خبر یزد

آخرين مطالب

طرز تهیه آش بادمجان به روش همدانی مقالات

طرز تهیه آش بادمجان به روش همدانی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - آش بادمجان یکی از غذا‌های سنتی و خوشمزه همدان و کرمانشاه است که با طعم متفاوت و بی‌نظیرش طرفداران زیادی دارد.
به گزارش مجله اکالا، این آش در شهر‌های مختلف با روش‌های مختلفی تهیه می‌شود که یکی از معروف‌ترین آنها، آش بادمجان ملایری است.
مراحل تهیه آش بادمجان به شرح زیر است:
برای تهیه آش، حبوبات را باید از چند ساعت قبل یا از شب قبل در آب جداگانه خیس کنید.
این کار باعث می‌شود که حبوبات زودتر بپزند و نفخ آن‌ها گرفته شود.
بلغور‌های خیس خورده را از صافی رد کنید و داخل قابلمه‌ای که برای پخت آش بادمجان آماده کرده‌اید، بریزید. هشت لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید. بعد از جوشیدن آب، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، اجازه دهید بلغور‌ها بپزند. در حین پخت، بلغور‌ها را هم بزنید تا ته نگیرد.
برای پخت حبوبات، ابتدا آن‌ها را از صافی رد کرده و در قابلمه‌های جداگانه بریزید. سپس به اندازه دو بند انگشت بالاتر از سطح حبوبات، آب به آن‌ها اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مغز پخت شوند. همچنین می‌توانید مقداری نمک نیز به آن‌ها اضافه کنید. توجه داشته باشید که نمک را در انتهای پخت اضافه کنید تا حبوبات نفخ نگیرند.
در این مرحله، یکی از پیاز‌ها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. در ادامه، گوشت را به پیاز اضافه کنید و به همراه آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه، دو لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از جوشیدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت به طور کامل بپزد.
ابتدا بادمجان‌ها را خوب بشویید و پوست آن‌ها را بگیرید. اگر می‌خواهید تلخی بادمجان‌ها را بگیرید، آن‌ها را به صورت طولی برش بزنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید. سپس بادمجان‌ها را از آب نمک خارج کنید و با دست فشار دهید تا آب نمک آن‌ها خارج شود. بعد از آبکشی، بادمجان‌ها را به شکل مکعبی برش بزنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس بادمجان‌ها را در روغن بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند.
پس از اینکه گوشت به خوبی پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شود. سپس، گوشت را با دست یا چنگال ریش ریش کنید.
مرحله هفتم: اضافه کردن حبوبات پخته شده به بلغور در این مرحله، حبوبات مغز پخت شده را به قابلمه بلغور اضافه کنید تا با هم پخته شوند.
مرحله هشتم: تفت دادن پیاز برای ادامه پخت آش بادمجان، بقیه پیاز‌ها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. تابه را روی حرارت قرار دهید و روغن را به آن اضافه کنید. پس از داغ شدن روغن، پیاز‌ها را داخل تابه بریزید و تفت دهید. وقتی پیاز‌ها نرم شدند، زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید. پس از طلایی شدن پیازها، نیمی از آن را برای تزیین آش کنار بگذارید. به نیمی دیگر نمک و فلفل اضافه کنید و پس از هم زدن، آن را به قابلمه بلغور اضافه کنید.
مرحله نهم: اضافه کردن بادمجان و گوشت به قابلمه گوشت ریش‌ریش شده و بادمجان‌های سرخ شده را به قابلمه آش بادمجان اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را کم کنید و هم زدن را فراموش نکنید تا مواد ته نگیرند.
مرحله دهم: تفت دادن سیر‌ها برای تفت دادن سیر در آش، ابتدا سیر‌ها را پوست گرفته و رنده کنید. سپس در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، سیر‌های رنده شده را به آن اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تفت دهید. در این مدت، مرتب سیر‌ها را هم بزنید تا نسوزند. پس از 1 دقیقه، ⅔ سیر‌های تفت داده شده را به قابلمه آش اضافه کنید و بقیه سیر‌ها را برای تزیین نگه دارید.
مرحله یازدهم: آماده کردن نعنا داغ ابتدا مقداری روغن در تابه‌ای کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن کاملا داغ شد، زردچوبه و نعناع خشک را اضافه کنید و به هم بزنید. حدود 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا عطر مواد بلند شود. سپس شعله را خاموش کنید و ⅓ از مواد تفت داده شده را به آش بادمجان اضافه کنید و هم بزنید. بقیه مواد را برای تزیین کنار بگذارید.
مرحله دوازدهم: آماده کردن کشک برای اضافه کردن کشک به آش، ابتدا آن را با مقدار کمی آب گرم مخلوط کنید تا رقیق شود. سپس نصف کشک رقیق شده را به آش اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. نصف دیگر کشک را برای تزیین نگه دارید. بعد از اینکه آش آماده شد می‌توانید آن را در ظرف دلخواه ریخته و سرو کنید. برای تزیین از موادی که کنار گذاشته‌اید استفاده کنید.
آش بادمجان شما آماده است، نوش جانتان!

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/638061/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت مسئولان از اجرای فعالیت‌های هنری/تاجای ممکن از رویدادهای بزرگ فرهنگی حمایت شد

کاهش ساعت کاری ادارات در کیش

افزایش 400 درصدی اعتبارات فرهنگی در استان‌ها

دولت مردمی برای تکمیل بزرگ‌ترین پروژه فرهنگی یزد 220 میلیارد تومان هزینه کرد/ روزهای بسیار خوبی در حوزه فرهنگ و هنر پشت سر گذاشتیم

ری توییت این ویدئوی تخیلی توسط ایلان ماسک

اعطای 40 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در استان یزد

شب هایی که من به یاد تو بیدار بودم

قایق پرنده برای مسافرکشی آماده می شود

انتظار 15 ساله یزدی‌ها به پایان رسید؛ افتتاح ابر طرح فرهنگی یزد با حضور وزیر فرهنگ/ بازدید از بخش‌های مختلف تالار مرکزی یزد

اعتبارات تالار مرکزی یزد 51 میلیارد تومان بود و دولت مردمی تا مرحله افتتاح 220 میلیارد تومان هزینه کرد/ روزهای بسیار خوبی در حوزه فرهنگ و هنر پشت سر گذاشتیم

آغاز ثبت نام ساکنین یزد در طرح رایگان چکاپ سلامتی

حال من حالِ مریضی است...

اطلاعاتی خاص در مورد ایستگاه فضایی بین‌المللی

مجموعه فرهنگی تالار مرکزی یزد

وزیر ارشاد: دولت سیزدهم فعال‌ترین دولت در رونق فرهنگ و هنر است + فیلم

بودجه فرهنگی استانها در دولت سیزدهم 400 درصد رشد داشته است

افتتاح تالار مرکزی یزد بعد از 15 سال بلاتکلیفی

تالار مرکزی یزد جزو زیباترین مجموعه‌های فرهنگی هنری است

کاش اینجا بودی...

افتتاح ابر پروژه فرهنگی یزد با حضور وزیر فرهنگ

فیلم| افتتاح تالار مرکزی یزد بعد از 15 سال بلاتکلیفی با حضور وزیر ارشاد

افتتاح ابر پروژه فرهنگی یزد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

طراحی نرم افزار هوش مصنوعی برق

افتتاح تالار فرهنگی یزد با حضور وزیر فرهنگ/ انتظار 15 ساله یزدی‌ها به پایان رسید

افتتاح تالار فرهنگی یزد با حضور وزیر ارشاد/ انتظار 15 ساله یزدی‌ها به پایان رسید

تالار مرکزی یزد بعد از 15 سال بلاتکلیفی با حضور وزیر ارشاد افتتاح شد

فیلم/ افتتاح تالار مرکزی یزد بعد از 15 سال بلاتکلیفی

افتتاح ابرطرح فرهنگی یزد بعد از 15 سال بلاتکلیفی

پاسخ به شبهات عاشورا در کتاب «72 پرسش پیرامون حماسه کربلا»

تالار مرکزی یزد بعد از 15 سال بلاتکلیفی افتتاح شد

بومی سازی آنتن های بازتابی نانویی در کشور

راهنمایی برای مادر بودن با کتاب «کاش مادران بخوانند»

بومی سازی تولید سوزن و نخ بخیه در کشور

من این افسانه‌ها را دوست دارم

تولید نسل جدید مکمل‌های معدنی «روی» برای انواع دام و طیور در کشور

بیا تا جهان را به بد نسپریم

رئیس جمهور منتخب، کابینه‌ای قوی تشکیل دهد

تاکید امام جمعه بافق بر اعمال مزایای شهر‌های گرمسیری به مردم

شنبه و یکشنبه در یزد تعطیل نیست

فیلم/ نمایشگاه کتاب و شهدا در نمازهای جمعه استان یزد

ضرورت توجه به زیرساخت ها در مسیر پیاده روی ملک آباد برای زائران

نقش سلامت روده در عملکرد ورزشکاران المپیکی

حق مهریز مظلوم، ضایع می‌شود

اقامه نماز جمعه از برکات و دستاورد‌های انقلاب اسلامی است

شنبه و یکشنبه یزد تعطیل نیست

صحبت های مجتبی شکوری در کتاب باز

امکان تماس از طریق شبکه ملی اینترنت و رفع محدودیت جغرافیایی با سامانه تلفن ابری ایرانی

امام جمعه موقت یزد: رییس جمهور منتخب، دولتی کارآمد تشکیل دهد

چادرملو خواستار تعویق لیگ شد

نمازجمعه واقعی نمازی است که حقایق اسلام در آن مطرح شود