خبر یزد

آخرين مطالب

ماجرای صف‌های نانوایی و پشت پرده افزایش قیمت اقتصادي

ماجرای صف‌های نانوایی و پشت پرده افزایش قیمت
  بزرگنمايي:

خبر یزد - فارس / افزایش 48 درصدی قیمت سنگک آزادپز که از سوی رئیس اتحادیه صنف نانوایان مطرح شد،‌ سرو صدای زیادی را در فضای مجازی و رسانه‌ها ایجاد کرد اما آیا قیمت‌ها افزایش یافته است؟
در روزهای اخیر، اخباری مبنی بر افزایش قیمت نان سنتی در برخی مناطق کشور، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی داشته است. این در حالی است که مسئولان دولتی بارها تأکید کرده‌اند که هنوز هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت نان یارانه‌ای اتخاذ نشده و قیمت‌های مصوب همچنان پابرجاست. با این حال، زمزمه‌هایی از احتمال تغییر در نحوه پرداخت یارانه و اصلاح نظام عرضه شنیده می‌شود. آیا قیمت نان گران شده است؟محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران اعلام کرد: «قیمت نان سنگک آزادپز به 25 هزار تومان افزایش یافته است، اما درباره نان یارانه‌ای تصمیمی گرفته نشده است.» وی افزود: «افزایش قیمت گندم برای نانوایان آزادپز، از 12 هزار تومان به 21 هزار و 700 تومان، باعث شد که قیمت نان سنگک آزادپز از 17 هزار تومان به 25 هزار تومان برسد.» گرچه هنوز قیمت آزادپزها هم به صورت رسمی اعلام نشده اما برخی نانوایی‌های آزادپز در تهران، قم، شیراز و مشهد قیمت های خود را افزایش داده‌اند اما نانوایی‌های دولتی همچنان مطابق قیمت مصوب به فروش نان یارانه‌ای ادامه می‌دهند که این مسئله موجب افزایش صف‌های طولانی در این نانوایی‌ها شده است.سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نیز اعلام کرده که هیچ مجوزی برای افزایش قیمت نان یارانه‌ای صادر نشده و با هرگونه تخلف در این زمینه برخورد خواهد شد.
نانوایان چه می‌گویند؟برخی نانوایان در این باره می‌گویند: «افزایش هزینه‌های جاری مانند دستمزد، انرژی، اجاره مغازه و مواد اولیه، به ویژه افزایش قیمت گندم، ما را به مرز زیان‌دهی رسانده است. نانوایان آزادپز مجبور به افزایش قیمت شده‌اند تا بتوانند سرپا بمانند.» او تاکید کرد: «بیش از یک سال است که قیمت مصوب نان تغییر نکرده، در حالی که تورم همه هزینه‌ها را چند برابر کرده است.» کارشناسان چه نظری دارند؟برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که تداوم یارانه مستقیم به نان در شرایط فعلی، منجر به اتلاف منابع و فساد در زنجیره توزیع می‌شود. سهراب جلالی، استاد اقتصاددر گفت‌وگو با فارس گفت: «حذف یارانه نان به صورت یک‌باره ممکن نیست، اما دولت باید به سمت پرداخت یارانه به مصرف‌کننده و استفاده از ابزارهایی مثل کارت نان حرکت کند.» او افزود: «در بلندمدت، نظام چندنرخی نه‌تنها ناکارآمد است بلکه عدالت را نیز خدشه‌دار می‌کند.»
راهکار چیست؟ دولت در حال بررسی طرح‌هایی مانند کارت نان، پرداخت یارانه به‌صورت دیجیتال و تقویت نظارت هوشمند بر نانوایی‌ها است. بر اساس اعلام سخنگوی وزارت اقتصاد، تا پایان تابستان امسال قرار است فاز اول سامانه هوشمند یارانه نان به‌طور سراسری اجرایی شود. در این سامانه، قیمت نان آزاد می‌شود ولی یارانه مستقیماً به حساب خانوار واریز خواهد شد. این اقدام قرار است هم به حذف فساد و هم به شناسایی دقیق مصرف نان در کشور کمک کند. هرچند هنوز قیمت نان یارانه‌ای رسمی افزایش نیافته، اما فشار اقتصادی بر نانوایان آزادپز و افزایش قیمت گندم، زمینه‌ساز گرانی نان آزاد شده است. ناکارآمدی نظام فعلی عرضه، دولت را به‌سمت اصلاح سازوکارهای یارانه‌ای سوق داده است. آینده نان در ایران، به‌نظر می‌رسد نه در افزایش قیمت یارانه‌ای، بلکه در تغییر شیوه پرداخت یارانه رقم خواهد خورد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/726969/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار مدیرکل بنیاد گلستان به همراه نماینده مردم شرق استان با خانواده شهید عبدالله حدادی در گالیکش

دیدار مدیرکل بنیاد شهید گلستان با جانباز 70 درصد یوسف قزلسفلو در مینودشت

آمدن رونالدو و برونو به الهلال ربطی به من ندارد

خبر خوب برای استقلال؛ احتمال حذف النصر!

دروازه‌بان تراکتور در آستانه انتقال جدید!

فقط 10 روز تا بزرگترین رویداد فوتبال ایران!

تغییر بزرگ آلونسو در رئال؛ خداحافظ سیستم 3 دفاعه!

علی کریمی: مامه‌تیام استقلالی است!

علی‌رغم شایعات بازگشت؛ نورافکن در اصفهان ماندنی شد

تغییر مهم در هیئت مدیره استقلال

پیرامیدز مصر، قهرمان لیگ قهرمانان آفریقا

هوش مصنوعی، «بازرس» می‌شود!

مصرف برق استخراج هر یک بیت‌کوین چقدر است؟

پیام هشدارآمیز ترکیه قبل از لیگ ملت‌ها

درخت زبان گنجشک و غار علی شنگالی ثبت ملی شد

ملک تخریب شده محدوده امامزاده جعفر یزد تاریخی نیست

تابستان داغ اجاره‌نشینی؛ مستأجران زیر سایه بی‌تصمیمی

تکان سنگین قیمت‌ها در بازار خودرو؛ آخرین قیمت پژو، شاهین، سمند، دنا و کوییک

مهار تورم؛ ماموریت ممکن مدنی‌زاده

پیش‌بینی قیمت دلار 12 خرداد 1404

پرداخت 403 همت وام به بخش مسکن

آیا واقعا می‌توان ذهن انسان را در رایانه ریخت؟

مدافع اینتر از فهرست تیم ملی آلمان خط خورد

مورد عجیب دروازه‌بان ملوان با ذوب‌آهن!

آخرین وضعیت مذاکرات عارف آقاسی و استقلال

دستور وزیر ورزش برای بررسی دقیق اتفاق اخیر در دوومیدانی

بیانیه فدراسیون دوومیدانی درباره اتفاق رخ‌داده در کره‌ جنوبی

پیاتزا و آخرین حرص و جوش‌ها قبل از لیگ ملت‌ها

تغییر در ریاست کمیته فوتسال

بازار سرمایه درگیر ترس و احتیاط؛ 2000 میلیارد تومان از بورس خارج شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 12 خرداد 1404

ثبت ارزش 492 میلیارد تومانی گواهی سپرده طلا در بورس کالا

وام 280 میلیون تومانی پاداش صاحب‌خانه‌های منصف

چرا ایران‌خودرو نمی فروشد؟

رقم عجیب قاچاق سالانه سوخت در کشور

مدیرکل بنیاد شهید استان در ادامه سفر به مینودشت با جانباز 60 درصد پاسدار الیاسی دیدار کرد

مرا می‌بینی و هر دم زیادت می‌کنی دردم...

خرید جدید پرسپولیس استقلالی بودنش را تایید کرد!

کشورهای عربی همسایه، مدام به تولیدکنندگان ما می‌گویند چرا در ایران معطل هستید؟

انیسیان: بیمه‌ها به شرکت‌های دارویی بدهکارند

شرایط جدید دریافت دسته چک اعلام شد

رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان: سیستم بانکی از تسهیلات ساخت مسکن فراری است

چرا قلقلک باعث خنده ما می‌شود؟

دمبله بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا

تیم ملی والیبال و نیاز به بهترین ورژن این بازیکن

دومین برد دختران هاکی روی یخ ایران در جام آسیایی

تکلیف عمری با پرسپولیس مشخص شد

مدافع تراکتور از هواداران خداحافظی کرد

اولین خرید پرسپولیس دوباره در ساختمان باشگاه!

عملیات پس گرفتن مهندس استقلال از کایسری!