خبر یزد

آخرين مطالب

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود علمي

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع 2 نیز هموار کند.
هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود. سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.
به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.
طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.
تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.
مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع 2 مختل می‌شود.
نظر یک متخصص تغذیه
جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع 2 داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.
وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.
مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.
این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/648041/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان جالب سوگل مشایخی در مورد انسان کامل

2 تصویر خیره‌کننده از «ستون‌های آفرینش»

آیا ممکن است ماه ناپدید شود؟ اگر ماه یک شب نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

انعقاد قرارداد زمین قانون جوانی جمعیت اطلاع رسانی می‌شود

بهره‌برداری و افتتاح 152 طرح ملی و استانی در سال 1403

برگزاری جشن کرامت درجزیره کیش

شهدا الگوی مناسبی برای مردم جامعه هستند/ سالانه 800 هزار دیدار با خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان انجام می‌شود

نادان چه کسی است؟

497 میلیارد تومان میزان فروش 10 روز نمایشگاه کتاب

هوش مصنوعی طعنه و کنایه را تشخیص می‌دهد!

اجرای 500 طرح عمرانی در یزد

انجام پیوند مغز استخوان اطفال در یزد

بررسی آخرین وضعیت ساماندهی گلزار شهدای ستارخان تبریز

قند پارسی/هیچ دارویی بهتر از محبت نیست

گیاه در معرض آسیب به کشاورز هشدار می‌دهد!

کوچکترین آشکارساز نور جهان ساخته می‌شود

خودکفایی در ساخت دستگاه تصویربرداری پرتوی ایکس

برخورد دو سیاهچاله‌ زمانی که جهان تنها 740 میلیون ساله بود

«اسپیس‌ایکس» پنجاه و یکمین ماموریت مداری را در سال 2024 انجام داد

تکمیل راه‌آهن یزد- اقلید تا 2 ماه آینده

نفوذ گرد و غبار به استان یزد

استقبال چند هزار نفری اردکانی‌ها از یک اثر هنری

رشد 183 درصد فعالیت‌های عمران شهری در یزد

گزارش تصویری | یزد گردی با «پشت پرده»

زیرساخت‌های یزد برای مقابله با سیل احتمالی تکمیل شده است

خسارت به راستگرد امیرچخماق صحت ندارد

هشدار طوفان و گرد و غبار در یزد

آغاز کلاس مربیگری فوتبال درجه c آسیا در یزد

«پشت پرده» بازگشت شفیعی‌جم به تلویزیون

صید بزرگ نقل‌ ‌و انتقالات: بازگشت پدیده

استادیوم نصیری یزد؛ زخمی که جام حذفی بر آن نمک پاشید!

ملاحظات خاص برای هرگونه تغییر در موزه/امکان بازدید عمومی به شرط تعداد!

اعتبار 700 میلیاردی برای آزادسازی معابر شهر یزد

پیشرفت 60 درصدی احداث موزه بزرگ یزد

خسارت بازگشایی راستگرد امیرچخماق صحت ندارد

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دهشت»

برقراری عدالت در اطلاع رسانی رسالت مهم حوزه روابط عمومی‌ است

شهدا و ایثارگران در همه عرصه‌ها از کیان اسلامی‌ حراست و دفاع کرده‌اند

جانباز گرانقدر 70 درصد «باقری» به همرزمان شهیدش پیوست

پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه زاده» آسمانی شد

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «حسن ملائکه‌زاده»

موزه‌دار چه کسی ست؟

تفاوت دیدگاه مردم نسبت به موزه از گذشته تا کنون

موزه ملی ایران جزو معدود موزه‌های ملی دنیا است!

تفاوت موزه‌داران و افرادی که راهنمای موزه هستند

معرفی کتابی جالب درباره شاهنامه

کتابی جالب برای کودکان نابینا

گزارش مهر از روز نهم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

من چنان عاشق رویت که ز خود بی‌خبرم

چشم‌انداز گودال 8000 متری یخ‌زده در دشت یوتوپیا