواهیم!‏

مرادمند و تلاش ویژه برای رسیدن به کربلا

اثر جدید حمید سحری؛ رئال مادرید- پی اس جی در نیمه نهایی جام جهانی باشگاه ها!

تحلیلی بر تغییرات اخیر شاخص بورس تهران

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 16 تیر 1404

سرعت دادن به توسعه پنل‌های خورشیدی با کاوشگر رباتیک

عطایی و پیاتزا؛ دو قاب ناهمسان از دو روش مدیریت متفاوت

شمع به شمع، غم به غم؛ قصه شام غریبان در یزد

فراخوان نصب سامانه‌های خورشیدی پشت بامی 5 کیلوواتی در هفته آینده

افسانه اقتصاد نفتی امریکا، رویارویی که به واقعیت نپیوست!

بمب بزرگ سپاهان؛ همکاری با محبی!

در انتظار الهلال: تئو قید میلان را زد

مهر قرارداد خشک نشد؛ اولین استعفای فصل!

عزاداری باشکوه هیئت‌های یزد در روز عاشورا، با اجتماع در مسجد روضه محمدیه

پول دیجیتال تهدید یا فرصت برای بورس و بازارهای سنتی؟

قیمت گوشت قرمز امروز 15 تیر 1404

ساخت نانوحسگری که سلامت غذا را در 15 دقیقه آزمایش می‌کند

سود رئال از جام جهانی سر به فلک کشید

برگزاری آیین سنتی نخل‌برداری عاشورا در استان یزد

قیمت دام زنده امروز 15 تیر 1404

جملات پرشور ستاره استقلال در نبرد تاریخ‌ساز

رضا علیپور در جام‌جهانی سنگنوردی پنجم شد

حضور دو شطرنجباز ایران در جام جهانی زنان

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری: مسافران مراقب بلیت هواپیمای فیک باشند

گواهی مشارکت با سود پیش بینی شده 40 درصد با ضمانت بانک ملی ایران

آیا ثبات نرخ بلیت اتوبوس ادامه خواهد داشت؟

آفساید گیری بی نظیر پاریسی ها که باعث مردود شدن گل اول بایرن مونیخ شد

پاس گل زیبای آرنولد از زاویه پشت دروازه در بازی با یوونتوس

پاس گل زیبای‌ مارکو رویس در بازی بامداد امروز که با پیروزی 3-0 لس‌آنجلس گلکسی همراه شد

به بهانه تولد 50 سالگی؛ وقتی هرنان کرسپو در عرض 2 دقیقه 2 گل با ضربه سر برای اینتر به ثمر رساند

پوریای ایران؛ متخصص سرویس!

بیانیه رسمی بایرن درباره مصدومیت موسیالا

بیفوما: به ایران برمی‌گردم اما زمانش را نمی‌دانم

فواید و مضرات استفاده از جوش شیرین برای فرش (5 مزیت و 3ضرر)

چراغ سبز به واردات چهار قلم کالای اساسی غذایی از فردا

نحوه از بین بردن بوی دود فرش پس از آتش سوزی

بازی کردن با ربات‌ها باعث می‌شود بیشتر شبیه به انسان باشند

کنترل بازار برنج با شروع برداشت و ثبت سفارش‌های واردات

مجازات کارفرمایانی که اتباع غیرمجاز را به کار گیرند

اوج ارادت یزدی‌ها به سید و سالار شهیدان در آیین نخل‌برداری

نذر عاشورایی خیر یزدی، آزادی یک زندانی سید به نیت سلامتی والدین

پیشنهاد کشورهای بریکس برای اصلاحات صندوق بین‌المللی پول

جنجال تمام‌عیار در جام جهانی باشگاه‌ها