خبر یزد

آخرين مطالب

ذی‌نفع کردن مردم در بهینه‌سازی مصرف با مدل «انرژی به نفر» اقتصادي

ذی‌نفع کردن مردم در بهینه‌سازی مصرف با مدل «انرژی به نفر»
  بزرگنمايي:

خبر یزد - تسنیم / با تخصیص اعتبار انرژی به هر نفر در مدل «انرژی به نفر» و ایجاد امکان فروش آن به قیمت واقعی و نزدیک به صادراتی برای مشترکان درون الگوی بهینه، هر شخصی مصرف خود را بهینه کند؛ از منفعت مالی مشخصی بهره‌مند خواهد شد.
حسین اکرمی‌فر کارشناس حوزه سیاست‌‌گذاری اقتصادی در رابطه با اهمیت و لزوم کنترل مصارف انرژی در بخش خانگی و صنعتی گفت: متاسفانه سازوکار فعلی اعطای یارانه انرژی باعث شده است که یک نظام بازتوزیع یارانه انرژی و رفاهی غلط ایجاد شود که نتیجه آن مصرف بسیار بد انرژی است و این نظام رفاهی با سرکوب قیمت انرژی، برای مردم هیچ راهکاری جز مصرف بیشتر انرژی باقی نگذاشته است زیرا تنها راه افزایش رفاه خانواده‌های ایرانی در این مدل غلط توزیع یارانه انرژی، مصرف بیشتر و غیربهینه‌تر است.
این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در ادامه با اشاره به لزوم ذی‌نفع کردن مردم در بهینه‌سازی مصرف گفت: باید در بحث انرژی به جای قرارگیری این نظام غلط بازتوزیعی یارانه انرژی، مبتنی بر فعال کردن منفعت مستقیم مردم از یارانه انرژی، به سراغ تغییر در شیوه توزیع یارانه انرژی برای بخش خانگی برویم.با تخصیص اعتبار انرژی به هر نفر در مدل «انرژی به نفر» و ایجاد امکان فروش آن به قیمت واقعی و نزدیک به صادراتی برای مشترکان درون الگوی بهینه، هر شخصی مصرف خود را بهینه کند؛ از منفعت مالی مشخصی بهره‌مند خواهد شد. این رویکرد در مدل «انرژی به نفر» نه تنها موجب تحقق عدالت در توزیع یارانه‌های انرژی خواهد شد بلکه مستقیما کمک بزرگی به بهینه‌سازی مصرف و بهبود ضریب جینی خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: اختصاص سهمیه انرژی به نفر به این معناست که مقدار مشخصی انرژی یارانه‌ای به هر شهروند در یک بازه زمانی معین تعلق می‌گیرد. اگر افراد از این سهمیه استفاده نکردند می‌توانند آن را به دیگران بفروشند و از ما به ازای مالی آن‌ بهره ببرند. همچنین کسانی که مصارف بالایی دارند و می‌خواهند بیشتر از این سهمیه از انرژی استفاده کنند، باید هزینه آن را به صورت واقعی و آزاد پرداخت کنند.
این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی با اشاره اهمیت اجرای این روش در جهت مدیریت مصرف در بخش خانگی و تبدیل کردن مردم به بازیگران اصلی بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: این یک سازوکار مناسب برای افزایش عدالت در توزیع یارانه انرژی و ایجاد حساسیت در خصوص میزان مصرف است. به این ترتیب، مدیریت مصرف به خود افراد سپرده می‌شود. در این روش، از سیگنال قیمتی برای به رفتار در آوردن مشترکان پرمصرف استفاده می‌شود. این رویکرد مردم را به بازیگران اصلی بهینه‌سازی مصرف انرژی تبدیل خواهد کرد و در طرف مقابل برای همه مشترکان از مشترکان کم مصرف و خوش مصرف درون الگو تا مشترکان پرمصرف خارج از الگوی بهینه، منطق قیمتی مناسب برای کاهش مصرف انرژی ایجاد می‌کند.
وی در پایان گفت: کنترل مصرف انرژی، عدالت در توزیع یارانه انرژی، حفظ منابع انرژی و جلوگیری از هدررفت آن، کاهش فشار بر شبکه‌های انرژی کشور، تشویق به مصرف بهینه و کاهش آلودگی‌ و آسیب‌های زیست محیطی از جمله مزیت‌های اختصاص سهمیه انرژی به نفر محسوب می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/729901/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با هر پرسش از ChatGPT چقدر آب مصرف می‌شود؟

روبات‌های سمپاش ایرانی به استخدام کشاورزان در می‌آیند

قهرمان وزنه‌برداری آسیا: دست در دست هم اسرائیل را شکست می‌دهیم

قربانی: تا قرآن را داریم نباید از هیچ دشمنی بترسیم

مدال‌آور المپیک: نگاهم به لحظه‌ انتقام است

بُهت و شوک بازیکنان و اعضای تیم ملی والیبال پس از پایان بازی با آمریکا و شنیدن خبر تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران

پیروزی مدعیان و شکست برزیل در لیگ ملت‌های والیبال

هم اکنون حجم آتش پدافند علیه هواپیماهای متخاصم صهیونیستی

راه اندازی قطارهای فوق‌العاده در پی لغو پروازها

تمدید توقف پروازهای فرودگاه مهرآباد تا ساعت 14 فردا

7 گیگ اینترنت رایگان ببر! همه‌چی راحته، بدون قرعه‌کشی و معطلی

پایداری روند تامین آب شرب در کشور

آمادگی کامل شبکه بانکی برای خدمت‌رسانی به مردم

شیفت‌های پخت نان افزایش یافت

اطلاع رسانی رسمی درباره بازار سرمایه قبل از گشایش بازار اعلام می‌شود

سندیکای صنایع کنسرو ایران خبر از ثبات تولید و توزیع محصولات کنسروی داد

بسته شدن موقت بازار تتر به دستور بانک مرکزی

پروازهای فرودگاه مهرآباد تا اطلاع ثانوی لغو هستند

پروازهای مهرآباد تا بامداد شنبه متوقف شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهید معظم سردار «علی حیاتی»

آخرین آمار امدادرسانی به مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به کشور

وقتی ChatGPT مشاور عشقی می‌شود، شکست حتمی است!

آیا ChatGPT برای بقا حاضر است جان انسان‌ها را فدا کند؟

ورود کمیته پارالمپیک به کلاس بندی پزشکی ورزشکاران نابینا پس از حاشیه های جودوکاران

لی: به شاگردانم افتخار می‌کنم؛ مقابل اندونزی باید بهتر آماده باشیم

ایران - اسلوونی؛ لطفا استارت بردن را بزنید

بُهت و شوک بازیکنان و اعضای تیم ملی والیبال پس از پایان بازی با آمریکا و شنیدن خبر تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران

وزیر ورزش و جوانان: پاسخ قاطع ایران به رژیم صهیونیستی دل مردم و قهرمانان را شاد خواهد کرد

شهادت ورزشکار ایرانی در حمله رژیم صهیونیستی

هانیه رستمیان در تپانچه بادی جام جهانی هشتم شد

آخرین آمار مجروحان حمله تروریستی اسرائیل؛ 95 مصدوم در 12 استان

پرواز جنگنده‌های ارتش هم‌اکنون در آسمان یزد

کتاب سفیر سایق آمریکا در ویتنام منتشر شد

8 شاهکار باستانی که علم هنوز از توضیح آن‌ها عاجز است

تاریخ و جزئیات مراسم توپ طلا اعلام شد

ویدیوی باشگاه آلومینیوم پس از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی

واکنش روبرتو پیاتزا سرمربی تیم ملی والیبال به حملات رژیم صهیونیستی به ایران

پیروزی تیم ملی والیبال زنان برابر استرالیا در جام‌ ملت‌های آسیا

خون و سرعت، داستان تلخ دوچرخه‌سواران!

دومین برد ژاپن در لیگ ملت‌های والیبال

چه بلایی سر فضانوردان پس از بازگشت از فضا می‌آید؟

پزشکیان: به‌زودی با مردم صحبت می‌کنم

تقسیم بورسیه IOC بین 2 وزنه‌بردار

«کرامت شهادت»؛ نقطه عطف فرهنگ غدیر

پیام استاندار یزد به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودکان

🎬 نصرت الهی متعلق به نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود

📑یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی

توسعه کسب و کار نانویی با افزایش ظرفیت تولید گرافن به 140 تُن در سال

حلالی: خریدهای جدید پرسپولیس؟ امیدوارم کارتال در جریان باشد

قایقرانان ایران به احترام شهدا با بازوبند مشکی روی سکو رفتند