خبر یزد

آخرين مطالب

دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران/ معرفی فرهنگ ایثار موجب همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود بنیاد شهید و امور ایثارگران

  بزرگنمايي:

خبر یزد - معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز دوشنبه 8 خردادماه در دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که در سالن همایش‌های فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: معرفی قدرت فرهنگ ایثار و فداکاری و الگوگیری از ایثارگران باعث ایجاد همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود.

به گزارش «ایثار»، دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این آیین ضمن تبریک ایام دهه کرامت و ابراز خرسندی از برگزاری این آیین در جهت زنده نگه داشتن مفهوم مقدس ایثار و گسترش این نماد متعالی در جامعه، گفت: معرفی قدرت فرهنگ ایثار و فداکاری و الگوگیری از ایثارگران باعث ایجاد همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی جامعه می‌شود و مردم یاد می‌گیرند که برای جامعه و خانواده با فرهنگ از خودگذشتی و ایثار در سختی و محدودیت به دیگران کمک کنند و به ارزش معنوی این کار بیندیشند.
معاون رئیس جمهور افزود: سرمایه‌گذاری در زمینه معرفی فرهنگ ایثار و شهادت باعث ایجاد همبستگی و اعتماد جامعه و افزایش حس اعتماد و ایجاد نشاط می‌شود اینکه اگر من نیازمند کمک شدم کسی هست به من کمک کند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نظام جدید جامعه امروز که سازمان‌های بیمه و اورژانس به وجود آمدند، خاطرنشان کرد: در گذشته ساختار جامعه بر اساس قبایل و ایلات شکل گرفته بود و در زمان بحران‌ها این جوامع از هم حمایت می‌کردند وقتی نظام اجتماعی تغییر کرد و طبقه متوسط شکل گرفت و دولت‌ها قدرتمند شدند ساختار اداری ایجاد شد برای همین بشر به فکر جایگزینی برای حمایت از افراد جامعه گرفت و خانه‌های سالمندان ایجاد شد.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی افزود: درست است که نظام اداری در کشور ما مدرن شده است اما تناقضاتی وجود دارد و فرهنگ ازخودگذشتگی و ایثار جبران کننده این تناقضات است زیرا دین ما نگاه به آخرت و رضایت الهی دارد در حالی که در جامعه مادی این نگاه وجود ندارد.
معاون رئیس جمهور گفت: چه ارزش‌های الهی و چه ارزش‌های مادی به عنصر ایثار و فداکاری برای حفظ جامعه نیازمند هستند و بدون آن قادر به اداره جامعه نیستند همان طور که در دوران کرونا در حالی که روش کنترل بیماری کشف نشده بود جامعه پزشکی با علم به خطر مرگ بر بالین بیماران حاضر می‌شدند. نه تنها کادر سلامت میدان را خالی نکردند بلکه افرادی به آنها ملحق شدند در حالی که اگر هرکسی به فکر جان خودش بود فاجعه چند برابر می‌شد همان طور که در کشورهای مدرن با وجود تجهیزات و واکسن، آمار کشته بیشتر از کشور ما بود و شاید اصلی‌ترین دلیل این موضوع، تفکر فداکاری و ایثارگری بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فداکاری و ایثارگری در حوادثی مثل سیل و زلزله و مقایسه میزان کمک مردم در زلزله سرپل ذهاب با طوفان کاترینا در آمریکا، گفت: مردم در ایران با تمام وجود به کمک و حمایت از زلزله‌زدگان پرداختند ولی با وجود نظام حمایتی و اقتصادی آمریکا در طوفان کاترینا نماد این حمایت غارت برخی فروشگاه‌ها بود. روحیه فداکاری باعث همبستگی اجتماعی می‌شود و در اوج این همبستگی و ایثار، شهدا هستند که از عزیزترین داشته خود یعنی جانشان گذشتند.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی بابیان اینکه مقام معظم رهبری سبک زندگی شهدا را الگو و الهام‌بخش برای جامعه معرفی کردند، گفت: مفهوم ایثار تنها مربوط به جبهه‌ها نیست و ایثار در جامعه جاری و ساری است و ابعاد مختلف دارد و یکی از آنها ایثار اجتماعی است که این یادواره به معرفی آن پرداخت. مردم ما دل داده هستند و قلبشان برای هم می‌تپد و جوان‌های ما همیشه در سیل و زلزله پای کار هستند و امیدواریم با برگزاری این مراسم این شخصیت‌ها شناسایی و به جامعه معرفی شوند.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز طی سخنانی بیان کرد: این آئین موجب نشان دادن الگوهایی است که برای رسیدن به مقصد بدان نیاز داریم. شهدا و عزیزانی ‌که حماسه آفریدند الگوهایی هستند که بدان‌ها نیازمندیم.
وی افزود: یکی از وظایف ما نشان دادن حرکت و همت عمومی برای حل مسائل جامعه و بی‌تفاوت نبودن نسبت به آسیب‌ها است. در حوادث مختلف اجتماعی کشور و نیز بلایای طبیعی بسیاری از دانشجویان در صحنه حاضر بودند و حضور این‌ها گره‌گشای مشکلات بوده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی با بیان اینکه این جهاد و تلاش محصول نگاه همراه با غیرت و مروتی است که در درون جامعه ما نهادینه شده است، افزود: فداکاری الگویی است که اسلام و قرآن به ما می‌آموزد، انسانی که در بند وظایف سازمانی نیست بلکه این‌ها حداقل‌هایی است که او همگی را پشت سر گذاشته و مانند حاج‌قاسم سلیمانی در دوران پیری به فکر کودکان ستم‌دیده از داعش و ... بود.
وی‌ تصریح کرد: دانشجویانی که در مناطق محروم کشور و در عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی حضور دارند، برآمده از فرهنگ درونی ایثار و فداکاری در جامعه ایرانی هستند. برخلاف غرب که برگرفته از تفکر لیبرالیسم است، مکتب ایرانی و اسلامی ما به فداکاری ارزش داده و برای ایثار و ازخودگذشتگی احترام ویژه قائل است.
در دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که سمیه گنجی، مشاور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در امور بانوان و خانواده نیز حضور داشت با اهدای لوح تقدیر توسط معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از خانواده شهید «حمیدرضا الداغی» تجلیل شد. شهید حمیدرضا الداغی، هنگامی که اراذل و اوباش در یکی از خیابان‌های سبزوار برای 2 دختر جوان ایجاد مزاحمت کرده بودند برای دفاع از آنان با اراذل درگیر شد و به شهادت رسید و با عنوان شهید غیرت شناخته می‌شود.
در پایان این مراسم از برگزیدگان دوازدهمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران تجلیل شد‌.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/604413/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نه فوتبال نه بسکتبال: سلیقه خاص پاپ جدید در ورزش

کتاب «ورزش با ارزش» روانه بازار نشر شد

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست

چرا با اینکه ورزش می‌کنیم، لاغر نمی‌شویم؟

دقیقی: کارتال رفتاری مغرورانه داشت اما بی‌عرضه بودیم که پرسپولیس را نبردیم

بازیکن گل‌گهر خادم حرم امام رضا (ع) شد

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

آقای عثمان اندونگ، تا وقتی روزبه چشمی هست چرا سرخیو راموس؟!

شکایت دوباره میثاق معمارزاده از پرسپولیس!

بین تراکتور و پرسپولیس تبعیض گذاشتند؟

بازیکنان تراکتور بعد از قهرمانی ممنوع المصاحبه شدند!

خرید احتمالی پرسپولیس از هفته بیست و نهم!

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

غیبت فصیحی در دوومیدانی زنان قهرمانی کشور؛ یک رکورد ملی شکسته شد

بازدید مدیر کل صدا و سیمای استان البرز و رئیس کمیته اطلاع رسانی مسابقات بیس بال کاپ غرب آسیا از ورزشگاه انقلاب کرج

حواشی و اخبار دنیای فوتبال با عبدالله روا

خبر تکراری؛ استعفای ساکت الهامی از سرمربیگری نساجی

واکنش خداداد عزیزی سرپرست تراکتور به سوال خبرنگاران: من ممنوع المصاحبه هستم

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

روانخواه: هوادار پایدار نتیجه گرفت، اما سقوط کرد/ مسئولان ورزش تهران مسبب این وضعیت هستند

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

درخواست های سرمربی پرسپولیس برای تقویت تیم

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

جنجال شدید در پایان نشست خبری پرسپولیس؛ کارتال بلند شد و رفت!

داوودی نژاد، مدیر روابط عمومی هئیت فوتبال لرستان: مدیر رسانه پرسپولیس به خبرنگاران توهین کرد

علیپور: وقتی چیزی نمی‌گوییم و سرمان پایین است، باید توسری بخوریم؟!

باشگاه خیبر خرم آباد با انتشار این ویدئو به داوری بازی پرسپولیس اعتراض کرد

حامد لک: سال سختی برای تیم ما بود و تغییرات زیاد سرمربی برای هر تیمی سم است

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

اشرف، مدیر رسانه‌ای پرسپولیس:از لحظه ورود ما به ورزشگاه فحاشی و سنگ‌پرانی شروع شد

صحبت‌های طاهرخانی درباره مصدومیتش در حادثه آتش‌سوزی

مالک نساجی: آقایان تاج و ممبینی از خواب بیدار شوید

قهرمانی کشور دوومیدانی؛ یک رکورد ملی شکسته شد

دعوت از 6 فوتسالیست معدن و صنایع معدنی به اردوی تیم ملی فوتسال کارگری برای نخستین بار

ادامه‌دار شدن شکایت اعضای کمیسیون‌ها از تصمیمات وزارت ورزش و جوانان

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!

افزایش 4 برابری واردات پارچه طی 4 سال

قالیباف: جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند

رئیس مجلس: اقتصاد بدون مشارکت مردمی محکوم به شکست است

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است