خبر یزد

آخرين مطالب

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟ اقتصادي

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایرنا / کارشناس اقتصاد دیجیتال معتقد است سود معاملات رمزارزها می‌تواند با تصویب قانون، مشمول مالیات شود اما می‌توان با عرضه رمزدارایی‌ها در بستر بورس، بر شفافیت این معاملات و مالیات‌سِتاتی از آنها افزود.
با تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس شورای اسلامی و همچنین اظهارات جدید سازمان امور مالیاتی درباره مشمول مالیات بودن سود معاملات رمزارزها، بار دیگر بحث بر سر جایگاه حقوقی و مالی این دارایی‌های نوین در ایران مورد توجه قرار گرفته است.
مرجان نکوآمال، معاون دفتر حسابرسی سیستمی سازمان امور مالیاتی، اعلام کرده که سود حاصل از خرید و فروش ارز دیجیتال «درآمد» محسوب می‌شود و مشمول مالیات است.
این تصمیم، گامی مهم در جهت شناسایی و سازمان‌دهی فعالیت‌های نوظهور مالی ارزیابی می‌شود. هرچند، به گفته کارشناسان، همراهی آن با توسعه زیرساخت‌های اجرایی و تکمیل فرآیندهای نظارتی، می‌تواند نقش مهمی در تحقق عدالت مالیاتی ایفا کند.
علاوه بر آن، به تازگی بانک مرکزی در اطلاعیه ای اعلام کرده است که تمام صاحبان کسب و کار و فعالان تبادلات حوزه رمزارز ( کارگزاران مبادله رمزپول ) که تاکنون جهت آغاز فرآیند اخذ مجوز رسمی، به ایفای تعهدات لازم و ارسال مستندات درخواستی این بانک اقدام ننموده اند حداکثر تا تاریخ 20 اردیبهشت فرصت دارند برای اخذ موافقت اصولی اولیه، مدارک خود را به بانک مرکزی ارسال نمایند.
در همین راستا با عیسی کشاورز عضو انجمن صرافان رمزارز ایران و فعال صنعت کریپتو به گفت و گو نشستیم؛ کشاورز در پاسخ به اینکه آیا رمزارزها قابلیت مالیات‌پذیری دارند، تصریح کرد: رمزارزها در بستر بلاک‌چین فعالیت می‌کنند که ذاتاً شفاف و قابل رهگیری است. برخلاف برخی برداشت‌ها، این دارایی‌ها پنهان‌کارانه نیستند و با استفاده از ابزارهای فنی و قانونی، می‌توان تراکنش‌های انجام‌شده را با دقت تحلیل و مستندسازی کرد.
وی ادامه داد: در صرافی‌های دیجیتال داخلی، فرآیند احراز هویت با دقت اجرا می‌شود. بنابراین، می‌توان مشخص کرد که چه کاربری چه ارزی را خریداری کرده و به چه مقصدی منتقل کرده است؛ این ویژگی‌ها زمینه‌ساز اجرای دقیق و منصفانه سیاست‌های مالیاتی است.
کشاورز تأکید کرد: بهره‌گیری حداکثری از این ظرفیت‌ها، نیازمند طراحی ابزارهای متناسب با شرایط بومی و تدوین دستورالعمل‌های مشخص است.
وی افزود: با نگاه علمی و مرحله‌ای، می‌توان این حوزه را به‌شکلی هدفمند در ساختار مالی کشور جای داد، بدون اینکه اختلالی در جریان نوآوری‌های دیجیتال ایجاد شود.
سازوکار مالیاتی رمزارزها نیاز به قانون‌گذاری و هماهنگی دارد
عضو انجمن صرافان رمزارز ایران با اشاره به تجربه بازار سرمایه گفت: در بورس ایران، با هر فروش سهام، درصدی به عنوان مالیات برداشت می‌شود. این فرآیند شفاف و سیستمی است. در بازار رمزارز نیز می‌توان سازوکار مشابهی تعریف کرد، البته با توجه به تفاوت‌های ماهوی این بازار، نیاز به چارچوب‌های تخصصی‌تر و هماهنگی میان دستگاه‌های ذی‌ربط احساس می‌شود.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم در سال‌های اخیر، نظام‌نامه شورای عالی فضای مجازی بود که رویکردی بین‌بخشی را نسبت به رمزارزها ارائه کرد. در این نظام‌نامه، نقش هر دستگاه از جمله بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت نیرو و سازمان بورس مشخص شده که می‌تواند به ساماندهی این فضا کمک کند.
کشاورز با اشاره به رویکرد تدریجی کشورها در قانون‌گذاری حوزه رمزارزها، تأکید کرد: در ایران نیز فرصت مناسبی وجود دارد تا با نگاه تخصصی، هم از ظرفیت‌های اقتصادی رمزارز بهره‌مند شد و هم نظارت‌ها را به‌گونه‌ای طراحی کرد که همسو با منافع عمومی باشد.
بازار
آمادگی فعالان بازار برای همکاری با سیاست‌گذاران
کشاورز با تاکید بر اینکه فعالان بازار رمزارز در کشور آمادگی همکاری و شفاف‌سازی دارند، افزود: این فضا برخلاف تصور عمومی، از شفاف‌ترین بسترهای مالی است و مهم این است که با تدوین مقررات دقیق، بومی‌سازی الگوهای موفق جهانی، و تقویت زیرساخت‌های نظارتی، گامی مؤثر برای توسعه اقتصاد دیجیتال و تحقق عدالت مالیاتی برداشته شود.
وی افزود: گرچه بخش استخراج رمزارزها هم‌اکنون دارای مقررات مشخصی است، اما در زمینه معاملات دیجیتال، نیاز به هماهنگی میان نهادها و مشارکت فعال بخش خصوصی، لازمه موفقیت سیاست‌های آتی است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/718236/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

گل‌محمدی: از شهر و مردم یزد خاطرات خوبی دارم

هوای‌عجیب و آلوده ورزشگاه نصیری یزد

افتتاح هزار و یکصد و شصت و یکمین مرکز مشاوره پلیس در یزد

هوای 10 شهر به وضعیت خطرناک رسید

نقشه راه پلیس در مقابله با معضلات اجتماعی چیست؟

اخباری: بازی با فولادِ گل‌محمدی سردرد می‌آورد

تمام ادارت، بانک‌ها و مدارس این شهر فردا (یازدهم اردیبهشت) تعطیل شد/ از تردد در شهر خودداری کنید

مربیگری را اینجا آغاز کردم و خاطرات خوبی از یزد دارم

خوشحالم یک امتیاز ما برگشت، ممنونم که ما را قربانی نکردند!

گل‌محمدی: فقط خاطره خوب از مردم یزد دارم/ شانس صعود چند پله‌ای داریم

اخباری: بازی با فولاد مثل شطرنج است/ رای استیناف؟ خوشحالم که قربانی نشدیم

ناظری: حمایت‌ها از چوگان در حد حرف بوده/ هدف ما صعود به جام‌جهانی نیست

هدف ما صعودبه جام‌جهانی نیست!

آذربایجان غربی پیشران مسابقات بین المللی کشور

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

باز آمدم چون ماه نو!

از دستکاری ژنتیکی تا بیوتروریسم؛ هشدار حمله هکرها به دی‌ان‌ای انسان!

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند

عصبانیت امیرمحمد هوشمند بعد از تعویض زودهنگام

واکنش ورزشکاران به روز ملی خلیج فارس

15 ویژه برنامه دهه کرامت در بافق برگزار می‌شود

عطایی: خودم از چادرملو استعفا دادم

مدیرعامل چادرملو از سمت خود استعفا داد

گرد و غبار کانون های فرسایش علت آلودگی هوای یزد

آماده‌باش اکیپ‌های بحران شرکت توزیع برق یزد برای برگزاری کنکور

بابایی مدیر عامل چادملو شد/عطایی: برکناری نه، خودم استعفا کردم

بابایی مدیر عامل چادرملو شد/ عطایی: برکناری نه، خودم استعفا کردم

تعطیلی سراسری شهرستان اردکان در پی وقوع پدیده گرد و غبار

سرپرست باشگاه چادرملو معرفی شد؛ عطایی رفت اخباری هم می رود – آفتاب نو | اخبار ورزشی

گردوغبار اردکان را تعطیل کرد

افتتاحیه گردهمایی مشاورین ایثارگران استان‌های کشور در رفسنجان + تصاویر

ناظری: اعزام تیم ملی چوگان به مقدماتی جام‌جهانی گامی در مسیر احیای این رشته کهن است

دیدار وزیر ورزش با اسطوره پرسپولیسی‌ها