خبر یزد

آخرين مطالب

وزیر ورزش و جوانان از تدوین برنامه اجرایی المپیک 2028 لس‌آنجلس خبر داد سیاسی

وزیر ورزش و جوانان از تدوین برنامه اجرایی المپیک 2028 لس‌آنجلس خبر داد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش خبرگزاری موج
به نقل از در سال‌های اخیر، تغییرات مدیریتی زیادی را تجربه کرده و این مسئله چالش‌های متعددی را برای بدنه ورزش کشور به همراه داشته است. اما با روی کار آمدن دولت وفاق ملی و معرفی احمد دنیامالی به‌عنوان وزیر ورزش و جوانان، امید تازه‌ای در میان ورزشکاران و مدیران ورزشی شکل گرفت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
دنیامالی که سابقه‌ای طولانی در مدیریت ورزشی و نمایندگی مجلس دارد، در این هفت ماه تلاش کرده است با ارائه برنامه‌های مدون، ساختار ورزش کشور را به سمت ثبات و پیشرفت هدایت کند. در این میان یکی از مهم‌ترین اهداف وزیر ورزش و جوانان دولت وفاق ملی، ارتقای جایگاه ورزش ایران در المپیک 2028 لس‌آنجلس است.
دنیامالی در همین مدت کوتاه، برنامه‌ای جامع برای آماده‌سازی کاروان ایران تدوین کرده که در شرف ارائه به هیات دولت است. علاوه بر این، اقدامات مهم دیگری همچون اصلاح قانون معافیت مالیاتی باشگاه‌ها، راه‌اندازی مرکز هوش مصنوعی ورزش و برنامه‌ریزی برای احیای سازمان ملی جوانان، در دستورکار این وزارتخانه قرارگرفته که تحت نظارت شخص وزیر در حال انجام است.
مشروح گفت‌وگو وزیر ورزش و جوانان که درباره مهم‌ترین برنامه‌ها و اقدامات دنیامالی است، در ادامه آمده است:
شما در شرایطی وزارت ورزش و جوانان را تحویل گرفتید که این وزارتخانه با بحران‌های زیادی روبه‌رو بود. در این مدت چه اقداماتی انجام داده‌اید؟
دقیقا همین‌طور است. وزارت ورزش و جوانان طی سه سال اخیر تغییرات مدیریتی زیادی را تجربه کرد، دو وزیر در این مدت جا‌به‌جا شدند که این مساله تبعات منفی زیادی برای ورزش کشور داشت. با این حال، وقتی مسئولیت این وزارتخانه را برعهده گرفتم، با اتکا به تجارب اجرایی ورزشی و سوابقی که در مجلس و شورای شهر تهران داشتم، تلاش کردم روح تازه‌ای به این حوزه بدهم.
یکی از مهم‌ترین وعده‌هایی که در ابتدای دوره مطرح کردم، برنامه‌ریزی برای درخشش کاروان ورزشی ایران در المپیک 2028 لس‌آنجلس بود. از همان ابتدا کار را با برگزاری جلسات تخصصی با فدراسیون‌های ورزشی آغاز کردیم و تا پایان اسفند 1403، 45 جلسه کارشناسی در این خصوص برگزار شد.
یکی از اقدامات مهم شما تدوین «برنامه اجرایی المپیک» بود. این برنامه شامل چه مواردی است؟
این برنامه که توسط کارشناسان وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و اساتید دانشگاهی تدوین شده، در شرف ارسال به هیات دولت است. این برای نخستین بار است که وزارت ورزش یک برنامه چهار‌ساله مدون برای موفقیت در المپیک طراحی می‌کند.
چشم‌انداز ما این است که در المپیک 2028 بهترین عملکرد را داشته باشیم. باید سبد مدالی خود را افزایش دهیم و دیگر به مدال‌آوری در دو یا سه رشته محدود نباشیم. جوانان ما ظرفیت حضور روی سکوهای المپیک در رشته‌های مختلف را دارند. دولت وفاق ملی نیز نگاه مثبتی به ورزش دارد و از این ظرفیت برای رفع مشکلات مالی فدراسیون‌ها استفاده خواهیم کرد.
در چهار سال باقی‌مانده تا المپیک، باید سخت‌افزار لازم را برای رشته‌های المپیکی فراهم کنیم تا ملی‌پوشان ما بتوانند افتخارآفرینی بیشتری داشته باشند. در المپیک، رتبه‌بندی کشورها براساس مدال طلا انجام می‌شود. بنابراین، باید این تفکر را در میان ورزشکاران نهادینه کنیم که برای اول شدن بجنگند. برای اینکه این مسیر را با برنامه جلو ببریم، «برنامه اجرایی المپیک» را تدوین کرده‌ایم و با ارائه آن به هیات دولت، به‌دنبال دریافت امتیازات و اعتبارات مالی ویژه هستیم تا بدون دغدغه، برنامه‌های تمرینی رشته‌های المپیکی را اجرا کنیم.
برنامه اجرایی المپیک شامل چه بخش‌هایی می‌شود؟
در این برنامه، موارد متعددی دیده شده است؛ از جمله هدف‌گذاری برای کسب سهمیه‌های ورودی، مدال‌آوری و جایگاه تیمی ایران در المپیک، اردوهای تدارکاتی و تورنمنت‌های برون‌مرزی تیم‌های ملی، افزایش حضور بانوان، تامین سخت‌افزار مناسب، مقایسه شرایط تمرینی کشورهای رقیب و مهم‌تر از همه، برآورد بودجه ارزی و ریالی موردنیاز.
البته این برنامه فقط محدود به المپیک نیست. در آن، تقویم ورزشی سایر رویدادهای مهم مثل بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا، بازی‌های کشورهای اسلامی، المپیک جوانان و... نیز لحاظ شده تا برای آن‌ها هم برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم.
یکی دیگر از اقدامات مهم شما اصلاح قانون معافیت مالیاتی فعالان ورزشی بود. چه ضرورتی برای این کار وجود داشت؟
متاسفانه مجلس شورای اسلامی در سال 1400، بدون در نظر گرفتن برخی ملاحظات، طرح حذف معافیت مالیاتی فعالان ورزشی را تصویب کرد.
این تصمیم مشکلاتی ایجاد کرد، چراکه درآمدهای حاصل از باشگاه‌ها، بلیت‌فروشی مسابقات یا مدال‌آوری ورزشکاران در فهرست مصادیق خدمات ورزشی قرار نداشت. همین مسئله باعث نارضایتی‌های زیادی شد. با پیگیری‌های جدی که با انجمن صنفی باشگاه‌داران، وزارت اقتصاد و مجلس داشتیم، توانستیم این قانون را اصلاح کنیم تا فدراسیون‌ها، هیات‌ها و باشگاه‌های ورزشی کاملا از پرداخت مالیات معاف شوند.
- این معافیت مالیاتی چه تاثیری بر ورزش کشور خواهد داشت؟
یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه ورزش همگانی و ایجاد سلامت در جامعه است. وقتی ورزش ارزان شود، مردم بیشتری به سمت آن می‌روند و جامعه سالم‌تر و بانشاط‌تر می‌شود.
علاوه بر این، بسیاری از نخبه‌های ورزشی ما از دل همین باشگاه‌ها شناسایی می‌شوند. وقتی باشگاه‌ها از پرداخت مالیات معاف شوند، منابع مالی‌شان مستقیما در خود ورزش سرمایه‌گذاری می‌شود و برای بهبود زیرساخت‌ها هزینه خواهد شد. در نهایت، ورزش بیشتر در سبد خانواده‌ها قرار می‌گیرد.
در حوزه فناوری هم اقداماتی انجام داده‌اید. لطفا درباره راه‌اندازی مرکز هوش مصنوعی ورزش کشور توضیح دهید.
یکی از وعده‌های من پیش از اخذ رای اعتماد این بود که با استفاده از هوشمندسازی، اقدامات بزرگی در ورزش کشور انجام دهم. بر همین اساس، اولین مرکز نوآوری، شتابدهی هوش مصنوعی، متاورس و بلاکچین ورزش کشور تحت عنوان مرکز «همتا» در دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری راه‌اندازی شد.
هدف اصلی ما از این کار، استفاده از فناوری در ورزش قهرمانی است. اگر بتوانیم دانش‌بنیان‌ها را در این حوزه فعال کنیم، قطعا مدال‌آوری‌مان در بازی‌های قاره‌ای، جهانی و المپیک افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، هوش مصنوعی می‌تواند در کاهش آسیب‌های ورزشی نیز نقش داشته باشد. برای تحقق این اهداف، به سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در این بخش نیاز داریم و بودجه قابل‌توجهی هم برای آن در نظر گرفته‌ایم.
موضوع احیای سازمان ملی جوانان و تشکیل مجلس ملی جوانان هم مطرح شده است. برنامه شما در این زمینه چیست؟
ادغام سازمان ملی جوانان با وزارت ورزش، همواره مورد نقد کارشناسان بوده است. این دو حوزه سنخیت زیادی با یکدیگر ندارند و همین موضوع باعث شده فعالیت‌های مرتبط با جوانان کم‌رنگ‌تر شود. دولت وفاق ملی به‌دنبال برجسته‌تر کردن نقش جوانان در حکمرانی کشور است. من و همکارانم تلاش داریم زیرساخت‌های این کار را فراهم کنیم. در تعامل با مجلس و دولت، پیشنهاد داده‌ایم که سازمان ملی جوانان به‌عنوان یک نهاد مستقل در زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان احیا شود.
همچنین قصد داریم «مجلس ملی جوانان» را تشکیل دهیم تا علاوه بر نقش نظارتی بر عملکرد وزارتخانه، بستری برای تربیت مدیران نسل آینده کشور باشد. برنامه‌های متعددی برای جوانان داریم که بیشتر آن‌ها براساس مشارکت و نظرخواهی از خود جوانان تدوین شده‌اند.
در مورد ورزش در سطوح مختلف، مثل ورزش توانیابان، دانش‌آموزی و کارگری، چه برنامه‌هایی دارید؟
من معتقدم که ورزش در تمام سطوح متعلق به وزارتخانه است. ورزشکاران دانش‌آموزی، دانشجویی، کارگری، نیروهای مسلح و توانیابان، همه جزئی از جامعه ورزش هستند و نباید از حمایت‌های ما محروم بمانند. برای ورزش توانیابان که شامل معلولین، ناشنوایان، نابینایان و کم‌بینایان می‌شود، با سازمان بهزیستی تفاهم‌نامه‌ای امضا کرده‌ایم تا سرویس‌دهی به این عزیزان بیشتر شود. همچنین از تمامی فدراسیون‌ها خواسته‌ایم که برای این بخش‌ها برنامه‌ریزی جدی داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/704805/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

کورسوی امید برای پرسپولیس و سپاهان

تب جهانی کشتی در اصفهان بالا رفت

جدول پخش زنده بازی‌های جمعه 19 اردیبهشت

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

تحول عجیب در نیم فصل دوم لیگ یک!

پیشکسوت استقلال: مشخص شد، زدن 5 گل به آلومینیوم اتفاقی بوده است

ژاوی: همسرم از فوتبال دیدنم شاکی است!

ابراهیمی: پرسپولیس یک ضعف جدی دارد

مدعیان کشتی جهان به مصاف هم می‌روند

پرتابگر ایران: صدم را برای قهرمانی آسیا گذاشته‌ام

نه فوتبال نه بسکتبال: سلیقه خاص پاپ جدید در ورزش

کتاب «ورزش با ارزش» روانه بازار نشر شد

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست

چرا با اینکه ورزش می‌کنیم، لاغر نمی‌شویم؟

دقیقی: کارتال رفتاری مغرورانه داشت اما بی‌عرضه بودیم که پرسپولیس را نبردیم

بازیکن گل‌گهر خادم حرم امام رضا (ع) شد

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

آقای عثمان اندونگ، تا وقتی روزبه چشمی هست چرا سرخیو راموس؟!

شکایت دوباره میثاق معمارزاده از پرسپولیس!

بین تراکتور و پرسپولیس تبعیض گذاشتند؟

بازیکنان تراکتور بعد از قهرمانی ممنوع المصاحبه شدند!

خرید احتمالی پرسپولیس از هفته بیست و نهم!

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

غیبت فصیحی در دوومیدانی زنان قهرمانی کشور؛ یک رکورد ملی شکسته شد

بازدید مدیر کل صدا و سیمای استان البرز و رئیس کمیته اطلاع رسانی مسابقات بیس بال کاپ غرب آسیا از ورزشگاه انقلاب کرج

حواشی و اخبار دنیای فوتبال با عبدالله روا

خبر تکراری؛ استعفای ساکت الهامی از سرمربیگری نساجی

واکنش خداداد عزیزی سرپرست تراکتور به سوال خبرنگاران: من ممنوع المصاحبه هستم

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

روانخواه: هوادار پایدار نتیجه گرفت، اما سقوط کرد/ مسئولان ورزش تهران مسبب این وضعیت هستند

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

درخواست های سرمربی پرسپولیس برای تقویت تیم

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

جنجال شدید در پایان نشست خبری پرسپولیس؛ کارتال بلند شد و رفت!

داوودی نژاد، مدیر روابط عمومی هئیت فوتبال لرستان: مدیر رسانه پرسپولیس به خبرنگاران توهین کرد

علیپور: وقتی چیزی نمی‌گوییم و سرمان پایین است، باید توسری بخوریم؟!

باشگاه خیبر خرم آباد با انتشار این ویدئو به داوری بازی پرسپولیس اعتراض کرد

حامد لک: سال سختی برای تیم ما بود و تغییرات زیاد سرمربی برای هر تیمی سم است

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

اشرف، مدیر رسانه‌ای پرسپولیس:از لحظه ورود ما به ورزشگاه فحاشی و سنگ‌پرانی شروع شد

صحبت‌های طاهرخانی درباره مصدومیتش در حادثه آتش‌سوزی

مالک نساجی: آقایان تاج و ممبینی از خواب بیدار شوید

قهرمانی کشور دوومیدانی؛ یک رکورد ملی شکسته شد

دعوت از 6 فوتسالیست معدن و صنایع معدنی به اردوی تیم ملی فوتسال کارگری برای نخستین بار