خبر یزد

آخرين مطالب

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد علمي

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / دو شرکت آمریکایی با همکاری یکدیگر، سامانه‌ای نوآورانه برای ذخیره‌سازی انرژی بدون استفاده از لیتیوم معرفی کرده‌اند که با عمر 25 سال و بیش از 500 هزار چرخه شارژ، ایمنی بالا و انعطاف‌پذیری کم‌نظیری را ارائه می‌دهد.
این فناوری جدید، گامی مهم در عبور از محدودیت‌های باتری‌های لیتیومی و حرکت به‌سوی آینده‌ای پایدار و بدون وابستگی به منابع خارجی محسوب می‌شود.
شرکت پالادین پاور (Paladin Power)، پیشگام در سامانه‌های نسل جدید ذخیره‌سازی انرژی، از آغاز همکاری راهبردی با شرکت امتل انرژی (Emtel Energy USA) خبر داد؛ امتل انرژی شرکتی نوآور در زمینه فناوری ذخیره‌سازی انرژی جامد مبتنی بر گرافن است. هدف این مشارکت، توسعه‌ سامانه ذخیره‌سازی انرژی (ESS) یکپارچه، بدون لیتیوم و با عملکرد بالا برای بازارهای مسکونی و تجاری است.
در این سامانه نوین، اینورتر دوطرفه 30 کیلوواتی شرکت پالادین با سلول‌های انحصاری مبتنی بر ابرخازن‌های گرافنی شرکت امتل ترکیب می‌شود. این اینورتر پیشرفته از سیستم‌های 208 ولتی پشتیبانی می‌کند و قابلیت «خودرو به شبکه» (V2G) را نیز داراست. همچنین توانایی دریافت انرژی از منابع متنوعی چون خورشیدی، هیدروژنی، خودروهای برقی، ژنراتورهای پشتیبان و سایر منابع را دارد و آن را به یکی از منعطف‌ترین پلتفرم‌های انرژی موجود در بازار تبدیل کرده است.
در سوی دیگر، سلول‌های شرکت امتل از گرافن سنتزی و پایدار تولید شده‌اند که به‌دلیل ماهیت غیرشیمیایی و ایمن خود، فاقد هرگونه خطر آتش‌سوزی یا تولید گرما هستند. این سلول‌ها قادرند با سرعتی فوق‌العاده شارژ شوند، طول عمر 25 ساله دارند و بیش از 500 هزار چرخه شارژ را پشتیبانی می‌کنند؛ رقمی که در مقایسه با فناوری‌های معمول، شگفت‌انگیز است. این فناوری جدید، چگالی انرژی‌ای نزدیک به دو برابر سلول‌های متداول LiFePO2 را ارائه می‌دهد، در حالی که 60 درصد سبک‌تر بوده و از لحاظ قانونی، به‌عنوان باتری طبقه‌بندی نمی‌شود.
تد توماس، مدیرعامل پالادین پاور در این باره گفت: ما دو فناوری اثبات‌شده را با هم ترکیب کرده‌ایم تا پیشرفته‌ترین سامانه ذخیره‌سازی انرژی را که تاکنون در آمریکا ساخته شده، به بازار عرضه کنیم. خطر آتش‌سوزی را حذف کرده‌ایم، از محدودیت‌های لیتیومی عبور کرده‌ایم و وابستگی به منابع بین‌المللی را کنار گذاشته‌ایم. این سامانه ایمن، قدرتمند و آماده استفاده در سخت‌گیرانه‌ترین مناطق قانونی کشور است.
استفاده از فناوری بدون لیتیوم نه‌تنها نگرانی‌های ایمنی را کاهش می‌دهد، بلکه از محدودیت‌های روزافزون شهرهایی مانند لس‌آنجلس نیز عبور می‌کند؛ شهرهایی که مقررات سخت‌گیرانه‌ای علیه ذخیره‌سازهای لیتیومی دارند. به‌علاوه، حذف عناصر کمیاب مرتبط با تأمین‌کنندگان خارجی، این سامانه را از نظر ژئوپلیتیکی به گزینه‌ای پایدار و مقاوم تبدیل می‌کند.
به نقل از ستاد نانو، پالادین پاور در چشم‌انداز خود، این فناوری را چیزی فراتر از یک سامانه ذخیره‌سازی انرژی می‌داند. توماس اضافه کرد: آنچه ما در حال ساخت آن هستیم، راه‌حلی دائمی و بلندمدت برای جایگزینی شبکه برق سنتی است؛ چیزی که بازار تاکنون از آن بی‌بهره بوده است. این سامانه مسیر روشنی را پیش روی جوامع، مؤسسات و شرکت‌های خدمات‌رسان قرار می‌دهد تا از زیرساخت‌های فرسوده و وابسته به لیتیوم عبور کرده و به سوی فناوری‌ای پایدار، ایمن و آینده‌نگر حرکت کنند.
با وجود مشارکت نزدیک، هر دو شرکت همچنان به‌طور مستقل به فعالیت خود ادامه خواهند داد. اما همکاری در زمینه‌های بازاریابی مشترک، آموزش نصاب‌ها، پشتیبانی فروش ملی و اجرای پروژه‌های مشترک با برندهای ترکیبی در بازارهای مسکونی، تجاری و صنعتی از اهداف عملیاتی این مشارکت خواهد بود. این همکاری، نه‌تنها یک نوآوری فناورانه است، بلکه نقطه‌ عطفی در مسیر گذار به انرژی‌های پاک و ذخیره‌سازی پایدار نیز به‌حساب می‌آید؛ سامانه‌ای که می‌تواند آینده‌ انرژی تجدیدپذیر و بدون لیتیوم را متحول کند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/721039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید وزیر ورزش و جوانان از اردوهای آمادگی ورزش های کارگری

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ جنگ صدرنشینی ایران و ویتنام

پشیمانی مدیران بایرن؛ نباید گراونبرخ را می‌فروختیم!

ایزد سیف‌الله‌پور: شرکت هواپیمایی وارش برای همه تیم ها بلیط می گیرد و همه هم پولش را پرداخت می کنند

ضیایی: ابطال مجوز استقلال به من ربطی ندارد

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

محمد مومنی: اینکه حرف واهی در رسانه ملی بزنی، برای ما جایگاهی ندارد، سند ما قوه قضاییه است

کارشناسی داوری استقلال - چادرملو اردکان

میکروفن رو به سردار بدهید: بالا بالا بالا!

قهرمانی ایران در کشتی آزاد جام تختی در پایان عصر آنچلوتی

عکس | فاجعه در فوتبال ایران؛ حمله با تبر به چند بازیکن جوان!

واکنش هیئت فوتبال یزد به ضرب و شتم جوانان!

کارشناسی داوری استقلال – چادرملو اردکان

ترسناک‌ترین صحنه‌های فوتبال ایران !

مربی استقلال در ایستگاه صلواتی (عکس)

پیام تبریک وزارت ورزش و جوانان به مناسبت صعود تیم ملی چوگان به جام جهانی

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

توتونچی: در چندهفته چه بلایی سر سپاهان آمد؟

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

امواج گرانشی زیبا

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

ماجرای فیلم جنجالی از درگیری بافق در لیگ جوانان؛ از پنالتی تا ورود تبر به زمین!

فاجعه در فوتبال پایه؛ حمله با تبر به بازیکنان جوان در یزد!

کمیته استیناف رای نهایی علی پاکدامن و محمد رهبری را صادر کرد

درخشش تیم ورزش رزمی ترکیبی استان بوشهر در مسابقات انتخابی تیم ملی

تیم سابق ملی‌پوش ایرانی در حسرت جام ماند

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

این درخت کهن منم

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

عدس گرانشی را ببینید

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

ماجرای درگیری در بازی فوتبال جوانان لیگ منطقه‌ای کشور در بافق چه بود؟

تجلیل میراسماعیلی از پیشکسوت جودو/ پایان مسابقات جودو قهرمانی جوانان کشور در یزد

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد در حضور رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی

بازدید وزیر ورزش و جوانان از اردوی تیم ملی کارگری

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

ز دور باش حوادث دلم