خبر یزد

آخرين مطالب

دارندگان چک بانکی بخوانند؛ بخشنامه مهم بانک مرکزی درباره رفع سوءاثر چک اقتصادي

دارندگان چک بانکی بخوانند؛ بخشنامه مهم بانک مرکزی درباره رفع سوءاثر چک
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرآنلاین / عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادرکننده به تأمین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سوءاثر به عنوان تخلف بانکی محسوب می‌شود.
بر اساس بخشنامه شماره 04.31470 مورخ 10 اردیبهشت ماه 1404 این بانک؛ موضوع عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادرکننده به تأمین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سو اثر، به استناد بند (1) جز (الف) ماده 23 قانون بانک مرکزی مصوب 30 خرداد ماه 1402 مجلس شورای اسلامی به عنوان تخلف بانکی بوده و ضمن بازرسی حضوری جهت بررسی فرایند اجرای بخشنامه مذکور، با خاطیان مطابق جز (ب) ماده مذکور و دیگر قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی صورت خواهد پذیرفت.
متن این بخشنامه به شرح ذیل است:
پیرو بخشنامه شماره 258810‏‏‏‏/03 مورخ 23 دی ماه 1403 و حسب بررسی‌های صورت گرفته، علی‌رغم ابلاغ بخشنامه شماره 62078‏‏‏/02 مورخ 21 خرداد ماه 1403 مدیریت کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پول‌شویی در خصوص اصلاح رویه ناظر بر مسدودی مبالغ حساب‌های صادرکنندگان چک‌های برگشتی و پیگیری‌های مکرر این بانک، تکالیف قانونی مقرر در مفاد بخشنامه مذکور در برخی از شعب به درستی اجرا نمی‌شود. به نحوی که پس از مسدودی وجه در حساب جاری صادرکننده چک، بدون لحاظ مبلغ مسدودی مذکور، صاحب حساب را ملزم به تأمین کل مبلغ چک برگشتی می‌کنند که این رویه مغایر با مفاد مقررات مربوطه بوده و مشکلات عدیده‌ای برای اشخاص در تأمین وجه چک به وجود آورده است. این در حالی است که بر اساس مفاد بخشنامه اشاره شده، در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری صادرکننده، شخص صاحب حساب می‌بایست این امکان را داشته باشد تا با واریز مابه‌التفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدود شده در حساب جاری خود بابت همان چک، نسبت به تکمیل وجه چک اقدام کرده و بدین طریق زمینه رفع سو اثر چک را فراهم کند.
با توجه به اهمیت اجرای صحیح قوانین و مقررات مذکور و تأثیر مستقیم آن در جلوگیری از مشکلات حقوقی و مالی اشخاص و همچنین پیگیری موضوع توسط «کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی»، موارد زیر جهت استحضار و صدور دستور مقتضی در این رابطه ارسال می‌شود.
موضوع عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادر کننده به تأمین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سو اثر، به استناد بند (1) جز (الف) ماده 23 قانون بانک مرکزی مصوب 30 خرداد ماه 1402 مجلس شورای اسلامی به عنوان تخلف بانکی بوده و ضمن بازرسی حضوری جهت بررسی فرایند اجرای بخشنامه مذکور، با خاطیان مطابق جز (ب) ماده مذکور و دیگر قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی صورت خواهد پذیرفت.
همچنین این امکان برای کلیه مشتریان بانک‌ها و مؤسسات اعتباری توسط بانک مرکزی فراهم گردیده است که در صورت مشاهده تخلف در این زمینه درخواست خود را در سامانه ارتباطات مردمی این بانک به آدرس CRM.CBI.IR ثبت و یا با شماره 2706 (مرکز تماس بانک مرکزی) تماس حاصل کنند. متعاقباً این بانک نسبت به بررسی تخلف گزارش شده در این زمینه اقدام می‌کند.
حسب ابلاغ بخشنامه شماره 17955‏‏/04 مورخ 30 فروردین ماه 1404 به تمام مدیران روابط عمومی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، ضروری است دستور فرمائید اطلاعیه پیوست در این خصوص که شامل شرح کامل تمام مراتب فوق است، جهت اطلاع‌رسانی به مشتریان در تمامی شعب و در معرض دید عموم قرار گیرد.
در پایان خواهشمند است دستور فرمائید ضمن بررسی موضوع، اقدامات مقتضی جهت اجرای دقیق و کامل مراتب پیش‌گفت در آن بانک صورت پذیرفته و به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره 149153‏‏‏‏‏‏‏/96 مورخ 16/‏05/‏1396‬ به تمامی واحدهای ذی‌ربط آن بانک ابلاغ و نظارت دقیق بر حسن اجرای آن به عمل آید.‏‏‏
بازار

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/718582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت کارترون از بن‌یدر: از سوالتان پشیمان می‌شوید!

آموریم: بازی برگشت سختی در انتظارمان خواهد بود

قهرمانی ایران در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی

آرزوی خاص جوکوویچ که بارها محقق شد!

قیمت نفت افزایش یافت

چرا ما به برخی افراد کمک می‌کنیم اما به برخی دیگر نه؟

اعتراض ستاره بیلبائو: داور باعث برد یونایتد شد

واکنش فدراسیون دوچرخه‌سواری به شایعه اعزام یکی از اعضای اسپانسر مالی

صدمین بازی کریم‌زاده برای مس رفسنجان

اعزام 2 اسکواش‌باز ایران به مسابقات قهرمانی آسیا

مناسبت روز/ جمعه، 12 اردیبهشت‌ماه

رشد 15 درصدی تولید تایر سواری

سکه گران و طلا ارزان شد

خرید تضمینی گندم به 250 هزارتن می‌رسد

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت روز معلم و شهادت شهید مطهری

شعرخوانی دلنشین دکتر کاکاوند

راز یک معمای پیچیده کهکشانی برملا شد

الشهلوب سرمربی موقت الهلال شد

حسرت‌آمیزترین نگاه تاریخ استقلال

مربی مشهور ایتالیایی با شروط عجیب نزدیک استقلال

بازگشت غافلگیرکننده پرس به فرمول یک با کادیلاک

بحران در نظام بانکی؛ زیان انباشته چند بانک خصوصی به 624 همت رسید

شاعرانه/برای چیدن گل، انتخاب لازم نیست

عبدی: بازیکنان فعلی پرسپولیس شایسته تحسین هستند

سپاهان بدون سه بازیکن سرشناس!

شمارش معکوس برای آقای گلی مهاجم پرسپولیس

آنچلوتی و آلگری گزینه‌های اصلی هدایت الهلال!

لوآن پولی علیه سناریوی تکراری شجاعیان

فن‌دایک: بدترین روزهای زندگی، مصدومیتم بود

عجیب‌ترین حضور وزنه‌برداری در المپیک فقط با 2 کشور!

جدول پخش زنده بازی‌های جمعه12 اردیبهشت

واکنش ستاره بارسلونا به مصدومیتش: خیلی ناراحتم!

آنچلوتی بالاخره مشکل اصلی رئال را فهمید!

یحیی: از عملکرد تیمم عصبانی‌ام

معاون رییس جمهور: بیمه دی رتبه اول درمان کشور را کسب کرد

برگزاری دومین جلسه شورای راهبری مرکز نوآوری فولاد آلیاژی ایران

حسین‌زاده: هرکجا باشیم مدیون فرهاد مجیدی هستم

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

زمان رونمایی بارسا از پیراهن ویژه ال‌کلاسیکو

پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت روز معلم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

جمع‌آوری دوربین‌ها علت قطع کمک داور ویدئویی در بازی چادرملو اردکان و فولاد خوزستان

اخباری: تاسف آور است که از تیم حمایت نمی کنند

آندره آغاسی به زمین بازمی‌گردد!

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم