خبر یزد

آخرين مطالب

دانشمندان برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند علمي

دانشمندان برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /دانشمندان ژاپنی برای انجام مطالعه‌ای بر روی شکل یخ برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند.
این مطالعه نشان داد که سختی سطح یخ در 1-اکتانول بسیار بیشتر از برآورد قبلی است.
به نقل از آی‌ای، برای اولین بار، محققان دانشگاه کوبه ژاپن به رهبری اونیشی هیروشی(ONISHI Hiroshi) شکل دقیق یخ را در سطح مشترک بین یخ و مایع مشاهده کردند.
با توجه به پیچیدگی کار، محققان از راه حل‌های خلاقانه برای مشاهده این پدیده از جمله یخ زدایی و خنک کردن سیستم میکروسکوپ در جعبه یخ استفاده کردند تا بتوانند اندازه‌گیری‌های دقیقی را به دست آورند.
آنها همچنین با انواع مختلف مایعات آزمایش انجام دادند تا بفهمند چگونه روی سطح یخ تأثیر می‌گذارند. از آنجایی که یخ در بیشتر مواقع توسط مایع احاطه شده است، لغزنده است، کلید درک این رابطه مرموز بین یخ و مایع در بزرگنمایی این لایه مایع نهفته بود.
مطالعه یخ
محققان اظهار داشتند که برای اولین بار ایده اندازه‌گیری یخ در ضد یخ با دمای کمتر از صفر درجه سانتی‌گراد به ذهن‌شان خطور کرد. این شرایط باعث می‌شود که وضعیت یخ ثابت بماند تا آنها بتوانند این پدیده را بدون آغاز آب شدن یخ بررسی کنند.
با این حال، طبق بیانیه مطبوعاتی، آزمایش‌ها به مقدار کافی آزمون و خطا نیاز داشتند تا در نهایت به راه‌حلی نوآورانه برسند.
محققان دانشگاه کوبه توضیح می‌دهند: ما دریافتیم که باید کل سیستم میکروسکوپ را در یک جعبه خنک‌کننده سرد کنیم و برای اطمینان از اینکه میکروسکوپ اتمی که یک ابزار اندازه‌گیری دقیق است، می‌تواند در دماهای زیر صفر به طور پایدار عمل کند، کمی هوشمندی لازم بود.

خبر یزد


یخ بدون این لایه مایع دارای «ستون‌های یخی» با ارتفاع حدود 20 نانومتر است. در شرایط ضد یخ، مسطح است و گاه به گاه یک لایه مولکولی ارتفاع دارد.
محققان می‌گویند: ما فکر می‌کنیم که سطح صاف از طریق انحلال جزئی و تبلور مجدد سطح یخ در مایع 1-اکتانول(ضد یخ) تشکیل شده است.
آنها همچنین با مایعاتی مانند الکل آزمایش انجام دادند که سطح یخ و همچنین سختی آن را تغییر داد. این امر اهمیت اندازه‌گیری این رابطه بین یخ و مایع را به طور اساسی بیان می‌کند، اگرچه ممکن است سطحی به نظر برسد.
محققان انتظار دارند که بتوانند وضوح میکروسکوپ را به تک مولکول‌های آب افزایش دهند و از روش‌های اندازه‌گیری غیر از میکروسکوپ اتمی استفاده کنند. به این ترتیب، آنها امیدوارند که بتوانند دامنه کاربردهای احتمالی اندازه‌گیری‌های سطح مولکولی رابط یخ-ضد یخ را گسترش دهند.
پدیده مایع روی یخ
سطح یخ با آب مایع پوشیده شده است که به نظر می‌رسد یک پدیده است. جالب اینجاست که دانشمندان هنوز نمی‌دانند چرا همیشه یک لایه نازک از آب روی سطح یخ وجود دارد.
آنها گزینه فشار را پیشنهاد کرده‌اند. با این حال، این به طور کامل توضیح نمی‌دهد که چرا همه یخ‌ها دارای این لایه لغزنده هستند.
از آنجایی که تبدیل یخ به آب به سرعت اتفاق می‌افتد، دانشمندان هنوز رابطه بین یخ و آب را مشاهده نکرده‌اند. محققان این مطالعه با تنظیماتی که در ابزارها و فرآیند انجام دادند، توانستند ماهیت یخ را مانند قبل مشاهده کنند و امیدواریم که معمای وجود آب در سطح یخ را حل کنند.
این یافته‌ها در مجله Chemical Physics منتشر شد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/658168/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاداش بزرگ پرز برای قهرمانی رئال در جام باشگاه‌های جهان

واکنش و کنایه‌های طنز پیمان یوسفی به مبلغ قراردادهای سنگین بازیکنان

تبعات شکست منچستریونایتد در لیگ اروپا

دعوت از 18 بازیکن به اردوی تیم ملی واترپلو

جباری: هدف ما صعود به فینال و قهرمانی است

سعید دقیقی رسما از خیبر جدا شد

وزیر نیرو: خاموشی‌ها خانۀ وزیر و غیر وزیر ندارد، برای همه مساوی است

مرحله اول وام بازنشستگان واریز شد

بررسی مبلغ قراردادهای عجیب فوتبال ایران که با افزایش عجیبی روبرو شده است

وقتی پاس‌گل‌ها از خود گل زیباتر می‌شوند

اتوبوسرانی تهران در خدمت تماشاگران دیدار استقلال و نفت آبادان

در انتظار کهکشانی‌ترین تیم والیبال ایران

لحظات هوشمندانه و جذاب در والیبال

گفت و گو با حمیدرضا صائبی، سرپرست فدراسیون ورزش دانش‌آموزی در خصوص مسابقات المپیک

کمالوند: از مردم آبادان به خاطر عدم صعود به لیگ برتر عذرخواهی می‌کنم

صنایع ملزم به کاهش برق مصرفی به 50 درصد دیماند شدند

اتحادیه مشاوران املاک: نرخ سقف اجاره بهای تهران هنوز مشخص نیست

به دیدارم بیا هر شب

الهلال به دنبال شکار بزرگ

مانچینی: دوست دارم سرمربی رم شوم

کل نقدینگی کشور پاسخگوی خرید تنها 33 درصد از خانه‌های تهران!

پروژه «دروازه ستارگان» به امارات می‌رسد؛ ساخت دیتاسنتر بزرگ OpenAI

قلی‌زاده مسئول انتقال یک ایرانی دیگر به تیم فوتبال لخ پوزنان شد

گل‌های فوق‌العاده از روی ضربات کرنر

تازه‌ترین گزارش از اقتصاد ایران؛ تراز مثبت، تجارت ضعیف

جوادی: با ماجدی درباره هیئت فوتبال شمال غرب جلسه می‌گذاریم

آماده‌باش 52 هزار مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی برای تابستان

دلایل افزایش قیمت طلا و سکه؛ بازار طلا به کدام سو می‌رود؟

کونته یک قدم تا تاریخ‌سازی با ناپولی

آغاز فصل نو در ورزش ناشنوایان

بازدید عضو هیئت رئیسه کاراته روسیه از فدراسیون ناشنوایان ایران

دوومیدانی ایران در آزمون قهرمانی آسیا

ادامه مهره‌چینی در فدراسیون اتومبیلرانی پس از فاجعه پیست آزادی

رشد اقتصادی 10 کشور در حال توسعه نزولی شد

شکاف درآمدی در ایران کمتر از 84 کشور جهان شد

قلعه‌نویی دید خلبانی دارد!

شاه ماهی پرسپولیس پرید

خودنمایی ملی‌پوش جدید پیش چشم سرمربی

شانس به طارمی در بازی قهرمانی روی آورد

روزنامه البیان: رقابت النصر و پرسپولیس برای جذب احمد نوراللهی

فریبا: از اختلاف نظری جویباری و تاجرنیا بی‌خبر هستم

محمد صلاح بهترین بازیکن فصل لیگ جزیره شد

اصرار اوسیمن به حضور در الهلال

عجیب‌ترین تیم ملی جهان و آخرین شانس صعود

62 سال گذشت؛ اولین قهرمانی میلان در جام باشگاه‌های اروپا با برتری 2-1 مقابل بنفیکا

29 سال گذشت؛ دومین قهرمانی یوونتوس در لیگ قهرمانان اروپا با غلبه بر آژاکس در ضربات پنالتی

ویدیویی کوتاه از تمرین امروز استقلال در کمپ مرحوم حجازی

اهدای جایزه بازیکن سال اتحادیه نویسندگان فوتبالی به محمد صلاح

شیطنت های سون هیونگ مین در اتوبوس تاتنهام

از سوپرگل رویس تا درخشش گیوکرس