خبر یزد

آخرين مطالب

ساخت اولین رایانه‌ کوانتومی «مفید» در استرالیا علمي

ساخت اولین رایانه‌ کوانتومی «مفید» در استرالیا
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / شرکت آمریکایی پسی‌کوانتوم (PsiQuantum)، که اخیراً قراردادی میلیارد دلاری از دولت‌های استرالیا و کوئینزلند برای ساخت یکی از نخستین رایانه‌های کوانتومی کاربردی دریافت کرده، اعلام کرده است که آماده آغاز ساخت این کامپیوتر در شهر بریزبن است.
شرکت پسی‌کوانتوم جزئیات جدیدی از فناوری خود منتشر کرده که نشان می‌دهد به نقطه‌ی عطفی در توسعه‌ رایانه‌های کوانتومی فوتونی دست یافته است. بر اساس نتایج تحقیقاتی، این شرکت اعلام کرده که ساخت اولین رایانه‌ی کوانتومی کاربردی را در شهر بریزبن استرالیا آغاز خواهد کرد.
رایانه‌های کوانتومی به لطف ویژگی‌هایی مانند برهم‌نهی و درهم‌تنیدگی، قادر به انجام محاسباتی هستند که رایانه‌های کلاسیک به دلیل محدودیت‌های سرعت و توان پردازشی از عهده‌ی آن‌ها برنمی‌آیند. اما در عمل، ساخت این دستگاه‌ها بسیار پیچیده و پرهزینه بوده و نرخ خطای بالایی دارد.
یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این شرکت توسعه‌ یک مجموعه تراشه‌های فوتونی سیلیکونی است که آن‌ها را «امگا» (Omega) نام‌گذاری کرده‌اند.
جف پراید مدیر فنی استرالیا در شرکت پسی‌کوانتوم، توضیح می‌دهد که چگونه این فناوری از تحقیقات اولیه در دهه‌ی 2000 میلادی ریشه گرفته است: «جرمی اوبراین مدیرعامل و بنیان‌گذار پسی‌کوانتوم، به همراه همکارانش، اولین کیوبیت فوتونی را روی یک تراشه‌ی سیلیکونی به نمایش گذاشت. این کار در آن زمان تنها یک اثبات مفهومی آکادمیک بود، اما مسیر استفاده از فوتون‌ها در پردازش کوانتومی مقیاس‌پذیر را هموار کرد.»
به گفته‌ پراید، تراشه‌ی امگا همه‌ی اجزای مورد نیاز برای یک رایانه‌ی کوانتومی مقیاس‌پذیر را در یک پلتفرم قابل تولید و ماژولار فراهم می‌کند.
به نقل از ستاد نانو، این پلتفرم سخت‌افزاری جدید، که آماده‌ ساخت در مقیاس وسیع است، دیگر نیازی به تغییرات بنیادی ندارد و از قابلیت‌های زیر بهره می‌برد:
ساخت دقیق و یکپارچه: تراشه‌های فوتونی را می‌توان با دقت بسیار بالا تولید کرد و از نظر طراحی تقریباً یکسان نگه داشت.
اتصال آسان به رایانه‌های معمولی: اطلاعات در سیستم‌های نوری از طریق نور منتقل می‌شود، که یک روش طبیعی، سریع و انعطاف‌پذیر برای ارسال داده است.
عدم نیاز به تبدیل اطلاعات: در بسیاری از رایانه‌های کوانتومی، داده‌ها باید از حالت کوانتومی به نور تبدیل شوند تا بتوان آن‌ها را از طریق فیبر نوری ارسال کرد. اما در رایانه‌ی کوانتومی فوتونی، از همان ابتدا پردازش اطلاعات با نور انجام می‌شود.
دمای عملیاتی بالاتر نسبت به سایر سیستم‌ها: بیشتر رایانه‌های کوانتومی برای عملکرد صحیح نیاز دارند تا دما را به چند هزارم درجه‌ی بالاتر از صفر مطلق برسانند. اما فناوری فوتونی تنها به خنک‌سازی در دمای هلیوم مایع (حدود 2 تا 3 درجه بالاتر از صفر مطلق) نیاز دارد.
هدف پسی‌کوانتوم، توسعه‌ی رایانه‌ای کوانتومی با یک میلیون کیوبیت است که بتواند مشکلات پیچیده‌ای را که فراتر از توان رایانه‌های کلاسیک هستند، حل کند.
پراید می‌گوید:«رایانه‌های کوانتومی تجاری مفید، می‌توانند در شبیه‌سازی واکنش‌های شیمیایی برای طراحی داروهای جدید، توسعه‌ی کاتالیزورهای صنعتی برای فناوری‌های زیست‌محیطی، یا حتی کشف مواد جدید در علوم مواد کاربرد داشته باشند.»
پسی‌کوانتوم در حال ساخت دو مرکز پردازش کوانتومی در مقیاس مراکز داده است، یکی در بریزبن استرالیا و دیگری در شیکاگو آمریکا. این مراکز قرار است تا سال 2027 تکمیل شوند.
در حالی که بسیاری از دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که رایانه‌های کوانتومی «مفید» تا اواخر دهه‌ی 2020 یا اوایل دهه‌ 2030 عملیاتی شوند، جدول زمانی اعلام‌شده توسط پسی‌کوانتوم سریع‌تر از انتظارات است.
به گفته‌ پراید، این فناوری می‌تواند به عنوان شواهدی از رشد سریع و بلوغ فناوری کوانتومی در سطح جهانی در نظر گرفته شود.
با سرمایه‌گذاری دولت استرالیا و تعهد پسی‌کوانتوم به توسعه‌ این فناوری، شاید در آینده‌ای نزدیک، محاسبات کوانتومی از مرحله‌ تحقیقات آزمایشگاهی به یک ابزار عملی در صنایع مختلف تبدیل شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/700830/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنایه روی کین به بکام: چرا ما را دعوت نکردی!

اتفاقی عجیب در مراسم افتتاحیه المپیک لس‌آنجلس

ووشو جهان در سیطره مربیان ایرانی/ ورزش‌های رزمی پرچم‌دار نخبه‌پروری و صدور مربی

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

کورسوی امید برای پرسپولیس و سپاهان

تب جهانی کشتی در اصفهان بالا رفت

جدول پخش زنده بازی‌های جمعه 19 اردیبهشت

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

تحول عجیب در نیم فصل دوم لیگ یک!

پیشکسوت استقلال: مشخص شد، زدن 5 گل به آلومینیوم اتفاقی بوده است

ژاوی: همسرم از فوتبال دیدنم شاکی است!

ابراهیمی: پرسپولیس یک ضعف جدی دارد

مدعیان کشتی جهان به مصاف هم می‌روند

پرتابگر ایران: صدم را برای قهرمانی آسیا گذاشته‌ام

نه فوتبال نه بسکتبال: سلیقه خاص پاپ جدید در ورزش

کتاب «ورزش با ارزش» روانه بازار نشر شد

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست

چرا با اینکه ورزش می‌کنیم، لاغر نمی‌شویم؟

دقیقی: کارتال رفتاری مغرورانه داشت اما بی‌عرضه بودیم که پرسپولیس را نبردیم

بازیکن گل‌گهر خادم حرم امام رضا (ع) شد

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

آقای عثمان اندونگ، تا وقتی روزبه چشمی هست چرا سرخیو راموس؟!

شکایت دوباره میثاق معمارزاده از پرسپولیس!

بین تراکتور و پرسپولیس تبعیض گذاشتند؟

بازیکنان تراکتور بعد از قهرمانی ممنوع المصاحبه شدند!

خرید احتمالی پرسپولیس از هفته بیست و نهم!

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

غیبت فصیحی در دوومیدانی زنان قهرمانی کشور؛ یک رکورد ملی شکسته شد

بازدید مدیر کل صدا و سیمای استان البرز و رئیس کمیته اطلاع رسانی مسابقات بیس بال کاپ غرب آسیا از ورزشگاه انقلاب کرج

حواشی و اخبار دنیای فوتبال با عبدالله روا

خبر تکراری؛ استعفای ساکت الهامی از سرمربیگری نساجی

واکنش خداداد عزیزی سرپرست تراکتور به سوال خبرنگاران: من ممنوع المصاحبه هستم

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

روانخواه: هوادار پایدار نتیجه گرفت، اما سقوط کرد/ مسئولان ورزش تهران مسبب این وضعیت هستند

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

درخواست های سرمربی پرسپولیس برای تقویت تیم

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

جنجال شدید در پایان نشست خبری پرسپولیس؛ کارتال بلند شد و رفت!

داوودی نژاد، مدیر روابط عمومی هئیت فوتبال لرستان: مدیر رسانه پرسپولیس به خبرنگاران توهین کرد

علیپور: وقتی چیزی نمی‌گوییم و سرمان پایین است، باید توسری بخوریم؟!

باشگاه خیبر خرم آباد با انتشار این ویدئو به داوری بازی پرسپولیس اعتراض کرد

حامد لک: سال سختی برای تیم ما بود و تغییرات زیاد سرمربی برای هر تیمی سم است

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان