خبر یزد

آخرين مطالب

پیشنهاد تشکیل رصدخانه ملی مهاجرت نخبگان/ایجاد سامانه یکپارچه نخبگان علمي

  بزرگنمايي:

خبریزد- سید سلمان سید افقهی قائم در نشست خبری امروز در خصوص راه‌اندازی رصدخانه مهاجرت در بنیاد ملی نخبگان، گفت: 10 روز قبل پیشنهادی از طریق معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای معاون اول رئیس‌جمهوری ارسال کردیم و بر اساس آن اعلام کردیم که نیاز است رصدخانه ملی مهاجرت نخبگان تاسیس شود که دبیرخانه آن در بنیاد ملی نخبگان باشد و شورای راهبردی آن با مشارکت همه دستگاه‌های ذی ربط ایجاد شود.

وی وظیفه این رصدخانه را رصد مهاجرت نخبگان با مشارکت دستگاه‌های مرتبط دانست و یادآور شد: ما خلأ بزرگی در زمینه رصد نخبگان داریم و آماری که از سوی رصدخانه مهاجرت دانشگاه شریف تولید می‌شود، آمارهای قابل اطمینانی نیست؛ چرا که تناقض‌هایی در آن دیده می‌شود.

وی ادامه داد: نمونه این تناقض‌ها گزارش آماری منتشر شده از گروه ایران 2040 در دانشگاه استنفورد در سال 2018 است که اعلام شد کل مهاجرت ایران در سال 58 به کل جمعیت 1.5 در صد بوده و این میزان اکنون به 4 درصد رسیده و این در حالی است که 40 درصد از این 4 درصد مربوط به مهاجران موقت هستند.

سید افقهی با تاکید بر اینکه دیگر با رصدخانه مهاجرت دانشگاه شریف همکاری نخواهیم داشت، گفت: تشکیل رصدخانه ملی مهاجرت نخبگان یک پیشنهاد است.

سید افقهی با بیان اینکه چله دوم انقلاب اسلامی با بیانیه مقام معظم رهبری همراه بوده است، افزود: مقام معظم رهبری در این بیانیه با تحلیلی از شرایط گذشته و آینده انقلاب اسلامی بر امیدآفرینی و نگاه به آینده تاکید کرده‌اند.

وی با اشاره به نقش بنیاد ملی نخبگان در فتح قله‌های علمی و پیشرفت، اظهار کرد: ما موظف هستیم برنامه‌های بنیاد را بر اساس سند ملی نخبگان که به تصویب بالاترین نهاد فرهنگی یعنی شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، تدوین کنیم و در این مسیر تلاش‌هایی صورت گرفته که امروز بنیاد به بلوغی رسیده که می‌تواند در حل مسائل کشور ایفای نقش کند.

سید افقهی تحقق این امر را در گرو مشارکت همه دستگاه‌ها دانست و ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان یک نهاد تسهیل‌گر و مطالبه‌گر است و مطالبه ما از نخبگان این است که حرکت خود را معطوف به نقش‌آفرینی در حل مسائل کشور کنند و زمانی این امر محقق می‌شود که دستگاه‌های متولی مشارکت کنند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه ما به دنبال مشارکت همه نخبگان در حل مسائل کشور هستیم، نخبگان را معطوف به نخبگان علمی ندانست و ادامه داد: ما نخبگان فرهنگی، هنری، صنعتی، ادبی و مهارتی هم داریم و از همه آنها برای مشارکت دعوت می‌کنیم و برای این منظور سامانه یکپارچه‌ای را تعریف کردیم و برای هر نخبه یک پرونده خاص تشکیل خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه به زودی این سامانه رونمایی خواهد شد، خاطر نشان کرد: از طریق این سامانه می‌توانیم از فضای نخبگانی کشور، آمار مهاجرت نخبگان و شناسایی نخبگان، رصد لحظه‌ای داشته باشیم.

به گفته وی، نخبه کسی است که در کنار توانایی علمی برجسته، در حل مسائل جامعه اثرگذار باشد.

سید افقهی با تاکید بر اینکه بنیاد گوش شنوا برای طرح‌ها و ایده‌های نخبگان است، گفت: از نخبگان برای مشارکت در برنامه‌ریزی‌ها دعوت به همکاری می‌شود.

شناسایی نخبگان مناطق محروم

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به شیوه‌های شناسایی نخبگان در کشور، گفت: هنوز بسیاری از نخبگان در کشور شناسایی نشده‌اند؛ نمونه آن نخبگان مناطق محروم است و تا زمانی که این امر مردمی نشود، امکان تکمیل فرایند شناسایی نخبگان موجود نخواهد شد.

سید افقهی ادامه داد: در بنیاد علی‌رغم طرح‌های مختلفی که تعریف شد، تنها دو برنامه «شهاب» و «شتاب» اجرایی می‌شود. «طرح شهاب» برای شناسایی استعدادهای برتر در حوزه دانش‌آموزی و «طرح شتاب» برای حوزه دانشجویی است‌.

وی با تاکید بر اینکه در طرح شتاب با حضور تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی، اساتید و نخبه‌یاران (دانشجویان حامی) ایجاد می‌شود، یادآور شد: دانشجوی حامی، فرد دانشجوی سال بالایی است که می‌تواند به سایر دانشجویان تجربیات خود را منتقل کند.

مهاجرت نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با انتقاد نسبت به آمار نخبگان، گفت: ما نیاز به ایجاد رصدخانه مهاجرت نخبگان داریم تا بتوانیم آمارهای قابل اطمینان ارائه دهیم.

وی اضافه کرد: آمارهای مهاجرت افزایش آمار مهاجرت را نشان می‌دهد و بیشترین افزایش مهاجرت در بخش پزشکی و پرستاران است و بیشترین دلیل آن نیز مسائل اقتصادی و نادیده گرفتن آنها در نقش‌آفرینی آنها است.

سید افقهی خاطرنشان کرد: بر این اساس‌ سیزدهمین همایش ملی نخبگان که از فردا، دوشنبه با حضور رئیس‌جمهوری آغاز به کار خواهد کرد، با شعار «نخبگان پیشران پیشرفت» خواهد بود.

جذب نخبگان

وی از جذب هزار نخبه در دستگاه‌های اجرایی خبر داد و گفت: این در حالی است که بسیاری از آنها نتوانسته‌اند در دستگاه جذب شده در جایگاه مناسب خود مستقر شوند و از دستگاه‌ها درخواست داریم تا در این زمینه با ما همکاری کنند.

وی با ییان اینکه در این طرح جایابی نخبگان رخ داده است، ولی به وعده‌ها عمل نشده، دلیل آن را تغییر مدیریت‌ها دانست و اظهار کرد: در بازدیدی که از شرکت‌های بزرگ دولتی داشتم، مشاهده کردم که بسیاری از نخبگان در حال خارج شدن هستند، چون اعلام کردند که در جایگاه واقعی قرار نگرفته‌اند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر تعداد 63 هزار نخبه در کشور شناسایی شده است که اینها تنها دانشجویان هستند و نخبگان دانش آموزی مشخص نیست چون در طرح شهاب نخبگان شناسایی شدند ولی هدایت صورت نگرفته است.

سیدافقهی ادامه داد: علاوه بر آن در نشستی که با دارندگان مدال‌های المپیادی گروه ریاضی و با رتبه‌های کمتر از 10 کنکور سراسری گروهی ریاضی و فنی داشتیم، همه آنها علاقه‌مند به ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر هستند و این نشان می‌دهد که هیچ هدایتی صورت نگرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/622210/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

اعلام لیست 14 نفره تیم ملی وزنه‌برداری ایران

دنیامالی: در جشن قهرمانی تراکتور شرکت نمی‌کنم

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

چهارمین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

قیمت لاستیک در بازار تایر امروز، 21 اردیبهشت 1404

توضیح محیط‌زیست تفت درباره مشاهده بزهای وحشی در شهر

چگونه چربی کبد را کاهش دهیم

معصومی: مسببان شکست پسرم را نمی‌بخشم

مرد است و قولش؛ آرتتا برای لیورپول تونل افتخار زد +عکس

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

طرح مهارت‌آموزی و ارتقای اشتغال‌پذیری جوانان در کرمان اجرا می‌شود

واکنش دنیامالی به حضور در جشن قهرمانی تراکتور

حضور نیافتن وزیر ورزش در جشن قهرمانی تراکتور / مشهد میزبان بازی ایران و کره شمالی

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

بخشی از خلاء فرهنگی ورزش را با حوزه هنری می‌توان برطرف کرد

جابه‌جایی مسافران بین شهرهای یزد به نرخ پارسال

تاکید آقاجانلو بر اجرای خط انتقال آب خلیج فارس به استان یزد/ تقدیر استاندار از اقدامات توسعه‌ای ایمیدرو

ضدحمله رئال مدافع بارسا را مصدوم کرد!

هت‌تریک امباپه؛ غرور کار دست بارسا داد

تونل افتخار برای لیورپول؛ وعده آرتتا عملی شد

تمرین اختصاصی مدافع پرسپولیس در کمپ تیم ملی

تمرینات مدعی قهرمانی شروع نشده تعطیل شد

جنون خرید در فوتسال؛ اعتبار بانکی عامل اصلی قهرمانی!

توجیه عجیب سرمربی ساحلی درباره حذف تیم ملی!

«درسا ویسی»نایب قهرمان جهان شد، برنامه روز سوم نمایندگان ایران

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد

مهدی شیری، بازگشت مرد مطرود به استیج قهرمانی

علی یزدانی قهرمان هفته نخست تور جهانی تنیس شد

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد + جزئیات

شورای بسیج ورزشکاران استان همدان تشکیل شد

آیین تودیع و معارفه رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ملایر برگزار شد

برق شیراز دوباره روشن شد! (عکس)

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس