خبر یزد

آخرين مطالب

انتشار جلد سوم و چهارم «دانشنامه محیط زیست» مقالات

انتشار جلد سوم و چهارم «دانشنامه محیط زیست»
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / جلد سوم و چهارم «دانشنامه محیط زیست» منتشر شد.
جلد سوم و چهارم از مجموعه «دانشنامه محیط زیست» نوشته شکوه حاجی‌نصرالله، هنریک مجنونیان و بهرام حسن‌زاده‌کیابی با هدف آگاهی دادن به نوجوانان و جوانان برای حفظ و حراست از طبیعت و منابع زنده منحصر به فرد سرزمین خود به تازگی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ و روانه بازار نشر شده است.
در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: کشور ما از بحران محیط زیستی کنونی مصون نمانده و بسیاری از پدیده‌های بحرانی را کم و بیش و گاه به صورت پاک تجربه کرده است. در امتداد تنویر افکار عمومی برای فراگیر کردن دانش محیط زیست در سطح جامعه، دانشنامه محیط زیست با هدف آگاهی‌دادن به‌ویژه در میان نوجوانان و جوانان برای حفظ و حراست از طبیعت و منابع زنده منحصر به فرد سرزمین خود تدوین شد.
در این دانشنامه 395 مقاله به صورت الفبایی تنظیم شده که 15 مقاله ارجاعی است. حجم هر مقاله به طور معمول متناسب با موضوع، درجه اهمیت موضوع و کمیت و کیفیت اطلاعات موجود درباره موضوع تهیه و تنظیم شده است. برای نمونه حجم مقاله‌ها با موضوع جانوران یکسان نیست زیرا درباره برخی از جانوران مانند ماهی کورغار تحقیق و پژوهش اندکی انجام شده است و اطلاعات زیادی درباره آن وجود ندارد.
با توجه به شاخص‌های تهیه و تنظیم مقاله‌ها، آن‌ها از نظر حجم به پنج دسته تقسیم می‌شوند: مقاله خیلی کوتاه حداکثر یک صفحه، مقاله کوتاه حداکثر سه صفحه، مقاله متوسط حداکثر شش صفحه، مقاله بلند حداکثر 10 صفحه و مقاله خیلی بلند حداکثر 14 صفحه.
هر مقاله دارای دو بخش اصلی است. بند نخست شامل پاسخی فوری کوتاه و روشن به پرسش خواننده است. عبارت بند نخست به حجم مقاله وابسته است. مثلا در مقاله‌های کوتاه، بند نخست ممکن است یک عبارت چکیده باشد. به عنوان مثال در مقاله جانوران آمده است: سلسله‌ای از موجودات زنده. بخش دوم مقاله شامل دیگر بندهای مقاله است که در آن‌ها بند نخست توضیح و تفسیر می‌شود.
مقاله‌ها در هر گروه موضوعی مثلاً موجودات، آلاینده‌ها و آلودگی‌ها یک شکل مشترک دارند. نمونه ساختار مقاله‌ها با موضوع موجودات زنده از این قرار است: «توصیف جاندار»، «وضعیت ظاهری جانور مانند اندازه و رنگ»، «زیستگاه، تغذیه و زادآوری جاندار»، «پراکندگی» و «موقعیت آن از نظر حفاظت». در این گروه در هر مقاله، کادری با عنوان شناسنامه دیده می‌شود.
در این دانشنامه در نوشتن تاریخ‌ها با توجه به اینکه رخداد ذکر شده در کجا اتفاق افتاده، تاریخ میلادی یا هجری شمسی به کار رفته است. برای نمونه تعداد قنات‌ها، چشمه‌ها، چاه‌های عمیق و نیمه‌عمیق بهره‌برداری‌شده در ایران با ذکر سال شمسی آمده اما استاندارد مواد مجاز در آب آشامیدنی از سوی سازمان بهداشت جهانی با ذکر سال میلادی آمده است.
برای یافتن اطلاعات مورد نیاز در این کتاب می‌توان از فهرست مقاله‌ها به ترتیب الفبایی که با صفحه‌شمار در اول هر کتاب آماده است، استفاده کرد.
هنریک مجنونیان از مولفان کتاب دانشنامه محیط زیست، آموزگار عشق بود و عشقی جز طبیعت نداشت. او استاد دانشگاه بود و نسلی از دانشجویان، کارشناسان و محیطبانانی را پرورش داد. او که کار اجرایی هم می‌کرد و بسیاری از برنامه‌ریزی‌های حفاظتی مناطق چهارگانه ایران را انجام داده است در 14 مرداد 1399 در 69 سالگی درگذشت.
جلد چهارم از مجموعه شش جلدی «دانشنامه محیط زیست» به چاه، انواع چرخه‌های زیست زمین شیمیایی، حفاظت، حقوق آب، حقوق حیوانات، جانوران و گیاهان در خطر ایران، خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر، دریاچه ارومیه، روز جهانی محیط زیست و روز زمین و... می‌پردازد.
جلد سوم به انواع پارک‌های ملی حفاظت شده، جانوران نیازمند حفاظت، جنگل و جنگل زدایی، انواع پوشش گیاهی و... می‌پردازد. جلدهای اول و دوم «دانشنامه محیط زیست» از سوی شورای کتاب کودک شایان تقدیر شده است.
جلد سوم و چهارم مجموعه «دانشنامه محیط زیست» نوشته شکوه حاجی‌نصرالله، هنریک مجنونیان و بهرام حسن‌زاده‌کیابی در شمارگان 2هزار و 500 نسخه با قیمت 800هزار تومان برای گروه سنی بالای 15 سال (نوجوان) چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
این کتاب‌ها در فروشگاه‌ اینترنتی محصولات کانون به نشانی digikanoon.ir و تمامی فروشگاه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/729278/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد انجمن فولاد از محدودیت‌های انرژی

بازار دوم مرکز مبادله ارز و طلا طی هفته جاری رونمایی می‌شود

هوش مصنوعی 170 سرطان را با دقت و سرعت بالا تشخیص می‌دهد

فدراسیون دوومیدانی: مربیان اعزامی به آسیا دارای صلاحیت قانونی بودند

برتری تیم ملی والیبال زنان ایران مقابل نیوزیلند

راز گرانی برنج

نرخ سود بین‌بانکی 23.98 درصد شد

افت بیش از 5 هزار واحدی شاخص کل بورس

هر دقیقه یک وام تُپل

مرادی‌کرمانی در بیمارستان بستری شد

دلیل نام گذاری ماه توت فرنگی

واکنش مردم به روبات انسان نمای مجهز به هوش مصنوعی

تصویری از پدیده قمر در عقرب در آسمان

صحبت‌های الفتی پس از تاریخ‌سازی در ژیمناستیک

آغاز درخشان ملی‌پوشان تیراندازی ایران

یزدانی نایب قهرمان تور جهانی تنیس ترکیه شد

واکنش روابط عمومی باشگاه پرسپولیس به ماجرای پیشنهاد فنرباغچه به کارتال

برنامه سنگین کارتال برای پرسپولیس در میان انبوه شایعات!

بانک مرکزی به افزایش نرخ سود چراغ سبز نشان داد؟

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره‌به‌چهره محمدرضا علمدار یزدی با مردم در یکشنبه‌های مردمی

بهترین دروازه‌بان جهان به بارسلونا می‌رود!

روایت همیلتون از شوک تکنولوژیک فراری

وزارت ورزش صلاحیت رئیس قبلی فدراسیون اتومبیلرانی را تایید نکرد

دنیس چارگوش سرمربی کشتی آزاد روسیه شد

اینچه درگاهی: الفتی با ثبت حرکت جدید از قهرمان المپیک هم عبور کرد

هایجک بزرگ تابستانی استقلال از پرسپولیس

رشد قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار در کانال 82 هزار تومانی باقی ماند

کسر حق بیمه و مالیات از حقوق، همزمان انجام می‌شود

ورود مجلس به ماجرای دریافت اجاره بها با دلار

نشست با ایثارگران دستگاه ها در رفع مشکلات اثر گذار است

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان

نهادینه کردن منظومه فکری شهدا راهکاری مؤثر در مقابله با آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی است

" ملاعبدالله بهابادی " علامه پیوند و وفاق جهان اسلام است

ابتکار ژاپنی‌ها برای اقامت ورزشکاران در کشتی کروز

ستاره ایرانی برترین دروازه‌بان نیمه‌نهایی جام حذفی اسپانیا

لحظاتی از مراسم عروسی حسن یزدانی قهرمان محبوب کشتی ایران

اختلاف هتلداران و کارگران تهدیدی برای المپیک لس‌آنجلس

سرمربی پرسپولیس بمب نقل و انتقالات ترکیه!

گزارش صداوسیما از بازگشت نیروگاه‌های خاموش به چرخه تولید

سایپا هم درخواست اصلاح نرخ فروش محصولاتش را داد

🎙️ نشست شورای هماهنگی و مدیریت روابط خارجی استان یزد

🎙️ نشست ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان استان یزد

تشخیص سریع بیماری در خانه؛ تحقق رؤیایی با فناوری گرافن

ستاره‌شناسان بزرگترین انفجار از زمان «مه‌بانگ» را کشف کردند

ژلی که یک روزه عفونت گوش را درمان می‌کند

کم‌ارتفاع‌ترین ماه بدر 18 سال گذشته ایران را از دست ندهید

کشف یک قانون پنهان که تمام حیات روی زمین را کنترل می‌کند

4 خانه کشتی در استان مازندران افتتاح می‌شود

ترکاشوند: فکر می‎‌کردیم امتیاز کاوا تأثیر دارد