خبر یزد

آخرين مطالب

شبکه‌های اجتماعی، 2022 را چگونه نقش‌زده و پیش بردند؟ مقالات

شبکه‌های اجتماعی، 2022 را چگونه نقش‌زده و پیش بردند؟
  بزرگنمايي:

خبریزد- نخستین جنگ جهانی سایبری
همزمان با آغاز حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه 2022 (5 اسفند 1400) نخستین جنگ رسانه‌ای تمام عیاری نیز در پلتفرم‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد. رسانه‌های اجتماعی شیوه گزارش جنگ در اوکراین و حتی دیده‌شدن آن را در سراسر جهان تغییر داده‌اند.
دولت و ارتش اوکراین نیز از پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی به عنوان ابزاری برای برجسته‌کردن موفقیت‌های خود و مهمتر از آن شکست‌های روسیه استفاده کرده‌اند. هر دو طرف از رسانه‌های اجتماعی برای حمایت و به اشتراک‌گذاری اطلاعات نادرست بهره برده‌اند.

همزمان با آغاز حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه 2022 (5 اسفند 1400) نخستین جنگ رسانه‌ای تمام عیاری نیز در پلتفرم‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی به راه افتادبسیاری از اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی نیز در صفحات مجازی خود نسبت به این اتفاق واکنش دادند. اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی بیشتر به دلیل پوچی‌شان مورد انتقاد قرار می‌گیرند، اما با حرکت ارتش روسیه در سراسر اوکراین برخی از بزرگترین اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی روسیه به چراغ‌های مقاومت تبدیل شده‌اند. بسیاری در مورد ناراحتی‌شان از سرعت و بی‌رحمی رئیس‌جمهوری روسیه که کشورش را به سمت جنگ سوق می‌دهد صحبت می‌کردند. در همین حال اینفلوئنسرهای اوکراینی نیز در برابر خطرهای حمله ارتش در حال پیشروی، شجاعانه مقابله می‌کردند تا مطمئن شوند وحشت جنگ در سرزمین اصلی اروپا را ثبت می‌کنند.

پس از شروع جنگ تاکنون، برخی از بزرگترین شخصیت‌های روسیه در حوزه دیجیتال علیه جنگ صحبت کرده‌اند که تعدادی از آنها در ادامه ارائه می‌شود:

1. دختر «دمیتری پسکوف» دبیر مطبوعاتی «ولادمیر پوتین» پیامی با عنوان «نه به جنگ» در استوری اینستاگرام خود منتشر کرد که به سرعت آن را حذف کرد.
2. «سوتلانا تاکوری» طراح مد، از محل برگزاری هفته مد میلان بیرون آمد و عکسی با پرچم اوکراین و پیام «Нет войне!»، «نه به جنگ!» منتشر کرد.

3. اینفلوئنسر «لووا اولالا» پرچم روسیه و اوکراین را روی هرگونه خود نقاشی کرده بود و روی آن نوشته بود:«حرفی برای گفتن ندارم».
4. «ایلیا وارلاموف»روزنامه‌نگار مستقل روسی، عکس‌ها و فیلم‌هایی را به طور منظم منتشر کرد و در این پیام‌ها خواستار توقف خشونت در اوکراین شد.

هشتگ‌های #ukrainewar، #ukraine، #stopwar، #standwithukraine از مهم‌ترین هشتگ‌های کار شده در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین بود. بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی تحت تاثیر پست‌های افراد تاثیرگذار در این پلتفرم‌ها و ویدئوهایی که در حمایت از اوکراین پلتفرم‌های مختلف منتشر شد، پرچم اوکراین را کنار نام کاربری خود قرار دادند. اینستاگرام نیز برچسب‌های مختلف با رنگ پرچم اوکراین را در حمایت از این کشور در جنگ به اکانت خود اضافه کرد.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی تحت تاثیر پست‌های افراد تاثیرگذار در این پلتفرم‌ها و ویدئوهایی که در حمایت از اوکراین پلتفرم‌های مختلف منتشر شد، پرچم اوکراین را کنار نام کاربری خود قرار دادندپایان یک ملکه به روایت شبکه‌های اجتماعی
مرگ«ملکه الیزابت» در 8 سپتامبر(17 شهریور 1401) دومین اتفاق مهم این سال بود که شبکه‌های اجتماعی را درگیر کرد. کاربران شبکه‌های اجتماعی با هشتگ‌ #queenelizabeth به مرگ ملکه انگلیس واکنش دادند.

در حالی که برخی برای مرگ ملکه الیزابت عزادار بودند، برخی دیگر می‌گفتند سلطنت او به میلیون‌ها انسان و فرهنگ چندین نسل آسیب رساند زیرا او به عنوان رئیس دولت مستعمرات که بخشی از امپراتوری بریتانیا بودند، خدمت می‌کرد.

 


برخی از کاربران نیز به هزینه برگزاری مراسم سوگواری ملکه در اوضاع بحران اقتصادی انگلیس انتقاد کردند. یکی از کاربران در توئیتر نوشت: «اکنون ملکه مرده است، فقط می‌خواهم به همه شما یادآوری کنم که مراسم تشییع جنازه او همچنین تاجگذاری چارلز چقدر هزینه دارد و سپس بحران اجتماعی و اقتصادی فعلی که مردم را در این کشور می‌کشد یادآوری کنم.»

 

در تیک‌تاک پس از مرگ ملکه بسیاری از کاربران ویدئوهایی در انتقاد از تاریخ استعماری سلطنت و همچنین میم‌ها و ویدئوهایی با مضمون شادی از مرگ ملکه منتشر کردند. اما حساب کاربری برخی از کاربران توئیتر که در مورد گذشته نژادپرستانه سلطنت صحبت کردند، مسدود شد و یا بازجویی شدند.
همچنین هشتگ‌های #Charles، #Royal Family و #London Bridge از دیگر مواردی بود که بعد از مرگ ملکه در شبکه‌های اجتماعی ترند شد.

هشتگی که رمز ناآرامی‌ها شد
فوت ناگهانی «مهسا امینی» در 16 سپتامبر 2022 (25 شهریور 1401) از مهم‌ترین رخدادهای 2022 بود که رسانه‌های اجتماعی را تحت تاثیر قرار داد. فوت ناگهانی «مهسا امینی» در 16 سپتامبر 2022 (25 شهریور 1401) از مهم‌ترین رخدادهای 2022 بود که رسانه‌های اجتماعی را تحت تاثیر قرار دادهشتگ‌های #مهسا_امینی و #Mahsa_amini به سرعت در شبکه‌های اجتماعی ترند شد.
در مدت زمان کوتاهی حساب‌های کاربری جدید به ویژه در توئیتر ساخته شد که فقط در حمایت از این هشتگ فعالیت می‌کردند. با حمایت افراد تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی و چهره‌های مختلف رسانه‌ای و ورزشی داخلی و خارجی در نقش اپوزیسیون، انتقادها به مرگ این دختر جوان به اعتراض‌ها و ناآرامی‌های خیابانی کشیده شد. برخی از سلبریتی‌ها در صفحات مجازی خود با انتشار محتوای تحریک‌آمیز با این هشتگ‌ها، آتش ناآرامی‌ها را تندتر کردند.

حوادث ناشی از فوت مهسا امینی و بازتاب آن در شبکه‌های اجتماعی باعث شد برخی از چهره‌های تاثیرگذار غیرایرانی نیز در صفحات مجازی خود واکنش‌هایی به این اتفاقات داشته باشند.

«بلا حدید» مدل معروف آمریکایی با انتشار پستی با عکس مرحومه مهسا امینی در صفحه اینستاگرامش، به اعتراض‌ها در ایران واکنش نشان داد. «آنجلینا جولی» بازیگر هالیوود نیز در صفحه اینستاگرامش با انتشار پستی با عکسی از معترضان از ناآرامی‌ها در ایران حمایت کرد.
هشتگ‌ #مهسا_امینی رکورددار تعداد هشتگ ترند شده در شبکه‌های اجتماعی شد.

جام‌جهانی و روایت‌های مجازی
جام جهانی 2022 قطر سکانس پایانی رخدادهای مهم این سال بود که شبکه‌های اجتماعی را تحت تاثیر قرار داد. برای اولین بار این رویداد مهم در یک کشور مسلمان برگزار می‌شد و محدودیت‌ها و قوانین سخت‌ قطری‌ها از موضوع‌هایی بود که توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را به خود جلب کرد.

ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از برخورد تماشاچیان فوتبال کشورهای مختلف با خبرنگاران رژیم صهیونیستی حاضر در قطر، سبب شد آنها در صفحه‌های مجازی خود به این رفتارها واکنش نشان دهندمجوز ندادن به فرود هواپیمای حامل اعضای تیم ملی فوتبال آلمان در فرودگاه دوحه به دلیل استفاده از تصاویر همجنس‌گرایی روی بدنه هواپیما، واکنش کاربران را در پی داشت. ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از برخورد تماشاچیان فوتبال کشورهای مختلف با خبرنگاران رژیم صهیونیستی حاضر در قطر، سبب شد آنها در صفحات مجازی خود به این رفتارها واکنش نشان دهند.

«راز شاخنیک» خبرنگار یکی از شبکه‌های تلویزیون رژیم صهیونیستی که برای پوشش رقابت‌های جام جهانی فوتبال به قطر سفر کرده بود در برخورد با تماشاگران عرب و مسلمان حاضر در رقابت‌ها مجبور شد با انکار تابعیت اسرائیلی‌اش، خود را خبرنگار اکوادوری معرفی کند. او در صفحه توئیترش در واکنش به این برخوردها نوشت:«پس از اقامتی 10 روزه در دوحه نمی‌توانم آنچه را که در اینجا سپری کرده‌ام با شما بازگو کنم. ما احساس نفرت می‌کنیم، ما خُرد و تحقیر شده‌ایم.»

 

 

پوشیدن عبا توسط «لیونل مسی» در مراسم اهدا جام نیز واکنشی زیادی در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی داشت. یکی از کاربران توئیتر در توضیح علت انجام این حرکت از سوی مقام‌های قطر، نوشت: «از نظر فرهنگی پوشاندن عبا به کسی، یک عمل ادبی و قدردانی بالا در قطر است. بنابراین مسی از سوی امیر قطر که عبا را به او پوشانده بود، بسیار مورد احترام قرار گرفته است. رسانه‌های ناآگاه غربی به جای ناله‌کردن، طبق معمول باید فرهنگ‌ها را یاد بگیرند!»

سال 2022 با همه رخدادهای ریز و درشتش به پایان رسید اما نقش شبکه‌های اجتماعی در اتفاقات مهم این سال را که نقطه عطفی برای اهمیت جایگاه این رسانه‌های نوپا اما تاثیرگذار در هدایت افکار عمومی داشته است،نمی‌توان نادیده گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/242051/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعیین تکلیف مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری

ابرکامپیوتر ژاپنی فوگاگو بشر را به شوخی گرفت!

صعود نماینده هیبال ایران به جمع 48 نفر برتر مسابقات جهانی

حضور ورزشکار مشهدی در اردوی تیم ملی تنیس روی میز

غیبت فرزانه فصیحی در دوومیدانی قهرمانی آسیا

پایان کار آخرین نماینده هیبال در مسابقات جهانی

ژابی سرمربی رئال شد

مادر انصاریان: هر شب با عکس علی حرف می‌زنم

افزایش 23 درصدی گاز تحویلی به نیروگاه‌های استان یزد

عرفان‌منش قهرمان مسابقات 500 امتیازی تنیس زنان شد

برنامه قطعی برق یزد دوشنبه 22 اردیبهشت + جدول

برگزاری دومین نشست ستاد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) وزارت ورزش و جوانان

نخستین پیروزی طبیعت در سوپر لیگ غرب آسیا

گزارش دیوان محاسبات کشور از آخرین وضعیت تعهدات دولت بابت اوراق مالی اسلامی

آتش‌بس تعرفه‌ای 90 روزه بین چین و آمریکا؛ طلا ریخت

فرزین: امسال حذف 4 صفر از پول ملی را دنبال می‌کنیم

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

حذف بخش‌هایی از کتاب «هارداسان» پیش از چاپ!

حضور نخستین کتابخانه عمومی سیار بین شهری همدان در نمایشگاه کتاب تهران

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند

دختر دوومیدانی‌کار ایران در مسابقات دوبی مدال برنز گرفت

بیرانوند: هواداران تراکتور به اهواز نیایید!

زمان دقیق حضور روبرتو پیاتزا در ایران

واکنش ستاره آمریکایی به رکوردشکنی برای تیم ایرانی: خدا را شکر

ورودی جدید تیم ملی فوتبال ایران برای بازی‌های خرداد

صدور سند‌های غیرقانونی برای موتور‌های سنگین در کشور

انهدام باند صدور سندهای غیرقانونی موتور سنگین در کشور توسط پلیس یزد

انتقاد پیشکسوتان از هیات کشتی استان گلستان

جدول پخش زنده بازی‌های دوشنبه 22 اردیبهشت

اولین المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی برگزار می‌شود

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان شمالی قهرمانی علی یزدانی در تور جهانی تنیس را تبریک گفت

چند راهکار موثر برای فرار از استرس

دانشگاه امیرکبیر میزبان اولین المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی

جشنواره فرهنگی ورزشی عشایری آذربایجان شرقی 26 اردیبهشت برگزار می شود

میانگین دوره انتظار خانه‌دار شدن در کشور به 27 سال رسید

پورمحمدی: هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی مخفی بماند

ایران سالانه 9 میلیارد دلار برای گاز فلر ضرر می‌دهد؟

نماینده مجلس: بیش از 2 و نیم میلیون کارمند در کشور داریم!

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

علاقه عراقی‌ها به سعدی و خیام

تکنولوژی دیپ‌لیک اینتل تنها 5 سال پس از تولد به فراموشی سپرده شد

سیاست فدراسیون عدم استفاده از افراد حاشیه ساز و کاسب است

حضور مشروط تیم‌ها در فصل جدید لیگ بسکتبال

فاجعه در پلی‌آف NBA

صعود هم‌گروهی‌ فولاد قطعی شد

پیام تبریک FIVB به ستاره والیبال ایران

حمایت اینتر از طارمی به «زبان فارسی»

رییس هیات مدیره باشگاه چادرملو: بابایی بهترین گزینه مدیرعاملی است/ استعفای عطایی به موقع بود