خبر یزد

آخرين مطالب

دانشمندان برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند علمي

دانشمندان برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /دانشمندان ژاپنی برای انجام مطالعه‌ای بر روی شکل یخ برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند.
این مطالعه نشان داد که سختی سطح یخ در 1-اکتانول بسیار بیشتر از برآورد قبلی است.
به نقل از آی‌ای، برای اولین بار، محققان دانشگاه کوبه ژاپن به رهبری اونیشی هیروشی(ONISHI Hiroshi) شکل دقیق یخ را در سطح مشترک بین یخ و مایع مشاهده کردند.
با توجه به پیچیدگی کار، محققان از راه حل‌های خلاقانه برای مشاهده این پدیده از جمله یخ زدایی و خنک کردن سیستم میکروسکوپ در جعبه یخ استفاده کردند تا بتوانند اندازه‌گیری‌های دقیقی را به دست آورند.
آنها همچنین با انواع مختلف مایعات آزمایش انجام دادند تا بفهمند چگونه روی سطح یخ تأثیر می‌گذارند. از آنجایی که یخ در بیشتر مواقع توسط مایع احاطه شده است، لغزنده است، کلید درک این رابطه مرموز بین یخ و مایع در بزرگنمایی این لایه مایع نهفته بود.
مطالعه یخ
محققان اظهار داشتند که برای اولین بار ایده اندازه‌گیری یخ در ضد یخ با دمای کمتر از صفر درجه سانتی‌گراد به ذهن‌شان خطور کرد. این شرایط باعث می‌شود که وضعیت یخ ثابت بماند تا آنها بتوانند این پدیده را بدون آغاز آب شدن یخ بررسی کنند.
با این حال، طبق بیانیه مطبوعاتی، آزمایش‌ها به مقدار کافی آزمون و خطا نیاز داشتند تا در نهایت به راه‌حلی نوآورانه برسند.
محققان دانشگاه کوبه توضیح می‌دهند: ما دریافتیم که باید کل سیستم میکروسکوپ را در یک جعبه خنک‌کننده سرد کنیم و برای اطمینان از اینکه میکروسکوپ اتمی که یک ابزار اندازه‌گیری دقیق است، می‌تواند در دماهای زیر صفر به طور پایدار عمل کند، کمی هوشمندی لازم بود.

خبر یزد


یخ بدون این لایه مایع دارای «ستون‌های یخی» با ارتفاع حدود 20 نانومتر است. در شرایط ضد یخ، مسطح است و گاه به گاه یک لایه مولکولی ارتفاع دارد.
محققان می‌گویند: ما فکر می‌کنیم که سطح صاف از طریق انحلال جزئی و تبلور مجدد سطح یخ در مایع 1-اکتانول(ضد یخ) تشکیل شده است.
آنها همچنین با مایعاتی مانند الکل آزمایش انجام دادند که سطح یخ و همچنین سختی آن را تغییر داد. این امر اهمیت اندازه‌گیری این رابطه بین یخ و مایع را به طور اساسی بیان می‌کند، اگرچه ممکن است سطحی به نظر برسد.
محققان انتظار دارند که بتوانند وضوح میکروسکوپ را به تک مولکول‌های آب افزایش دهند و از روش‌های اندازه‌گیری غیر از میکروسکوپ اتمی استفاده کنند. به این ترتیب، آنها امیدوارند که بتوانند دامنه کاربردهای احتمالی اندازه‌گیری‌های سطح مولکولی رابط یخ-ضد یخ را گسترش دهند.
پدیده مایع روی یخ
سطح یخ با آب مایع پوشیده شده است که به نظر می‌رسد یک پدیده است. جالب اینجاست که دانشمندان هنوز نمی‌دانند چرا همیشه یک لایه نازک از آب روی سطح یخ وجود دارد.
آنها گزینه فشار را پیشنهاد کرده‌اند. با این حال، این به طور کامل توضیح نمی‌دهد که چرا همه یخ‌ها دارای این لایه لغزنده هستند.
از آنجایی که تبدیل یخ به آب به سرعت اتفاق می‌افتد، دانشمندان هنوز رابطه بین یخ و آب را مشاهده نکرده‌اند. محققان این مطالعه با تنظیماتی که در ابزارها و فرآیند انجام دادند، توانستند ماهیت یخ را مانند قبل مشاهده کنند و امیدواریم که معمای وجود آب در سطح یخ را حل کنند.
این یافته‌ها در مجله Chemical Physics منتشر شد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/658168/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دود روغن آشپزی، عامل پنهان سرطان ریه در زنان

اختلاف آقای درویش و آقای استیلی برای چه چیزی است؟

الکسیس از تیم پرسپولیس جدا می‌شود؟

بازگشت باشکوه به خانه

پیش‌بینی جایگاه سوم تا پنجم برای کاروان ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی

دلیل عملکرد رو به رشد تیم ملی والیبال در لیگ ملت‌ها

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

برخورد اتوبوس با موتورسیکلت در یزد، جان دو نفر را گرفت

نرخ بیکاری جوانان بیش از 2 برابر بیکاری عمومی

شرایط پرداخت بیمه بیکاری تغییر کرد

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مربی تیم ملی بوکس: بدون تحقق خواسته‌هایم به تیم ملی برنمی‌گردم

بسکتبال زنان ایران در بین مدعیان صعود

اضافه نشدن بازیکن جدید به سود تیم ملی والیبال

اوقات شرعی یک شنبه 22 تیرماه 1404 به افق یزد

بی‌سر و سامانی ساخت‌وساز

ثبت‌نام «وام ازدواج» 60 میلیونی فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد

کاهش مصرف انرژی هوش مصنوعی با ترفندی ساده

پیروزی اینترمیامی با بریس مسی؛ 10 گل در 5 بازی!

تیم‌ ملی چوگان در انتظار ویزای آمریکا

صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

ایران جزء 10 کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

رکود در عرضه‌های اولیه

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

گلزنی بعد از 18 سال دوری: اشک‌های دی‌ماریا در خانه

آغاز تمرینات پیش فصل آرسنال

خوش گلدیز سردار دورسون

تمامی گل‌های یاسر آسانی در لیگ نخبگان

خداحافظی احساسی مربی سپاهان

تیم منتخب تاریخ بارسلونا از نظر لامین یامال

تمرینات امروز پرسپولیسی‌ها زیرنظر هاشمیان

شماره پیراهن فرجی در تراکتور: دبل سه!

رضا اسدی و برهم زدن نقل و انتقالات با پیراهن آبی

پیغام شجاع برای دو خروجی تیم تراکتور

گزینه استقلال به ترکیه نمی‌رود

آغاز رسمی تمرینات تراکتور در ترکیه زیر نظر اسکوچیچ

واکنش اینستاگرامی دورسون به شایعات جدایی

سروش رفیعی: باانگیزه‌تر از همیشه هستم

خولیو ولاسکو تقدیم می‌کند: 11 بازی، 11 برد!

رشد قلب، کبد و ریه مینیاتوری با رگ‌های خونی واقعی در آزمایشگاه

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود

فقط یک بازیکن ایران مقابل لهستان بازی نکرد!

خانزاده: این سخت‌ترین بازی ایران در هفته سوم است

کاش دو بازی دوستانه با لهستان انجام می‌دادیم

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

اعتبار آمریکا در جهان از بین رفته است

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

افتتاح روستا بازار در یزد