خبر یزد

آخرين مطالب

75 درصد بیماران تب دنگی بدون علامت هستند اجتماعي

75 درصد بیماران تب دنگی بدون علامت هستند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا/یزد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه 75 درصد از مبتلایان بیماری تب دنگی بدون علامت هستند، گفت: بررسی مستمر حشره شناسی در نقاط مختلف استان یزد به ویژه مناطق پرخطر در حال انجام است و تاکنون پشه آئدس در استان صید و گزارش نشده است.
دکتر «محسن میرزائی» در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نحوه انتقال بیماری، با بیان اینکه پشه‌های آلوده با نیش زدن انسان بیماری را به افراد منتقل می‌کنند، اظهار کرد: ویروس از انسان بیمار به پشه منتقل شده و سپس با گزش از پشه آلوده به افراد سالم منتقل می شود.
وی با بیان این که بیماری تب دنگی از انسان به انسان منتقل نمی‌شود، در خصوص روش درمان این ویروس نیز اظهار کرد: این بیماری درمان یا داروی اختصاصی علیه ویروس ندارد و مبتلایان زیرنظر پزشک با انجام اقداماتی همچون استراحت کافی، مصرف مایعات فراوان و استفاده از داروی مسکن مانند استامینوفن، تا بهبود علایم بیماری تحت درمان قرار می گیرند.
میرزائی تاکید کرد: برای تسکین درد از داروهای نظیر بروفن، دیکلوفناک ،ناپروکسن، اسپیرین و مفنامیک اسید نباید استفاده کرد چرا که این داروها سبب خونریزی می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: استراحت بیماران در پشه بند جهت گزیده نشدن و جلوگیری از انتقال ویروس از فرد بیمار به پشه و سپس به دیگران نیز توصیه می‌شود.
میرزائی با بیان اینکه حدود 75 درصد بیماران ممکن است بدون علامت باشند، گفت: از هر 20 بیمار، یک نفر ممکن است به نوع شدید آن مبتلا شود.
وی با اشاره به اینکه ابتلای مجدد به این ویروس می‌تواند همراه با شدیدتر شدن بیماری در دفعات بعد باشد، گفت: با توجه به داشتن چهار سروتیپ، افراد می‌توانند به هر یک مبتلا شوند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص علائم ابتلا به بیماری دنگ ضمن بیان اینکه بسیاری از افراد به‌ ویژه کودکان و نوجوانان ممکن است هیچ علائم یا نشانه‌هایی را در طی یک فرم خفیف بیماری تجربه نکنند، اظهار کرد: در افراد دارای علائم معمولاً چهار تا هفت روز پس‌ از اینکه فرد توسط یک پشه آلوده شد، علائم شروع می‌شود.
میرزائی با بیان اینکه بیماری دنگ باعث بروز تب بالای 40 درجه می‌شود، گفت: این بیماری با حداقل دو مورد از مواردی همچون سردرد، درد عضله، استخوان و درد مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشم‌ها، تورم غدد لنفاوی و بثورات پوستی همراه است.
وی خاطرنشان کرد: در شرح حال سوابق بیماران، سابقه سکونت یا مسافرت به مناطق آلوده مهم و کمک کننده در شک به ابتلا است.
میرزائی اظهار کرد: تاکنون یک مورد مرگ در کشور گزارش شده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان اینکه بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال 1403 تا تاریخ 8 مرداد ماه بالغ بر 152 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است، گفت: در این میان 130 مورد سابقه سفر به کشور امارات، هفت مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین واقع در غرب افریقا داشته‌اند.
وی اظهار کرد: به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت افریقایی بوده است، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند.
میرزائی اظهار کرد: 12 بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که 11 مورد آن ها در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و یک مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده‌اند که انتقال محلی محسوب می‌شوند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان اینکه در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و آئدس آلبوپیکتوس در استان گیلان گسترش دارد، گفت: اواخر تیرماه نیز در استان مازندران و استان اردبیل پشه آئدس آلبوپیکتوس گزارش شده است.
میرزائی در پایان با بیان اینکه در استان یزد تاکنون بیمار مبتلا شناسایی و گزارش نشده و نتیجه آزمایش افراد مشکوک منفی بوده است، گفت: بررسی مستمر حشره شناسی در نقاط مختلف به ویژه مناطق پرخطر در حال انجام است و تاکنون پشه آئدس در استان صید و گزارش نشده است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/661733/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین نگاه به زحل؛ روایت ناگفته از پایان باشکوه کاوشگر کاسینی ناسا

تیراندازان ناشنوا به سومین اردوی آماده‌سازی فراخوانده شدند

جایگاه ایران در جدول مدالی ادوار گذشته بازی‌های کشورهای اسلامی

تیم والیبال زیر 16 سال ایران راهی تایلند شد

بزرگداشت سردار محمود باقری و دانشمندان هسته‌ای در رکن آباد میبد

مقصد احتمالی اوبامیانگ؛ باشگاه سابق جرارد

توافق آرسنال با وینگر چلسی

نفجم: امیدوارم با قهرمانی آسیا دل خانواده‌های شهدا و مردم را شاد کنیم

استفان کری: نمی‌دانم تا چه زمانی در NBA بازی خواهم کرد

دشمن استقلال بلای جان پرسپولیس شد

رئیس اتاق بازرگانی ایران: روند ترخیص کالاهای وارداتی تسهیل شود

دانشمندان روشی نوین برای ساخت‌وساز پایدار در مریخ کشف کرده‌اند: پرورش جلبک

انگیزه بزرگ یک پرسپولیسی برای بازگشت به ریل

ردبول برای فسخ قرارداد سرجیو پرس، 18 میلیون یورو پرداخت کرد

اوقات شرعی جمعه 20 تیرماه 1404 به افق یزد

کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی

بیت‌کوین وارد کانال 118هزار دلاری شد

اولین اظهارات کاپیتان میلان پس از حضور در الهلال

سرپرست باشگاه شمس‌آذر: ان‌شاءالله امتیازی از ما کسر نمی‌شود

تئو هرناندز پس از پیوستن به الهلال: با سری بالا میلان را ترک کردم

داوری: تیم ملی بسکتبال 6 دیدار تدارکاتی برگزار خواهد کرد

امیررضا معصومی شایعات را پررنگ کرد

ذوب یخ‌ها موجی از فوران‌های آتشفشانی را به دنبال دارد

پاسخ رئیس IOC به خسروی وفا: آماده هر گونه مساعدت هستیم

طارمی جواب اعراب حاشیه خلیج فارس را داد

مطهری پیشنهاد مس را رد کرد

امید ابراهیمی: سن فقط یک عدد است!

انتقال عجیب بازیکن ایرانی به تیم افغانستانی!

تیم ملی والیبال نشسته مردان به آمریکا اعزام نمی‌شود

معرفی ترکیب تیم‌های ملی کاراته پایه در رقابت‌های قهرمانی آسیا

آیا رفتار یخ در فضا در مقایسه با زمین متفاوت است؟

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناگهان امیدوار شد

هافبک اسبق پرسپولیس سرمربی جوانان نساجی شد

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

قرارداد مهدی شیری تمدید شده است

آریا برزگر به دنبال حضور دوباره در فوتبال اروپا

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

واکنش جواد خیابانی به برد قاطعانه پاری سن ژرمن مقابل رئال مادرید

پاسخ هادی چوپان به شایعه مهاجرتش

از کلمبیایی‌ها پول می‌گرفتند

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

سرگذشت نیکولا تسلا؛ نابغه‌ای که تاریخ در حقش کم‌لطفی کرد

نگاهی به 15 گل برتر کومو در سری آ ایتالیا