خبر یزد

آخرين مطالب

درباره «برادران کارامازوف» مقالات

درباره «برادران کارامازوف»
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / ترجمه مشفق همدانی از رمان «برادران کارامازوف» نوشته فئودور داستایوسکی پس از 69 سال، دوباره توسط انتشارات امیرکبیر چاپ شده و در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود. این ترجمه سال 1335 منتشر شده بود و حالا پس از 69 سال دوباره به چاپ رسیده است.
مشفق همدانی مترجم این کتاب، متولد 1291 و یکی از یهودیان همدان است که از روزنامه‌نگاران طرفدار محمد مصدق و دولتش بود. اما پس از ثمربخشی کودتای 28 مرداد 1332 مدت کوتاهی زندانی شد و سپس مهاجرت کرد. او ابتدا به ایتالیا و سپس آمریکا مهاجرت کرد و سال 1388 در لس‌آنجلس درگذشت. همدانی به جز ترجمه و تألیف متون فلسفی، کتاب‌های مهمی از ادبیات جهان را ترجمه کرده که ازجمله آن‌ها می‌توان به «آزردگان»، «ابله» و «برادران کارامازوف» از فئودور داستایوسکی، «مادام بوواری» از گوستاو فلوبر، «آنا کارنینا» از لئو تولستوی، «مانن لسکو» از آنتوان فرانسوا پره‌وو و «همسر جاویدان» از ایروینگ استون اشاره کرد.
همدانی که ترجمه «برادران کارامازوف» را سال 1335 به پایان رسانده، روز 11 فروردین آن سال مقدمه‌ای برای ترجمه خود بر این کتاب نوشته و در آن اشاره کرده «برادران کارامازوف» در واقع، وصیت‌نامه داستایوسکی برای مردم روسیه تحت حاکمیت شوروی است. او در این کتاب به این مفهوم پرداخته که بیچارگی انسان به‌خاطر این است که فریب شهوات خود را می‌خورد و به اشتباه تصور می‌کند فقط برای لذت و هوس‌رانی به جهان آمده و تا حد ممکن از رنج و سختی پرهیز کند. در حالی که از نظر این نویسنده بزرگ روس، زیباترین خاطرات زندگی انسان، مربوط به همان لحظاتی هستند که با رنج و سختی توام‌اند و در عین حال، مبنی بر کمک به دیگری و تشفی روح دردمندان هستند.
مترجم «برادران کارامازوف» می‌گوید کسانی که آثار داستایوسکی را مطالعه کرده باشند، می‌دانند هنر او در تصویر و تجسم عواطف و احساسات انسان است و گویی خدا دو استعداد کمتردیده‌شده به او اعطا کرده است؛ یکی تجزیه عواطف و شهوات و رنج‌ها و ناکامی‌ها و دیگری، هنر تجسم به این احساسات.
دوسوم متن رمان مربوط به بازه زمانی 48 ساعت است. بر همین اساس، مشفق همدانی معتقد است یک قرن پیش از آن که روانشناسی به عنوان یک رشته مطرح شود و زمانی که مراحل اولیه شکل‌گیری خود را به عنوان یک علم مستقل طی می‌کرد، داستایوسکی، غرایز و عواطف انسان را در این رمان خود تجزیه و تحلیل کرده و افکار و اندیشه‌های مثبت شخصیت‌های قصه‌اش را به جنگ نیات بد و پستی انسان فرستاده است.
«برادران کارامازوف» دو جلد دارد که هرکدام فصول مختلفی را از کتاب اول تا کتاب دوازدهم در خود جا داده‌اند. کتاب اول تا هفتم در جلد اول و کتاب هشتم تا دوازدهم در جلد دوم قرار دارند. عناوین این فصول هم به این ترتیب است: «کتاب اول؛ داستان یک خانواده»، «کتاب دوم؛ یک اجتماع بی مورد»، «کتاب سوم؛ شهوت‌پرستان»، «کتاب چهارم؛ اختلافات»، «کتاب پنجم؛ له و علیه»، «کتاب ششم؛ یک کشیش روسی»، «کتاب هفتم؛ آلیوشا»، «کتاب هشتم»، «کتاب نهم؛ بازپرسی»، «کتاب دهم؛ پسربچه‌ها»، «کتاب یازدهم؛ ایوان فیودورویچ» و «کتاب دوازدهم؛ یک اشتباه قضایی». پس از این فصول هم، یک فصل «خاتمه» قرار دارد که پایان‌بندی داستان در آن شکل می‌گیرد.
«برادران کارامازوف» اولین بار سال 1880 منتشر شد و یکی از مهم‌ترین آثار ادبیات جهان است. ترجمه مشفق همدانی هم از آن، اولین ترجمه فارسی این رمان قطور محسوب می‌شود.
در قسمتی از این ترجمه می‌خوانیم: سپس گروچنکا به فکر فرو رفت و با لبخندی که جنبه شیطنتی داشت به سخنان خود چنین افزود: «هم خوب و هم بد شد. دیمیتری برای من نقل کرد که او فریاد می‌کند به نظر من باید «او را شلاق زد.» آن روز من به او توهین کردم. او مرا به خانه خود دعوت کرده بود که بر من تسلط حاصل کند و مرا با شیرینی خود مجذوب نماید... خیر، بسیار خوب شد که کار به اینجا کشید؛ اما اینک بیم آن دارم مبادا تو رنجیده‌خاطر شده باشی.» 
 بار دیگر راکیتین که جدا متعجب شده بود زبان به سخن گشود و به آلیوشا گفت: «آلیوشا! راست می‌گوید. آیا می‌دانی با آنکه جوجه‌ای بیش نیستی او از تو می‌ترسد.» 
گروچنکا راکیتین را مخاطب قرار داد و گفت: «راکیتین! او برای تو که شعور نداری جوجه‌ای بیش نیست و حال آنکه می‌بینی، من او را دوست دارم. آری، از صمیم قلب به او مهر می‌ورزم. آلیوشا! باور می‌کنی که تو را از ته قلب دوست دارم؟» 
 راکیتین، گفت: «آخ زن گستاخ! او عشق خود را به تو اعتراف می‌کند.» 
بازار
- آری، من اعتراف می‌کنم که او را دوست می‌دارم.
 - آلیوشا! پس داستان افسر و مژده جان‌بخشی که از موکرویه انتظار داری چیست؟
 - آن چیز دیگری است.
 - این است چگونگی قضاوت شما زنان!
چاپ جدید این کتاب با 1004 صفحه، شمارگان 500 نسخه و قیمت یک میلیون تومان در انتشارات امیرکبیر عرضه شده است.
سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از 17 تا 27 اردیبهشت‌ماه 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/718439/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساخت ربات‌های بومی «آرش» و «مایا» برای درمان کودکان مبتلا به سرطان و اوتیسم

مورچه جهنمی؛ شکارچی مرگبار 113 میلیون ساله

انقلاب در خط حمله؛ تابستان شلوغ برای لیورپول

جای خالی عبدی برابر مس برای پرسپولیس

داور فینال لیگ قهرمانان آسیا مشخص شد

تسویه حساب یامال با پزشک سابق رئال

نفس راحت انریکه؛ دمبله به بازی آرسنال می‌رسد

جباری: برای قهرمان شدن باید بهتر شویم؛ لیگ برای ما مهم است

فاضلاب شهرهای میبد و ندوشن مهرماه امسال به بهره برداری می رسد

«زرتشتیان خود را مانند مسلمین ایران از یک خون دانسته‌اند»

پیام تسلیت وزیر ورزش در پی درگذشت پدر فوتبال گیلان

پیام تسلیت وزیر ورزش و جوانان در پی درگذشت پدر فوتبال گیلان و باشگاه ملوان

مرد آمریکایی با کمک اپل واچ از مرگ گریخت / سکته هنگام ورزش

قیمت منطقی هرکیلو لوبیا چیتی چند؟

گزارش به وزیر کار درخصوص نحوه و نوع چیدمان کالاها در بنادر

آخرین وضعیت نرخ سود بین بانکی

ارز تجاری ارزان‌تر شد/ کاهش 1000 تومانی حواله یورو

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

برگزاری نشست بررسی مسائل مربوط به پردیس بزرگ فرهنگی یزد

بابایی مدیرعامل چادرملو شد؛ عطایی: برکناری نه، خودم استعفا کردم

سارقان به عنف یک خانم در میبد دستگیر شدند

مسابقات بوکس جام پوریای ولی در مسیر ثبت در تقویم جهانی

رئیس اتحادیه کباب: چلوکباب‌های زیر 100 هزار تومان سرطان‌زاست

روز کم رمق بازار سکه و دلار

سفری جسورانه به دنیایی ورای اندرونی

نانولوله‌های تک‌جداره، شارژ سریع را به واقعیت تبدیل کردند

شاهکار فلیک و اینزاگی؛ نمایشی که یادمان نمی‌رود

پالایش نفت، پالایش ورزش را استارت می‌زند؟

آغاز اردوی تیم ملی هندبال در غیاب لژیونرها

فراری با طرحی خاص در گرندپری میامی

تهران و دبی میزبان دوره‌های متوالی و موفق داوری ISSF بودند

فرمول یک در مکزیک ماندگار شد

نصیری‌نژاد خبر داد: کوراش با 6 وزن در ناگویا

اعزام حجاج یزدی به مدینه از 20 اردیبهشت با پروازهای داخلی

نگاه ویژه وزارت نیرو به رفع مشکلات موجود در ناترازی آب و برق است

پیام تسلیت وزیر ورزش و جوانان در پی درگذشت پدر فوتبال گیلان و باشگاه ملوان بندرانزلی

ضرب‌آهنگ چوگان در نقش جهان

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

خداحافظی ایران خودرو با فرانسوی ها؛ ایکاپ منحل شده است؟

ابطال کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خرداد

پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

افزایش 40 درصدی هزینه‌های اجاره‌ نشینی

قیمت گوشی سقوط کرد

صحبت های دلنشین دکتر انوشه

تولید نسل جدید پانسمان‌ با ترکیب کورکومین و نانولوله‌های کربنی

پرسپولیس، سپاهان و گل‌گهر در صف خرید!

یامال مثل مسی بارسا را به دوش می‌کشد

دیگر نباید روی ایستگاهی از اینتر گل بخوریم!

اعتراض استقلال به زمان برگزاری دیدار حذفی

آخرین شایعات نقل و انتقالاتی پرسپولیس