خبر یزد

آخرين مطالب

روایتی از یک اقدام هوشمندانه که سوژه رسانه های خارجی شد/ گاز شرکت گاز یزد چرا قطع شد اقتصادي

روایتی از یک اقدام هوشمندانه که سوژه رسانه های خارجی شد/ گاز شرکت گاز یزد چرا قطع شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد -   با وقوع جنگ اوکراین و تحریم گازی روسیه علیه اتحادیه اروپا، پژوهشکده‌ها و رسانه‌های خارجی از وقوع یک زمستان سخت برای کشورهای اروپایی پرده برداشتند.
چندی پیش اندیشکده bruegel‌ در گزارشی میزان خسارت کشورهای اروپایی برای کنترل قیمت انرژی در اروپا را بیش از 1000 میلیارد دلار برآورد کرد که این رقم غیر از هزینه واردات انرژی با قیمت بالا و ورشکستگی گسترده صنایع اروپایی است.
  اما در چند روز گذشته، رسانه‌های فارسی زبان با همراهی بخشی از خبرنگاران داخلی یک خط خبری جدید را برای القای این گزاره پیش برده‌اند که "زمستان سخت برای ایران رخ داده است نه اروپا". تاکتیک رسانه‌ای این خط خبری نیز بزرگنمایی مشکلات موردی در پیک سرما در ایران با ملغمه‌ای از دروغ و ادعاهای واهی است.
به عنوان مثال یکی از اتفاقاتی که سوژه این رسانه‌ها شده، خبر قطعی گاز شرکت گاز یزد است که ایران اینترنشنال به آن اینگونه پرداخته است: «ادامه بحران گاز در ایران، گاز شرکت گاز یزد قطع شد» (تصویر 1).

خبر یزد

تصویر 1
از تیتر این رسانه سعودی اینگونه به نظر می‌رسد که بحران گاز در ایران موجب قطعی گاز شرکت گاز یزد شده است، درحالی که ماجرا چیز دیگری است.
*ماجرای قطع گاز شرکت گاز یزد چه بود؟
اما ماجرا از چه قرار است؟ هر ساله معاون رئیس‌جمهور بخش‌نامه‌ای با عنوان «ضوابط مصرف انرژی در ادارات دولتی» را ابلاغ می‌کند که طبق آن، ادارات و سازمان‌های دولتی موظف به کاهش 10 درصدی مصرف گاز خود نسبت به سال گذشته هستند و در صورت عدم رعایت این پروتکل‌ها، گاز آنها قطع خواهد شد، این بخش‌نامه از دولت قبل اجرایی شده است.
در واقع وجود منابع عظیم گازی در ایران نباید بهانه‌ای برای هدررفت انرژی و مصرف غیربهینه گاز در کشور باشد و دولت برای تشویق مردم به رعایت الگوی مصرف، پایش مصرف بهینه را ابتدا از خود شروع کرده است.
تصویر 2 و 3 نمونه‌ای از گزارشات شرکت ملی گاز در دولت قبل و فعلی را در حوزه پایش مصرف در ادارات دولتی نشان می‌دهد.

خبر یزد

تصویر 2

خبر یزد

تصویر 3
در نتیجه پس از تاکید استاندار یزد مبنی بر برخورد بدون اغماض با ادارات پرمصرف در بخش گاز، کارشناسان شرکت گاز اقدام به قطع گاز شرکت گاز، استانداری و فرمانداری یزد کردند که اتفاقا این سختگیری در اجرای قانون برای صیانت از منابع انرژی کشور جای تقدیر دارد؛ اتفاقی که اگر در کشورهای اروپایی رقم بخورد، نشانه مدیریت هوشمندانه آنها در کنترل مصرف روایت می‌شود ولی اگر توسط مسئولین ایرانی انجام شود بهانه‌ای برای خودتحقیری.
مدیرعامل شرکت گاز استان یزد که در جریان اجرای طرح پایش دمای اداره‌های دولتی، جریان گاز شرکت تحت مدیریت خود را به‌دلیل تخطی یکی از بخش‌های این شرکت در رعایت دمای رفاه قطع کرده بود، در این باره گفت: از آنجا که مسئولیت پایش شرکت گاز استان یزد را شخصاً به‌عهده داشتم، در جریان یکی از بازدیدهای روزانه از این مجموعه، متوجه شدم در یکی از اتاق‌های شرکت از حداکثر دمای رفاه به اندازه 2 دهم درجه تخطی شده و دمای اتاق 18.2 درجه بود، از این رو ضمن اخذ تعهد کتبی از مدیر بخش نسبت به قطع گاز شرکت، به مدت چهار ساعت اقدام شد.
*مصادیقی از پایش گاز ادارات دولتی در کشورهای اروپایی
اما مشابه این اقدام دولت ایران هم‌اکنون در کشورهای اروپایی در حال اجراست. به طور مثال دولت فرانسه طرح "هوشمندی انرژی" را ارائه کرده است که هدف آن کاهش 10 درصدی مصرف انرژی در ادارات در دو سال آینده نسبت به سال 2019 است. طبق این طرح مدیران اجازه دارند در ادارات استفاده از آب گرم به جز موارد ضروری را ممنوع کنند و دمای 19 درجه برای ادارات نیز باید اعمال شود که در صورت تخطی با آنها برخورد می‌شود.
یا مثلا دولت جمهوری چک دستورالعملی منتشر کرده است که در آن به صرفه‌جویی در انرژی در زمستان آینده توصیه شده و برای تشویق خانوارها به صرفه‌جویی، آنها را تشویق می‌کند که برای مدیریت انرژی درخواست یارانه بدهند، سپس در ساختمان‌های خصوصی و عمومی محدودیت‌های دما را تعیین کرده است، به عنوان مثال دولت دمای ادارات دولتی را 1.5 درجه کاهش داده است و تصمیم گرفته است حداقل دمای محیط‌های کاری را دو درجه کاهش دهد.
مشابه این دست طرح‌ها برای کنترل مصرف گاز در ادارات دولتی نه فقط در ایران بلکه در تمامی کشورهایی که اندک دغدغه‌ای بر روی مدیریت مصرف منابع گازی خود دارند اجرایی می‌شود و در ایران از سال گذشته با دقت و عزم جدی‌تری این برنامه توسط دولت سیزدهم اجرایی شده است.
طبق آمار شرکت ملی گاز تاکنون 840 اداره دولتی به دلیل مصرف غیربهینه، گازشان قطع شده است که امیدواریم این طرح خوب به دور از جوسازی رسانه‌های خارجی فارسی زبان پیگیری شود.
 

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/240703/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترفند تکاملی عجیب؛ برخی گیاهان برای گرده‌افشانی بوی تعفن تولید می‌کنند

قورباغه‌های ظریف چگونه از انقراض عامل نابودی تی رکس جان سالم به در بردند؟

درخشان و باشکوه؛ هیچ‌کس حریف این بارسا نیست

برگزاری نخستین جلسه کارگروه پارادوومیدانی

سینر: من و دراپر آدم‌های ساده‌ای هستیم

لیگ قهرمانان آسیا؛ مدعی غیرمنتظره جام

گلدن استیت و بوستون در آستانه حذف

شوک به تیم والیبال فولاد سیرجان

عطایی و استراحت به ستاره‌ محبوب

کسب مدال‌های رنگانگ سهم دختران ووشوکار یزدی

ماجرای تبرکشی در زمین فوتبال یزد چه بود؟

تابستان سرنوشت‌ساز جوان‌های پرسپولیس | ورزش سه

ولاسکو دکترای افتخاری روانشناسی گرفت

مراسم ویژه موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک به مناسبت روز جهانی موزه

ارتقای سرانه ورزش استان‌ها غیربرخوردار و کم‌برخوردار در برنامه وزیر

دنیامالی: استان‌های کم‌برخوردار در کانون توجه وزارت ورزش برای ارتقای سرانه ورزشی قرار دارند

بازدید 2 نماینده مجلس از زیرساخت‌های مجموعه ورزشی تختی

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

طلای جهانی آرام گرفت

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

فولاد برد، صدرنشین شد و صعود کرد

محمد طلایی: مدال‌آوری نباید ملاک انتخاب کشتی‌گیر شود

واکنش رئیس فدراسیون ناشنوایان از انتخاب خواننده پاپ به عنوان مشاور

ملی‌پوش دوومیدانی: جایزه قهرمان جام امام رضا(ع) دستگاه ماساژ بود!

سنگ تمام انگاپت و ستاره‌های شهداب برای عطایی

ترفند غیراخلاقی برای جذب ستاره‌ها در لیگ برتر والیبال

خاویر: برای این چالش هیجان‌زده و آماده‌ایم

واکنش تاجرنیا به حضور سیدورف در استقلال

برنامه قطعی برق یزد سه‌شنبه 23 اردیبهشت + جدول

مدت‌زمان قطعی برق در یزد 2 ساعته شد

آغاز دور دوم نشست‌های تخصصی فدراسیون‌های ورزشی در وزارت ورزش

واکنش رئیس فدراسیون ناشنوایان به انتخاب خواننده پاپ به عنوان مشاور

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

علم ریاضی چه زمانی اختراع شد؟

تحلیل وضعیت سپاهان برای دیدار با استقلال

سقوط عجیب نوشاد عالمیان در رنکینگ جهانی

ماجرای داغ رقابت زارع و معصومی به سالن هفت‌‍ تیر هم کشیده شد

سردیس زارع از روی کشتی‌گیر مغولی ساخته شد!

عقد تفاهمنامه همکاری کمیته‌های المپیک ایران و کویت

هفتمین اهدای عضو امسال در استان یزد به ثبت رسید

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 23 اردیبهشت‌ماه

جدول پخش زنده بازی‌های سه‌شنبه 23 اردیبهشت

شرکت توزیع برق تهران: خاموشی به شکل یکسان و عادلانه انجام می‌شود

آخرین وضعیت ساخت هواپیمای جت 8 نفره ایرانی

پیام استاندار یزد به مناسبت فرارسیدن هفته بسیج سازندگی

فوتسال زنان ایران تحت فشار یک دروغ مصلحتی!

برد قاطعانه شاگردان عطایی در آسیا

هیجان‌انگیز: مایکل جردن به ان‌بی‌ای برمی‌گردد!

حذف 4 صفر از پول ملی؛ گامی به‌سوی اصلاح یا اقدامی زودهنگام؟

زمان صدور احکام جدید بازنشستگی