خبر یزد

آخرين مطالب

دو چهره و یک میراث برای ایران اجتماعي

دو چهره و یک میراث برای ایران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - : سه سال از خاموشی محمدعلی اسلامی ندوشن گذشته است؛ نامی که برای دوستداران فرهنگ و ادب ایران، یادآور روشنایی است؛ مردی که نوشت تا ایران از یاد نرود. سومین سالگرد درگذشت استاد اسلامی ندوشن (3 شهریور 1303 – 5 اردیبهشت 1401) که هشتم اردیبهشت در یزد برگزار شد، بهانه‌ای است برای غرق‌شدن در دنیای ادیبی که ایران را با قلمش نقاشی کرد و خوشنویسی که یاد او را با خط نستعلیق جاودانه ساخت: محمود رهبران.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این خوشنویس یزدی، با نقش بستن بیت حافظ بر سنگ مزار استاد و آراستن جلد کتاب‌هایش، بخشی از روح ندوشن را به زبان هنر ترجمه کرد. این گزارش، قصه‌ای است پرشور از پیوند دو عاشق ایران. دو یزدی با یک رؤیا: ایران!
هر دو زاده یزد بودند، اما عشق به ایران بود که قلبشان را به هم گره زد. اسلامی ندوشن، ایران را نه فقط خاک، که ایده‌ای جاودان می‌دید. او معتقد بود: «برای من، کلام ادبی راه ارتباط با جهان است. بدون زبان فارسی و ایران، زندگی‌ام بی‌معناست» یا در جای دیگری نوشته بود: «ایران تنها یک نام روی نقشه نیست؛ ایران شناسنامه ماست، حافظه هزاران ساله ماست. اگر از آن جدا شویم، از خویشتن خود جدا شده‌ایم.» محمود رهبران در طراحی جلد آثار استاد اسلامی ندوشن همین نگاه را دنبال کرده بود: خطوطی ساده، ژرف و باوقار؛ رنگ‌هایی که با نثر شفاف و اندیشه روشن او هماهنگی داشتند. برخی از تابلوهای خوشنویسی رهبران نیز برگرفته از نثرها و اشعار اسلامی ندوشن است، و در دومین سالگرد درگذشت استاد، رباعی‌ای خوشنویسی‌شده از او رونمایی شد.

خبر یزد

محمود رهبران از سال 1361، با شوری جوانی، پای درس استادانی چون ابوالقاسم صالح‌زاده و حمید دیرین نشست و سپس در محضر غلامحسین امیرخانی و یدالله کابلی به اوج رسید. گواهینامه ممتاز در 1365، درجه فوق‌ممتاز در 1372 و عنوان استادی نستعلیق در 1386، تنها گوشه‌ای از درخشش هنری اوست. نشان درجه یک هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم مهر تأییدی بر هنرش. اما رهبران چیزی فراتر از یک خوشنویس است؛ او با قلمش، فرهنگ ایران را زنده می‌کند. کتابت دیوان حافظ (1379)، بستان نیاز و گلستان راز (1384) و گلشن راز (1387) او را به چهره‌ای جهانی بدل کرد. جوایز جشنواره‌های رضوی، یاسین و حِلیه، تاج افتخارش هستند.
کتاب‌های اسلامی ندوشن از جمله «سرو سایه‌فکن: درباره فردوسی و شاهنامه» به هنر رهبران مزین شده‌اند. این جلدها، با خطوط روان و پراحساس، انگار خواننده را به آغوش کلمات ندوشن دعوت می‌کنند. او همچنین تابلوهایی از نثر و نظم ندوشن خلق کرد، از جمله یک رباعی که در دومین سالگرد درگذشت استاد رونمایی شد.

خبر یزد

بیت حافظ، سنگ مزار و یک وصیت عاشقانه
محمدعلی اسلامی ندوشن، ادیب، شاعر و حقوق‌دان یزدی، با بیش از 50 اثر، از ماجرای پایان‌ناپذیر حافظ تا زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه و خاطرات روزها، ایران را چون گوهری در کلماتش صیقل داد. او که دکتری حقوق بین‌الملل را از سوربن گرفت و اواخر عمر در کانادا می‌زیست، هرگز ریشه‌اش یعنی فرهنگ ایران را فراموش نکرد.
ندوشن در وصیتش، بیتی از حافظ را برای سنگ مزارش برگزید که انگار از عمق جانش برآمده بود:
«اگر از پرده برون شد دل من عیب مکن / شکر ایزد که نه در پرده پندار بماند»
این بیت، به قلم نستعلیق محمود رهبران، بر سنگ مزار او در آرامگاه مشاهیر نیشابور نقش بست. خط رهبران، با رقصی ظریف و احساسی که گویی حافظ را در خود پنهان کرده، این بیت را به اثری ابدی بدل کرد.

خبر یزد

میراثی که زمان را درمی‌نوردد
اسلامی ندوشن در 97 سالگی در تورنتوی کانادا چشم از جهان بست، اما وصیتش چون خودش زنده ماند: امتیاز چاپ کتاب‌هایش را به نهاد آرامگاه فردوسی بخشید چون معتقد بود: خراسان پرتاریخ‌ترین ایالت ایران است و نیشابور فراکشیده‌ترین شهر ایران. مراسم تشییع پیکر او در آبان 1402، از دانشگاه تهران تا ندوشن و نیشابور، یک وداع باشکوه بود. سنگ مزار ندوشن در نیشابور، حالا تابلویی است که از عشق به ایران و ادب سخن می‌گوید.
محمود رهبران با نستعلیق‌اش، اسلامی ندوشن را به آیندگان سپرد و نشان داد که وقتی خط و ادب در هم می‌آمیزند، می‌توانند فرهنگی را از گزند زمان حفظ کنند. این قصه، حکایت دو مرد است که با عشق به ایران، نامشان را در کتاب جاودانگی این سرزمین نوشتند.
کد خبر 6449851

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/717447/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چطور ورزش به کنترل خشم و عصبانیت کمک می‌کند

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

متخصصان ورزش: استراحت عضلات به اندازه ورزش اهمیت دارد

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

گل‌محمدی: فقط خاطره خوب از مردم یزد دارم / شانس صعود چند پله‌ای داریم

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

ملیکا میرحسینی طلایی شد | نسترن به نقره بسنده کرد | افرا ورزش

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

روایت شاعرانه «جواد قارایی» از شهر بادگیرها

مدارس این استان فردا تعطیل شد؛ سرنوشت برگزاری کنکور چه می‌شود؟

اخباری: بازی با فولاد مثل شطرنج است / رأی استیناف؟ خوشحالم که قربانی نشدیم

همه مدارس استان یزد تعطیل شد / کنکور برگزار می‌شود

عطایی برکنار و بابایی سرپرست چادرملو شد

مدارس یک شهر تعطیل شد | کنکور برگزار می‌شود

جلوگیری از تصرف غیر قانونی زمین‌های دولتی و مناطق گردشگری در زارچ

گل محمدی: شهر یزد برای من فقط چیزهای خوب به‌همراه داشته است؛ می‌توانیم سوم شویم

مدارس استان یزد فردا تعطیل شد

بررسی شرایط برگزاری دیدار تیم ملی برابر کره‌شمالی در مشهد با حضور معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای

کاروان تیم فوتسال زنان عازم چین شد | افرا ورزش

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

گل‌محمدی: از شهر و مردم یزد خاطرات خوبی دارم

هوای‌عجیب و آلوده ورزشگاه نصیری یزد