خبر یزد

آخرين مطالب

ماجرای واردات لوازم‌ خانگی با ارز 3 هزار تومانی اقتصادي

ماجرای واردات لوازم‌ خانگی با ارز 3 هزار تومانی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با انتقاد از عدم برخورد با محصولات قاچاق در سطح عرضه گفت: از 3 سال گذشته برای شناسایی لوازم خانگی قاچاق از شناسه کالا و کد رهگیری استفاده می‌شود، ولی متأسفانه اراده لازم برای برخورد با کالای قاچاق وجود ندارد

بنا بر ادعای فعالان بازار لوازم‌خانگی، بازار این لوازم امسال برخلاف سال‌های قبل در رکود بوده و در این شرایط فروش اقساطی در سرا‌های بزرگ و عرضه کالا‌های قاچاق در فضای مجازی اندک تقاضای موجود را نیز به خود جذب می‌کند.
به گفته اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تهران، رکود کنونی بازار خلاف آن چیزی است که هر ساله شاهد بوده ایم و به طور معمول در این فصل و نزدیک‌شدن به پایان سال باید بازار راه افتد، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است. برخی کارشناسان معتقدند که گسترش قاچاق لوازم موجب این رکود در بازار شده است.
بررسی میدانی نشان می‌دهد که کالای قاچاق نه‌ تنها در کف بازار پیدا می‌شود؛ بلکه کانال‌های توزیع قاچاق افزایش‌یافته و به فضای مجازی و ارتباطات تلفنی نیز توسعه پیدا کرده است. باند‌های قاچاق بدون داشتن هیچ تعهد قانونی و اجبار به پرداخت‌های مرتبط با این تعهدات کالای خود را با قیمتی جذاب در بازار داخل عرضه می‌کند. این اتفاق به خروج ارز از کشور از مجاری غیررسمی می‌انجامد و در واقع دولت ارز از دست می‌دهد؛ اما عوارض گمرکی دریافت نمی‌کند. مصرف‌کننده هم با خرید کالای قاچاق از دسترسی به خدمات پس از فروش محروم می‌شود.
سالانه 600 هزار دستگاه تلویزیون به کشور قاچاق می‌شود؟
محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با اشاره به‌وفور لوازم‌خانگی قاچاق در فضای مجازی و مراکز توزیع لوازم‌خانگی گفت: قاچاق لوازم‌خانگی به‌شدت افزایش پیدا کرده به‌طوری‌که طبق برآورد‌های انجام شده حداقل سالانه 600 هزار دستگاه تلویزیون به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.
شهیدی با بیان اینکه تولیدکنندگان 30 درصد از پول فروش کالا را باید به عناوین گوناگونی نظیر 9 درصد ارزش افزوده، گمرک، بیمه، هلال احمر و مالیات بر فروش و ... به دولت پرداخت کنند، گفت: به طور مثال از تلویزیون به مبلغ 10 میلیون تومان، 7 میلیون تومان به تولیدکننده و 3 میلیون مابقی به عنوان حقوق و مالیات دولتی داده می‌شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که متخلفین با ورود کالای قاچاق از مبادی غیررسمی به‌نوعی از مالیات، بیمه، گمرک و ... معاف می‌شوند همین مسئله یک رقابت نابرابری را میان تولیدکنندگان و قاچاقچیان ایجاد کرده است.
تفاوت معنادار میان تأمین مالی تولیدکنندگان لوازم‌خانگی و قاچاقچیان
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با اشاره به تفاوت تأمین مالی در ورود کالا میان تولیدکنندگان لوازم‌خانگی و قاچاقچیان بیان کرد: تولیدکنندگان حدود 80 روز در نوبت تأمین ارز قرار می‌گیرند؛ اما گردش مالی قاچاقچیان بدین صورت است که ابتدا سوخت، گازوئیل و بنزین را از کشور خارج کرده و سپس از کشور دیگری محصولات قاچاق را وارد کشور می‌کنند.
شهیدی در همین رابطه ادامه داد: در وضعیت ایجاد شده می‌توان گفت عملاً به قاچاقچیان دلار یا ارز بسیار ارزان زیر 3 هزار تومان تعلق گرفته است؛ زیرا آن‌ها گازوئیل را حدود 2 تا 3 هزار تومان خریداری کرده و در طرف دیگر مرز با قیمت حدودی هر لیتر 40 هزار تومان عرضه می‌کنند به عبارتی قاچاقیان کالای قابل تبدیل به ارز یعنی سوخت در اختیار دارند بر اساس اخبار منتشر شده روزانه 15 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود.
چرا بانک مرکزی حساب مالی متخلفین را رصد نمی‌ کند؟
وی عنوان کرد: تولیدکنندگان ازیک‌طرف با وضع مالیات‌های سنگین، عوارض و ... تحت‌فشار دولت قرار دارند؛ ولی در فضایی رقابت می‌کنند که قاچاقچیان هیچ‌گونه پرداختی ندارند از سوی دیگر بانک مرکزی نیز با رصد گردش حساب و تفکیک حساب تجاری از شخصی تمام فشار خود را بر تولیدکنندگان گذاشته است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری تصریح کرد: بانک مرکزی به‌راحتی از طریق اطلاعات وبگاه‌ها و کانال‌های تلگرامی توزیع‌کننده لوازم‌خانگی قاچاق، می‌تواند اسامی، شماره کارت و سایر اطلاعات متخلفین را تشخیص داده و حساب آن‌ها را رصد کند یکی از گلایه‌های تولیدکنندگان این است که چرا باید حساب پولی کشور در خدمت کالای غیررسمی و قاچاق قرار بگیرد؟
شهیدی با اشاره به بهانه‌جویی برخی از دستگاه‌های برخوردکننده به قابل‌تشخیص نبودن محصولات قاچاق بیان کرد: از 3 سال گذشته برای شناسایی کالای قاچاق از غیر قاچاق در حوزه لوازم‌خانگی از شناسه کالا و کد رهگیری استفاده می‌شود به عبارتی تمام زیرساخت‌های لازم برای مبارزه با قاچاق لوازم‌خانگی توسط تولیدکنندگان رعایت می‌شود؛ ولی متأسفانه اراده لازم برای برخورد با کالای قاچاق وجود ندارد.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری عنوان کرد: ظرفیت تولید لوازم‌خانگی دوبرابر میزان تولیدات فعلی است؛ یعنی در حال حاضر با نصف ظرفیت تولید کار پیش می‌رود؛ بنابراین مسئله‌ای برای تأمین نیاز داخلی لوازم‌خانگی وجود ندارد و با فراهم‌شدن شرایط تبادل بانکی می‌توان صادرات لوازم‌خانگی را نیز آغاز کرد.
شهیدی با اشاره به افزایش کیفیت لوازم‌خانگی در چند سال اخیر ادامه داد: در 5 سال گذشته به شدت روی کیفیت محصولات لوازم خانگی کار شده و چنانچه شرایط برای تولیدکنندگان مهیا شود باز هم کیفیت محصولات را بالاتر برده تا بازار خارجی را نیز در دست بگیریم.
گردآری:
منبع: tasnimnews.com

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/640719/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حسگری که مواد مخدر را 6 برابر سریع‌تر شناسایی می‌کند

نقشه مترو فضایی/ به راحتی ایستگاه عوض کنید!

کشف جی پی اس در مغز انسان

انتقال مهارت با 300 دانشجوی بورسیه صنعت کاشی/ جنس دانشگاه آزاد یزد فناوری است

انتقال مهارت با 300 دانشجوی بورسیه صنعت کاشی

قتل در یکی از محلات قدیمی یزد/ قاتل دستگیر شد

آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد برگزار شد

صدرنشینی 30 ساله یزد در کنکور سراسری

قلب صنعت پخش در جزیره می‌تپد/ حضور بزرگان صنعت پخش در کیش

پیشگیری و مبارزه با بیماریهای منتقله پشه آئدس موضوع کمیته تخصصی بهسازی محیط شورای سلامت کیش

آغاز فصل جدید در امر تجارت و بازرگانی کیش/ مشارکت دادن صاحب‌نظران جزیره در تصمیم گیری‌ها، محور اصلی است

مادر گرامی شهیدان «جوینی» به فرزندان شهیدش پیوست

این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید

عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب

ابداع نسل جدید ربات‌های نرم با توانایی خم شدن و خزیدن

اکثر بیماران زوال عقل قبل از مرگ ناگهان خوب می‌شوند

آغاز به کار پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد

ورزشگاه نصیری یزد میزبان تقابل صعود و سقوط

پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد افتتاح شد

مراسمی در تجلیل از معلمی شهید

تغییر و تحول در ناوگان حمل و نقل شهری یزد

انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی

خروج اتوبوس‌های با عمر بالا از ناوگان شهری یزد

سرنوشت سارق پل‌ های عابرپیاده در تهران

ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد

کشف محموله بزرگ سوخت قاچاق در این استان

درهای نمایشگاه کتاب باز شد

کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان

شناسایی سه واحد متخلف توزیع عمده قطعات خودرو غیراستاندارد

یزد خنک تر می شود

حمایت جمعی از مردم و بسیجیان مهریز از طرح نور

آزادی زندانی 61 ساله یزدی با کمک یک خانواده

داستانک/ عشق پدربزرگ

عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران

تصویر روز ناسا؛ سیاهچاله را چطور می‌توان دید؟

وزش باد شدید و گردوخاک در یزد/ پنجشنبه هوا خنک‌ می شود

اوقات شرعی چهارشنبه 19 اردیبهشت در یزد

امکان ذخیره حدود 12 میلیون متر مکعب آب در ابرکوه

وزش باد شدید و گردوخاک در یزد؛ هوا خنک‌ می‌شود

مناسبت روز/ چهارشنبه، 19 اردیبهشت‌ماه

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: آرامش کیش، برگ برنده‌ی جذب گردشگر است/فرمانده انتظامی کیش: دی‌جی مجوز ندارد؛ نباید فعالیت غیرقانونی انجام شود

کسب عنوان دانشمند برگزیده علوم پزشکی دهه اخیر کشور توسط نخبه برگزیده شاهد و ایثارگر خراسان رضوی

ورزش در روح، روان و جسم ایثارگر تاثیر بسزایی دارد

مهلت پرداخت تسهیلات مسکن ایثارگران تا پایان خرداد ماه

برگزاری همایش تجلیل از هنرمندان شاهد و ایثارگر استان فارس در شیراز

سلمانی نسبت به برخورد با مسئولان متخلف شهرستانی در زمینۀ خدمات دهیِ سلامت به والدین شهدا هشدار داد

کتاب قطعات موسیقی ابوالحسن صبا به چاپ دهم رسید

تصاویری از شکل جالب شعله‌های آتش در نبود نیروی گرانش

کشف پاسخ جدیدی برای معمای دیرین یک سیاره جهنمی!

نهنگ تک‌شاخ براق به فضا می‌رود