خبر یزد

آخرين مطالب

وزیر نیرو: اصلاح اقتصادی لازمه حل مشکل ناترازی است اقتصادي

وزیر نیرو: اصلاح اقتصادی لازمه حل مشکل ناترازی است
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو می تواند به الگویی موفق برای تحقق شعار وفاق ملی باشد، بیان کرد: اصلاح اقتصادی صنعت آب و برق یکی از لوازم اصلی حل مشکلات موجود در صنعت آب و برق و رفع ناترازی‌ها است.
عباس علی آبادی در جلسه هم اندیشی با مدیران مسئول رسانه‌های کشور درباره آخرین وضعیت صنعت آب و برق و اقدامات وزارت نیرو برای مدیریت این دو حوزه گفت: وزارت نیرو یک دستگاه تخصصی است که رسالت تولید و تأمین دو کالای استراتژیک و حیاتی جامعه یعنی آب و برق را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: با اینکه صنعت برق ایران به لحاظ فنی و در مقایسه با شاخص های منطقه و جهان جزو کشورهای برتر جهان است و در برخی موارد مانند زیرساخت‌های نیروگاهی سرآمد و صادر کننده تجهیزات به کشورهای همسایه و منطقه است، اما هم اکنون در حوزه مصرف با مشکلاتی مواجه است که لازم است در این خصوص اقدامات ویژه‌ای در دستور کار قرار گیرد.
وزیر نیرو در همین رابطه تصریح کرد: به عنوان نمونه بسیاری از کشورها مانند پاکستان، عراق، روسیه و کشورهای آسیای میانه در حال حاضر مشتریان تجهیزات و تولیدات زیرساختی صنعت برق ایران هستند و به جرأت می‌توان گفت که صنعت برق کشور یکی از نقاط قوت کشور است.
وزیر نیرو اظهار داشت: در ایران به صورت تقریبی روزانه یک میلیارد کیلووات ساعت برق، 800 میلیون مترمکعب گاز، همچنین روزانه 120 میلیون لیتر بنزین و 100 میلیون لیتر گازوئیل تولید و مصرف می‌شود و در حوزه آب نیز سالانه 100 میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود که در مقایسه با کشورهای منطقه و جهان اعداد بسیار بالا و شاخصی است.
وی در عین حال ناترازی را ار چالش های مهم مطرح در این حوزه برشمرد و تأکید کرد: مشکلاتی که هم اکنون وزارت نیرو در حوزه پاسخ به تقاضای مضاعف آب و برق با آن مواجه است تنها با تلاش جمعی و همت ملی قابل حل است و برای حل کامل این مشکلات لازم است همه ظرفیت‌های موجود در کشور بکار گرفته شود.
علی آبادی با اشاره به اینکه دولت چهاردهم افتخار دارد که با شعار وفاق ملی در حال خدمتگزاری به ملت ایران است، بیان کرد: با توجه به رسالت هایی که وزارت نیرو در حوزه تأمین آب و برق کشور دارد و ذکر این نکته که حل کامل این چالش ها نیاز به هم افزایی و تلاش جمعی دارد، این وزارتخانه می تواند به یکی از الگوهای موفق وفاق و همدلی برای خدمتگزاری و حل چالش ها باشد.
استفاده از ابزار تعرفه برای تامین عادلانه و پایدار آب و برق در کشور
وی در بخش دیگر سخنان خود به تشریح سیاست‌های کلان وزارت نیرو برای حل چالش های صنعت آب و پرداخت و در این خصوص گفت: سیاست کلان وزارت نیرو در حوزه تأمین آب و برق بخش‌های مختلف به ویژه بخش خانگی این است که برای مشترکانی که در چارچوب الگو آب و برق استفاده می‌کنند یارانه تخصیص دهد، اما مشترکانی را که بالاتر از الگو برق مصرف می‌کنند و بسیار پرمصرف هستند، از طریق اقداماتی مانند افزایش تعرفه و ابزارهای فنی محدود کند تا امکان تأمین عادلانه و پایدار آب و برق در کشور فراهم شود.
علی آبادی با اشاره به لزوم اصلاح اقتصاد آب و برق برای عبور از مشکلات کنونی و توسعه این دو صنعت یادآور شد: به عنوان نمونه یکی از چالش های صنعت برق در حال حاضر اقتصاد این صنعت است، مثلاً در حالی که در مناطق گرمسیری کشور قیمت هر کیلووات ساعت برق برای مشترکان خانگی 36 تومان و برای برخی مصارف مانند مصارف آموزشی رایگان محاسبه می‌شود که قیمت تمام شده تولید برق به بسیار بالاتر است.
وی در همین رابطه افزود: یکی از اقدامات وزارت نیرو برای کنترل مصرف برق در بخش‌های مختلف نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف است که امکان مدیریت و محدود سازی این مشترکان را فراهم خواهد کرد و این مشترکان دیگر نمی‌توانند با مصارف بالا و تحمیل بار مضاف به شبکه به تشدید ناترازی برق دامن بزنند.
بازار
وزیر نیرو به استخراج غیرقانونی رمز ارز به عنوان یکی از مشکلات صنعت برق که به ناترازی برق دامن می زند، اشاره و بیان کرد: از جمله مشکلات بزرگ وزارت نیرو برای مقابله با مشترکان پرمصرف به ویژه در بخش خانگی و صنعتی فعالیت‌های غیرمجاز در حوزه استخراج رمز ارز است که کشف و امحای ماینرهای فعال در این حوزه بسیار دشوار بوده و تاکنون وزارت نیرو 220 هزار ماینر غیرمجاز کشف کرده است، اما پیش بینی این است که تا 3 برابر این ظرفیت همچنان به صورت غیرمجاز در حال فعالیت و استفاده از برق غیرمجاز هستند.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو بنا دارد تا از طریق پیگیری طرح‌هایی برای تسهیل در فرایند تشکیل سرمایه در صنعت آب و برق و جذاب کردن این دو صنعت از بخش خصوصی برای حل مشکلات این حوزه کمک بگیرد، افزود: کلید حل مشکلات صنعت برق کشور اصلاح اوضاع اقتصادی و اولین گام در این مسیر آن است که باور کنیم مشکلاتی در این حوزه وجود دارد که برای حل آن نیاز به استفاده از ابزارهای اقتصادی و فنی داریم.
وزیر نیرو از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یکی از راهکارهای مهم رفع ناترازی برق در اوج مصرف تابستان یاد کرد و در همین رابطه گفت: یکی از اقدامات مورد تأکید وزارت نیرو برای حل مشکل ناترازی در صنعت برق توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است که در این حوزه گام های مهمی برداشته شده و این مسیر با جدیت تا رسیدن به اهداف تعیین شده دولت استمرار خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه چالش های موجود در بخش آب و مدیریت آن به مراتب نسبت به بخش برق سخت تر است، اظهار داشت: در حوزه آب نیز به دلیل عمق بسیار زیاد مشکلات که ناشی از خشکسالی‌های پی در پی و افت شدید منابع آبی است، اقدامات عمده بر روی توسعه زیرساخت های بازچرخانی آب، شیرین سازی آب دریا و هدفمند کردن مصارف متمرکز است و در تلاش هستیم با استفاده از نظرات کارشناسی نسبت به کاهش چالش ها در این حوزه نیز اقدام کنیم.
علی آبادی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر لزوم همکاری اصحاب رسانه برای آگاه سازی افکار عمومی نسبت به واقعیت‌های صنعت آب و برق، ابراز امیدواری کرد در سایه تعامل رسانه ها با وزارت نیرو امکان حل چالش های صنعت آب و برق بیش از پیش فراهم شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/711797/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوستالژی، گل زیبای کریم باقری به فجر

نوستالژی، سوپرگل مجتبی جباری به ابومسلم

قرارداد ستاره جدید منچسترسیتی؛ کلاس آموزشی برای مدیران فوتبال ایران

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناگهان امیدوار شد

هافبک اسبق پرسپولیس سرمربی جوانان نساجی شد

حسینی و تمرین در دورترین نقطه از کمپ استقلال!

قرارداد مهدی شیری تمدید شده است

آریا برزگر به دنبال حضور دوباره در فوتبال اروپا

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

واکنش جواد خیابانی به برد قاطعانه پاری سن ژرمن مقابل رئال مادرید

پاسخ هادی چوپان به شایعه مهاجرتش

از کلمبیایی‌ها پول می‌گرفتند

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

سرگذشت نیکولا تسلا؛ نابغه‌ای که تاریخ در حقش کم‌لطفی کرد

نگاهی به 15 گل برتر کومو در سری آ ایتالیا

استقلال خوزستان با نسل آینده‌ساز استارت زد

مراسم معارفه ریکاردو ساپینتو از دریچه دوربین باشگاه استقلال

محرومیت بیرانوند به زودی اعلام و اجرایی می‌شود

تمرین امروز تیم تراکتور

اثر جدید حمید سحری؛ پی اس جی 4-0 رئال مادرید

اورونوف دوباره به پرسپولیس پیوست!

ابداع پوستی برای ربات‌ها که همه چیز را حس می‌کند

بمب نقل و انتقالات؛ احمد نور، پرسپولیس!

صیدی: وظیفه ماست از همه سهامداران فعال حمایت کنیم و اجازه ندهیم از بازار خارج شوند

نقش هوش مصنوعی در مرور و راستی‌آزمایی مطالعات

واکنش معنادار امیررضا معصومی به صحبت‌های دبیر با انتشار یک استوری جنجالی

لیگ ملت‌ها؛ یکی جلوی ولاسکو را بگیرد

پاسور مشهور شاگرد روبرتو پیاتزا شد

گلدبرگ: حرکت اسپیر در WWE برای کمرنگ کردن من تکرار شد

غیرمنتظره؛ غندی‌پور به شباب الاهلی پیوست!

فینال المپیک در لیگ ملت‌ها!

درخواست استقلال از علی کریمی، به اردوی ترکیه بیا!

افزایش 13 درصدی تولید نفت ایران

آغاز ثبت‌نام «وام ازدواج» فرزندان بازنشستگان کشوری

ابتکار دانشمند ایرانی در استفاده از چوب برای افزایش طول عمر باتری‌

یک جام، چهار رؤیا؛ نبرد جوکوویچ، سینر، آلکاراس و فریتز برای جاودانگی

محرومیت 6 ماهه مربی والیبال مشهور بلغارستانی

تئو هرناندز به الهلال پیوست

دربی اصفهان؛ هت‌تریک آقای گل و اخراج آقای کلین شیت

آغاز ثبت نام در دوره‌های کاردانی با آزمون و بدون آزمون دانشگاه ملی مهارت

ای ایران؛ پویشی ملی در هیئت‌های عزاداری سراسر کشور

تکمیل مخازن ذخیره آب استان یزد تا دهه فجر

جزئیات ورود نقدینگی جدید به صندوق‌های توسعه و تثبیت، برای حمایت از بازار سرمایه

وزیر صمت: دولت از تصدی‌گری خارج می‌شود

در معرض ابتلا به آلزایمر هستید؟/ چهار مسیر منتهی به این بیماری را بشناسید

کشتی فرنگی جوانان ایران با 9 مدال قهرمان آسیا شد