خبر یزد

آخرين مطالب

«شعر فارسی در کرانه‌های دور» به نمایشگاه کتاب رسید فرهنگی

«شعر فارسی در کرانه‌های دور» به نمایشگاه کتاب رسید
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مهر / انتشارات مروارید در آستانه نمایشگاه بین المللی تهران دو کتاب جدید خود با عناوین «ادب فارسی در کشورهای عربی، تحلیل و بررسی تاریخی و تطبیقی» و «شعر فارسی در کرانه‌های دور، فردوسی، خیام، مولوی و حافظ و تأثیر جهانی‌شان» را منتشر کرد.
کتاب اول «ادب فارسی در کشورهای عربی، تحلیل و بررسی تاریخی و تطبیقی» نوشته یوسف حسین بکّار با کوشش عبدالکریم جرادات و یدالله ملایری است. او در این کتاب می کوشد به این سوالات پاسخ بدهد که از نفوذ و گسترش زبان و ادبیات فارسی در کشورهای عربی چه می‌دانیم؟ آثار و اندیشه‌های شاعران و نویسندگان ایرانی و فارسی‌زبان چه تأثیری در طول سده‌ها بر فرهنگ مردم عربی‌زبان داشته است؟
یکی از اساتید و پژوهشگرانی که به‌صورت جدی در حوزه آگاهی ایرانیان و فارسی‌زبانان از نفوذ و تأثیر زبان فارسی در کشورهای عربی فعالیت کرده، یوسف حسین بکّار (متولد 1942) است. او با تألیف و ترجمه‌های خود به معرفی کتاب‌ها و نظریات ثبت‌شده در دیوان‌ها و تألیفات فارسی پرداخته است. بکّار تحصیلات خود را در دهه‌های 1940 تا 1960 در اردن و مصر گذراند و سپس در دهۀ 1970 در دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه یرموک اردن به تدریس مشغول شد. دو نفر از شاگردان او با گردآوری دقیق مقالات وی و تنظیم آن‌ها در قالب این رساله، تلاش کرده‌اند تا تحلیل‌ها و دانش گسترده این استاد برجسته ادبیات عربی، که با ادبیات فارسی نیز به‌خوبی آشناست، در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد.
شعر فارسی بیرون از ایران خوانده و شنیده می‌شود؟ این ادبیات و اشعار چه تأثیراتی بر جهانیان دارند؟ کتاب دوم «شعر فارسی در کرانه‌های دور، فردوسی، خیام، مولوی و حافظ و تأثیر جهانی‌شان» نام دارد. این کتاب در چارچوب نقد ادبی و ادبیات تطبیقی، به بررسی تأثیر آثار بزرگانی همچون فردوسی، خیام، مولوی و حافظ در ترکیه، کشورهای اروپایی و ایالات متحده می‌پردازد.
کتاب با مقاله‌ای برجسته درباره «ایران از نگاه غرب» که به قلم لارنس لاکهارت، پژوهشگر صاحب‌نام نوشته شده است، آغاز می‌شود و سپس با مجموعه‌ای دیگر از مقالات که توسط گروهی از پژوهشگران ایرانی و غربی شامل حسن جوادی، آلن گریبن، مهدی امین‌رضوی، ماریو کاساری، امید آزادی بوگر، سایمن پتن، جروم رایت کلینتون، فرانکلین لویس، مسعود فرزان، سردار جعفری، سیبله ونتکر، آنه ماری شیمل، لئونارد لویسون و حمید تفضلی نگاشته شده‌اند.
مترجم این اثر مصطفی حسینی، استاد زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه همدان است که خود نیز نگارش برخی فصل‌ها را بر عهده داشته است و تاکنون مقالات و کتاب‌های فراوانی در زمینه ادبیات تطبیقی ایران و غرب ترجمه و تألیف کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/720563/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

اعلام لیست 14 نفره تیم ملی وزنه‌برداری ایران

دنیامالی: در جشن قهرمانی تراکتور شرکت نمی‌کنم

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

چهارمین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

قیمت لاستیک در بازار تایر امروز، 21 اردیبهشت 1404

توضیح محیط‌زیست تفت درباره مشاهده بزهای وحشی در شهر

چگونه چربی کبد را کاهش دهیم

معصومی: مسببان شکست پسرم را نمی‌بخشم

مرد است و قولش؛ آرتتا برای لیورپول تونل افتخار زد +عکس

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

طرح مهارت‌آموزی و ارتقای اشتغال‌پذیری جوانان در کرمان اجرا می‌شود

واکنش دنیامالی به حضور در جشن قهرمانی تراکتور

حضور نیافتن وزیر ورزش در جشن قهرمانی تراکتور / مشهد میزبان بازی ایران و کره شمالی

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

بخشی از خلاء فرهنگی ورزش را با حوزه هنری می‌توان برطرف کرد

جابه‌جایی مسافران بین شهرهای یزد به نرخ پارسال

تاکید آقاجانلو بر اجرای خط انتقال آب خلیج فارس به استان یزد/ تقدیر استاندار از اقدامات توسعه‌ای ایمیدرو

ضدحمله رئال مدافع بارسا را مصدوم کرد!

هت‌تریک امباپه؛ غرور کار دست بارسا داد

تونل افتخار برای لیورپول؛ وعده آرتتا عملی شد

تمرین اختصاصی مدافع پرسپولیس در کمپ تیم ملی

تمرینات مدعی قهرمانی شروع نشده تعطیل شد

جنون خرید در فوتسال؛ اعتبار بانکی عامل اصلی قهرمانی!

توجیه عجیب سرمربی ساحلی درباره حذف تیم ملی!

«درسا ویسی»نایب قهرمان جهان شد، برنامه روز سوم نمایندگان ایران

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد

مهدی شیری، بازگشت مرد مطرود به استیج قهرمانی

علی یزدانی قهرمان هفته نخست تور جهانی تنیس شد

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد + جزئیات

شورای بسیج ورزشکاران استان همدان تشکیل شد

آیین تودیع و معارفه رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ملایر برگزار شد

برق شیراز دوباره روشن شد! (عکس)

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس