خبر یزد

آخرين مطالب

آیا خوردن پنیر باعث خنگی می‌شود؟ اجتماعي

آیا خوردن پنیر باعث خنگی می‌شود؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ضمن بیان اینکه ماده غذایی پنیر باعث کاهش یادگیری مطالب در انسان نمی‌شود، گفت: مصرف صبحانه باعث افزایش قند خون و کمک به بهبود کارایی مغز در ساعات اولیه روز می‌شود.

حتما همه ما یک بار هم که شده در مورد این که پنیر خاصیت کاهش یادگیری داشته و به اصطلاح افراد را خنگ می‌کند، مطلبی شنیده‌ایم.
البته برخی کارشناسان نیز معتقدند همانگونه که در گذشته نیز می‌گفتند؛ پنیر عملکرد حافظه و سلول‌های مغز را کاهش می‌دهد و به عبارتی فرد را خِنگ می‌کند و با خوردن پنیر، مقدار زیادی کلسیم وارد بدن می‌شود که تعادل کلسیم بدن را بر هم زده و وقتی که کلسیم خون با خوردن پنیر زیاد شود، بدن از فسفر مغز برداشت می‌کند.
با این حال «یوسف نقیایی» رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، این مطلب را رد می‌کند و می‌گوید: جذب کلسیم در بدن به صورت خود تنظیم بوده و میزان آن توسط خود بدن تنظیم می‌شود.
وی اضافه می‌کند: در عین حال بسیاری از غذا‌ها حاوی فسفر بوده و در صورت نیاز بدن، کمبود فسفر با خوردن آنها تامین می‌شود.
نقیایی خاطرنشان می‌کند: کمبود فسفر از سوی بدن برخلاف ادعای برخی کارشناسان از طریق مغز تامین نمی‌شود بلکه تامین آن از طریق خون است.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی استان در همین راستا مصرف پنیر به عنوان صبحانه دانش آموزان را بلامانع می‌داند و می‌گوید: مصرف صبحانه سالم عامل مهمی در یادگیری مطالب توسط دانش آموزان است.
به گفته وی، با توجه به این که ذخایر قندخون بدن از نظر زمانی محدود است، افراد در ساعات اولیه صبح فعالیت مغزی پایینی دارند؛ به همین خاطر مصرف صبحانه می‌تواند این مشکل را برطرف کرده و به یادگیری بیشتر افراد کمک کند.
نقیایی عنوان می‌کند: برای این که یادگیری دانش آموزان در ساعات اولیه صبح از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد، توصیه می‌شود ترجیحاً مصرف صبحانه در دو مرحله صورت گیرد.
وی خاطرنشان می‌کند: اشتهای کودکان در ساعات اول صبح پایین‌تر بوده و با توجه به این موضوع باید قبل از رفتن به مدرسه یک صبحانه سبک مانند نان و مربا و یا نان و عسل مصرف کنند.
وی می‌گوید: برای صبحانه دوم نیز فرد باید در ساعت استراحت اول مدرسه یک ماده غذایی حاوی پروتئین مصرف کند.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی ضمن بیان اینکه مصرف مواد غذایی دارای پروتئین منجر به رشد بافتی و مغزی و سیری پایدارتر در دانش آموزان می‌شود، ادامه می‌دهد: بهترین منابع پروتئینی برای صبحانه خوراکی‌هایی همچون نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ آب پز و یا نان و حبوبات پخته مانند عدسی و خوراک لوبیا است.
وی با اشاره به نقش موثر مصرف میان وعده‌ها در افزایش یادگیری دانش آموزان متذکر می‌شود: مصرف میوه و آجیل نیز می‌تواند انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز را برای دانش‌آموزان فراهم کند.
نقیایی در پایان نیز اظهار می‌کند: متقابلاً مصرف تنقلات غیر تغذیه‌ای و نامناسب مانند چیپس، پفک، ساندویچ‌های حاوی سوسیس و کالباس و ... نه تنها نیاز‌های تغذیه‌ای دانش آموز را برطرف نمی‌کند بلکه مانع از مصرف وعده‌های اصلی بعدی در منزل می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/673277/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فعالیت بزرگترین نیروگاه خورشیدی تجمیعی ـ حمایتی کشور در اشکذر

پرداخت تسهیلات اشتغالزایی ویژه جوانان

اما و اگر‌های ادغام دو مدرسه در یزد

نخستین گردهمایی توجیهی رؤسای ادارات آموزش بنیاد شهید «منطقه 1» کشور برگزار شد

کارخانه تولید عناصر نادر خاکی در مروست راه اندازی می‌شود

سهمیه‌ای که بر باد رفت

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

پیگیری جدی مشکلات قشر کارگری در اولویت برنامه‌های استان

یک سوم ظرفیت بارگیری کل کشور در یزد

آغاز همکاری بیمه دی و فدراسیون فوتبال از امروز

نظام ارجاع و پزشک خانواده؛ فرصت ازدست‌رفته 20 ساله

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است

نظارت بر اتباع و اجرای فاکتور الکترونیک در دستور کار قرار گرفت

پیشرفت‌های اقتصادی استان یزد مرهون تلاش‌های قشر زحمتکش کارگران

یزد، سفیر فرهنگی حسینیه ایران در اربعین است

سازماندهی ظرفیت‌های مردمی و خصوصی در قرارگاه "ایران من" برای مدیریت بحران

درخواست اساتید دانشگاه‌ها برای فرصت سازی از تهدید‌ها و تقویت راهبرد مقاومت

ثبت‌نام سرویس مدارس در یزد تا پایان تیرماه ادامه دارد

شهدا با انتخاب مرگ، به حیات جاودان رسیدند / شهادت مفهومی از هستی‌بخشی است

پیاده رو خیابان مهدی اردکان مناسب سازی می‌شود

توجه جدی مردم به هشدارها در زمینه فرونشست کوچه در محله ابوالمعالی یزد

تسهیلات بانکی مسکن کارگری استان یزد حل و فصل می‌شود

نخستین کارخانه فرآوری عناصر نادر خاکی استان یزد در مروست احداث می شود

مشارکت شرکت گچ بری یزدی در آزادی زندانیان

نشست هم‌اندیشی موکب‌داران یزدی

قدردانی و حمایت از خیرین در راس برنامه‌های مدیران استان قرار گیرد

توسعه شهری زیر ذره‌بین کمیسیون ماده 5

بسته‌های حمایتی برای جوانی جمعیت کلید خورد

تأکید بر تقویت زیرساخت‌های فرهنگی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در یزد

راهکاری نوین برای حمایت از نیازمندان با نگاهی به آینده

برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری 26 و 27 تیرماه در استان یزد

راه‌اندازی ایستگاه دوم هواشناسی در بافق

رهروان واقعی سیره شهدا باشیم

جنبه مردمی انقلاب مردم را پای‌کار ایران نگه‌داشت

تقویت اتحاد و وفاق ملی در کشور نتیجه جنگ 12 روزه

همبستگی مردم در جنگ 12 روزه مرهون ترویج روحیه ایثار و شهادت در جامعه

اهمیت «فعالیت‌های اجتماعی» در مسیر بهبود آمارهای فرزندآوری در استان

🎬بازدید استاندار یزد از مخازن ذخیره آب شرب یزد

برگزاری محفل قرآنی به سوی فتح در یزد

طنین صدای شعر وطن در یزد

🎬بازدید استاندار یزد از اداره کل امور مالیاتی استان

🎬قدردانی از 30 دهیار برتر استان در نشست تجلیل از دهیاران یزد

مهر و موم همه‌ی واحد‌های ضایعاتی سطح شهر یزد

مادران باردار و کودکان زیر یکسال در خط اول دریافت خدمات هستند

انتصاب «سرپرست اداره‌کل امور مشاورین وزرا و روسای دستگاه‌های اجرایی»

اوقات شرعی سه شنبه 24 تیرماه 1404 به افق یزد

خادمیاران دهستان کذاب، در چایخانه امام رضا (ع) پذیرای زائران هستند

موکب‌هایی با عطر خدمت و محبت به سیدالشهدا (ع)

استخر‌هایی که همچنان قربانی می‌گیرد

لزوم افزایش کیفیت نان همراه با افزایش قیمت