خبر یزد

آخرين مطالب

به سوی 6G و فراتر از آن! علمي

به سوی 6G و فراتر از آن!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / مهندسان «دانشگاه پنسیلوانیا» با همکاری «فیروز افلاطونی» دانشمند ایرانی، یک دستگاه جدید ابداع کرده‌اند تا نسل جدیدی را از ارتباطات بی‌سیم ارائه دهند.
استارت‌آپ چند میلیارد دلاری «لایت‌اسکوارد»(LightSquared) که یک انقلاب را در ارتباطات سلولی نوید می‌داد، در اوایل دهه 2010 اعلام ورشکستگی کرد زیرا نتوانست بفهمد چگونه از بروز تداخل در سیگنال‌های سیستم‌های GPS جلوگیری کند.
به نقل از تک اکسپلور، اکنون مهندسان «دانشگاه پنسیلوانیا»(UPenn) یک دستگاه جدید ساخته‌اند که می‌تواند از تکرار چنین مشکلاتی جلوگیری کند. این دستگاه یک فیلتر قابل تنظیم شدن است که می‌تواند با موفقیت از بروز تداخل در فرکانس‌های بالاتر طیف الکترومغناطیسی جلوگیری کند.
«تروی اولسون»(Troy Olsson) دانشیار مهندسی برق و سیستم در دانشکده مهندسی دانشگاه پنسیلوانیا و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: امیدوارم که این دستگاه بتواند نسل بعدی ارتباطات بی‌سیم را فعال کند.
طیف الکترومغناطیسی یکی از گرانبهاترین منابع دنیای مدرن است. تنها بخش کوچکی از طیف -عمدتا امواج رادیویی- که کمتر از یک میلیاردم از یک درصد طیف کلی را نشان می‌دهد، برای ارتباطات بی‌سیم مناسب است.
باندهای آن بخش از طیف به دقت توسط «کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا»(FCC) کنترل می‌شوند که اخیرا باند «محدوده فرکانس 3»(FR3) را شامل فرکانس‌هایی از حدود هفت گیگاهرتز تا 24 گیگاهرتز برای استفاده تجاری در دسترس قرار داده است. یک هرتز معادل یک نوسان در یک موج الکترومغناطیسی است که در هر ثانیه از یک نقطه عبور می‌کند. یک گیگاهرتز، یک میلیارد نوسان در ثانیه است.
ارتباطات بی‌سیم تا به امروز، بیشتر از باندهای فرکانس پایین‌تر استفاده می‌کردند. اولسون ادامه داد: در حال حاضر ما از 600 مگاهرتز تا 6 گیگاهرتز کار می‌کنیم که به معنای 5G، 4G و 3G است.
دستگاه‌های بی‌سیم از فیلترهای متفاوتی برای فرکانس‌های گوناگون استفاده می‌کنند. این بدان معناست که پوشش همه فرکانس‌ها یا باندها به تعداد زیادی فیلتر نیاز دارد و آنها فضای قابل‌توجهی را اشغال می‌کنند. تلفن‌های هوشمند رایج شامل بیش از 100 فیلتر هستند تا اطمینان حاصل شود که سیگنال‌های باندهای گوناگون با یکدیگر تداخل ندارند.
اولسون با اشاره به نسل بعدی شبکه‌های سلولی گفت: باند محدوده فرکانس 3 به احتمال زیاد برای 6G یا «Next G» عرضه می‌شود و در حال حاضر عملکرد فیلترهای کوچک در آن باندها بسیار محدود است. داشتن فیلتری که قابل تنظیم شدن در آن باندها باشد، به این معناست که مجبور نیستید بیش از 100 فیلتر دیگر را در تلفن خود قرار دهید. یک فیلتر مانند آنچه که ما ابداع کرده‌ایم، مناسب‌ترین روش برای استفاده از باند محدوده فرکانس 3 است.
یکی از عوارض استفاده از باندهای فرکانس بالاتر این است که بسیاری از فرکانس‌ها از پیش برای ماهواره‌ها رزرو شده‌اند. اولسون در ادامه گفت: ماهواره «استارلینک»(Starlink) متعلق به «ایلان ماسک»(Elon Musk) در آن گروه‌ها کار می‌کند.
در نتیجه، آزمایشگاه اولسون با کمک همکارانش «مارک آلن»(Mark Allen)، «آلفرد فیتلر مور»(Alfred Fitler Moore) و «فیروز افلاطونی»، فیلتر را به گونه‌ای طراحی کرد که قابل تنظیم باشد و مهندسان بتوانند به صورت انتخابی از آن استفاده کنند. بدین ترتیب، به جای استفاده از فیلترهای جداگانه می‌توان فرکانس‌های متفاوت را فیلتر کرد.
اولسون گفت: قابل تنظیم بودن این فناوری بسیار مهم خواهد بود زیرا در فرکانس‌های بالاتر ممکن است همیشه یک مولفه اختصاصی از طیف را برای استفاده تجاری نداشته باشید.

خبر یزد


اولسون با اشاره به نوع موجی که در مواد مغناطیسی هنگام چرخش هماهنگ الکترون‌ها ایجاد می‌شود، گفت: آنچه فیلتر را قابل تنظیم می‌کند، یک ماده منحصربه‌فرد موسوم به «گارنت ایتریم آهن»(YIG) است که ترکیبی از فلز خاکی کمیاب ایتریم، آهن و اکسیژن را در بر دارد. نکته ویژه درباره گارنت ایتریم آهن این است که یک موج مغناطیسی چرخشی را منتشر می‌کند.
هنگامی که موج مغناطیسی تولیدشده توسط گارنت ایتریم آهن در معرض یک میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد، فرکانس را تغییر می‌دهد. «شینگیو دو»(Xingyu Du) از پژوهشگران این پروژه گفت: با تنظیم میدان مغناطیسی، فیلتر گارنت ایتریم آهن به تنظیم فرکانس پیوسته در یک باند فرکانسی بسیار وسیع دست می‌یابد.
در نتیجه، فیلتر جدید را می‌توان روی هر فرکانسی بین 3.4 گیگاهرتز و 11.1 گیگاهرتز تنظیم کرد که بخش زیادی از قلمرو جدید کمیسیون ارتباطات فدرال را در باند محدوده فرکانس 3 پوشش می‌دهد. دو ادامه داد: ما امیدواریم که بتوانیم نشان دهیم یک فیلتر سازگار برای همه باندهای فرکانس کافی است.
فیلتر جدید علاوه بر قابل تنظیم بودن، در مقایسه با نسل‌های پیشین فیلترهای گارنت ایتریم آهن، بسیار کوچک و تقریبا یک چهارم آنها هستند.
یکی از دلایلی که فیلتر جدید بسیار کوچک است و می‌تواند در آینده به تلفن‌های همراه وارد شود، این است که به انرژی بسیار کمی نیاز دارد. شینگیو دو با اشاره به نوعی مدار که میدان مغناطیسی را بدون نیاز به انرژی فراتر از پالس گاه‌به‌گاه برای تنظیم مجدد میدان ایجاد می‌کند، گفت: ما در طراحی یک مدار با توان استاتیک صفر و بایاس مغناطیسی پیشگام بودیم.
اگرچه گارنت ایتریم آهن در دهه 1950 کشف شد و فیلترهای آن چندین دهه است که وجود دارند اما ترکیب مدار جدید با لایه‌های بسیار نازک گارنت ایتریم آهن که در «مرکز نانوفناوری سینگ»(Singh Center for Nanotechnology) ساخته شده بودند، مصرف انرژی و اندازه فیلتر جدید را به طور چشمگیری کاهش دادند. دو گفت: فیلتر ما 10 برابر کوچک‌تر از فیلترهای تجاری کنونی گارنت ایتریم آهن است.
این پژوهش در مجله «Nature Communications» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/651607/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمادگی کامل استان یزد برای برگزاری انتخابات 8 تیر ماه

تردد روان و فاقد مداخلات جوی در محورهای شمالی کشور

هشدار در مورد احتمال وقوع انفجار کیهانی نادر

اقامه نماز عید قربان در مسجد جامع بافق

فاطمی: شادی دل مردم یزد مهم‌ترین اتفاق ممکن بود/ پرسپولیس چند سال است تیمی یک‌دست است

مدیرکل بنیاد کرمانشاه: خانواده های شاهد و ایثارگر سفیران فرهنگی نظام اند

معرفی کتاب «غروب بازی»

نماز عید سعید قربان در بهاباد اقامه شد

کتاب خاطرات شاعران حماسه خراسان منتشر شد

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک حالا در 100 کشور جهان در دسترس است

اولین جشنواره ملی فیلم کوتاه زندگی در یزد به کار خود پایان داد

فیلم/ اقامه نماز عید سعید قربان در 100 نقطه استان یزد

امام جمعه موقت یزد، حضور پرشور و گسترده مردم در انتخابات را خواستار شد

نانو کورکومین به درمان بیماری‌های عصبی کمک می‌کند

فیلم/ ضرورت مشارکت و انتخاب اصلح در انتخابات

معاون استاندار یزد: جلب مشارکت مردم در انتخابات در اولویت است

ترجمه «کودک خوب من» به کتابفروشی‌ها آمد

اقامه نماز عید قربان در دارالعباده یزد

اوقات شرعی دوشنبه 28 خرداد در یزد

کار زیبای پلیس راه یزد

نماز عید قربان در استان یزد اقامه شد

تامین امنیت هرات در روز عید قربان

هوای این شهر «قهوه‌ای» شد!

فعالیت ستاد انتخاباتی قالیباف در یزد آغاز شد +فیلم

(ویدئو) سیلاب بهاره در استان یزد

اگر پوتین در فضا بمب هسته‌ای منفجر کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

فیلم| نجوای دعای عرفه در 300 منطقه یزد، استان قنات، قنوت و قناعت

فعالیت ستاد انتخاباتی قالیباف در یزد آغاز شد + فیلم

سیلاب وحشتناک در استان یزد/ ویدئو

ویدیویی شگفت انگیز از بازگشت فضاپیمای استارشیپ به اتمسفر

دستگیری 8 عضو طالبان در هرات

یادآوری چند مثل که امروزه فراموش شده‌اند

نتایج امیدوارکننده یک ساختار نانویی برای مقابله با پارکینسون

روزی برای نجوا با معبود، زمزمه دعای عرفه امام حسین (ع) در استان یزد

زمزمه دعای عرفه در مهردشت + تصاویر

بارش باران و سیلاب در برخی نقاط یزد (فیلم)

اوقات فراغت، دغدغه 16 میلیون دانش آموز

حکایتی از یک مثل جالب(حالا که خیال پلوعه بذار چرب باشه)

هر شخصی که به تو خدمت کرد را شکر کن

چه چیزی از نعمت بالاتر است و یک مبدل است که حال بد را به خوب تبدیل می‌کند؟

خواندن حکایتی از مولوی که شکرگزاری را به زیبایی توصیف کرده است

بارش باران و سیلاب در برخی نقاط یزد

پخش سریال «پشت پرده» به نیمه رسید/ امیدی از جنس درمان

حوزه علمیه از هیچ نامزدی حمایت نمی‌کند

سیاره جالب قابل سکونت

زمینه ثبت‌نام قانون تعیین تکلیف در دفاتر اسناد رسمی استان یزد فراهم شد

اکنون دل من شکسته و خسته هست

یک پرتاب قدرتمند از تاج خورشید

مشاهده اثرات زهر مار روی انسان به کمک زیست تراشه‌ برای نخستین بار

دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان یزد حائز رتبه برتر دانشگاه‌های گروه الف فنی و حرفه‌ای کشور