خبر یزد

آخرين مطالب

اولین جشنواره ملی تئاتر قدمگاه با محوریت رخداد تاریخی «مباهله» در یزد برگزار می‌شود فرهنگی

اولین جشنواره ملی تئاتر قدمگاه با محوریت رخداد تاریخی «مباهله» در یزد برگزار می‌شود
  بزرگنمايي:

خبر یزد -   جلسه هماهنگی و امضای تفاهم‌نامه همکاری برای برگزاری اولین جشنواره ملی تئاتر قدمگاه با محوریت رخداد تاریخی مباهله، در دفتر مدیرکل هنرهای نمایشی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، تفاهم‌نامه همکاری برای برگزاری اولین جشنواره ملی تئاتر قدمگاه با محوریت رخداد تاریخی مباهله میان مدیرکل هنرهای نمایشی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد امضا شد.
 
استاد علی انسانی، مداح پیشکسوت در ابتدای این دیدار با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره که به موضوع بسیار مهم و تأثیرگذار «مباهله» در تاریخ اسلام می‌پردازد، گفت: «واقعه مباهله یکی از رویدادها و رخدادهای تاریخی مهم در صدر اسلام است که برای شیعیان همیشه صاحب جایگاه خاص در اثبات حقانیت ائمه اطهار (ع) بوده و نیز اهمیت ویژه داشته است. من بر این باورم که مولا علی (ع) و فرزندان نیکوسرشت آن امام همام، همیشه حامی چنین رویکرد و رویدادهایی که به ترویج سیره و سلوک ائمه اطهار و آشنایی بیشتر و عمیق‌تر با اهل‌بیت (ع) کمک می‌کند، خواهند بود.»
این پیرغلام پیشکسوت ادامه داد: «من بسیار شادمانم که مدیران تئاتری کشور دارای آگاهی لازم نسبت به این گونه موضوعات هستند و برای این رویداد مهم تاریخی که نقشی جریان‌ساز در عرصه اعتقادی ما دارد، قدم برمی‌دارند.»
انسانی در پایان گفت: «به دلیل اهمیت موضوع این جشنواره بزرگ فرهنگی و هنری که صبغه‌ای معنوی هم دارد، باید همه سازمان‌ها و نهادها و مراکز خصوصی و دولتی پای کار بیایند و برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد مهم همکاری کنند. انتظار این است که همه دوستان در نهادهای مختلف نسبت به این موضوع عنایت ویژه داشته باشند زیرا تا جایی که من می‌دانم برای اولین بار در کشور است که به «مباهله» توجه خاص و ویژه‌ای معطوف می‌شود.»
در ادامه این دیدار، کاظم نظری ضمن تشکر از استاد علی انسانی، گفت: «سپاسگزار ایشان هستیم که با پیگیری‌هایی که انجام دادند کارها به‌خوبی پیش رفت. از دیگر سو، اشراف نسبت به اهمیت برگزاری چنین جشنواره فرهنگی و معنوی که برای ما در اداره کل هنرهای نمایشی وجود داشت، به طراحی و چگونگی برپایی جشنواره قدمگاه (مباهله) فکر کردیم و سرانجام به مرحله نهایی برگزاری این رویداد رسیدیم. ما در اداره کل هنرهای نمایشی وظیفه خود می‌دانیم که در مسیر گسترش فرهنگ و هنر اسلامی و دینی و انسانی قدم برداریم.»
مدیرکل هنرهای نمایشی ادامه داد: «زمانی که به فکر برگزاری جشنواره قدمگاه (مباهله) افتادیم، می‌خواستیم این جشنواره در یکی از استان‌ها برگزار شود و شاهد هنرنمایی هنرمندان استانی باشیم. در ادامه پیشنهاد برگزاری این جشنواره به مدیران ارشد و فرهنگی چند استان ارائه شد و درنهایت، شهر میبد میزبانی این جشنواره را پذیرفت.»
نظری تأکید کرد: «وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بسیار از این طرح استقبال کردند و به‌جد از ما پیگیر روند برگزاری جشنواره هستند. ما هم امیدواریم مراجع تقلید و علمای کشور، در این جشنواره که از 19 تیر الی 22 تیر برگزار می‌شود، چون همیشه که مسئله آشنایی، گسترش و عمیق‌ ساختن آرمان‌ها و باورهای مذهبی در میان است، با حمایت‌ها و همدلی‌های خود، همراه ما باشند.»
او در پایان افزود: «امیدواریم حمایت‌های مالی هم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادها و سازمان‌های ذی‌ربط استان یزد از این جشنواره در سطحی متناسب به عمل آید و برگزاری این رویداد بزرگ به بهترین شکل رقم بخورد.»
در ادامه این جلسه، احسان عابدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد هم گفت: «مقام معظم رهبری می‌گویند «هر فکری اگر می‌خواهد گسترش یابد، باید متصل به هنر باشد»؛ در انقلاب اسلامی نیز هرجایی که با ابزار هنر توانسته‌ایم رخداد و مفهومی را معرفی کنیم، موفق بوده‌ایم.»
او ادامه داد: «الآن هم چند سالی است که تئاتر خیابانی به میان مردم رفته و برای آن‌ها بسیار دل‌نشین شده است. در شرایط فعلی، تئاتر خیابانی می‌تواند به شناساندن بهتر و بیشتر واقعه مباهله کمک بسیار کند.»
عابدی گفت: «ما خرسندیم که در شهر میبد می‌خواهیم میزبان این جشنواره و رخداد مهم باشیم و از مدیرکل هنرهای نمایشی می‌خواهیم دبیرخانه دائمی این رویداد در استان یزد بماند و جهانی شود.»
در ادامه این جلسه نوبت به مدیر کانون تئاتر خیابانی رسید. شهرام نوشیر با ارائه توضیحاتی درباره حضور نماینده کانون تئاتر خیابانی در همه استان‌ها از برنامه‌ریزی برای اجراهای خیابانی در استان‌ها و شهرها گفت.
نوشیر همچنین با بیان اینکه انتظار داریم برای اجرای نمایش‌های خیابانی جشنواره قدمگاه (مباهله) مکان خاصی طراحی و آماده می‌شد، گفت: «اجراهای جشنواره تئاتر ملی قدمگاه (مباهله) با رویکردی رقابتی اجرا می‌شود و بر اساس صحبتی که با مدیرکل هنرهای نمایشی و مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران شده است، برگزیدگان این جشنواره، به جشنواره تئاتر فجر معرفی خواهند شد.»
کاظم نظری در ادامه توضیح داد: «با توجه به اهمیت موضوع «مباهله» پیشنهادی که داریم این است که استانداری و شهرداری یزد، میدانگاه و یا جایی از شهر را به‌عنوان نماد مباهله طراحی و در نظر بگیرند.»
رونمایی از پوستر اولین جشنواره ملی تئاتر قدمگاه با محوریت رخداد تاریخی مباهله با طراحی فرامرز جاوید (هنرمند اهل استان یزد) پایان‌بخش این نشست بود.
 

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/607765/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم و ملوان

حواشی بازی آلومینیوم و ملوان

برای جبران عقب‌ماندگی سرانه ورزشی قم نیازمند 57 هزار متر مربع زمین است

کارشناسی داوری بازی فولاد و استقلال خوزستان

پنالتی دادن به روش پت و مت!

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

صحبت های غلامحسین پیروانی درباره صعود فجر به لیگ برتر

صحبت های تارتار درباره عملکرد کارتال و نقل و انتقالات پرسپولیس

حواشی بازی فولاد و استقلال خوزستان

کارشناسی داوری بازی استقلال و چادرملو

اخباری: از خدایمان است که در یزد تمرینات را برگزار کنیم

توسعه ورزش در منطقه محور گفت وگوی خسروی وفا با همتای قطری اش

آخرین اخبار از نقل و انتقالات استقلال و پرسپولیس

اشک‌های پیمان یوسفی بعد از کادو جالب برنامه 1001

وضعیت استقلال با جباری از دیدگاه تارتار سرمربی گل گهر

ویدیو باشگاه استقلال برای پیوستن سیدورف

حواشی بازی گل گهر و شمس آذر

گل قیچی برگردون تماشایی و محشر سانتیاگو مونتیل در لیگ برتر آرژانتین

سعید اخباری سرمربی چادرملو: هفت هشت بازیکن استقلال آرزوی هر سرمربی هستند

مهدی تارتار سرمربی گل گهر: اگر نکونام می ماند وضعیت استقلال از این بهتر بود

شوخی جناب‌ خان با تیپ و استایل پیمان یوسفی؛ سلطان کت ایران هستی!

کادوی جالب جناب خان برای پیمان یوسفی و شوخی با کلمات قصار او در گزارش‌ها

شعرخوانی جالب جناب‌خان برای پیمان یوسفی

ویدیویی جالب از پیمان یوسفی بعد از دیدار با ولز در جام جهانی

تمرینات و ورزش های مفید برای سلامت روده

خاطره پیمان یوسفی از تجربه لغو شدن گزارش بازی به دلیل سرقت از خانه او!

عصبانیت علی علیپور از تعویض شدن مقابل خیبر و لگد زدن به بطری آب معدنی

مشکلات عجیب هواداران پیش از آغاز بازی خیبر و پرسپولیس

حواشی جنجالی و باورنکردنی بازی خیبر و پرسپولیس

حواشی بازی هوادار 1-1 سپاهان

کارشناسی داوری بازی هوادار 1-1 سپاهان

کارشناسی داوری بازی تراکتور و نساجی

پاپ جدید: آماده مسابقه تنیسم ولی سینر را نیاورید!

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟

گل هشتم النصر به الاخدود توسط مانه

پرچم‌های خلیج فارس در دستان هواداران شیرازی در جشن قهرمانی فجرسپاسی

پیمان یوسفی: به شبکه توصیه کردم که برنامه ورزش و مردم را بعد از فوت بهرام شفیع آرشیو کنیم

خاطره جالب پیمان یوسفی از شروع گزارشگری با توصیه نه چندان جدی زنده‌یاد بهرام شفیع

صعود هندبال ساحلی ایران به‌ نیمه نهایی مسابقات قهرمانی آسیا

حواشی بازی تراکتور و نساجی

صدور سند‌های غیرقانونی برای موتور‌های سنگین

میبد باید حوزه انتخابیه مستقل داشته باشد

6 مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در زارچ

مسمومیت 3 نفر براثر گاز مونوکسیدکربن در یزد

واکنش پرسپولیس به شایعه صدور حکم بیرانوند

توسعه ورزش در منطقه محور گفت‌وگوی خسروی‌وفا با همتای قطری‌اش

ارتقای سرانه ورزشی قم نیازمند تأمین زمین و جذب سرمایه‌گذار است

مهاجرانی: کشور با کسری 20 هزار مگاواتی برق مواجه است

پیش‌بینی قیمت دلار 23 اردیبهشت 1404

مهم‌ترین راهبرد حل ناترازی از زبان سخنگوی دولت