خبر یزد

آخرين مطالب

بخش خصوصی واقعی مالک شرکت‌های بزرگ دولتی نیست/ اصلاح آیین‌نامه واگذاری‌ها بر مبنای اصل 44 اجتماعي

  بزرگنمايي:

خبر یزد - «حمیدرضا فولادگر» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به سخنان نوروزی رهبر معظم انقلاب مبنی بر واگذاری مدیریت‌ها توسط شرکت‌های دولتی و شبه دولتی اشاره کرد و افزود: تاکنون معظم‌له با چنین صراحتی به ضعف اقتصاد دولتی به عنوان بزرگترین ضعف موجود در بخش اقتصادی کشور اشاره نکرده بودند.
وی خاطرنشان‌کرد: در دهه 60 چنین تصوری وجود داشت که اداره اقتصاد کشور به صورت دولتی می‌تواند منجر به عدالت اجتماعی و رشد اقتصادی شود، اما اکنون مشخص شده اقتصادی که در اختیار بخش دولتی باشد نمی‌تواند به تنهایی زمینه‌ساز عدالت ‌و پیشرفت باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
فولادگر خاطرنشان‌کرد: دولت باید در اموری مانند امور دفاعی، امنیتی و نظامی که مردم نمی‌توانند ورود کنند و در حیطه اختیارات و انحصار دولت است، حضور داشته باشد. همچنین تصمیم‌گیری‌های دولت باید در مواردی باشد که سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی آنها را در انحصار دولت قرار داده است.
عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی معتقد است: در مواردی که مردم در تصمیم‌گیری‌ها دخالت دارند، دولت باید نقش سیاست‌گذاری، نظارتی و تنظیم‌گری داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه در زمان آغاز اجرای اصل 44 فقط به بحث واگذاری‌ها در دولت‌های مختلف توجه شده بود، اظهار داشت: آغاز واگذاری‌ها از گروه یک و شرکت‌های کوچک نبود، بلکه اجرای این اقدام از شرکت‌های بزرگ دولتی شروع شد که علت این اتفاق وجود نگاه دولت‌ها به صورت درآمدی بود و به دنبال این بودند تا درآمدهای خود را با نقش‌آفرینی از طریق شیوه رد دیون به دست آورند.
فولادگر تاکید کرد: تاکنون بخش خصوصی قوی اقدام به خرید شرکت‌های بزرگ نکرده است؛ بنابراین بخش شبه دولتی خریدار این شرکت‌ها شد و در عمل بخش خصوصی واقعی صاحب این شرکت‌های دولتی نشدند.
عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی با تاکید بر اینکه برخی واگذاری‌ها با مشکلاتی همراه بود که تحت تاثیر چنین اتفاقی ابطال شد، اظهار داشت: وجود برخی ایرادها موجب بی‌اعتمادی بخش خصوصی حقیقی شد؛ بنابراین ابتدا باید اعتماد بخش خصوصی را در بخش واگذاری‌ها و سرمایه‌گذاری جدید در پروژه‌های نیمه تمام جلب کرد.
وی با اشاره به اینکه طبق صحبت‌های رهبر معظم انقلاب دولت به تنهایی نمی‌تواند بار اقتصاد را بکشد، افزود: سیاست اصل 44 باید به درستی اجرا شود که این سیاست فقط مربوط به واگذاری‌ شرکت‌ها نیست، بلکه زمینه‌سازی حضور مردم در اقتصاد با سرمایه‌گذاری جدید و تقویت بخش خصوصی و تعاونی‌ها است.
فولادگر خاطرنشان‌کرد: سیاست اصل 44 با این اتفاق که دولت بخواهد خود در همه جا حضور داشته باشد و تصمیم‌گیری کند به درستی اجرا نمی‌شود، بلکه باید زمینه حضور مردم در تصمیم گیری‌ها فراهم شود تا از این طریق در واگذاری‌ها و تصدی‌گری‌ها حضور داشته باشند.
عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی با اعلام اینکه طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، دولت و شرکت‌های شبه دولتی نباید رقیب بخش خصوصی شوند، گفت: اکنون شاهد هستیم که بسیاری از شرکت‌های شبه دولتی پروژه‌های بزرگ را در اختیار می‌گیرند و در نهایت آن را به صورت دست چندم به شرکت‌های بخش خصوصی واگذار می‌کنند که این موضوع خود باعث افزایش قیمت تمام شده پروژه‌ها و تورم می‌شود.
وی معتقد است که بهتر بود شرکت‌های بزرگ‌تر به تدریج واگذار شوند تا مردم و بخش خصوصی آماده خرید این شرکت‌ها باشند.
فولادگر به اصلاح نگاه درآمدی به واگذاری‌ها ‌و نیز رد دیون اشاره کرد و افزود: اعتماد سرمایه‌گذار باید جلب شود و از این به بعد واگذاری ها باید به سمتی پیش بروند که از طریق جلب سرمایه جدید بار از دوش دولت برداشته شود.
وی به تشکیل جلسات شورای عالی اصل 44 در دولت سیزدهم تاکید کرد و گفت: در جلسه‌ای که اوایل مهر ماه تشکیل شد اعضای شورا این بحث را در حضور رییس جمهوری مطرح کردند که باید زمینه حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور فراهم و مدیریت را به آنها داد که در این راستا قرار شد شورای اصل 44 فقط محدود به موضوع واگذاری‌ها نباشد.
فولادگر، مساله مربوط به واگذاری‌ها را بخشی از سیاست اصل 44 دانست و ادامه‌داد: سرمایه‌گذاری‌های جدید و رفع موانع سرمایه‌گذاری، تقویت تعاونی و بخش خصوصی و میدان دادن به آنها در اقتصاد کشور از دیگر مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
وی با اعلام اینکه جلسه دوم شورای عالی اصل 44 در اسفند ماه برگزار و تصمیماتی در بحث سهام عدالت اتخاذ شد، گفت: قرار است جلسه‌ای هم در چند روز آینده برگزار و مسایلی بررسی شود که سازمان خصوصی‌سازی پیشنهاد داده است تا از این طریق اصلاحاتی در آیین نامه مربوط به واگذاری‌ها بر مبنای اصل 44 ایجاد شود.
اقتصاد بورس 0 نفر رویا ذوالفقاری برچسب‌ها سازمان خصوصی سازی سال مهار تورم، رشد تولید بورس رهبر معظم انقلاب

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/425941/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلار هرات چیست و رابطه آن با قیمت دلار در ایران چگونه است؟

خانه کشتی در شهر خورموج افتتاح شد

زیرساخت‌های ورزشی در شهرستان دشتی تقویت می‌شود

پدران شهدا الگو های برتر صبوری، فداکاری و گنجینه ای از اسرار عشق و ایثارند

اعلام آمادگی وزیر ورزش برای امضای تفاهم نامه همکاری با یونان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

با «ورزش و جوانان» روابط ایران-یونان را توسعه می‌دهیم | اخبار ورزشی

لوکاکو جام می‌خواهد: آمار گل‌زنی چه اهمیتی دارد

حواشی بازی نفت آبادان و پیکان

حواشی بازی استقلال 0-0 چادرملو

کارشناسی داوری دیدار استقلال – چادرملو اردکان

اخباری: از خدایمان است که در یزد تمرینات را برگزار کنیم(ویدیو)

تارتار: علی اصغر عاشوری معلم ورزش است

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم و ملوان

حواشی بازی آلومینیوم و ملوان

برای جبران عقب‌ماندگی سرانه ورزشی قم نیازمند 57 هزار متر مربع زمین است

کارشناسی داوری بازی فولاد و استقلال خوزستان

پنالتی دادن به روش پت و مت!

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

صحبت های غلامحسین پیروانی درباره صعود فجر به لیگ برتر

صحبت های تارتار درباره عملکرد کارتال و نقل و انتقالات پرسپولیس

حواشی بازی فولاد و استقلال خوزستان

کارشناسی داوری بازی استقلال و چادرملو

اخباری: از خدایمان است که در یزد تمرینات را برگزار کنیم

توسعه ورزش در منطقه محور گفت وگوی خسروی وفا با همتای قطری اش

آخرین اخبار از نقل و انتقالات استقلال و پرسپولیس

اشک‌های پیمان یوسفی بعد از کادو جالب برنامه 1001

وضعیت استقلال با جباری از دیدگاه تارتار سرمربی گل گهر

ویدیو باشگاه استقلال برای پیوستن سیدورف

حواشی بازی گل گهر و شمس آذر

گل قیچی برگردون تماشایی و محشر سانتیاگو مونتیل در لیگ برتر آرژانتین

سعید اخباری سرمربی چادرملو: هفت هشت بازیکن استقلال آرزوی هر سرمربی هستند

مهدی تارتار سرمربی گل گهر: اگر نکونام می ماند وضعیت استقلال از این بهتر بود

شوخی جناب‌ خان با تیپ و استایل پیمان یوسفی؛ سلطان کت ایران هستی!

کادوی جالب جناب خان برای پیمان یوسفی و شوخی با کلمات قصار او در گزارش‌ها

شعرخوانی جالب جناب‌خان برای پیمان یوسفی

ویدیویی جالب از پیمان یوسفی بعد از دیدار با ولز در جام جهانی

تمرینات و ورزش های مفید برای سلامت روده

خاطره پیمان یوسفی از تجربه لغو شدن گزارش بازی به دلیل سرقت از خانه او!

عصبانیت علی علیپور از تعویض شدن مقابل خیبر و لگد زدن به بطری آب معدنی

مشکلات عجیب هواداران پیش از آغاز بازی خیبر و پرسپولیس

حواشی جنجالی و باورنکردنی بازی خیبر و پرسپولیس

حواشی بازی هوادار 1-1 سپاهان

کارشناسی داوری بازی هوادار 1-1 سپاهان

کارشناسی داوری بازی تراکتور و نساجی

پاپ جدید: آماده مسابقه تنیسم ولی سینر را نیاورید!

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟

گل هشتم النصر به الاخدود توسط مانه

پرچم‌های خلیج فارس در دستان هواداران شیرازی در جشن قهرمانی فجرسپاسی

پیمان یوسفی: به شبکه توصیه کردم که برنامه ورزش و مردم را بعد از فوت بهرام شفیع آرشیو کنیم

خاطره جالب پیمان یوسفی از شروع گزارشگری با توصیه نه چندان جدی زنده‌یاد بهرام شفیع