بزرگنمايي:
خبر یزد - به گزارش ایرنا،تکواندو یکی از رشته های ورزشی مهیج، پرتحرک و نیازمند تمرکز و توانایی بدنی بالا و منظمترین و علمیترین هنر رزمی سنتی کرهای است که علاوه بر تقویت و ارتقای توان جسمی، حرکتی و آموزش مهارت های دفاع شخصی، موجب سلامت روانی، افزایش اعتماد به نفس و بالا رفتن سطح کیفی زندگی ورزشکاران می شود.
این ورزش که جایگاه ویژهای در همه جهان دارد یکی از بازی های رسمی المپیک نیز محسوب می شود.
افتخارات و عناوین مختلفی که تکواندوکاران ایرانی در عرصه جهانی، بازیهای آسیایی و المپیک کسب کرده اند این ورزش را در کنار ورزش های وزنه برداری و کشتی در ردیف رشته های مهم و پرطرفدار و مدال آور کشور قرار داده است.
هم اکنون تکواندو زنجان ورزشکاران خوشنام و قدری در سطح ملی و جهانی دارد و از موفقترین هیات ها طی سالهای اخیر به شمار می رود که ورزشکاران و مربیان توانمندی را در سطح کشور معرفی کرده است.
در زمان حاضر تکواندوکاران استان در کادر فنی تیم ملی نونهالان، سرمربیگری تیم ملی ناشنوایان و قهرمانی بخش پومسه نقش آفرینی می کنند تا تکواندو استان روزهای خوبی را سپری کند و برای موفقیت های بیشتر امیدوارتر باشد.
خبرنگار ایرنا برای اطلاع از آخرین وضعیت ورزش تکواندو در زنجان با اصغر محمدی رییس هیات تکواندو استان گفت و گو کرده است.

ایرنا: تکواندوی زنجان چه وضعیتی دارد؟
هم اکنون تکواندوی زنجان به لحاظ قهرمانی، فضاهای ورزشی، باشگاهها و جمعیت آماری به وضعیت خوبی رسیده است.
در حال حاضر 185 مربی و داور در این رشته فعالیت می کنند، این آمار در رشته های ورزشی دیگر حتی در سطح ملی و کشوری مشاهده نمی شود، گواه این موضوع هم وجود بانک اطلاعاتی به روز این رشته است که با کوچکترین و کمترین هزینه و در سریعترین زمان ممکن می توان آمار تمامی حوزه ها از قبیل مربیان، داوران، قهرمانان و باشگاه های ورزشی را استخراج کرد.
هم اکنون تکواندو زنجان در برگزاری مسابقات مختلف، رویدادها و فعالیتهای فرهنگی پیشرو است و اولویت اول خود را برنامهریزی برای ارتقای این رشته در بعد قهرمانی و همگانی قرار داده ایم.
از زمان حضور هشت ماهه من در مدیریت هیات، اقدامات مختلفی صورت گرفته که در اولین اقدام، بحث ساختار هیات را فراختر و گستردهتر کردیم، با این تصور که همه در این هیات مسوول هستند، بنابراین تعداد کمیته های هیات از 14 به 25 کمیته در بخش بانوان و آقایان ارتقا یافت.
در انتخاب مسوول کمیته ها هم در وهله اول تخصص لحاظ شد و این مهم در تمامی حوزه ها مورد توجه قرار گرفت، در موضوع مهم استعدادیابی هم با تعامل صورت گرفته با دانشگاه های استان، این مهم بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت.
هم اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان 6 استاد در مقطع دکترای تربیت بدنی مشغول به تدریس هستند که از آنان درخواست شده هیات تکواندو استان را در برنامه های مربوط به سه کمیته اصلی آموزش، استعدادیابی و پژوهش یاری کنند که تحت عنوان دپارتمان کمیتههای یاد شده قرار دارد و برنامه ریزی ها هم حول این محور خواهد بود.
همچنین یکی از برنامه های هیات تکواندوی استان زنجان، توجه جدی به ورزش تکواندوی شهرستانهاست که این موضوع در مدیریت های قبلی هیات کمرنگ بود.

ایرنا: وضعیت تکواندو در شهرستان های استان چگونه است؟
بر اساس آخرین آمار، شهرستان های ابهر و خرمدره جزو فعالترین هیات شهرستانی به شمار می روند و با ساز و کارهای فراهم شده تمامی شهرستان های استان دارای هیات های ورزشی تکواندو هستند.
جلسات هیات تکواندو استان هم به صورت تخصصی، میدانی و دورهای در سطح استان برگزار می شود که دوره های دانش افزایی برای شهرستانها در این راستاست.
با توجه به محدودیت منابع مالی و برای تامین تجهیزات سخت افزاری فنی با هدف استقلال شهرستانها در برگزاری رخدادها، یک سیستم داوری به هیات شهرستانها اهدا شده که تاثیرگذاری زیادی برای رشد فنی این رشته دارد.
از دیگر اقدامات این هیات،برگزاری دورههای هماهنگی سالانه با توجه به رسالت، سیاست و برنامه فدراسیون بوده است.
این دوره ها همه ساله در ابتدای سال برگزار می شود که داوری مربیگری به صورت برخط برگزار شده و عملی آن نیز در قالب کمپ تمرینی و دانش افزایی برای مربیان و داوران طی هفتههای آتی و همچنین دوره هماهنگی ممتحنین نیز برگزار خواهد شد.
تکواندوی زنجان ظرفیت های زیادی دارد که نگاه به بخش داوری و مربیگری استان و حضور این داوران و مربیان در تیمهای ملی و حتی وجود چهار مدرس استان در کمیته آموزش فدراسیون نشانگر این ظرفیت هاست.
این هیات ورزشی سال گذشته بالاترین آمار برگزاری لیگ تکواندوی استانها را با 10 تیم در چهار رده سنی داشت و به جز استان های تهران و البرز هیچ استانی به این وسعت لیگ استانی را برگزار نکرد.
متاسفانه این هیات ورزشی در بعد ارتقا و به روز رسانی سیستم داوری تا حدودی در تنگنا قرار دارد که هرچند مدیریت قبلی ورزش و جوانان استان نیز قول مساعد برای رفع این کمبود را داده بود ولی تاکنون محقق نشده است.

ایرنا: چه تعداد علاقهمند در رشته تکواندوی زنجان فعالیت می کنند؟
در زمان حاضر 13 باشگاه و 25 کلاس آموزشی تکواندو در سطح شهر زنجان،چهار تا پنج باشگاه ورزشی و هشت کلاس آموزشی در شهرستان های ابهر و خرمدره و تعداد کمتری از باشگاه ها و کلاسها در سایر شهرستان ها فعالیت دارد.
تلاش می کنیم تکواندو از لحاظ جمعیت و جایگاه، امکانات و فضا و از حیث شرایط آمایشی به هدفگذاری مطلوبی برسد و هم اکنون طبق آمارها حدود هشت هزار ورزشکار بیمه شده در رشته تکواندوی استان فعالیت می کنند.
در دوران کرونا وقفه ای در توسعه این رشته ایجاد شد و در مقایسه با سال های قبل افتی را در تکواندوی استان شاهد بودیم اما اکنون وضعیت بهتری را شاهد هستیم و تفاهم نامه هایی را با دستگاه های متولی نظیر آموزش و پرورش منعقد کرده ایم که طی هفته های آتی طرح جامع استعدادیابی تکواندو در تمامی مدارس شهر زنجان انجام خواهد شد.
طبق برنامه قرار است مربیان و کارشناسان تکواندو در یک روز مشخص با فراخوان نسبت به استعدادیابی علاقه مندان در خانه تکواندو اقدام کنند.
همچنین در قالب تفاهم نامه با دانشگاه آزاد زنجان طرح غربالگری سلامت تکواندوکاران به صورت آزمایشی در کشور(پایلوت) اجرایی خواهد شد و با بهره گیری از متخصصان بحث غربالگری سلامت عمومی، ناهنجاریهای اسکلتی در استعدادیابی و سنجش و گزینش افراد مستعد برای قهرمانی لحاظ خواهد شد.

ایرنا: تکواندوی زنجان سال گذشته چه افتخاراتی کسب کرد؟
تکواندوی زنجان در سطح کشور صاحب سکو است و طی سال گذشته بانوان تکواندوکار زنجان در بخش پومسه در لیگ دسته یک به مقام اول دست یافتند و در لیگ دسته برتر سوم شدند.
قهرمانان استان در جام بین المللی هانمادانگ نیز در بخش پومسه و در بخش های رکوردی عنوان بین المللی را کسب کردند.
همچنین تکواندوکاران استان در بخش قهرمانی منطقه و انتخابی تیم ملی در رده های سنی پایه دختران و پسران خوش درخشیدند.
در مسابقات منطقه ای نونهالان که در استان آذربایجان غربی برگزار شد چهار تیم اعزام کردیم که تیم پسران استان اول و دختران سوم شدند.