خبر یزد

آخرين مطالب

مرگ نویسنده‌ جاسوس مقالات

مرگ نویسنده‌ جاسوس
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / فردریک فورسایت، نویسنده نامدار و خالق رمان کلاسیک «روز شغال»، که سابقه‌ همکاری با سازمان اطلاعات بریتانیا (MI6) را داشت، پس از یک دوره کوتاه بیماری در 86 سالگی درگذشت.
 فردریک فورسایت، نویسنده نامدار بریتانیایی و خالق رمان کلاسیک «روز شغال»، که سابقه‌ای در روزنامه‌نگاری و همکاری با سازمان اطلاعات خارجی بریتانیا (MI6) داشت، پس از یک دوره کوتاه بیماری در 86 سالگی از دنیا رفت. او با ترکیب تجربه‌های میدانی و تحقیق‌های دقیق، سبک تازه‌ای در رمان‌نویسی دلهره‌آور پدید آورد و بیش از 75 میلیون نسخه از آثارش در سراسر جهان به فروش رسید.
فورسایت در سال 1938 در اشفورد، کنت به دنیا آمد و در دوران خدمت نظام وظیفه با جنگنده‌ها پرواز می‌کرد. اما زمانی که نیروی هوایی سلطنتی تضمین نکرد که در کابین خلبان باقی بماند، او به دنبال دیدن دنیا رفت. وقتی در خبرگزاری رویترز کار می‌کرد، شانس به سراغش آمد: «خبرنگاری که در پاریس مستقر بود دچار ناراحتی قلبی شد و باید برمی‌گشت. کسی سرش را از در اتاقم داخل آورد و گفت: «کسی اینجا فرانسوی بلده؟ و چند روز بعد من سوار هواپیما به مقصد پاریس بودم.»
پاریس در 1961 پرالتهاب بود؛ شبه‌نظامیان راست‌گرا ژنرال دوگل را به‌خاطر پیشنهاد استقلال به الجزایر تهدید به ترور می‌کردند. فورسایت بعدها به اکسپرس گفت: «همه‌مان منتظر یک سوژه بزرگ بودیم، آن لحظه‌ای که یک تک‌تیرانداز گلوله‌ای در پیشانی‌اش خالی کند.» او از محافظان دوگل اطلاعاتی درباره تدابیر امنیتی کسب کرد. زمانی که دوستی از او پرسید آیا ترور ممکن است، فورسایت پاسخ داد: «ممکن است اما فقط توسط یک بیگانه. قاتلی بدون نام، چهره، سوابق و پرونده، یک حرفه‌ای.» و این‌گونه بذر یک رمان پرفروش جهانی کاشته شد.
پس از مدتی در آلمان شرقی، فورسایت به بی‌بی‌سی پیوست و در سال 1967 برای پوشش جنگ بیافرا به نیجریه اعزام شد.
فورسایت که از بی‌میلی بی‌بی‌سی برای انتقاد از حمایت بریتانیا از رژیم نیجریه ناامید شده بود، استعفا کرد و در سال 1968 به‌عنوان خبرنگار آزاد به بیافرا بازگشت. او از جمله نخستین کسانی بود که قحطی در آن منطقه را پوشش داد؛ گزارشی که دنیا را تکان داد. در همان دوران همکاری‌اش با سرویس جاسوسی «MI6» آغاز شد. گرچه همیشه منکر جاسوس بودن بود، اما در خودزندگی‌نامه‌اش با عنوان «بیگانه» در سال 2015 اعتراف کرد که بیش از 20 سال یک «منبع اطلاعاتی» بوده است. او پیش‌تر در گفت‌وگویی به گاردین گفت: «هیچ چیز عجیبی در آن نبود. جنگ سرد بود. بخش زیادی از قدرت اطلاعاتی بریتانیا از داوطلب‌ها می‌آمد... من هم کارهای کوچکی انجام می‌دادم.»
در دسامبر 1969 و پایان جنگ، فورسایت به بریتانیا بازگشت، در حالی که نه شغل داشت، نه چشم‌انداز، نه خانه، نه ماشین، نه پس‌انداز، و برای نجات مالی، تصمیم گرفت رمانی بنویسد: «نشستم و درباره قاتلی نامرئی نوشتم. من صحنه‌ها را می‌شناختم؛ تمام خیابان‌ها را قدم زده بودم. شب و روز نوشتم؛ طی 35 روز.»
رمان «روز شغال» بازگشتی بود به روزهای او در پاریس، با داستانی درباره تلاش برای خنثی کردن نقشه قتل دوگل. این رمان با جزئیات عملیاتی و ترکیب شخصیت‌های خیالی با شخصیت‌های واقعی، واقع‌گرایی تازه‌ای به ژانر تریلر آورد. گاردین در 1971 آن را «روایتی هولناک و بی‌نهایت دقیق» توصیف کرد. این کتاب خیلی زود با تبلیغ دهان‌به‌دهان، به یک اثر پرفروش جهانی بدل شد و دو سال بعد اقتباس سینمایی آن به کارگردانی فرد زینه‌مان شاخته شد.
در این فیلم ادوارد فاکس نقش یک آدمکش به اسم مستعار شغال را بازی می‌کند که اجیر می‌شود تا در تابستان سال 1962 رئیس‌جمهور فرانسه شارل دوگل را ترور کند.
در رمان «پرونده اودسا» در سال 1972، یک خبرنگار جوان آلمانی به دنبال جنایتکار نازی، ادوارد روشمان، می‌گردد و به شبکه‌ای می‌رسد که از اعضای ارشد نازی محافظت می‌کند. گرچه نیویورک تایمز آن را به دلیل «استفاده ابزاری از تاریخ زنده» مورد انتقاد قرار داد، اما رمان به سرعت پرفروش شد. فورسایت مدعی بود این رمان به شناسایی ادوارد روشمان در دنیای واقعی هم کمک کرده است.
در سال 1974، هنگام تحقیق درباره تجارت غیرقانونی سلاح در هامبورگ برای نوشتن رمان «سگ‌های جنگ»، وقتی یک قاچاقچی اسلحه او را شناخت، به او هشدار داد که تنها 80 ثانیه فرصت دارد هتل را ترک کند. او پول و گذرنامه‌اش را برداشت، به ایستگاه رفت و در آخرین لحظه سوار قطار شد.
در پنج دهه بعد، فورسایت به نوشتن رمان‌های پرفروش ادامه داد؛ با محورهایی مانند تسلیحات هسته‌ای، حمله عراق به کویت و تجارت کوکائین. او منتقد سرسخت تونی بلر و از حامیان سرسخت برگزیت بود و در ستون‌هایش در دیلی اکسپرس نسبت به تغییرات اقلیمی نیز ابراز تردید می‌کرد.
فورسایت در طول عمرش بیش از 25 کتاب نوشت که در مجموع بیش از 75 میلیون نسخه فروختند.
او در گفت‌وگویی با تایمز هنگام انتشار رمان «روباه» در سال 2018 بار دیگر اعلام کرد که این آخرین اثرش خواهد بود.
جاناتان لوید، نماینده ادبی او، گفت چند هفته پیش برای تماشای مستند جدیدی از زندگی فورسایت با او دیدار داشته که یادآور زندگی خارق‌العاده و پرثمری بوده است. بیل اسکات-کر، ناشر فورسایت نیز گفت: «کار با فردی یکی از لذت‌های حرفه‌ای من بود. او میراثی بی‌نظیر از خود بر جای گذاشت که برای سال‌ها همچنان الهام‌بخش و سرگرم‌کننده خواهد ماند.»

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/729755/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیستم جدید تولید داروهای سرطان شخصی‌سازی‌شده با فناوری بیوچیپ

واکنش همسر ستاره جنجالی: خبری از جدایی نیست

ترکیب تیم ملی والیبال برای جدال با آمریکا مشخص شد

نفت به مسیر افزایش قیمت بازگشت

وضعیت قرمز در بازار برنج؛ منتظر برنج 300 هزار تومانی باشیم؟

برزیل ٣- ایران صفر؛ هیچ حرفی برای گفتن نداشتیم

سرمربی برزیل: والیبال ایران در المپیک بعدی مدعی خواهد بود

پیاتزا: از بازی امروز درس می‌گیریم

اظهارات کاپیتان تیم ملی والیبال پس از شکست برابر برزیل

چرا والیبال ایران مغلوب برزیل شد؟

ناوگان پیر، جان می‌گیرد؟

راز تحمل شب‌کاری در «دی‌ان‌ای» شما نهفته است

افتتاح بزرگ‌ترین ساختمان اقتصادی ایران در بغداد

دیوان حافظ بازیچه فال‌بینان شد!

امتیازآورترین بازیکن ایران دو رقمی هم نشد

برزیل ٣- ایران صفر: هیچ حرفی برای گفتن نداشتیم

هوش مصنوعی در جام جهانی باشگاه‌ها آفساید می‌گیرد!

استقلال پدیده لیگ برتر را خرید

میزبان جام جهانی در بحران: اخراج پوچتینو بررسی می‌شود!

مصاحبه شنیدنی و جذاب با برادران حسین زاده

غندی‌پور: تلاش می‌کنم سال آینده به توپ طلا برسم

اسکوچیچ: خوشحالم اولین مربی برنده توپ طل هستم

مروری بر عملکرد خارجی‌های لیگ برتر ایران

واکنش توتونچی به بلاتکلیفی باشگاه استقلال

رونالدو گوش ستاره اسپانیایی را کشید!

کالبدشناسی لبخند: چگونه خنده واقعی را از ساختگی تشخیص دهیم؟

محبی: از نظر فنی، ساپینتو مناسب استقلال است

سرمربی جدید مس سونگون مشخص شد

محبی: از لحاظ روانی ساپینتو را تضمین نمی‌کنم

محبی: قلعه نویی کار بزرگی انجام داد

پیاتزا ترکیب شایسته‌ای در لیگ ملت‌ها در اختیار دارد

موسوی و عبادی‌پور غایبین برجسته تیم‌ملی والیبال ایران

اجرای پروژه‌های روبنایی نهضت ملی مسکن در یزد شتاب می‌گیرد

پیش‌‌بینی خرید 5 هزار تن گندم از کشاورزان یزدی

اینشتین اشتباه می‌کرد؟/ نظریه‌ای تازه برای توضیح جهان

حسین‌زاده: توپ طلا، انگیزه‌ها را بالا می‌برد

سود انباشته شستا، 25 هزار میلیارد تومان ریخت

سایپا هم برخلاف حکم دیوان عدالت اداری مدعی حذف قیمت گذاری دستوری شد

پیش بینی قیمت دلار 22 خرداد 1404

پیش بینی قیمت طلا و سکه 22 خرداد 1404

فرزندان شهدا توانمند و پیشگام در اعتلای جامعه هستند

رونمایی از تصحیح «دیوان منوچهری دامغانی»

زمین سریع‌تر از تصور در حال گرم شدن است؛ عبور از آستانه 1٫5 درجه سانتی‌گراد تا سال 2028

تضمین حضور بی‌قید و شرط ورزشکاران ایرانی در المپیک لس‌آنجلس

رستمیان: در رقابتی نزدیک، چهارم شدم؛ از عملکردم راضی‌ بودم

ثروتمندترین ایرانی‌هایی که در آمریکا زندگی می‌کنند

هوشمندسازی به خانه‌های مردم می‌آید

ماجرای تماس نفتی آمریکائی‌ها چه بود؟

شورای رقابت: عرضه خودرو در بورس کالا غیرقانونی است

بالاخره قیمت محصولات ایران خودرو افزایش خواهد یافت یا نه؟