خبر یزد

آخرين مطالب

چالش‌های توسعه گردشگری در نگین کویر ایران فرهنگي

چالش‌های توسعه گردشگری در نگین کویر ایران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - شهر جهانی یزد با آثار منحصربه‌فرد تاریخی، فرهنگی و تمدنی خود از ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر به ویژه گردشگران خارجی برخوردار است، اما این شهر گردشگرپذیر با چالش‌هایی از جمله توسعه زیرساخت‌های گردشگری در حوزه حمل‌ونقل هوایی، ریلی و جاده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند.
به گزارش خبرنگار ایمنا، گردشگری به عنوان یک صنعت پاک نقش مهمی در توسعه یک شهر، منطقه یا کشور دارد و امروزه مورد توجه مدیران در سرتاسر دنیا است.
وجود ظرفیت‌های گردشگری در کنار زیرساخت‌های متناسب و برنامه دقیق زمینه را برای رونق گردشگری یک منطقه فراهم می‌کند. چنانچه ساختارهای حوزه گردشگری برای معرفی و ورود گردشگران مناسب نباشد، نمی‌توان انتظار داشت یک شهر یا یک منطقه رشد چندانی در زمینه گردشگری داشته باشد.
یزد نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان است که در دل کویر ایران واقع شده و جاذبه‌های منحصر به فرد این شهر با پیگیری مسئولان استان زمینه را برای ثبت جهانی این شهر کویری فراهم کرده است. شهر یزد دارای ظرفیت‌های متنوع و بی‌نظیر گردشگری، فرهنگی، اجتماعی، تاریخی، انسانی و طبیعی و جاذبه‌هایی است که منجر به جذب گردشگران زیادی از داخل و خارج از کشور می‌شود.
استان یزد دو هزار و 270 هکتار بافت تاریخی و چندین اثر ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو دارد، هجدهم تیرماه سال 1396 نیز 200 هکتار از 750 هکتار بافت تاریخی شهر یزد در یونسکو به ثبت جهانی رسید تا یزد دومین شهر تاریخی جهان باشد.
مهم‌ترین چالش‌هایی که این روزها شهر جهانی یزد در جذب گردشگر با آن مواجه است، نبود زیرساخت‌های حداقلی و کافی در بخش حمل‌ونقل هوایی، ریلی و جاده‌ای است که گردشگران به شکل جدی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
بخش‌های حمل‌ونقل استان یزد نیازمند ارتقا است در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، می‌گوید: مصوبات مهمی در خصوص تقویت زیرساخت‌های گردشگری، حمل‌و نقل ریلی، جاده‌ای و هوایی وجود دارد که لازم این مصوبات اجرایی شوند، در صورتی که تحقق مصوبات سفر در اولویت قرار بگیرند یزد جهانی نیز شرایط بهتری را سپری خواهد کرد.
وی گفت: حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با ثبت‌های جهانی بی‌نظیری خود در بافت تاریخی، قنوات، کاروانسراها و دیگر ظرفیت‌های منحصر به فرد و خاص آن با چالش‌های گوناگونی نیز دست و پنجه نرم می‌کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد اضافه کرد: زیرساخت‌های حمل‌ونقلی خوبی شکل گرفته و بعضاً در حال شکل‌گیری است، البته هنوز در ابتدای راه قرار داریم و باید برنامه‌های توسعه‌ای در این حوزه را دنبال کنیم.
رستگاری با تاکید بر اینکه در بخش حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده‌ای قطعاً نیازمند ارتقا و توسعه هستیم خاطرنشان کرد: مباحث مرتبط به حوزه گردشگری و زیرساخت‌های آن در استان و شهر یزد با کمک همکاری همه بخش‌ها محقق خواهد شد و اقدامات مؤثر در این راستا لازم است صورت بگیرد.
وی در پایان تصریح کرد: همه بخش‌های مرتبط با حوزه گردشگری باید همراه با هم رشد و توسعه داشته باشند چرا که گردشگری بدون توسعه میراث فرهنگی و صنایع دستی؛ ارتقا هدفمندی متناسب با سند یزد نوین نخواهد داشت.
مثلث طلایی گردشگری گامی برای معرفی شهر جهانی یزد محمد میرشمسی، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار می‌کند: تا قبل از اوج‌گیری کرونا در سال 1398 جذب گردشگر در یزد بالای 950 هزار نفر در بازه زمانی یک ساله بوده است، پس از ورود بیماری کرونا شاهد ریزش تعداد گردشگر بودیم و به مرور جذب گردشگر از سال 1399 به 114 هزار نفر، سال 1400 به تعداد 182 هزار نفر و سال 1401 به مرز 856 هزار نفر رسید.
وی مثلث طلایی گردشگری اصفهان، شیراز و یزد را عاملی برای معرفی شهر جهانی یزد می‌داند و ادامه می‌دهد: قرارگیری یزد در این مثلث گردشگری سبب شد تا یزد به عنوان یک شهر جهانی با جاذبه‌های مکملی همچون کویر، بافت‌تاریخی، موزه‌ها، المان‌های شهری و صنایع‌دستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد تصریح می‌کند: با تعریف مثلث گردشگری، رشد ورود گردشگر به یزد به خوبی نمایان شد، هرچند در حوزه زیرساخت‌ها به افق و چشم‌انداز مطلوبی نرسیده‌ایم و نیاز به توسعه زیرساخت‌ها داریم، اما با ورود بخش خصوصی آموزش دیده، قابل و پای کار در گردشگری و با توجه به رویکرد دولت سیزدهم و استاندار یزد می‌توان گفت که بخش گردشگری به روزهای خوبی خواهد رسید.
میرشمسی خاطرنشان می‌کند: یکی از برنامه‌های استان در راستای توسعه زیرساخت‌های گردشگری و حمل‌ونقل در استان یزد، پیگیری استاندار یزد برای تأسیس شرکت یزدایر و کسب مجوز پروازهای خارجی بوده است، امیدواریم تورهای خوب گردشگری خارجی برای یزد داشته باشیم.
وی با اشاره به کنسل شدن مکرر پروازهای استان یزد و گلایه مردم از نبود بلیط هوایی، می‌گوید: استاندار یزد هر دوشنبه در سفر به تهران پیگیر تأخیر در پروازها از طریق سازمان هواپیمایی کشور است و در حد وظایف خود پیگیر موضوع و گلایه‌های مردم هستیم.
بازگشت قطارهای ترن‌ست به مدار با هدف توسعه صنعت گردشگری یزد سرپرست پیشین اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد با اشاره به کمبود بلیت‌های ریلی، تاکید می‌کند: استان یزد در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و معدنی ظرفیت‌های خوبی دارد، بسیاری از تجار قصد سفر به یزد را دارند و بسیاری از تورهای دانشجویی و دانش‌آموزی نیاز به برگزاری تور از طریق خط ریلی دارد، این موضوع را از اداره راه‌آهن استان پیگیری کردیم تا خط‌های ریلی که در گذشته در مسیر یزد تهران فعال بود، پابرجا بماند.
وی در پاسخ به نبود هماهنگی و همکاری بعضی ارگان‌های شهری با میراث فرهنگی، می‌گوید: شورای اسلامی شهر، شهرداری یزد و شهرداری‌های تابعه همکاری لازم را با میراث فرهنگی داشته‌اند، بعضی مواقع به دلیل محدودیت منابع و تخصیص نیافتن به موقع، بهره‌برداری از پروژه به زمان مورد نظر نمی‌رسد، اما اقدامات زیادی به صورت مشارکتی انجام می‌شود و رویکرد و نگاه مثبتی میان دو مجموعه وجود دارد تا نتیجه خوبی برای پروژه‌ها کسب شود.
میرشمسی با بیان اینکه سند توسعه گردشگری کشور مصوب شده است، اظهار می‌کند: 19 دستگاه عضو این سند توسعه گردشگری هستند، میزان فعالیت این دستگاه‌ها متفاوت است، اما نگاه خوبی برای ارتقا و رشد زیرساخت‌ها در مجموعه استان وجود دارد.
حضور 21 هزار گردشگر خارجی در استان یزد معاون سرمایه‌گذاری و تأمین منابع اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ادامه می‌دهد: طی شش ماه نخست سال 1402، حدود 500 هزار گردشگر داخلی و حدود 21 هزار نفر گردشگر خارجی از کشورهای چین، روسیه، اسپانیا، ترکیه و عراق از جاذبه‌های طبیعی یزد بازدید کردند.
وی اضافه می‌کند: سال 1401 حدود 856 هزار گردشگر در استان داشتیم که 830 هزار نفر گردشگر داخلی و 25 هزار و 500 نفر گردشگر خارجی بودند و بیشتر از کشورهای چین، ترکیه، روسیه و اسپانیا به یزد سفر کرده بودند.
میرشمسی خاطرنشان می‌کند: با توجه به ظرفیت‌های گردشگری در مباحث ارزان‌سازی سفر و اجرای سفرهای اعتباری، رتبه قابل قبولی در جذب گردشگر داریم و جزو استان‌های مطرح هستیم اما از نظر زیرساخت‌ها باید بهتر عمل کنیم.
مسئولان بنا به درخواست شهروندان و گردشگران اقداماتی را در دستور کار قرار داده‌اند تا شرایط برای سفر به این شهر جهانی و بازدید از آثار تاریخی بهبود پیدا کند. در همین پیوند کمال دهقان منشادی، مدیرکل فرودگاه‌های استان یزد اظهار می‌کند: با توجه به درخواست‌های مکرر مردمی و افزایش سطح تقاضا برای مسافرت‌های زیارتی به‌ویژه مشهد مقدس، دو پرواز در مسیر یزد - مشهد - یزد از دهم آبان‌ماه دایر خواهد شد.
وی می‌افزاید: این پروازها روزهای یک‌شنبه و چهارشنبه هر هفته صورت خواهد گرفت که توسط شرکت هواپیمایی وارش انجام می‌شود.
محمدجواد ابوالحسینی، معاون‌هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد نیز از افزایش پروازهای فرودگاه یزد در مسیر تهران و نجف خبر می‌دهد و می‌گوید: از ششم آبان‌ماه، پرواز یزد - نجف در روزهای شنبه توسط شرکت هواپیمایی آتا و از دهم آبان‌ماه دو پرواز در مسیر یزد-مشهد- یزد در روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته، توسط هواپیمایی وارش برقرار خواهد شد.
  برنامه‌ریزی بلند مدت و بهتری برای توسعه گردشگری در استان یزد لازم است تا این شهر جهانی بیشتر بتواند در حوزه گردشگری حرفی برای گفتن داشته باشد. راه‌اندازی شرکت‌های حمل‌ونقلی باید خروجی خوبی برای استان داشته باشد تا این شرکت‌ها متعهد شوند خدمات رفاهی منحصربه‌فردی را برای مردم استان یزد، گردشگران داخلی و خارجی فراهم کنند؛ مسئولان استان نیز باید برنامه‌ریزی و از حضور حداقلی گردشگران برای معرفی بیشتر یزد استفاده کنند.
 

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/623580/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی می‌تواند آینده تحصیلی شما را پیش‌بینی کند

برگزاری مراسم سپاس معلمدر یزد

دستگیری سارقان حرفه‌ای احشام در شهرستان خاتم

جزئیات تازه از بازداشت متهم پرونده زهره فکور صبور

جزئیات بن خرید از نمایشگاه کتاب برای دانشجویان اعلام شد

حادثه برق‌گرفتگی در یک کارخانه کاشی اشکذر؛ 2 کارگر جوان جان باختند

6توصیه برای کتاب اولی‌ها

کشف شواهد جدید از برخوردی که قمر زمین را شکل داده است

خبرهای جدید از تغییر سن و شرط بازنشستگی

راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت

معرفی کتاب هوش مصنوعی و پردازش زبان و فرهنگ ایرانی

ایجاد 400 فرصت شغلی در مجموعه پایانه بار یزد

معمای ناپدید شدن سبحان 5 ساله

این وسیله یک نجات غریق در مواقع اضطراری است

مگافارم دام سبک؛ پروژه تحولی استان یزد برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز

بالا بودن کیفیت آب یزد نسبت به پارسال

14 هزار نفر برای دریافت زمین ثبت‌نام کرده‌اند

جزئیات جدید از قتل مدیر ارشد شهرداری تهران

بازداشت باند نامرئی که همگی زن بودند

انگیزه عامل قتل هولناک در بوستان ولایت فاش شد

تیراندازی، مراسم عروسی را در یک لحظه به عزا تبدیل کرد

شاعرانه/ عمق تاریک تمام خوابها را لمس می سازم

یازدهمین جشنواره ورزشی زندگی به توان سلامتی-یزد

خدمات پس از فروش لوازم خانگی و یدکی خودرو اجباری است

خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست

کردم روانه هرچه پسر داشتم به شهر باشد کز آن میانه یکی کارگر شود

قله حماقت چیست؟

نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا

انتشار «لی‌لا» نوشته مریلین رابینسون

«بزرگداشت مریم میرزاخانی» در اصفهان برگزار می‌شود

جشن بزرگداشت روز جهانی ماما در یزد

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

بنای ما بر حمایت جدی است

وزیر ارشاد: مردم کتاب را رها نکردند

جهان در شوک اتمی؛ روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند

حباب‌های مرموز در داخل زمین

چرا مشوق‌های نوسازی در شهرداری‌های استان یزد خاک می‌خورد؟

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

زمین چگونه شگل گرفت؟

حضور نشر شاهد با حدود 20 اثر تازه در نمایشگاه کتاب تهران

تجلیل از خانواده معلم شهید غریب در اسارت «صفدر محمدی» در کرمانشاه

دیدار مدیریت شعب بانک سپه آذربایجان شرقی با سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان

داروی دل نمی‌کنم کان که مریض عشق شد

بسته‌های تشویقی بازآفرینی برای مردم جذابیت ندارد

شهرستان‌های استان تهران 57شهید امدادگر تقدیم انقلاب کرده است

مدیرکل بنیاد مازندران از ثبت بیش از پنج هزار تاریخ شفاهی والدین شهدا خبرداد

گریه ای افتاد در من بی امان

تصاویری از ایستگاه فضایی با لنز 6000 میلیمتری از فاصله 400 کیلومتری

اسپیس ایکس از لباس جدید مخصوص راهپیمایی فضایی خود رونمایی کرد

چند ثانیه قبل از مرگ چه اتفاقی می افتد؟