خبر یزد

آخرين مطالب

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد اقتصادي

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مهر / در حالی‌که هنوز وزارت نیرو به‌صورت رسمی برنامه خاموشی صنایع را اعلام نکرده، اطلاعات به‌دست‌آمده حاکی از برنامه این نهاد برای قطعی برق چندروز در هفته برای شهرک‌های صنعتی تا مهرماه امسال است.
در حالی که وزارت نیرو هنوز به‌صورت رسمی برنامه‌ای درباره مدیریت مصرف برق صنایع در شهرک‌های صنعتی اعلام نکرده، اما پی گیری های خبرنگار مهر حکایت از تصمیماتی دارد که می‌تواند پیامدهای جدی برای بخش تولید و صنعت کشور به‌همراه داشته باشد.
برنامه قطعی برق تا مهر ماه ادامه خواهد داشت
بر اساس اطلاعات به‌دست آمده، برنامه خاموشی صنایع قرار است از نیمه اردیبهشت‌ماه آغاز شود که در این بازه زمانی شاهد یک روز قطعی برق خواهیم بود؛ همچنین مقرر شده در خرداد و شهریور دو روز و در تیر و مرداد سه روز در هفته برق صنایع قطع شود. این خاموشی‌ها امسال تا مهرماه ادامه خواهد داشت.
همچنین دیگر برنامه وزارت نیرو تغییر شیفت صنایع به ساعت 12 شب تا 6 صبح است؛ یعنی کارخانه به جای فعالیت در طول روز باید شب تا صبح کار کند.
بر همین اساس نیز فعالان صنعتی تأکید دارند که اجرای این برنامه در عمل غیرممکن است و نه‌تنها امکان جابه‌جایی شیفت کاری به ساعات شبانه وجود ندارد، بلکه چنین تغییری می‌تواند ایمنی، بهره‌وری و حتی سلامت نیروی کار را به خطر بیندازد.
از سوی دیگر، پیشنهاد تغییر شیفت کاری به روزهای پنج‌شنبه و جمعه برای جبران مصرف نیز با مخالفت جدی مواجه شده است؛ چرا که به گفته کارشناسان، این تصمیم فشار مضاعفی بر کارگران و کارفرمایان (جمعه‌ها شیفت تعطیل کاری محسوب می‌شود) وارد می‌کند و برخلاف الزامات بهره‌وری تولید است.
پی گیری های خبرنگار مهر حکایت از آن دارد که اگرچه هنوز برنامه وزارت نیرو به صورت رسمی و مکتوب اعلام نشده اما وزارت صمت با اجرای چنین طرح‌هایی موافق نیست.
تبعات قطع مکرر برق بر صنایع کشور
به باور کارشناسان، کمبود انرژی عامل مهمی در ایجاد تورم و بی‌ثباتی ارزی است. اگر روند فعلی ادامه یابد و تولید کشور مختل شود، اقتصاد ملی با بن‌بست مواجه شده و تبعات آن در بازار ارز، اشتغال و سرمایه‌گذاری به‌شدت نمایان خواهد شد.
برخی فعالان اقتصادی هشدار داده‌اند که در صورت تداوم این شرایط و عدم تأمین گاز و برق برای واحدهای صنعتی، تولید کشور برای یکی دو ماه به حالت تعطیل درخواهد آمد؛ رخدادی که می‌تواند چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در بخش تولید را به‌شدت تیره کند.
علاوه بر مباحث ذکر شده، قطع مکرر برق در واحدهای صنعتی، پیش از هر چیز به کاهش بهره‌وری تولید منجر می‌شود. خطوط تولید که برای فعالیت مداوم و پیوسته طراحی شده‌اند، در برابر وقفه‌های ناگهانی آسیب‌پذیرند و خاموشی‌های بدون برنامه‌ریزی می‌تواند منجر به توقف کامل فرآیندها، هدررفت مواد اولیه، و حتی سوختن ماشین‌آلات گران‌قیمت شود.
علاوه بر زیان مستقیم اقتصادی، اختلال در تأمین انرژی می‌تواند برنامه‌ریزی‌های تولید، تعهدات صادراتی و زمان تحویل سفارش‌ها را دچار آشفتگی کند. این موضوع به‌ویژه در صنایع صادرات‌محور، جایگاه ایران را در بازارهای بین‌المللی تضعیف کرده و اعتماد شرکای خارجی را به مخاطره می‌اندازد.
از منظر اشتغال، خاموشی‌های گسترده و منظم ممکن است کارفرمایان را ناگزیر به کاهش نیروی انسانی یا تعدیل نیرو کنند. کاهش تولید، به معنای کاهش درآمد بنگاه‌هاست و در شرایطی که صنایع با فشار هزینه‌های جاری مواجه هستند، کاهش مصرف انرژی به قیمت از دست رفتن مشاغل تمام می‌شود.
در نهایت، توقف تولید در صنایع می‌تواند به افزایش قیمت کالاها، تشدید رکود بازار، کاهش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و ناپایداری گسترده در اقتصاد کلان کشور منجر شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/719171/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این تلسکوپ غول‌پیکر به فضا لیزر شلیک می‌کند

اعزام تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی جوانان ایران به تورنمنت ترکیه

آلوارز قهرمان بلامنازع بوکس جهان شد

نابغه شطرنج ایران: به خاطر رضائیان فوتبال را دنبال می‌کنم

قرارداد والیبالیست‌ها هم سرسام‌آور شد؛ پرش جوانان از روی قیمت بزرگان!

شهداب یک پاسور جدید جذب کرد

پرواز روبرتو پیاتزا به ایران تاخیر خورد!

انبار نفت یزد خطری ندارد| مردم را نگران نکنید

شرکت نفت یزد ادعای خطر انبار نفت را رد کرد

ثبت حضور کرکس مصری در اردکان

ورزشکارانی که با تبعیض نژادی مقابله کنند از سربازی معاف می‌شوند

پاداش نجومی وزیر ورزش عربستان به بازیکنان الاهلی

عضو اتاق بازرگانی: ارزش دلار بیش از 75 هزار تومان نیست

بازار مصرف گوشت منقبض شد

حاجی واقعی ازدیدناصرخسرو؛‌ گفتمش «زدی لبیک از سر علم و...»

چرا مردم عادی به دنبال شهرت در اینستاگرام هستند؟

گران‌ترین سرمربی آلمان، فاتح لیگ نخبگان

رقابت سرعت و قدرت زیر آسمان رشت

تیم ملی تکواندو دانشجویان با ترکیب کامل در یونیورسیاد

پرستاره‌ترین تیم دنیا سوم شد!

وادی: دعوت به تیم ملی والیبال باعث افزایش دستمزد بازیکنان شده است

علی پاکدامن به جدول 16 نفره گرندپری سئول راه یافت

مدال برنز بنیامین فرجی در استارکانتندر تایلند قطعی شد

بعد از قهرمانی تاریخی در آسیا؛ پاداش هنگفت برای الاهلی

پاداش هنگفت برای الاهلی بعد از قهرمانی تاریخی در آسیا

حمایت کمیسیون اجتماعی مجلس از لایحه جدید سرباز – قهرمان

خبر خوش وزیر ورزش در مورد لایحه سرباز قهرمان

محدودیت‌های فروش برای خودروهای وارداتی برداشته شد

بیش از 8 هزار تن برنج در حادثه بندر شهید رجایی دچار آسیب شد

مقایسه قیمت بلیط هواپیما عمان در پروازهای مستقیم با غیرمستقیم

تاکید بر فراگیر کردن آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در مدارس شاهد

انتصاب سرپرست اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

کشف جهانی از ابَرزمین‌های ناشناخته

پیروزی 4-1 اینترمیامی برابر نیویورک ردبولز با گلزنی مسی و سوارز

طالبی: نام استقلال از ماتزاری بزرگ‌تر است

اتفاق مثبتی که در استقلال افتاد؛ نقش چندبازیکن و پیشنهاد به آبی‌پوشان

دلیل عدم حضور رئیس کمیسیون داوران در مهم‌ترین مسابقه چرخه کشتی آزاد

فوتسال بانوان ایران در آزمون بزرگ آسیا؛ هت تریک قهرمانی یا تنزل جایگاه

خروج یک مهاجم از پرسپولیس قطعی شد!

ژاوی با دلار عربستان گرانترین مربی جهان می‌شود

مناسبت روز/ یکشنبه، 14 اردیبهشت‌ماه

لزوم توسعه ورزش باستانی و زورخانه‌ای در استان ایلام

روایت رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از اقدام عجیب برخی فروشگاه‌ها برای فروش برنج

مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ؛ فعلا خبری از اجرای مرحله سوم کالابرگ نیست

اقلام مشمول نرخ محاسباتی 28500 مشخص شدند

صحبت های شنیدنی سروش صحت

کتابی برای 13 هزار کودکی که با آرزوهایشان به خاک سپرده شدند

صعود می‌خواهید به این مربی سفارش بدهید!

4 مدال رنگارنگ برای وزنه‌برداران پسر ایران در قهرمانی جهان

پایان کار دختران وزنه‌برداری ایران در جهان با یک نقره و برنز