ماه و مشتری بر فراز یکی از قدیمیترین دریاچههای اروپا
علمي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایسنا /یک عکاس نجومی، عکس ماه و مشتری را بر فراز یکی از قدیمیترین دریاچههای اروپا ثبت کرده است.
«ریسته اسپیروسکی»(Riste Spiroski)، عکاس نجومی در شب 29 آوریل یک منظره خیرهکننده از ماه و مشتری را بر فراز دریاچه باستانی «اوهرید»(Ohrid) در شمال مقدونیه به همراه دو قو که در حال رصد ستارهها بودند، ثبت کرد.
به نقل از اسپیس، اسپیروسکی عکس ماه و بزرگترین سیاره منظومه شمسی را در ساعت 19:45 به وقت محلی با استفاده از دوربین کانن R6 به همراه لنز کانن EF 24–70mm f/2.8 گرفت. این عکس در دورهای که عکاسان آن را «ساعت آبی» مینامند، ثبت شده است. وبسایت رصد ستارگان EarthSky.org ساعت آبی را به عنوان یک بازه زمانی کوتاه از گرگ و میش پس از غروب خورشید توصیف میکند که در آن منظره غرق در نور آبی ملایم میشود.
اسپیروسکی در ایمیلی به اسپیس نوشت: این عکس هنگام پیادهروی با یکی از دوستانم ثبت شده است. ما حوالی ساعت آبی به امید گرفتن عکسهایی با نوردهی طولانی در کنار ساحل دریاچه اوهرید بیرون رفتیم. همان طور که خورشید در حال غروب کردن زیر افق بود، هلال باریک ماه را دیدم که شروع به غروب کرد و بسیار زیبا بود. من به سرعت یک اپلیکیشن ستارهشناسی را باز کردم تا بررسی کنم چه چیزهای دیگری ممکن است قابل مشاهده باشد و متوجه شدم که مشتری به زودی در پایین افق ظاهر میشود.
نتیجه تلاش اسپیروسکی، یک ترکیب مسحورکننده از نجوم، طبیعت و انسانیت است که در آن شهر اوهرید رگههایی از نور را بالای سر دو قوی سفید در دریاچه میتاباند. دریاچه اوهرید در مرز بین مقدونیه شمالی و آلبانی قرار دارد و به گفته ناسا، قدمت آن بین سه تا پنج میلیون سال تخمین زده میشود.
اسپیروسکی ادامه داد: همین که آسمان به رنگ آبی تیره درآمد، همه چیز در کنار هم قرار گرفتند. هلال ماه، مشتری و آب آرام دریاچه اوهرید که در واقع قدیمیترین دریاچه اروپاست، کنار یکدیگر بودند. من عاشق ترکیب عناصر آسمان با مناظر هستم و اوهرید همیشه یک سوژه زیبا را برای کار کردن به من میدهد.
ماه به صورت یک هلال در حال افزایش در بالای عکس قابل مشاهده است و مناطق تاریک سطح آن توسط زمینتاب روشن شدهاند. سه جرم ستارهای متعلق به صورت فلکی «برساوش»(Perseus) نیز در سمت راست تصویر میدرخشند؛ در حالی که ستاره درخشان «یوتا ارابهران»(Hassaleh) را میتوان مستقیما بالای ماه در قسمت بالای عکس یافت.
سیاره مشتری به صورت یک نقطه نورانی درخشان در سمت چپ بالای عکس قابل مشاهده است و ستاره «دبران»(Aldebaran) در زیر این غول گازی و سمت چپ ماه قرار دارد و مثلثی را از اجرام آسمانی درخشان تشکیل میدهد.
-
يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۹:۲۸
-
۵ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/719475/