خبر یزد

آخرين مطالب

فرونشست زمین به کتاب‌های درسی می‌آید؟ شهرداری تهران

فرونشست زمین به کتاب‌های درسی می‌آید؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران گفت: موضوع فرونشست باید به دغدغه عمومی جامعه تبدیل شود و از طریق آموزش به دانش‌آموزان و خانواده‌ها می‌توان آگاهی‌های لازم را به جامعه داد.

به گزارش شهر ، به تازگی طرح «کنترل فرونشست زمین و کاهش اثرات آن در کشور» در صحن علنی شورای عالی استان‌ها تصویب و به مجلس ارسال شده است. در این طرح تکالیفی هم برای وزارت خانه آموزش و پرورش در نظرگرفته شده است. در این طرح آمده است که وزارت آموزش و پرورش با همکاری ستاد موظف است مباحث مربوط به فرونشست و راهکارهای پیشگیری و کنترل آن را متناسب با دروس مربوطه در برنامه و کتب آموزشی لحاظ کند.
همچنین کارگروه ملی موظف است با همکاری سازمان مدیریت بحران کشور، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارتخانه‌های نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سازمان‌های مردم نهاد ستاد اطلاع‌رسانی را تشکیل دهد. این ستاد موظف است در راستای سیاست‌های تعیین شده توسط کارگروه ملی و به منظور افزایش آگاهی عمومی و تقویت مسئولیت اجتماعی و همگانی درخصوص پدیده فرونشست، اقدام به اطلاع‌رسانی و نظارت بر تولید محتوا و برنامه‌های آموزشی و تبلیغی کند.
محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در گفت‌وگو با پانا درخصوص این لایحه می‌گوید: «بعد از یک سال و نیم بررسی یک تیم کارشناسی 60 تا 70 نفره از دانشگاه برتر کشور و نمایندگان بخش‌های مطالعاتی مجلس و کمیسیون‌های تخصصی، این طرح تدوین و در صحن شورای عالی استان‌ها به تصویب رسید و برای مجلس ارسال شد و قرار است در دو کمیسیون مجلس مورد بررسی قرار گیرد.»
آقامیری یادآوری می‌کند که نمایندگان این دو کمیسیون در جلسات بررسی این لایحه شرکت داشتند و از محتوای آن اطلاع دارند و امید است بعد از بررسی در کمیسیون‌ها در صحن مجلس تصویب و ابلاغ شود.
این عضو شورای شهر تهران اضافه می‌کند که براساس این لایحه متولی فرونشست مشخص می‌شود که وزارت کشور معرفی شده همچنین این موضوع باید ردیف بودجه داشته باشد و شرح وظایف ماموریت‌های تمام دستگاه‌های مرتبط هم در این لایحه مشخص شده و دوره 10 ساله برای این کار زمان نیاز است.
وی درخصوص اینکه چه مناطقی در تهران درگیر فرونشت هستند هم می‌گوید:‌ «مناطق جنوب و جنوب غرب تهران درگیر فرونشست هستند که به سمت مرکز هم درحال گسترش است.»
آقامیری درخصوص تکالیف وزارت آموزش و پرورش که در این طرح به آن اشاره شد توضیح می‌دهد: «فرونشست باید دغدغه مردم شود آموزش به کودکان و خانواده‌ها یکی از روش‌های موثر برای آگاهی در این حوزه است.»
در بخش توجیهی این طرح آمده است که یکی از عواملی که بر تخریب محیط زیست کیفیت آن در دهه‌های اخیر در کشور تاثیرگذار بوده برداشت بی‌رویه آب از منابع آب زیرزمینی و در نتیجه آن وقوع پدیده فرونشست در کشور بوده، گزارش‌های متعددی نشان از وضعیت نامطلوب و بحرانی پدیده فرونشست در اقصی نقاط کشور دارد که نشانگر ضرورت توجه کافی به مدیریت پدیده فرونشست در کشور است. تغییرات اقلیم، افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی، افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش تقاضا، افزایش صنایع و بحران آب همگی از عواملی هستند که در طول زمان باعث ایجاد پدیده فرونشست در کشور شده‌اند.
با توجه به شواهد و مستندات این گونه بر می‌آید که ایران در حال حرکت به وضعیت ویژه زیست محیطی و بحران است زیرا فرونشست زمین یک مساله با پیامدهای متعدد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، زیست محیطی و غیره است که به آن زلزله خاموش و سرطان زمین نیز می‌گویند. از جمله پیامدهای فرونشست می‌توان به افزایش خطر سیلاب، خسارت به ساختمان‌ها، فونداسیون‌ها، زیرساخت‌ها (جاده‌ها، خطوط ریلی، پل‌ها و تونل‌ها و ساختارهای غیر سطحی شبکه‌ها و خطوط انتقال آب و گاز و...)، اختلال در مدیریت آب و بخش‌های مرتبط، تشدید پیامدهای خشکسالی، کاهش تنوع زیستی و ارزش اکولوژیکی نام برد.
در این طرح تاکید شده هر چند که موضوع فرونشست از سال‌های قبل در دستور کار مدیران ارشد کشوری قرار داشته و قوانین مورد نیاز در این زمینه ناکافی بوده یا قوانین موجود به‌خوبی اجرایی نشده است.ربرون رفت از وضعیت موجود نیازمند یک برنامه مدون ملی عملیاتی و جامع است که دارای متولی تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری واحد باشد تا همه سازمان‌ها و ارگان‌ها هماهنگ با هم در جهت شناسایی پایش و کنترل و علاج‌بخشی پدیده فرونشست اقدام کنند. در طرح تهیه شده در شورای عالی استان‌ها متولی کارگروه ملی فرونشست وزیر کشور پیشنهاد شده است.
در ماده 2 این طرح آمده: با توجه به حساسیت موضوع فرونشست وزارت کشور موظف است بلافاصله بعد از ابلاغ قانون و حداکثر ظرف یک ماه کارگروه ملی را با ترکیب وزیر کشور یا نماینده تام‌الاختیار به عنوان رئیس وزیر نیرو، وزیر راه و شهرسازی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر نفت، وزیر صمت، وزیر علوم، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، رئیس سازمان زمین‌شناسی، نمایندگان کمیسیون‌های تخصصی مجلس یا نمایندگان تام‌الاختیار آنها به همراه سه نفر نماینده شورای عالی استان‌ها سه نفر از اساتید دانشگاه و خبرگان موضوع با پیشنهاد وزیر علوم و تایید وزیر کشور اعضای این کارگروه ملی را تشکیل می‌دهند.
یکی از وظایف این کارگروه ملی تشکیل دبیرخانه و انجام هماهنگی تنظیم به صورت جلسات برگزاری جلسات و سایر وظایف محوله از طرف کارگروه ملی به ریاست معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور است همچنین تعریف مناطق دارای خطر در معرض خطر و بی‌خطر برای استفاده در نقشه‌های پهنه‌بندی مقدماتی فرونشست زمین و نقشه پهنه بندی خطر فرونشست زمین با استفاده از نظرات مشورتی خبرگان مهندسی و دانشگاهی ظرف حداکثر یک ماه است.
بر اساس طرح پیشنهادی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با همکاری وزارت نیرو و سازمان نقشه‌برداری کشور و پس از دریافت اطلاعات موظف است نسبت به تهیه و تدوین استاندارد پهنه‌بندی همچنین تهیه و تدوین نقشه پهنه‌بندی مقدماتی فرونشست زمین در کشور طی مدت یک ماه بر اساس آخرین اطلاعات داده‌های ماهواره‌ای اقدام کند.
وزارت نیرو نیز موظف است تغییرات سالیانه سه سطح سفره آب زیرزمینی به تفکیک انواع آبخوان‌ها در بازه حداقل 10 ساله را بر روی نقشه با مقیاس یک ،بیست و پنج هزارم را به همراه گزارش بیلان آبخوان‌های کشور طی مدت یک ماه تهیه و به سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور ارائه کنند در حوزه پیشگیری و کنترل نیز وزارت نیرو مکلف شده با توجه به نقشه پهنه بندی فرونشست ضمن تعیین حداکثر عمق برداشته آب در دشت های کشور در خصوص عدم صدور مجوز احداث چاه جدید و کف شکنی چاه‌های موجود در پهنه های دارای خطر و در معرض خطر اقدام کنند و برنامه خود را برای جمع آوری چاه های غیرمجاز و نصب کنترل هوشمند ظرف مدت دو ماه برای رسیدن به اهداف طرح و کاهش مصرف منابع آبی زیرزمینی بر اساس اسناد بالادستی و مصوبه آب قابل برنامه‌ریزی در بازده زمانی حداکثر 5 سال ارائه کند.
همچنین وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است با استفاده از پیشنهادات سازمان نظام مهندسی کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و با هدف کاهش فرونشست زمین نسبت به بازنگری مباحث مقررات ملی ساختمان در راستای مدیریت مصرف منابع آب و فاضلاب اقدام کند.
منبع: پانا
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/420603/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فوتسال زنان ایران تحت فشار یک دروغ مصلحتی!

برد قاطعانه شاگردان عطایی در آسیا

هیجان‌انگیز: مایکل جردن به ان‌بی‌ای برمی‌گردد!

حذف 4 صفر از پول ملی؛ گامی به‌سوی اصلاح یا اقدامی زودهنگام؟

زمان صدور احکام جدید بازنشستگی

شمارش معکوس برای فرکانس‌های 5G

دلار هرات چیست و رابطه آن با قیمت دلار در ایران چگونه است؟

خانه کشتی در شهر خورموج افتتاح شد

زیرساخت‌های ورزشی در شهرستان دشتی تقویت می‌شود

پدران شهدا الگو های برتر صبوری، فداکاری و گنجینه ای از اسرار عشق و ایثارند

اعلام آمادگی وزیر ورزش برای امضای تفاهم نامه همکاری با یونان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

با «ورزش و جوانان» روابط ایران-یونان را توسعه می‌دهیم | اخبار ورزشی

لوکاکو جام می‌خواهد: آمار گل‌زنی چه اهمیتی دارد

حواشی بازی نفت آبادان و پیکان

حواشی بازی استقلال 0-0 چادرملو

کارشناسی داوری دیدار استقلال – چادرملو اردکان

اخباری: از خدایمان است که در یزد تمرینات را برگزار کنیم(ویدیو)

تارتار: علی اصغر عاشوری معلم ورزش است

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم و ملوان

حواشی بازی آلومینیوم و ملوان

برای جبران عقب‌ماندگی سرانه ورزشی قم نیازمند 57 هزار متر مربع زمین است

کارشناسی داوری بازی فولاد و استقلال خوزستان

پنالتی دادن به روش پت و مت!

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

صحبت های غلامحسین پیروانی درباره صعود فجر به لیگ برتر

صحبت های تارتار درباره عملکرد کارتال و نقل و انتقالات پرسپولیس

حواشی بازی فولاد و استقلال خوزستان

کارشناسی داوری بازی استقلال و چادرملو

اخباری: از خدایمان است که در یزد تمرینات را برگزار کنیم

توسعه ورزش در منطقه محور گفت وگوی خسروی وفا با همتای قطری اش

آخرین اخبار از نقل و انتقالات استقلال و پرسپولیس

اشک‌های پیمان یوسفی بعد از کادو جالب برنامه 1001

وضعیت استقلال با جباری از دیدگاه تارتار سرمربی گل گهر

ویدیو باشگاه استقلال برای پیوستن سیدورف

حواشی بازی گل گهر و شمس آذر

گل قیچی برگردون تماشایی و محشر سانتیاگو مونتیل در لیگ برتر آرژانتین

سعید اخباری سرمربی چادرملو: هفت هشت بازیکن استقلال آرزوی هر سرمربی هستند

مهدی تارتار سرمربی گل گهر: اگر نکونام می ماند وضعیت استقلال از این بهتر بود

شوخی جناب‌ خان با تیپ و استایل پیمان یوسفی؛ سلطان کت ایران هستی!

کادوی جالب جناب خان برای پیمان یوسفی و شوخی با کلمات قصار او در گزارش‌ها

شعرخوانی جالب جناب‌خان برای پیمان یوسفی

ویدیویی جالب از پیمان یوسفی بعد از دیدار با ولز در جام جهانی

تمرینات و ورزش های مفید برای سلامت روده

خاطره پیمان یوسفی از تجربه لغو شدن گزارش بازی به دلیل سرقت از خانه او!

عصبانیت علی علیپور از تعویض شدن مقابل خیبر و لگد زدن به بطری آب معدنی

مشکلات عجیب هواداران پیش از آغاز بازی خیبر و پرسپولیس

حواشی جنجالی و باورنکردنی بازی خیبر و پرسپولیس

حواشی بازی هوادار 1-1 سپاهان

کارشناسی داوری بازی هوادار 1-1 سپاهان

کارشناسی داوری بازی تراکتور و نساجی