خبر یزد

آخرين مطالب

توپ در زمین اسکاتلند؛ مزرعه‌ای فراموش‌شده ممکن است زادگاه واقعی فوتبال را تغییر دهد علمي

توپ در زمین اسکاتلند؛ مزرعه‌ای فراموش‌شده ممکن است زادگاه واقعی فوتبال را تغییر دهد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / کشف زمین بازی 400 ساله با ابعاد استاندارد و شواهد تاریخی در اسکاتلند، روایت سنتی از زادگاه فوتبال را زیر سؤال برده و لندن را از تخت پایین کشیده است.
اسکاتلند، شاید زادگاه واقعی فوتبال مدرن باشد. همه چیز با نامه‌ای شروع شد که یک کشیش قرن هفدهمی، در کمال نگرانی نوشت. او در نامه‌اش از جوانانی گفت که عصر یکشنبه‌ها، در مزرعه‌ای در اسکاتلند، فوتبال بازی می‌کردند. نه دعوایی در کار بود، نه آشوبی شبیه بازی‌های قرون وسطایی بریتانیا؛ فقط مردم روستا با توپی در میان، زمینی پهن در اختیار داشتند که حالا باستان‌شناسان آن را به‌عنوان نخستین زمین سازمان‌یافته‌ی فوتبال در جهان می‌شناسند. این کشف شگفت‌انگیز شاید تاریخ محبوب‌ترین ورزش دنیا را از نو بنویسد.
از نیمه‌های قرن نوزدهم، روایت غالب در تاریخ فوتبال این بوده که انگلستان، زادگاه محبوب‌ترین ورزش دنیاست. اغلب، سرنخ پیدایش فوتبال به بازی خشنی در قرون وسطی به نام «فوتبال گروهی قرون وسطایی» نسبت داده می‌شود که در سراسر بریتانیا رایج بود. در این بازی پرهیاهو، صدها نفر از روستاهای اطراف به دو گروه تقسیم می‌شدند و با مشت و لگد، برای تصاحب چیزی شبیه توپ (مثلاً مثانه‌ی بادشده‌ی خوک) با یکدیگر درگیر می‌شدند. زمان مشخصی برای پایان مسابقه وجود نداشت و گاهی بازی تا ساعت‌ها و یا حتی روزها ادامه پیدا می‌کرد. تنها قانون بازی، خودداری از حمل سلاح بود.
در سال 1583، فیلیپ استابز، نویسنده‌ای پروتستان، در رساله‌ای با عنوان «کالبدشناسی فسادها»، فوتبال را ورزشی «خونین و قاتلانه» توصیف کرد. او از منظر مذهبی به این پدیده حمله برده و نارضایتی خود را بی‌پرده ابراز کرد. چند قرن بعد، در سال 1863، وکیلی جوان در انگلستان، نخستین قوانین مدون فوتبال را تدوین کرد. قوانین توسط انجمن تازه‌تأسیس فوتبال لندن، عمدتاً با حضور فارغ‌التحصیلان مدارس معتبری مانند ایتن و هارو، به تصویب رسید. این لحظه، به نقطه‌ی عطفی برای تثبیت ادعای انگلیسی‌ها درباره اختراع فوتبال مدرن تبدیل شد.
انگلستان از قرن نوزدهم به‌عنوان زادگاه محبوب‌ترین ورزش دنیا شناخته می‌شود
به‌گزارش نیویورک‌تایمز، جد اوبراین، آموزگار بازنشسته و هم‌بنیان‌گذار موزه‌ی فوتبال اسکاتلند، چشم‌اندازی کاملاً متفاوت از زادگاه فوتبال مدرن ارائه می‌دهد. او می‌گوید: «برخلاف آن‌چه همیشه شنیده‌اید، هیچ سند معتبری برای ادعاهای بریتانیایی‌ها وجود ندارد. قرن‌هاست که مردم در جای‌جای اسکاتلند فوتبال بازی می‌کنند؛ نه به شکل آشوب‌زده‌ی فوتبال گروهی قرون وسطایی بریتانیا، بلکه مشابه فوتبال اصیل امروزی.»
در تازه‌ترین پژوهش، اوبراین به همراه گروهی از باستان‌شناسان در مزرعه‌ای متعلق به قرن هفدهم در شهر انوُث، واقع در کرکادبرایتشر در اسکاتلند، اثری یافته‌اند که احتمال می‌رود قدیمی‌ترین زمین فوتبال سازمان‌یافته‌ی جهان باشد. در دوره‌ای که اطلاعات اندکی از زندگی و تفریح طبقات پایین جامعه در دسترس است، این زمین، سندی زنده و نادر تلقی می‌شود. اوبراین معتقد است: «این کشف می‌تواند روایت تاریخ فوتبال را از پایه دگرگون کند. زمان آن رسیده که تاریخ‌نگاران ورزشی، دیدگاه خود را نسبت به منشأ این بازی بازنویسی کنند.»
سنگ‌های حدوداً 400 ساله که به‌صورت سست، روی لایه‌ای قدیمی‌تر از سطح زمین قرار گرفته‌اند.

خبر یزد

کلیسای قدیمی انوث در اسکاتلند، ساخته‌شده در سال 1627.

خبر یزد

خطی از سنگ‌ها که در قرن هفدهم، در زمین فوتبال کلیسای انوث چیده شدند.

خبر یزد

ماجرای کشف زمین فوتبال از نامه‌ای آغاز شد که کشیش ساموئل رادرفورد در قرن هفدهم نوشته بود. رادرفورد، در فاصله‌ی سال‌های 1627 تا 1638، کشیش کلیسای انوث بود و بعدها، به مقام استادی الهیات در دانشگاه سنت اندروز رسید. او با لحنی نگران در نامه‌ای به فوتبال‌بازی مردم محلی در عصرهای یکشنبه در مزرعه‌ی ماس‌رابین اعتراض کرده بود. اکنون، این زمین به کلید بازنویسی تاریخ فوتبال تبدیل شده است.
از نگاه اوبراین، رادرفورد نه با خود بازی، بلکه با تأثیر آن بر معنویت جامعه مخالف بود. او برای جلوگیری از توهین به مقدسات، خواستار مداخله شد و جماعت کلیسا را ترغیب کرد تا با چیدن ردیفی از تخته‌سنگ‌ها در زمین، بازی را مختل کنند. این حرکت کشیش را می‌توان ابتدایی‌ترین شکل تابلوی «ورزش ممنوع» در تاریخ فوتبال دانست.
تیم باستان‌شناسان در بررسی‌های میدانی زمین‌های کشاورزی در دامنه‌ی تپه‌ای که زمانی شامل ماس‌رابین می‌شد، توانستند ردیفی از 14 سنگ بزرگ را در عرض زمینی به طول 85 متر و عرض 44 متر شناسایی کنند. این ابعاد، تنها اندکی از زمین فوتبال مدرن کوچک‌تر است. کایران منچیپ، باستان‌شناس در مؤسسه‌ی تحقیقات اسکاتلند، تأکید می‌کند که شکل و نحوه‌ی قرارگیری این سنگ‌ها هیچ سنخیتی با سازه‌های کشاورزی قرون وسطایی یا دوره‌های پس از قرون وسطی ندارد و در هیچ نقشه‌ی قدیمی نیز ثبت نشده است.
شواهد تاریخی و فیزیکی در زمین ماس‌رابین به‌طور چشمگیری با هم تطابق دارند
تیم باستان‌شناسان با ایجاد دو گودال آزمایشی، دریافتند که سنگ‌ها بدون ساختار مهندسی، روی لایه‌ای قدیمی از خاک قرار گرفته‌اند. بر اساس مشاهدات، تیم نتیجه گرفتند که سنگ‌ها برای مشخص‌کردن مرز زمین‌های کشاورزی، یا برای آغل دام‌ها، در نظر گرفته نشده بودند. تحلیل‌های مربوط به رسوبات نیز این چیدمان را به حدود 400 سال پیش، یعنی دوران اعتراض کشیش رادرفورد، نسبت می‌دهد.
منچیپ می‌گوید: «شواهد تاریخی و فیزیکی در این مورد به‌طرز چشمگیری با هم تطابق دارند. هیچ دلیلی وجود ندارد که اعتبار روایت را زیر سؤال ببریم.»
جد اوبراین، تاریخ‌نگار فوتبال.

خبر یزد

سنگ‌های «فوتبال منوع» در زمین فوتبال ماس‌رابین.
بازار



در سوی دیگر ماجرا، برخی پژوهشگران فوتبال در انگلستان نسبت به یافته‌ها تردید دارند. استیو وود، از اعضای مؤسسه‌ی خیریه‌ی «باشگاه فوتبال شفیلد»، بر این باور است که هنوز نوع دقیق بازی و مسابقه‌ای که در زمین ماس‌رابین انجام می‌شد، مشخص نیست.
باشگاه شفیلد که در سال 1857 تأسیس شد، توسط فیفا به‌عنوان قدیمی‌ترین باشگاه فوتبال جهان شناخته می‌شود. استیو وود می‌گوید: «اگر اوبراین بتواند ثابت کند که این بازی واقعاً پیش‌درآمدی بر فوتبال مدرن بوده و نه چیزی متفاوت، آنگاه اهمیت کشف دوچندان می‌شود.»
در پاسخ، اوبراین بر بافت اجتماعی بازی تأکید دارد. به گفته‌ی او، «وقتی بازی‌ها هر هفته برگزار می‌شدند، به‌احتمال زیاد خشن و بی‌قانون نبودند. بازیکنان باید صبح دوشنبه به سر کار برمی‌گشتند، وگرنه شکم آن‌ها گرسنه می‌ماند.»
در نهایت، اوبراین این‌گونه نتیجه‌گیری می‌کند: «اگر بخواهی ملتی را از افتخارات گذشته‌اش بی‌بهره بگذاری، کافی است تاریخ واقعی‌اش را از مردم پنهان کنی. بازی ماس‌رابین شاید همان پدربزرگ فوتبال مدرن باشد و بله، این بازی اسکاتلندی بود.»

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/726659/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت‌های نظری جویباری در مورد سرمربی فصل بعد استقلال

صحبت‌های ابوالفضل جلالی بعد از قهرمانی در جام حذفی

مازیار زارع سرمربی ملوان: من تیمم را قهرمان می دانم؛ تمام تلاشمان را انجام دادیم

صحبت‌های روزبه چشمی بعد از قهرمانی در جام حذفی

تحمل کردن من سخت است، مخصوصا وقتی استقلال نتیجه نگیرد

مازیار زارع: عوامل فوتبالی دوست نداشتند ملوان قهرمان شود

نظری جویباری: انتظار هواداران استقلال را برآورده می‌کنم

نظری جویباری: مجتبی جباری یکی از گزینه های سرمربیگری استقلال است

نظری جویباری: از فردا نقل و انتقالات استقلال را شروع می کنیم

مهدی تاج: از میزبانی اراک راضی بودیم و اتفاق خاصی هم نیفتاد

مجتبی جباری: ثابت کردیم فوتبال چیزی به غیر از حواشی هم هست

بی‌نظمی عجیب در مراسم جشن قهرمانی استقلال

روزبه چشمی: گلم در دقیقه 120 که گل قهرمانی هم بود لطف خدا بود

اتاق رصد جمعیت یزد افتتاح شد

جشن برداشت گل محمدی از 70 هکتار گلستان تفت

سایه سنگین هوش مصنوعی بر سر بازار کار

ایمان عالمی سرپرست استقلال: بازی خیلی سختی بود

ایمان عالمی: بچه های ما با تمام توانشان برای قهرمانی جنگیدند

آماده سازی استیج قهرمانی در ورزشگاه امام خمینی اراک پیش از جشن قهرمانی استقلال

پایان "طلایی" سال "سیاه"؛ استقلال قهرمان جام‌حذفی شد

گل استقلال به ملوان به دلیل خطا مردود اعلام شد

شوت کوشکی در اختیار فرعباسی قرار گرفت

تاریخ‌سازی ریحانه مبینی با کسب اولین طلای تاریخ بانوان ایران

کسب مدال طلای اسکواش‌باز ایران در مسابقات قطر

انصراف محیطی‌زاده از ادامه مسابقات دوومیدانی قهرمانی آسیا

املاکی‌ها با این روش کمیسیون می‌گیرند

پیگیری مطالبات رانندگان کامیون

نوزادان متولد 1404 هدیه 70 میلیون تومانی می‌گیرند؟

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تعهدی جمعی و رسالتی الهی است

استاندار البرز: باید با تمام توان، در جهت حفظ و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت تلاش کنیم

داستان قهوه زندگی

صحنه مشکوک به پنالتی در محوطه جریمه استقلال

قرارداد صادقی با پرسپولیس امضا شد

زخم کهنه مسکن خانوار

گزارش زنده؛ استقلال 0 - 0 ملوان

معاون وزیر جهاد کشاورزی: محصولات باغی و زارعی ایران به 80 کشور جهان صادر می‌شود

یک استاد دانشگاه: مدیران وزارت میراث فرهنگی با میراث فرهنگی بیگانه‌اند

همه چیز درباره طرح جدید بنزینی دولت

استوری روحیه‌بخش سیدورف برای بازیکنان استقلال

قربانی با انگیزه حضور فیکس در اردوی امیر قلعه

بلان: الهلال نه، ما بهترین تیم عربستان هستیم

دوومیدانی قهرمانی آسیا؛ طیبی و مبینی طلایی شدند

قهرمانی بنیامین فرجی در ازبکستان؛ نقره هم به ایران رسید

شرکت‌های اعتبارسنجی رتبه‌بندی شدند

اولین موشک چینیِ قابل استفاده مجدد آزمایش شد

فرار از مزرعه، پناه به خدمات؛ کاهش اشتغال کشاورزی و رشد مشاغل خدماتی

تابستان گرمی در پیش است! / راه‌حلی ساده برای خنک‌ شدن در روزهای داغ تابستان

ملی‌پوش آینده‌دار از روسیه رسید

پُر شدن ورزشگاه اراک دو ساعت قبل از فینال

شرط برخورداری از کمک هزینه تامین اجتماعی برای زوج‌های جوان