خبر یزد

آخرين مطالب

در وبینار نقش مدیریت بهینه پسماندها در ارتقاء سلامت و بهداشت مطرح شد؛

تولید روزانه 110 تن پسماند بیمارستانی در تهران شهرداری تهران

تولید روزانه 110 تن پسماند بیمارستانی در تهران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از موارد بسیار مهم در مقوله سلامت اجتماعی موضوع مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی است، گفت: عدم مدیریت مناسب پسماندهای بیمارستانی می تواند موجب انتشار عفونت و عوامل بیماری زا و گسترش بسیاری از بیماری های خطرناک مانند ایدز، هپاتیت های B ,C از طریق زخم های حاصل از پسماندهای تیز و برنده شود.

به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شینا انصاری در وبینار نقش مدیریت بهینه پسماندها در ارتقاء سلامت و بهداشت که به مناسبت هفته سلامت توسط سازمان مدیریت پسماند برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت موضوع سلامت شهری، طی سال های گذشته شهرداری تهران و بطور مشخص سازمان مدیریت پسماند نسبت به جمع آوری، دفع و امحای پسماندهای پزشکی اقدام کرده، درحالیکه طبق قانون و آیین نامه های اجرایی مترتب بر آن می بایست پس از تبدیل این پسماندها به پسماندهای عادی شهرداری آنها را جمع آوری کند.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه بخش اعظم پسماندهایی که در مراکز بزرگ و کوچک واحدهای درمانی تولید می شوند، در گروه پسماندهای خطرناک طبقه بندی می شوند و انجام کنترل های لازم و مدیریت صحیح و هوشمندانه آن ها بسیارحائز اهمیت است، تصریح کرد: عدم مدیریت مناسب پسماندهای بیمارستانی می تواند موجب انتشار عفونت و عوامل بیماری زا و گسترش بسیاری از بیماری های خطرناک مانند ایدز، هپاتیت های B ,C از طریق زخم های حاصل از پسماندهای تیز و برنده شود. ضمن اینکه عوامل شیمیایی و فلزات سنگین مانند جیوه، برم و نقره که در برخی تجهیزات پزشکی وجود دارد، تا مدت های مدیدی در طبیعت باقی می ماند.
انصاری خاطرنشان ساخت: بیمارستان‌های کشور به عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع تولید پسماندهای پزشکی روزانه 400 تن پسماند تولید می‌کنند، که این آمار در شهر تهران در ایام کرونا بالغ بر 110 تن در روز بوده است. بخشی از این پسماندها پسماندهای خطرناکی هستند که در صورت عدم اعمال مدیریت مناسب مخاطرات زیادی برای محیط زیست، بهداشت محیط و سلامتی شهروندان ایجاد می کنند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار با اشاره به اینکه از سال 1386 با تصویب و ابلاغ ضوابط و روش های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و وابسته در کشور روش های تصفیه و بی خطرسازی غیرسوز مطرح شده و متعاقب آن بیمارستان های کشور مجهز به سیستم های غیرسوز شدند، گفت: نکته قابل توجه این است که استفاده و راهبری این سیستم ها بصورت مجزا در واحدهای درمانی به نحوی که بتواند پسماندهای ویژه بیمارستانی را به معنای واقعی کلمه بی خطر و نه کم خطر و صرفا ضدعفونی یا disinfect کند به سختی قابل حصول است.
انصاری افزود: در مرحله پایش پسماندهای پزشکی، طبق قانون، تولیدکنندگان پسماند پزشکی موظف‌اند پسماندهای تولیدی خود را شناسایی و آمار تولید را به تفکیک 4 دسته اصلی یعنی «عفونی»، «تیز و برنده»، «شیمیایی - دارویی» و «عادی» به صورت روزانه ثبت کنند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار تصریح کرد: موضوع بعدی نگهداری این پسماندها در مراکز درمانی در اتاق مبرد و همچنین مدت زمان نگهداری پسماند است که در صورت عدم وجود سیستم خنک کننده، زمان نگهداری موقت پسماندهای عفونی یعنی فاصله زمانی بین تولید و ضدعفونی شدن در شرایط آب و هوای گرم 24 ساعت و سرد 48 ساعت است.
وی با تاکید بر اهمیت پایش دستگاه های ضدعفونی کننده پسماندهای عفونی مراکز پزشکی، گفت: هر یک از انواع دستگاه های ضدعفونی کننده بایستی مجهز به تجهیزات ثبت کامپیوتری یا گرافیک باشد تا بطور اتومات و مداوم پایش شده و تاریخ، زمان، روز، تعداد بار در زمان مشخص شود. دستگاه ضدعفونی کننده باید حداقل سالی یکبار کالیبره شود و مستندات در زمان بازدید موجود باشد تا محصولات جانبی سمی یا خطرناک در حین کار تولید نشود. مرحله بعد پایش میکروبی زدایی پسماندهای عفونی توسط دستگاه های غیرسوز است که با استفاده از اندیکاتورهای باکتریایی می توان میکروبی زدایی پسماندهای پزشکی را صحه گذاری کرد. به نحوی که هر دستگاه ضدعفونی کننده می بایست قابلیت غیرفعال‌سازی میکروبی اسپورهای باکتری به میزان حداقل تا 6 کاهش لگاریتمی در پایه 10 را داشته باشد.
انصاری با بیان اینکه بررسی ها حاکی از وجود مشکلات متعدد در عملکرد دستگاه ها بواسطه نقایص فنی، عدم کالیبراسیون، عدم نگهداشت و راهبری مناسب و نبود امکانات برای رصد و نظارت کافی و وافی بر عملکرد تک تک این تجهیزات دارد، اظهار کرد: حال اگر علاوه بر مراکزی که این تجهیزات را دارند یعنی بیمارستان ها، مراکز زیادی مانند مطب های پزشکی، مراکز تزریقات محلی، کلینیک ها، و آزمایشگاه های تشخیص طبی و پژوهشی و سایر مراکز خرد که بالغ بر 4200 مرکز در تهران هستند را در نظر بگیریم خواهیم دید که تنها در رابطه با مدیریت بهینه پسماندهای بیمارستانی بالاخص پسماندهای عفونی و تیز و برنده با مشکلات عدیده ای روبه رو هستیم که فشار مدیریتی و اجرایی آن علی رغم عدم الزام و تکلیف قانونی شهرداری ها همچنان بر دوش شهرداری تهران سنگینی می کند.
وی در پایان یادآور شد: علاوه بر مساله پسماندهای ویژه پزشکی، مساله دیگر پسماندهای ویژه صنعتی است که لازم است با توجه به خطرات جدی این دسته از پسماندها از جمله پسماندهای برق و الکترونیک و پسماندهای حاوی جیوه و الزام جایگزینی لامپ‌ها و تجهیزات پزشکی دارای جیوه با انواع فاقد جیوه، با توجه به الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون میناماتا برای مدیریت آنها هم اقدامی اثرگذار از جانب متولیان انجام شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/228639/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمرینات رئال مادرید پیش از بازی با پاری‌سن‌ژرمن

مراسم رونمایی از انیمیشن کشتی

اطمینان اینترمیامی از تمدید قرارداد مسی

سنگ‌تمام یزدی‌ها؛ کمک یک میلیارد تومانی در گلریزان حسینی

نرخ سود فروش اقساطی واگذاری‌ها 23 درصد اعلام شد

برگزاری سوگواره «شب غریبانه» در بافق

طراحی کودی بیولوژیک برای بهبود عملکرد نعناع و خواص دارویی آن

رقابت 4 کاندیدا برای ریاست فدراسیون اسکی

دبیر: منافقان از ایران اینترنشنال و BBC خطرناکترند

بهتاش فریبا گزینه سرپرستی تیم استقلال

حضور پر شور مردم استان یزد در آیین‌های عزاداری، جلوه‌ای از پیوند ناگسستنی آن‌ها با فرهنگ عاشورا است

وزارت کار؛ واریز کالابرگ برای دهک‌های 4 تا 7 صحت ندارد

بانک مرکزی: تبلیغات پرداخت وام در فضای مجازی کلاهبرداری است

شوک بزرگ در والیبال لهستان

جوانان کشتی ایران به دنبال سکوی آسیا

شاگرد عطایی در آغوش رئیس جمهور فرانسه!

تب دما در یزد پایین آمد

اجتماع باشکوه بانوان زینبی در بیت‌الحسین مهریز

نکاتی طلایی برای خرید هوشمندانه بلیط هواپیما

بیت‌کوین در رشد قیمت بی‌رقیب شد

افزایش میزان وصول چک‌ها در اردیبهشت‌ماه

دامنه نوسان صندوق‌های اهرمی افزایش یافت

«لاکهید مارتین» به داد «ناسا» می‌رسد

تراکتور وضعیت بهتری نسبت به مدعیان دارد

ستاره فرانسوی غایب دیدار با ایران

تنیسورهای راه‌ یافته به مرحله یک‌ چهارم نهایی ویمبلدون

فرمول یک پرفروش‌ترین فیلم تاریخ اپل شد

آغاز دور جدید اردوی تیم ملی تفنگ در تهران

سرمربی تیم ملی تکواندو: غیبت در یونیورسیاد لطمه بزرگی به ما می‌زند

حواشی ادامه‌دار فدراسیون اتومبیلرانی در انتخابات کمیسیون‌ها

تیم ملی و تمرین خوشحالی صعود!

شور و شعور حسینی بافقی ها در دهه اول محرم

رویداد اقتصاد گزارش می دهد/ بیمه‌های زندگی بیمه دی؛ تضمین آرامش امروز

90 درصد چک‌ها در اردیبهشت ماه وصول شد

چرا انتخاب کف‌پوش مناسب، کلید ایمنی و دوام در محیط‌های صنعتی است؟

بخشودگی صددرصدی جرایم بیمه شخص ثالث تیر 1404

طلای جهانی از حرکت بازماند

11 میلیون خانوار هنوز در سامانه املاک ثبت‌نام نکرده‌اند

ثبت ملی مدرسه مریم یزد

شیر شتر شدت آسم را کاهش می‌دهد

روانخواه هافبک سپاهان را به تیم امید فراخواند

رقابت یک باشگاه ایرانی برای جذب مدافع پاختاکور

اینتر برای فروش طارمی 10 میلیون یورو می‌خواهد

ماجرای تفاوت تعداد مدال و رتبه ایران در بازی‌های جهانی ورزش کارگران

توضیحات معاونت حقوقی استقلال درباره ارسال پیش نویس قرارداد به کاریله

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 17 تیرماه

امام سجاد (ع) حامل علم الهی و پاسدار مکتب حسینی

نسل برنا گزارش می دهد/ باشگاه مشتریان بیمه دی؛ آغاز فصل جدیدی در تعامل، وفاداری و تحول دیجیتال

اعطای 652 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال زایی به کسب و کار‌های حوزه فاوا استان یزد

پس از دو سال رکود مراکز پروتز و ارتز فعال می‌شوند