خبر یزد

آخرين مطالب

نفتکش‌های روس در تله ناتو؛ راه نجات پوتین از ایران می‌گذرد اقتصادي

نفتکش‌های روس در تله ناتو؛ راه نجات پوتین از ایران می‌گذرد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - فارس / امنیت انرژی روسیه پس از جنگ اوکراین گروگان ناتو است و ایران راه مسکو برای خروج از این بحران است.
زیر آسمان پاکیزه بندر جاسک، جایی که امواج خلیج فارس به اقیانوس هند می‌پیوندند، نقشه‌ای قدیمی در حال زنده‌شدن است. خط لوله نکا-جاسک، پروژه‌ای که می‌تواند بازی انرژی جهان را تغییر دهد. در پی تحریم‌های غرب علیه روسیه، مسکو روزانه 2 میلیون بشکه نفت خود را از مسیرهای تحت کنترل ناتو شامل تنگه‌های بسفر، دانمارک و جبل‌الطارق به هند منتقل می‌کند، مسیری پرخطر که اکنون ایران را در کانون معادلات ژئوپلیتیک قرار داده است.
بازار



صحنه‌ای از بحران، نفتکش‌های روسی در تله ناتوهر هفته، 40 نفتکش روسی از تنگه دانمارک عبور می‌کنند، نقطه‌ای که جنگنده‌های ناتو پروازهای نظارتی خود را تشدید کرده‌اند. روس‌ها با تغییر معادلات انرژی بعد از جنگ اوکراین، هند را به عنوان مقصد صادرات نفت انتخاب کردند. در این میام مقام نفتی هند در مصاحبه‌ای تأکید کرد که «خرید نفت روسیه، خدمت ما به ثبات بازار جهانی بود. بدون این جریان، قیمت‌ها به 200 دلار می‌رسید». احیای نکا-جاسک، چرا اکنون؟خط لوله باکو-تفلیس-جیهان (BTC) که با سرمایه‌گذاری 4 میلیارد دلاری غرب در سال 2006 راه‌اندازی شد، اکنون تنها 40 درصد ظرفیتش استفاده می‌شود. تحلیلگران JP Morgan Chase هشدار می‌دهند: «جایگزینی این مسیر، بدون ایران غیرممکن است». پس از تخریب پل‌های انتقال نفت در کورسک و آتش‌سوزی انبارهای نفت روستوف توسط اوکراین، کرملین به دنبال مسیرهای امن‌تر است. خط نکا-جاسک با طول 1600 کیلومتر، نفت خزر را مستقیماً به اقیانوس هند می‌رساند، نکته مهم این مسیر امنیت این خط به دور از حضور ناتو است.

خبر یزد

تحلیلگران معتقدند، ایران می‌تواند نفت روسیه را در بندر نکا دریافت کند، نیاز پالایشگاه‌های شمال (تبریز، تهران) را تأمین نماید و به‌ازای آن، نفت خلیج فارس را با قیمت بالاتر صادر کند. این مدل ماهانه تا 300 میلیون دلار درآمد ترانزیت ایجاد می‌کند. پنجره فرصت، 36 ماه سرنوشت‌سازایران نیازمند 3.8 میلیارد دلار برای تکمیل خط لوله ظرف 36 ماه است. کنسرسیوم روسی-هندی برای تأمین مالی ابراز تمایل کرده‌اند. در دفتر مدیرعامل گازپروم در مسکو، ماکتی از خط لوله نکا-جاسک روی میز قرار دارد. ایران می‌تواند، با یک معامله برد-برد، توسعه اقتصادی را در ازای امنیت انرژی روسیه بدست آورد. در این میان باید پرسید، آیا دولت چهاردهم می‌تواند از «دیپلماسی تفاهم‌نامه‌ها» فراتر رود و با اجرای عملیاتی، خود را به عنوان شاهراه انرژی اوراسیا تثبیت کند؟ پاسخ در 36 ماه آینده مشخص خواهد شد، مهلتی که تاریخ به ایران فرصت داده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/726929/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نیروی هوایی آمریکا می‌خواهد محموله‌هایش را در کمتر از 90 دقیقه به آن‌سوی دنیا بفرستد

برنامه اردوی پرسپولیس برای فصل بعد مشخص شد

مانع بزرگ برای حضور استقلال در آسیا

دو مربی روس با فدراسیون ایران توافق کردند

نامه رئیس کمیسیون عمران برای حل مشکل کامیون‌داران

واگذاری موسسه اندوخته شاهد به صاحبان آن نقطه عطفی در تاریخ فعالیت‌هایش است

هفتمین خرید پرسپولیس، تبریک به اسماعیل کارتال!

تمرینات سخت و نفس‌گیر ملی‌پوشان کشتی ایران

گوگل و یک آپشن خاص برای استقلال

تراکتور 150 میلیاردی نزدیک پرسپولیس

قیمت جدید نان در یزد به‌زودی اعلام می‌شود

آگهی‌های عجیب اجاره مسکن در تهران؛ اجاره‌ را به دلار و یورو پرداخت کنید لطفا!

افزایش سهم ثروتمندان از نهضت ملی مسکن

افزایش محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار ثابت ماند

ماینرها در خاموشی‌ها نقش دارند؟

پرداخت هدیه 70 میلیونی به نوزادان صحت ندارد

توقف 5 ساعته پروازهای فرودگاه مهرآباد در 14 خرداد ماه

رشد 13 هزار واحدی شاخص کل بورس

چکاپ رایگان سلامت تحت پوشش بیمه در منزل!

پیگیری مطالبات ایثارگران با همراهی تشکل‌ ها و اصلاح قوانین

«تفسیری بر رسالۀ هفت موعظه برای مردگان»

«محدودیت منابع آبی» و «اتباع خارجی» مهمترین چالش‌های استان یزد

چین با موفقیت اولین موشک قابل استفاده مجدد خود را آزمایش کرد

چرا قلقلک باعث خنده می‌شود؟

بازگشت مسی به تیم ملی آرژانتین و حضور یک پدیده ناشناخته

سرمربی والیبال ایتالیا: خوشحالم که یک بازی مهم دیگر با ایران داریم

حریفان طبیعت در لیگ بسکتبال قهرمانان آسیا مشخص شدند

هنک فریزر گزینه سرمربیگری استقلال و مدنظر سیدورف

رکابزن اندونزیایی از بیمارستان مرخص شد

پیراهن تراکتور بر تن سرمربی تیم دوچرخه‌سواری ترکیه‌

شرایط حضور تیم‌ها در لیگ برتر والیبال اعلام شد

نرخ طرح ترافیک تهران تغییر کرد

گمرک: تمامی ممنوعیت‌ها برای واردات تلفن همراه برداشته شده است

قیمت مرغ در خرده فروشی‌ها افزایش یافت

مشترکان پرمصرف هر دو هفته یکبار منتظر قبض برق باشند

نخستین جشنواره زردآلو در احمدآباد خاتم برگزار شد

متا به زودی برای ارتش آمریکا فناوری می سازد

روایت کروات‌های تراکتور از حضور در ایران

رویای جام را طارمی برای اینتر رقم می‌زند

کل کل هاشم بیک‌زاده با مجید یحیایی

هاشم بیک‌زاده: خبر خوب برای استقلالی‌ها در راه است!

شوک بزرگ به قهرمان جنجالی المپیک؛ آزمایش جنسیت اجباری شد

کشف 4 دستگاه استخراج رمزارز غیرمجاز از منزل مسکونی در مهریز

عضو انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات: وزارت صمت به ما قول داد برقمان را قطع نکند ولی زیرقولشان زدند

یک‌چهارم متقاضیان خانه‌های 99 ساله از دهک‌های 1 تا 3 هستند

جایگاه زنان یزدی در اطلس‌های مدیریتی و سرمایه گذاری ارتقاء می‌یابد

حواشی فینال لیگ قهرمانان از تدابیر امنیتی شدید مونیخ تا پیش‌بینی‌ها از قهرمان

چالش با بازیکنان اینتر؛ بازیکن محبوبت چه کسی است؟

کسب 8 مدال توسط تیم ملی موی‌تای ایران در مسابقات جهانی

سه گزینه سرمربیگری استقلال مشخص شدند