خبر یزد

آخرين مطالب

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها علمي

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / یک چاپگر سه بعدی جدید که در چین ساخته شده است، از گرافن و هوش مصنوعی برای ساخت و پخت همزمان غذا استفاده می‌کند.
چاپگر سه بعدی غذا که توسط محققان هنگ کنگ ساخته شده است، از گرمایش امواج فروسرخ برای جلوگیری از تشکیل باکتری‌ها و تضمین ایمنی مواد غذایی استفاده می‌کند، در حالی که تنها 14 وات برق مصرف می‌کند.
به نقل از آی‌ای، محققان دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ(HKUST) یک چاپگر سه بعدی جدید برای ساخت لایه به لایه مواد غذایی با استفاده از گرافن و هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند.
این چاپگر سه بعدی می‌تواند ساختارهای خوراکی پیچیده‌ای ایجاد کند و دارای گرمایش فروسرخ دقیق برای به حداکثر رساندن کیفیت و ایمنی محصول است.
این ترکیب به غلبه بر برخی ایرادات قابل توجه در سایر روش‌های تولید خودکار مواد غذایی موجود، از جمله مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی و نیاز کلی به نظارت تخصصی فنی کمک می‌کند. مورد اول یک نگرانی اساسی است، زیرا چاپگرهای سه بعدی فعلی تمایل دارند غذا را در دو مرحله مهم تولید کنند.
اولین مورد شامل ایجاد و بیرون دادن مقداری خمیر غذای سرد برای تهیه غذا است. سپس معمولاً برای پخت و پز و استریل کردن به فر یا سرخ کن منتقل می‌شود. این رویکرد در حالی که کاربردی است، اغلب منجر به تغییر شکل غذا و افزایش خطرات آلودگی با حرکت غذا بین دستگاه‌ها می‌شود. با این حال، این چاپگر سه بعدی جدید، این مراحل جداگانه را در یک مرحله ادغام می‌کند و می‌تواند غذا را به طور همزمان بسازد و بپزد.
دقت و ایمنی
فرآیند همزمان ساخت و پخت با استفاده از فِر فروسرخ این چاپگر سه بعدی که از گرافن پردازش شده با لیزر(LIG) ساخته شده، به دست می‌آید. به گفته محققان، این عنصر حرارتی فوق‌العاده نازک، کنترل دقیق دما را با لایه‌های مواد غذایی به 137 درجه سانتی‌گراد روی سطح و حداقل 105 درجه سانتی‌گراد در طرفین در طول فرآیند چاپ حفظ می‌کند.
این چاپگر فقط 14 وات برق مصرف می‌کند که کسری از 1000 تا 2000 وات مصرفی فِرهای معمولی و هواپزها است.
این تیم چاپگر جدید خود را با استفاده از خمیر کلوچه مخصوص بر پایه نشاسته آزمایش کردند. همانطور که چاپگر هر لایه جدید خمیر را تولید می‌کرد، فر فروسرخ بلافاصله آن را می‌پخت.
این فرآیند همچنین ماده غذایی را قادر می‌سازد تا شکل خود را حفظ کند و در عین حال هر گونه باکتری مضر را از بین ببرد. همانطور که تیم اشاره می‌کند، پخت فوری از افتادن و تغییر شکل در زمانی که مواد غذایی چاپ شده منتظر پخت هستند، جلوگیری می‌کند.
تجزیه و تحلیل چاپگر سه بعدی نشان داد که این چاپگر دارای کیفیت برتری نسبت به روش‌های پخت معمولی است. محققان با استفاده از یک میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) کشف کردند که نمونه‌های پخته شده با امواج فروسرخ، ساختار داخلی ثابتی را بدون تورم چشمگیر در اقلام پخته شده در فر حفظ می‌کند.
تجزیه و تحلیل پرتو ایکس همچنین نشان داد که محصول نهایی دارای تخلخل یکنواخت در سراسر غذا است که نشان دهنده پخت کامل بدون به خطر انداختن یکپارچگی ساختاری است. علاوه بر این، شبیه‌سازی‌ها توزیع یکنواخت گرما را تأیید کرد و نشان داد که گرما تنها 1 تا 2 میلی‌متر از لایه بالایی نفوذ کرده و از پختن بیش از حد لایه‌های پایین‌تر جلوگیری می‌کند.
برنامه‌های کاربردی متنوع
این روش جدید از نظر ایمنی مواد غذایی، سرکوب قابل توجهی از رشد باکتری‌ها پس از پخت و پز را نشان داد.
غذاهای پخته شده معمولی تنها پس از 48 ساعت رشد باکتریایی قابل توجهی را نشان می‌دهند. با این حال، اقلام جدید پخته شده با امواج فروسرخ در مقایسه با بیش از 200 کلونی باکتریایی در نمونه‌های پخته شده در فر و هواپز، تنها 0 تا 6 کلونی باکتری در دمای 100 درجه سانتی‌گراد داشتند. این از پخت فوری در دمای بالا و در هر لایه چاپ شده ناشی می‌شود.
این تیم خاطرنشان می‌کند که پیامدهای این فناوری جدید فراتر از چاپ ساده مواد غذایی است. به عنوان مثال، ترکیب ابزارهای طراحی هوش مصنوعی و قابلیت‌های پخت و پز یکپارچه، امکان تولید خودکار مواد غذایی تجاری را فراهم می‌کند.
بهره‌وری انرژی و اندازه جمع و جور این سیستم چاپ سه بعدی جدید همچنین آن را برای رستوران‌ها و نانوایی‌هایی که به دنبال ارائه اقلام غذایی سفارشی بدون آموزش فنی گسترده هستند، کاربردی می‌کند.
محققان همچنین ارزش خاصی را در تنظیمات مراقبت‌های بهداشتی متصور هستند، جایی که کنترل دقیق بر مواد تشکیل دهنده و بخش‌ها بسیار مهم است. برای این منظور، این فناوری می‌تواند تولید خودکار رژیم‌های غذایی تخصصی را در حالی که کیفیت و ایمنی ثابت را تضمین می‌کند، در اختیار بگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/700829/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنایه روی کین به بکام: چرا ما را دعوت نکردی!

اتفاقی عجیب در مراسم افتتاحیه المپیک لس‌آنجلس

ووشو جهان در سیطره مربیان ایرانی/ ورزش‌های رزمی پرچم‌دار نخبه‌پروری و صدور مربی

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

کورسوی امید برای پرسپولیس و سپاهان

تب جهانی کشتی در اصفهان بالا رفت

جدول پخش زنده بازی‌های جمعه 19 اردیبهشت

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

تحول عجیب در نیم فصل دوم لیگ یک!

پیشکسوت استقلال: مشخص شد، زدن 5 گل به آلومینیوم اتفاقی بوده است

ژاوی: همسرم از فوتبال دیدنم شاکی است!

ابراهیمی: پرسپولیس یک ضعف جدی دارد

مدعیان کشتی جهان به مصاف هم می‌روند

پرتابگر ایران: صدم را برای قهرمانی آسیا گذاشته‌ام

نه فوتبال نه بسکتبال: سلیقه خاص پاپ جدید در ورزش

کتاب «ورزش با ارزش» روانه بازار نشر شد

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست

چرا با اینکه ورزش می‌کنیم، لاغر نمی‌شویم؟

دقیقی: کارتال رفتاری مغرورانه داشت اما بی‌عرضه بودیم که پرسپولیس را نبردیم

بازیکن گل‌گهر خادم حرم امام رضا (ع) شد

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

آقای عثمان اندونگ، تا وقتی روزبه چشمی هست چرا سرخیو راموس؟!

شکایت دوباره میثاق معمارزاده از پرسپولیس!

بین تراکتور و پرسپولیس تبعیض گذاشتند؟

بازیکنان تراکتور بعد از قهرمانی ممنوع المصاحبه شدند!

خرید احتمالی پرسپولیس از هفته بیست و نهم!

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

غیبت فصیحی در دوومیدانی زنان قهرمانی کشور؛ یک رکورد ملی شکسته شد

بازدید مدیر کل صدا و سیمای استان البرز و رئیس کمیته اطلاع رسانی مسابقات بیس بال کاپ غرب آسیا از ورزشگاه انقلاب کرج

حواشی و اخبار دنیای فوتبال با عبدالله روا

خبر تکراری؛ استعفای ساکت الهامی از سرمربیگری نساجی

واکنش خداداد عزیزی سرپرست تراکتور به سوال خبرنگاران: من ممنوع المصاحبه هستم

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

روانخواه: هوادار پایدار نتیجه گرفت، اما سقوط کرد/ مسئولان ورزش تهران مسبب این وضعیت هستند

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

درخواست های سرمربی پرسپولیس برای تقویت تیم

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

جنجال شدید در پایان نشست خبری پرسپولیس؛ کارتال بلند شد و رفت!

داوودی نژاد، مدیر روابط عمومی هئیت فوتبال لرستان: مدیر رسانه پرسپولیس به خبرنگاران توهین کرد

علیپور: وقتی چیزی نمی‌گوییم و سرمان پایین است، باید توسری بخوریم؟!

باشگاه خیبر خرم آباد با انتشار این ویدئو به داوری بازی پرسپولیس اعتراض کرد

حامد لک: سال سختی برای تیم ما بود و تغییرات زیاد سرمربی برای هر تیمی سم است

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان