تامین 70 درصد گوشت قرمز یزد از واحدهای پرورش گاو شیری
اقتصادي
بزرگنمايي:
خبر یزد - رئیس سازمان جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه اقلیم استان یزد شرایط پرورش گاو شیری را سخت و طاقت فرسا کرده، گفت : سالانه حدود 19 هزارتن گوشت قرمز در استان تولید که از این مقدار 70 درصد آن را واحدهای پرورش گاو شیری تامین میکنند. - اخبار استانها -
محمدعلی حاتمیزاده در نشست مدیران جهاد کشاورزی یزد با اشاره به اینکه در استان یزد حدود 115هزار 840 راس گاو و گوساله وجود دارد که این تعداد، 1.
6درصد جمعیت دام سنگین کشور را شامل میشود تشریح کرد: شهرستان یزد، مهریز، اشکذر و تفت از لحاظ پرورش گاو شیری به ترتیب رتبههای اول تا چهارم را در استان دارند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 652 واحد گاو شیری صنعتی و 766 واحد گاو شیری نیمه صنعتی و سنتی وجود دارد که این دامها علیرغم شرایط اقلیمی استان یزد، سالانه بیش از 283 هزار تن شیر خام تولید میکنند که حدود 40 درصد آن مازاد بوده و به استانهای همجوار صادر میشود.
حاتمیزاده افزود: 31 ایستگاه جمعآوری شیر در سطح استان وجود دارد که 27 مورد آن فعال بوده و روزانه حدود 430 تن شیر خام به این ایستگاهها وارد و بعد از آنالیز به کارخانجات فراوری مواد لبنی ارسال میشود.
برنامه افزایش 40 هزار تنی تولید گوشت عشایر طی 5 سال آینده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: در راستای افزایش بهرهوری در واحدهای دامپروری، با توجه به خودکفایی در تولید شیر خام، امکانات کشتارگاهی مناسب در فراوری محصولات تولیدی،کارخانههای تولید خوراک دام و طیور، استفاده از ظرفیت انبارهای بندر خشک در واردات نهادههای دامی و صادرات این محصولات، مجتمعها و پهنههای پرورش دام و طیور برنامههایی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامهها، بهینهسازی و بهسازی واحدهای پرورشی در مصرف انرژی و افزایش تولید شیر خام و گوشت قرمز است اظهار کرد:این موضوع از روش توسعه تلقیح مصنوعی، استفاده از نژادهای دو منظوره و اقتصادی کردن واحدهای روستایی، ایجاد کارگاههای فراوری ضایعات کشاورزی و فراوری مواد لبنی امکانپذیر است.
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/616507/