خبر یزد

آخرين مطالب

روایت مرگ مغزی دخترک 10ساله و تصمیم عاشقانه والدینش اجتماعي

روایت مرگ مغزی دخترک 10ساله و تصمیم عاشقانه والدینش
  بزرگنمايي:

خبر یزد - فارس / تصمیمی دشوار و سخت بود. پدر و مادر باید برای اهداء عضو دخترک یکی‌یک دانه‌شان تصمیم می‌گرفتند. والدین «باران حسینی» دخترک 10 ساله ای است که دچار مرگ مغزی شده بود. در این گزارش با «قاسم حسینی» پدر باران و «عطیه منتظری» مادر باران عزیز به گفت‌وگو نشستیم تا از حس و حالشان بعد از رضایت به اهداء عضو دُردانه فرزندشان برایمان بگویند.
«تصمیمی بس دشوار و سخت بود. تصمیمی که پدر و مادر برای دخترک یکی‌یک دانه‌شان باید می‌گرفتند. دخترکی که مادر هنوز برایش امیدها پدر برایش آرزوها داشت. اما حالا دچار مرگ مغزی شده. چشم و چراغ خانه بود و حالا خانه بدون او خانه که هیچ دنیا هم برایشان تاریک و سوت و کور شده بود. اما باید پدر و مادر تصمیم‌شان را می‌گرفتند؛ تصمیمی سرنوشت ساز.
تصمیمی که با یک «آری»، خانه پنج پدر و مادر دیگر را روشن می‌کرد و چند خانواده دیگر را خوشحال و مسرور می‌کرد؛ یا با یک «خیر»، هم خانه خودشان را خاموش و هم خانه آن پنج نفر را. سخت بود و هست برای خانواده‌هایی که قصد دارند، کالبد وجودی عزیزِ خود را ببخشند.
اما در نهایت تصمیم سرنوشت ساز گرفته شد، با تأمل بر اینکه با این کار چه آرامشی برای خودشان و عزیز از دست رفته‌شان به ارمغان می‌آید. این چند سطر تنها چند ثانیه حس و حال پدر و مادر «باران حسینی» دخترک 10 ساله ای است که دچار مرگ مغزی شده است. والدین دخترک باید برای اهداء زندگی از وجودِ‌ نازنین دخترک شان تصمیم می‌گرفتند. با «قاسم حسینی» پدر باران و «عطیه منتظری» مادر باران عزیز به گفت‌وگو نشستیم تا بدانیم چگونه عشق و زندگی را به هم‌نوعان خود هدیه داده‌اند و از حس و حالشان بعد از رضایت به اهداء عضو دُردانه فرزندشان برایمان بگویند.

خبر یزد

«باران حسینی» در 10 سالگی دچار مرگ مغزی شده است.
*اگر رضایت نمی‌دادم، شاید خودم را هیچ وقت نمی‌بخشیدم
«قاسم حسینی» پدر باران، پیداست 38، 39 سال بیشتر ندارد، اما از دست دادن دخترک زیبایش تارهای سفید را مهمان موهایش کرده است. دنیای پدر و دختری حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، آن هم برای باران و پدرش که رابطه عمیق پدر و دختری داشتند. از او می‌پرسیم در زمان تصمیم‌گیری برای اهداء اعضای بدن دخترک نازنین‌شان حال هوایشان چطور بود، می‌گوید: «در زمان اهداء عضو باران خیلی ناراحت بودم و احساس غم داشتم. دلم راضی به انجام این کار نمی‌شد. گفتم: نه. اما آن نه، دلم را قرص نکرده بود و آرامش نداشتم. آن نه، از ته دلم نبود و با آن خوشحال نبودم.آرامش امروزم را مدیون تصمیم درست آن لحظه آخر هستم.
پدر باران، معتقد است با اهداء اعضای دخترش جان بخشیده است و اکنون احساس می‌کند باران در کنارش است. او می‌گوید:« اگر رضایت نمی‌دادم، شاید خودم را هیچ وقت نمی‌بخشیدم.» 

خبر یزد

3 ماه از تولد 10 سالگی باران می‌گذشت که از مادرش خواست برایش کارت اهداء عضو بگیرد.
* باران از 10 سالگی به دنبال کارت اهداء عضو بود
«عطیه منتظری» مادر باران، از دخترکش برایمان می‌گوید: «3 ماه از تولد 10 سالگی باران می‌گذشت که کارت اهداء عضو من گم می‌شود و باران کارت را در خانه پیدا می‌کند و از من می‌پرسد: مامان به بچه‌ها هم کارت اهداء عضو می‌دهند؟ من که از این سوال او شوکه شده بودم، گفتم: بارانم نمی‌دانم. اما باران با تاکید به من گفت: حتما بپرس و فردا و پس فردا و هفته بعد هم مدام این سوال را از من می‌پرسید. من دوست نداشتم دخترک کوچکم در این فکر باشد، اما او مدام از من سوال می‌کرد. بعد از چند وقت بدون اینکه از کسی پرسیده باشم و پیگیری کرده باشم، گفتم: سن شما کم است به بچه‌ها کارت اهداء عضو نمی‌دهند.
تنها 3 هفته بعد از این صحبت هایمان، باران مرگ مغزی شد. ابتدا با یک سردرد ساده بدون هیچ علائمی به بیمارستان رفتیم و بعد از اسکن و آزمایش‌ها مشخص می‌شود تومور مغزی پیشرفته دارد. بارانم در بیمارستان بستری شد. بعد از تزریق دارو برای درمان دخترکم، او تشنج کرد. ما شوکه بودیم. از زمان متوجه شدن بیماری تا مرگ مغزی بارانم تنها 5 روز طول کشید.» 

خبر یزد

پدر باران با فهمیدن خواسته قلبی باران برای اهداء عضو، عاقبت قبول کرد که اعضای فرزندش را اهداء کند.
*اگر خواسته باران را انجام ندهیم، چگونه جوابگوی او باشیم؟!
با توجه به خواسته قلبی باران و پدر و مادرش از همان ابتدا که متوجه مرگ مغزی باران شدند، با دلی آکنده از غم برگه اهداء عضو را امضا کردند، اما بعد از 2 ساعت پدر باران پشیمان شد. مادر باران می‌گوید: «بعد از اینکه پدر باران فهمید دخترمان چندین هفته قبل از مرگ مغزی‌اش مدام اصرار داشت که برایش کارت اهداء عضو بگیریم و همسرم باورش نمی‌شد. اما با شنیدن خواسته قلبی باران عاقبت قبول کرد که اعضای فرزندمان را اهداء کنیم.» 
مادر باران که خودش مربی پرورشی است، دائما در کلاس‌های درس به دانش‌آموزانش از بخشندگی و بخشنده بودن صحبت می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد گذشت داشته باشند. هر هفته در مورد یک موضوع از کرم و بخشش صحبت می‌کند. او با همین اقدامات در زمان تصمیم گیری اهداء اعضای فرزندش به همسرش گفت: «من خودم دائما از بخشندگی حرف می‌زنم، الان وقت عملی کردن صحبت‌های خودم است. به همسرم گفتم باران چنین می‌خواست اگر خواسته باران را انجام ندهیم فردا روز چگونه جوابگوی او باشیم؟!» 

خبر یزد

باران در نقاشی آخرش تصویر آرزویش را می‌کشد؛ بالای دفتر عکسی از امام می‌کشد و کنارش می‌نویسد: «ظهور آقا امام زمان (عج) و پایین دفترش عکس خانواده‌ای را می‌کشد و کنارش می‌نویسد سلامتی خانواده‌ام!» این دو آرزوهای دختر کوچک بود. 
* یک باران داشتم، اما اکنون 5 فرزند، مثل باران دارم!/اعضا دخترم قرار بود زیر خاک بپوسد، اما حالا به 5 نفر دیگر زندگی بخشیده
نقاشی‌های باران در دستان مادر خودنمایی می‌کند. اشک شوق در چشم‌های مادر و خنده شیرین بر لبانش و رضایت در صورتش جاری است. او با اشاره به آخرین نقاشی باران می‌گوید: «7 ماه پیش با شروع سال تحصیلی آموزگار باران از دانش‌آموزان می‌خواهد، آرزوهایشان را نقاشی کنند؛ باران دفتر خط‌دار مشق خود را به دو قسمت تبدیل می‌کند و در بالای دفتر عکسی از امام می‌کشد و کنارش می‌نویسد: ظهور آقا امام زمان (عج) و پایین عکس خانواده می‌کشد و کنارش می‌نویسد سلامتی خانواده‌ام! این دو آرزوهای دختر کوچک من بود.» 
از دست دادن فرزند مصیبت سختی است، اما مادر باران می‌گوید: «دل تنگ هستم، اما غمگین و ناراحت نیستم. گریه می‌کنم، اما گریه من از غصه نیست، مگر می‌شود مادری فرزند از دست دهد گریه نکند. گریه من از دل تنگی است. من یک باران داشتم اعضا او اهداء شد؛ قطعا اکنون 5 فرزند، مثل باران دارم. زمانی که اقدام به اهداء عضو باران کردیم خیلی بازخورد داشتیم از اطرفیان. همه مخالف این عمل ما بودند و برخورد خوبی با ما نکردند. صبر و تحمل کردیم و وظیفه خود را انجام دادیم. مهم این است که با این عمل حال ما بسیار خوب است.»
مادر باران نفس راحتی از عمق جان می‌کشد و با یک خدارا شکر می‌گوید: «اعضا دخترک من قرار بود زیر خاک بپوسد، اما الان به 5 هموطن و هم نوعش زندگی بخشیده است؛ امید به زندگی را در 5 خانواده مایوس زنده کرد. همین برای ما کافی است.» 
* اگر جان انسانی را نجات دهید، گویی تمام مردم را نجاد دادید
تنها راه ادامه حیات برای بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته قلب و کبد و بهترین درمان برای مبتلایان به نارسایی کلیه، پیوند عضو است، تنها کسانی که دست به این کار خیرخواهانه می‌زنند و با اهداء عضوِ عزیز خود جان این بیماران را که در لیست انتظار اهداء عضو هستند، نجات می‌دهند، شیرینی این لحظه را می‌توانند حس کنند. به این فکر کنیم که هر کدام از ما ممکن است در طول مسیر زندگی؛ اهدا کننده عضو یا اهدا گیرنده عضو محسوب شویم، تنها با افکار زیبا است که مسیر سخت زندگی را برای یکدیگر هموار خواهیم کرد. 
در دین مبین اسلام هم حفظ جان مردم به ویژه جان هر مسلمانی اهمیت بسیاری دارد. برای حفظ و زندگی‌بخشی به انسانی می‌توان به این آیه قرآن اشاره کرد که خداوند پس از بیان اینکه هر کس انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فسادی در روی زمین بکشد، چنان است که گویی همه انسان‌ها را کشته و می‌فرماید: «هر کس، انسانی را از مرگ رهایی بخشد، چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است».
در همین راستا می‌توان اهداء عضو را یکی از مصادیق این آیه شمرد. 

خبر یزد

در بیمار مرگ مغزی، قابلیت برگشت‌پذیری برای سلول‌های مغزی وجود ندارد. 
* ایران در زمینه اهدای عضو در جایگاه 29 جهان و در منطقه جایگاه نهم است
«مهدیه حضرتی» مسئول تیم شناسایی اعضا و فراهم‌آوری نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری در نشست فرهنگی ترویج امر اهداء عضو از موارد مرگ مغزی،می‌گوید: «به نظرم در سال‌هایی که در این رشته و امر مهم فعالیت دارم؛ مهمترین مساله که باید به آن توجه کنیم تفاوت کما و مرگ مغزی است که در مورد دوم قابلیت برگشت‌پذیری برای سلول‌های مغزی وجود ندارد. لازم است بین کما و مرگ مغزی تفاوت قائل شد و ما را در این زمینه امین خود بدانید. برای بیمار دچار مرگ مغزی و جهت اطمینان از این اتفاق، معاینات متعددی انجام می‌شود.»
او خطاب به خانواده‌های بیماران دچار مرگ مغزی می‌گوید:«ما همدرد شما هستیم ولی می‌شود برای بیمار مرگ مغزی که دیگر امیدی به بازگشت او وجود ندارد، کارهای بزرگی کرد. متاسفانه آمار عدم رضایت در بین خانواده‌های دارای بیماران مرگ مغزی با وجود اینکه گفته می‌شود ایرانی‌ها نوع‌دوست هستند بالاست. از 180 مورد مرگ مغزی 65 مورد رضایت ندادند و این باعث شد 200 نفر جان خود را از دست بدهند. ایران در زمینه اهدای عضو جایگاه 29 جهان و در منطقه جایگاه نهم را دارد.» 

خبر یزد

مرگ مغزی یک اتفاق و وقوع است، اما اهداء عضو یک انتخاب است. هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند به 8 نفر زندگی دوباره ببخشد.
*هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند به 8 نفر زندگی دوباره ببخشد
دکتر «احسان علی بیگی» مدیر فرهنگی و توسعه ارتباطات واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوند دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری هم در این نشست، می‌گوید: «مرگ مغزی یک اتفاق و وقوع است، اما اهداء عضو یک انتخاب است. هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند به 8 نفر زندگی دوباره ببخشد. 5 میلیون نفر در کشور موفق به دریافت کارت اهداء عضو شده‌اند. با دریافت کارت اهداء عضو، این فرصت را به خود و خانواده‌ها می‌دهید که ببخشید.»
* اهداء عضو، مجنون شدن است در عرصه سخت!
داستان اهداء عضو، مجنون شدن است در عرصه سخت، داستان روح تعالی است، نوعی عاشقیت خاص، خانواده‌های ایثارگری که با گذشت و بخشیدن اعضا و جوارح عزیزانشان، ناامیدی مطلق عزیزان هم‌نوع خودشان را که نیازمند به عضو هستند به امید دعوت می‌کنند و سرور وصف ناپذیری به زندگی این عزیزان هدیه می‌دهند، هدیه‌ای ابدی که چه دشوار است پیدا کردنش و چه دشوار تصمیم گرفتن این انتخاب و چه مصمم است این اراده وصف‌ناپذیر. 

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/603082/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود