خبر یزد

آخرين مطالب

مریخ خیلی زودتر از آنچه تصور می‌شد قابل سکونت بوده است علمي

مریخ خیلی زودتر از آنچه تصور می‌شد قابل سکونت بوده است
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / دانشمندان دریافتند که مریخ 3.9 میلیارد سال پیش، یعنی بسیار زودتر از آنچه تاکنون تصور می‌شد، قابل سکونت بوده است.
شواهد نشان می‌دهد که سیاره مریخ می‌تواند میلیاردها سال پیش میزبان حیات بوده باشد.
به نقل از آی‌ای، تحقیقات جدید از این ایده حمایت می‌کند که یک میدان مغناطیسی محافظ که یک جو حیات‌بخش را حفظ می‌کرده، طولانی‌تر از آنچه قبلاً تخمین زده شده بود، وجود داشته است.
سیاره مریخ اکنون سرد، خشک و بدون میدان مغناطیسی محافظ است. دانشمندان این سیاره را به ‌عنوان صحنه‌ای مطالعه می‌کنند که به آنها کمک می‌کند تا دریابند که آیا مریخ زمانی قادر به پشتیبانی از حیات بوده است یا خیر و اگر چنین بوده است، چه زمانی ممکن است چنین بوده باشد.
محققان آزمایشگاه دیرینه مغناطیسی هاروارد در بخش زمین و علوم سیاره‌ای بر روی کشف زمان وقوع رویدادهای خاص در سیاره سرخ تمرکز کرده‌اند.
مقاله جدید آنها که در مجله Nature Communications منتشر شده نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی مریخ که می‌توانسته از حیات پشتیبانی کند، ممکن است تا حدود 3.9 میلیارد سال پیش وجود داشته باشد.
این دیرتر از 4.1 میلیارد سال تخمین زده شده قبلی است که نشان می‌دهد مریخ می‌توانسته صدها میلیون سال بیشتر از آنچه دانشمندان تاکنون تصور می‌کردند، از حیات میزبانی کرده باشد.
محاسبه عمر میدان مغناطیسی
سارا استیل(Sarah Steele) دانشجوی دانشکده هنر و علوم گریفین(Griffin) مطالعه‌ای را با استفاده از شبیه‌سازی و مدل‌سازی رایانه‌ای برای تخمین سن میدان مغناطیسی مریخ رهبری کرد.
این تیم به همراه نویسنده ارشد راجر فو(Roger Fu) و جان ال. لوب(John L. Loeb) استادیار علوم طبیعی، نظریه‌ای را بررسی کرده است که اولین بار در سال گذشته استدلال می‌کرد که میدان مغناطیسی مریخ که می‌توانسته پرتوهای مضر کیهانی را منحرف کند، طولانی‌تر از برآوردهای رایج است.
آنها استدلال کردند که میدان مغناطیسی مریخ بیشتر از تخمین‌های قبلی دوام آورده است.
محققان با انجام آزمایش‌هایی ایده‌هایی را بررسی کردند که چگونگی سرد شدن و مغناطیسی شدن دهانه‌های بزرگ مریخ را تقلید می‌کنند.
این حوضه‌های برخوردی که به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، دارای خاصیت مغناطیسی ضعیفی هستند که محققان را بر آن داشته تا تصور کنند که پس از خاموش شدن میدان مغناطیسی مریخ شکل گرفته‌اند.
این جدول زمانی با استفاده از اصول اولیه دیرینه‌مغناطیسی یا مطالعه میدان مغناطیسی ماقبل تاریخ یک سیاره بنا شد.
دانشمندان می‌دانند که کانی‌های فرومغناطیسی در سنگ، زمانی که سنگ داغ است، خود را با میدان‌های مغناطیسی اطراف هم‌تراز می‌کنند، اما این میدان‌های کوچک پس از سرد شدن سنگ قفل و محبوس می‌شوند. این امر به طور موثر مواد معدنی را به میدان‌های مغناطیسی فسیل شده تبدیل می‌کند که می‌تواند میلیاردها سال بعد مورد مطالعه قرار گیرد.
3.9 میلیارد سال قبل
دانشمندان با نگاهی به حوضه‌های برخوردی مریخ که دارای میدان‌های مغناطیسی ضعیف هستند، حدس زدند که آنها در ابتدا در میان سنگ‌های داغ و در دوره‌ای که هیچ میدان مغناطیسی قوی دیگری وجود نداشته، پس از ناپدید شدن میدان مغناطیسی سیاره مریخ شکل گرفته‌اند.
با این حال محققان می‌گویند که این نابودی زودهنگام برای توضیح آن دهانه‌های عمدتاً مغناطیسی‌شده ضروری نیست. در عوض، آنها استدلال می‌کنند که دهانه‌ها در حالی شکل گرفته‌اند که میدان مغناطیسی مریخ در حال تجربه یک وارونگی قطبیت بوده که طی آن قطب‌های شمال و جنوب میدان مغناطیسی جابجا می‌شوند و از طریق شبیه‌سازی رایانه‌ای می‌توان توضیح داد که چرا این حوضه‌های برخوردی بزرگ امروزه سیگنال‌های مغناطیسی ضعیفی دارند.
چرخش قطب‌های مغناطیسی نیز در زمین هر چند صد هزار سال اتفاق می‌افتد.
استیل می‌گوید: ما اساساً نشان می‌دهیم که شاید هیچ‌وقت دلیل خوبی برای فرض اینکه میدان مغناطیسی مریخ زودتر از موعد خاموش شده، وجود نداشته است.
نتایج محققان بر اساس کارهای قبلی است که برای اولین بار جدول زمانی قابل سکونت مریخ را تغییر داده است.
آنها از یک شهاب‌سنگ معروف مریخی به نام الن هیلز 84001(Allan Hills 84001) و یک میکروسکوپ الماس کوانتومی قدرتمند در آزمایشگاه فو استفاده کردند تا با مطالعه جمعیت‌های مغناطیسی مختلف در برش‌های نازک سنگ، میدان مغناطیسی طولانی‌تری را تا 3.9 میلیارد سال پیش استنتاج کنند.
استیل می‌گوید، بررسی شکاف‌های یک نظریه قدیمی کمی اعصاب خردکن است، اما این شکاف‌ها توسط جامعه‌ای از محققان سیاره‌شناس که پذیرای تفاسیر و احتمالات جدید هستند، بررسی شده‌اند.
وی افزود: ما در تلاش هستیم به سؤالات اصلی و مهم در مورد اینکه چگونه همه چیز به شکل فعلی خود درآمده است، حتی اینکه چرا کل منظومه شمسی به این شکل است، پاسخ دهیم.
وی ادامه داد: میدان‌های مغناطیسی سیاره‌ای بهترین کاوشگران ما برای پاسخ به بسیاری از این سؤالات است و یکی از معدود راه‌هایی است که ما باید در مورد فضای داخلی عمیق و تاریخچه‌های اولیه سیارات بیاموزیم.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/678430/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دود روغن آشپزی، عامل پنهان سرطان ریه در زنان

اختلاف آقای درویش و آقای استیلی برای چه چیزی است؟

الکسیس از تیم پرسپولیس جدا می‌شود؟

بازگشت باشکوه به خانه

پیش‌بینی جایگاه سوم تا پنجم برای کاروان ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی

دلیل عملکرد رو به رشد تیم ملی والیبال در لیگ ملت‌ها

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

برخورد اتوبوس با موتورسیکلت در یزد، جان دو نفر را گرفت

نرخ بیکاری جوانان بیش از 2 برابر بیکاری عمومی

شرایط پرداخت بیمه بیکاری تغییر کرد

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مربی تیم ملی بوکس: بدون تحقق خواسته‌هایم به تیم ملی برنمی‌گردم

بسکتبال زنان ایران در بین مدعیان صعود

اضافه نشدن بازیکن جدید به سود تیم ملی والیبال

اوقات شرعی یک شنبه 22 تیرماه 1404 به افق یزد

بی‌سر و سامانی ساخت‌وساز

ثبت‌نام «وام ازدواج» 60 میلیونی فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد

کاهش مصرف انرژی هوش مصنوعی با ترفندی ساده

پیروزی اینترمیامی با بریس مسی؛ 10 گل در 5 بازی!

تیم‌ ملی چوگان در انتظار ویزای آمریکا

صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

ایران جزء 10 کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

رکود در عرضه‌های اولیه

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

گلزنی بعد از 18 سال دوری: اشک‌های دی‌ماریا در خانه

آغاز تمرینات پیش فصل آرسنال

خوش گلدیز سردار دورسون

تمامی گل‌های یاسر آسانی در لیگ نخبگان

خداحافظی احساسی مربی سپاهان

تیم منتخب تاریخ بارسلونا از نظر لامین یامال

تمرینات امروز پرسپولیسی‌ها زیرنظر هاشمیان

شماره پیراهن فرجی در تراکتور: دبل سه!

رضا اسدی و برهم زدن نقل و انتقالات با پیراهن آبی

پیغام شجاع برای دو خروجی تیم تراکتور

گزینه استقلال به ترکیه نمی‌رود

آغاز رسمی تمرینات تراکتور در ترکیه زیر نظر اسکوچیچ

واکنش اینستاگرامی دورسون به شایعات جدایی

سروش رفیعی: باانگیزه‌تر از همیشه هستم

خولیو ولاسکو تقدیم می‌کند: 11 بازی، 11 برد!

رشد قلب، کبد و ریه مینیاتوری با رگ‌های خونی واقعی در آزمایشگاه

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود

فقط یک بازیکن ایران مقابل لهستان بازی نکرد!

خانزاده: این سخت‌ترین بازی ایران در هفته سوم است

کاش دو بازی دوستانه با لهستان انجام می‌دادیم

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

اعتبار آمریکا در جهان از بین رفته است

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

افتتاح روستا بازار در یزد