خبر یزد

آخرين مطالب

خبرنگاران در عرصه جنگ نرم و جهاد تبیین نیازمند حمایت هستند مقالات

خبرنگاران در عرصه جنگ نرم و جهاد تبیین نیازمند حمایت هستند
  بزرگنمايي:

خبریزد- اما رسم و روال، همیشه این گونه بوده که خبرسازان و عوامل اطلاع‌رسانی بیشتر در حجاب گمنامی می‌مانند و آنچه دیده می‌شود، بیشتر خبر است تا خبرنگار، بر همین اساس، مشکلات و سختی‌های کار خبرنگاری هم کمتر دیده می‌شود و شاید برای بسیاری از مردم پذیرفتن اینکه خبرنگاری جزو مشاغل سخت باشد، قدری نامفهوم است، اما سختی کار خبرنگاری را تنها فعالان این عرصه احساس می‌کنند.
مشکلات خبرنگاران را می‌توان به دو دسته ذاتی و بیرونی تقسیم کرد، مشکلات ذاتی سختی‌هایی است که در ذات حرفه خبرنگاری نهفته است و چاره‌ای جز کنار آمدن با آن نیست، از استرس و اضطراب کاری گرفته تا رفت و آمدهای پیوسته و وقت و بی‌وقت در جلسات و نشست‌های خبری و تلاش مداوم برای به روز شدن، اما بسیاری از مشکلات، بیرونی است و کاهش آنها توجه دولت‌ را می‌طلبد. به عنوان مثال، بسیاری از خبرنگاران همچنان با مشکل فقدان بیمه مواجه هستند و یا امنیت شغلی بسیار ضعیفی دارند که موجب شده عمده خبرنگاران نگاهی به مثابه شغل اصلی به کار خود نداشته باشند، بماند که سایرین با شغل‌های دیگر وارد این وادی می‌شوند.
درآمد ناچیز و نداشتن امنیت شغلی، علاوه بر چند شغله کردن خبرنگاران، عاملی است برای اینکه یک خبرنگار گاه مجبور شود رسالت اصیل خود را نادیده گرفته و به جای پرداختن به مشکلات مردم و یا روشنگری درباره کاستی‌های جامعه، صرفاً نقش روابط عمومی یک سازمان را ایفا کرده و آنچه را که باب طبع مدیران است، منتشر کند.

از سوی دیگر، برخی کم لطفی‌های مسئولان به خبرنگاران و کم توجهی به نقش مهم آنها در پیشبرد اهداف سازمان‌ها، موجب سرخوردگی و بی‌انگیزگی می‌شود، سختی‌های رسانه‌داری هم خبرنگاران زیادی را از تاسیس رسانه مستقل منصرف کرده است و آنها را تبدیل به کارمند رسانه‌ای می‌کند که بالاجبار باید مطابق خواست و سلیقه آن خبر تهیه کنند.
هم‌چنین ناقص بودن بسیاری از قوانین کشور در عرصه مطبوعات و خبررسانی، تنگناهایی برای خبرنگاران ساخته است. مثلاً احساس عدم مصونیت قضایی و شغلی در صورت افشای حقایق و برملا کردن فسادهای مالی، سیاسی و اداری، خبرنگاران را از نقد صحیح و اساسی باز می‌دارد.
اگر دولت‌ها و نهادهای قانونگذار کشور به نقش و اهمیت کار خبرنگاران و تاثیر آنها در مقابله با جنگ نرم دشمن اعتقاد دارند، باید به رفع موانع قانونی و تسهیل امور شغلی خبرنگاران اهتمام جدی‌تری داشته باشند. دغدغه امنیت شغلی، بی مهری مسئولان، نان شب، بیمه و حقوق و ... باعث می شود تا خبرنگار آزادی کامل در نقد صحیح و عالمانه جامعه نداشته باشد و مشغول به اموری شود که اور را از رسالت اصلی اش بازمی‌دارد. این در حالی است که در صورت رفع این موانع این قشر می توانند در زمینه برطرف ساختن کاستی‌ها و کمک به زندگی بهتر مردم اثرگذارتر وارد عمل شوند، هرچند که با همین وضع کنونی هم خبرنگاران واقعی به رسالت خود عمل کرده و سختی‌های آن را به جان خریده‌اند، اما ارتقای شبکه اطلاع‌رسانی کشور، هم‌چنان در گرو تقویت حرفه خبرنگاری و رسانه‌هاست.
امیدواریم در دولت سیزدهم با نگاه همدلانه‌تر نسبت به رسانه و خبرنگاران، آنان در انجام رسالت خود در جهاد تبیین با فراغ بال بیشتری در کارزار رسانه ای که دشمن در مقابل نظام به راه انداخته فعالانه تر حضور داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/233710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط کاوشگر قدیمی شوروی روی زمین،«سقوط معمولی» نخواهد بود

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران

صدی چند میسوزونی؟ شوخی جناب‌خان با حسن تفتیان

سریع‌ترین شناگر ایران: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید

تولد گرفتن برای حسن تفتیان به سبک جناب‌خان

وقتی حسن تفتیان با سرعتی که داره به داد مهمون بد حالش میرسه

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

خاطره‌ای که حسن تفتیان از مسابقه ورودی المپیک فاش کرد

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

قایقرانان ایران صاحب 3 مدال نقره و برنز آسیا شدند

مروست به پایگاه شعر آئینی استان یزد تبدیل می‌شود

خسارت 29 هزار میلیارد ریالی سرمازدگی و طوفان به باغات یزد

عبدلی: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید/ ورودی جهانی را کسب کردم

20 میلیارد برای کشتی، سرمایه‌ای برای غرور ملی است/ اصفهان میزبان شش رویداد جهانی دیگر در سال 1404

20 میلیارد برای کشتی، سرمایه‌ای برای غرور ملی است

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

سیستم ایمنی باعث ایجاد ترس می‌شود و روانگردان‌ها این واکنش را مسدود می‌کنند

توضیح حسن تفتیان از حساسیت‌های رشته دوومیدانی

سوپراستار والیبال دنیا هم‌تیمی جدید عبادی‌پور

خاطره جالب حسن تفتیان از دزدیدن کتونی‌هایش قبل از مسابقه

جناب‌خان و انتخابی تیم ملی دوومیدانی و رقابت با حسن تفتیان

خسارت سنگین قطع برق به مراکز درمانی یزد؛ معاون درمان دانشگاه: شکایت قضایی می‌کنیم

تفریح و ورزش در دل زورخانه‌های قدیمی پایتخت

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

روزی شلوغ البته نه برای همه!

کنایه روی کین به بکام: چرا ما را دعوت نکردی!

اتفاقی عجیب در مراسم افتتاحیه المپیک لس‌آنجلس

ووشو جهان در سیطره مربیان ایرانی/ ورزش‌های رزمی پرچم‌دار نخبه‌پروری و صدور مربی

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

کورسوی امید برای پرسپولیس و سپاهان

تب جهانی کشتی در اصفهان بالا رفت

جدول پخش زنده بازی‌های جمعه 19 اردیبهشت

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

تحول عجیب در نیم فصل دوم لیگ یک!

پیشکسوت استقلال: مشخص شد، زدن 5 گل به آلومینیوم اتفاقی بوده است

ژاوی: همسرم از فوتبال دیدنم شاکی است!

ابراهیمی: پرسپولیس یک ضعف جدی دارد

مدعیان کشتی جهان به مصاف هم می‌روند

پرتابگر ایران: صدم را برای قهرمانی آسیا گذاشته‌ام

نه فوتبال نه بسکتبال: سلیقه خاص پاپ جدید در ورزش

کتاب «ورزش با ارزش» روانه بازار نشر شد

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست