خبر یزد

آخرين مطالب

چه مقدار طلا در زمین وجود دارد؟ علمي

چه مقدار طلا در زمین وجود دارد؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / طلا یکی از فلزات کمیاب و باارزش زمین است. تا به امروز، انسان‌ها چه مقدار طلا استخراج کرده‌اند و چه مقدار از آن باقی مانده است؟
طلا فلزی سنگین و یکی از عناصر نادر زمین است که در فضا و در پی برخورد ستارگان نوترونی شکل می‌گیرد. اما طلا تا چه حد روی زمین نادر است و در‌حال‌حاضر چه مقدار از آن در این سیاره وجود دارد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها، ساده‌ترین راه این است که با میزان طلایی که انسان‌ها تاکنون استخراج کرده‌اند، آغاز کنیم.
طبق برآورد سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده (USGS) انسان‌ها در طول تاریخ، حدود 206 هزار تن طلا از سنگ‌ها و رودخانه‌ها استخراج کرده‌اند. بخش زیادی از طلای استخراج‌شده و تولیدی امروزه برای ساخت جواهرات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بازار
برآورد سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده به‌طور قابل‌توجهی کمتر از برآورد شورای جهانی طلا است. طبق اعلام این شورا، تاکنون 238٬391 تن طلا استخراج شده است. این مقدار طلا در قالب مکعبی به ضلع 22 متر جای می‌گیرد. بنا به گزارش همین شورا، حدود 45 درصد از این طلا برای ساخت جواهرات به‌کار رفته، 22 درصد به‌صورت شمش و سکه‌های طلا در مجموعه‌ها نگهداری می‌شود و 17 درصد نیز در بانک‌های مرکزی ذخیره شده است.
انسان‌ها بخش قابل‌توجهی از طلایی را که ازنظر اقتصادی استخراج آن‌ها از پوسته زمین امکان‌پذیر است، استخراج کرده‌اند.
طبق جدیدترین گزارش خلاصه کالاهای معدنی سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده درباره طلا، در سراسر جهان حدود 70٬550 تن طلا هنوز در ذخایری که استخراج آن‌ها ازنظر اقتصادی به صرفه است، وجود دارد. روسیه، استرالیا و آفریقای جنوبی کشورهای دارای بزرگ‌ترین ذخایر طلای استخراج‌نشده هستند، اما چین در سال 2024 بیشترین میزان طلا را استخراج و وارد بازار کرد.
کارشناسان بین «ذخایر» یعنی بخش‌هایی از یک کانسار معدنی که از نظر اقتصادی قابل استخراج هستند، و «منابع» که شامل کانسارهایی است که پژوهشگران و شرکت‌ها اطلاعات زمین‌شناسی کمتری درباره آن‌ها دارند و از استخراج آن‌ها اطمینان کمتری دارند، تفاوت قائل می‌شوند. براساس گزارش شورای جهانی طلا، ذخایر طلای جهانی حدود 60٬370 تن برآورد شده‌ است، درحالی‌که وزن منابع طلا حدود 145٬626 تن تخمین زده می‌شود.
با درنظر گرفتن برآوردهای سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده و شورای جهانی طلا، بین 277٬000 تا 299٬000 تن طلا در اشیاء انسانی و ذخایر شناخته‌شده پوسته زمین وجود دارد. گرچه، در این رقم عدم قطعیت قابل‌توجهی وجود دارد.
بیشتر طلای موجود در زمین در ذخایر متمرکز یا به صورت قابل مشاهده در سطح زمین وجود ندارد. ذرات ریز و قطعات کوچک طلایی که از نظر اقتصادی استخراج آن‌ها به‌صرفه نیست، در آب‌ دریاها و سنگ‌های آذرین پراکنده‌اند.
غلظت طلا در پوسته زمین حدود 4 قسمت در میلیارد، معادل 0٫004 گرم به ازای هر تن است؛ بنابراین کل ذرات طلای موجود در پوسته زمین مجموعاً احتمالا حدود 441 میلیون تن وزن دارند.
گرچه این مقدار طلا زیاد به‌نظر می‌رسد، بخش کوچکی از کل طلای موجود در سیاره است. میزان طلای موجود در پوسته زمین در مقایسه با مقدار طلایی که در هسته زمین محبوس شده است، بسیار ناچیز است. زمین‌شناسان معتقدند که هسته‌ی سیاره ما 99 درصد از طلای زمین را در خود جای داده است و این مقدار طلا به اندازه‌ای است که می‌توان سیاره را با لایه‌ای طلا به ضخامت نیم متر پوشاند.
طلایی که زمین‌شناسان قادر به شناسایی آن در پوسته زمین هستند، بخش کوچکی از مقدار طلای واقعی موجود در سیاره است.
کریس ووسی، زمین‌شناس و پژوهشگر دانشگاه موناش استرالیا، در ایمیلی به لایوساینس نوشت: «هنگامی که زمین شکل گرفت، بیشتر طلای موجود به دلیل چگالی بالا به سمت هسته فرورفت. درنظر داشته باشید که 99٫5 درصد جرم زمین زمانی شکل گرفت که مواد مذاب بودند و می‌توانستند براساس چگالی از هم تفکیک شوند».
به‌گفته‌ی ووسی، نیم‌درصد باقی‌مانده بعداً در دوره‌ای به نام «آخرین بمباران سنگین» که بین 4٫1 میلیارد تا 3٫8 میلیارد سال پیش رخ داد و زمین تحت حملات شدید شهاب‌سنگ‌ها قرار داشت، به سیاره وارد شد. این نیم درصد شامل طلایی است که زمین‌شناسان و کاوشگران منابع امروزه در سنگ‌ها و به صورت ذخایر معدنی متمرکز یافته‌اند. طلای موجود در این بخش کوچک از جرم زمین به هسته وارد نشد؛ زیرا در زمان ورود این مواد، پوسته‌ای جامد روی زمین تشکیل شده بود. او توضیح می‌دهد: «اعتقاد بر این است که بخش زیادی از فلزات گرانبهای زمین که ذخایر معدنی را تشکیل می‌دهند، از این رویداد نشات گرفته‌اند، زیرا این فلزات در هسته آهن-نیکل محبوس نشده‌اند».
ووسی می‌گوید با توجه به اینکه بخش زیادی از طلای زمین در هسته قرار دارد و غلظت آن در پوسته بسیار متغیر است، پژوهشگران نمی‌توانند کل طلای موجود در سیاره را با دقت اندازه‌گیری کنند. او همچنین تعیین دقیق میزان طلایی را که انسان‌ها هنوز کشف نکرده‌اند، «غیرممکن» می‌داند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/731389/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نبض اقتصاد گزارش می دهد/ اعجاز بیمه دی در تولید حق بیمه بهار404 ؛ “ودی” از شرکت های بیمه با رشد 73 درصدی فروش گذشت

صنعت در باتلاق خاموشی

انتقاد روزنامه اصولگرا از انجام واردات روغن

بهبود سریع زخم با یک اسید آمینه

سرمربی تیم دختران: دویدیم، زمین خوردیم، ایستادیم!

تماس با ستاره سنگالی 115 میلیون یورویی

خلاصه بازی لیورپول 5 - استوک سیتی 0

جشن بزرگ اسلوونی با حضور رئیس‌جمهور

عجیب و دردناک؛ هشتم جدول اما صعود نه!

اسلوونی صعود کرد اما گریست!

برنامه یک چهارم نهایی لیگ ملت‌ها مشخص شد

رشفورد برای امضای قرارداد با بلوگرانا به بارسلونا رسید

سنگین‌ترین بار روی دوش کاماوینگا؛ کروس جدید باش!‏

مخالفت قاطع با درخواست الهلال برای سوپرکاپ

لغو همکاری باشگاه لیگ یکی با رسول خطیبی

خرید 100 میلیون یورویی و جنون‌آمیز لیورپول!

تونل خوشامدگویی به حاج‌صفی؛ خبردار به جای هیجان!

کلاه‌کج: علیه من پرونده سازی کردند!

واکنش مدیر سابق ذوب به شکست مقابل ترابزون

تقوی: ما صعود کرده‌ایم، تقصیر میزبانی چین است!

انصاری: در مبحث نقل و انتقالات دخالتی نداشتم

داریوش شجاعیان در شمس‌آذر

طالبی: بیرانوند دوست دارد به استقلال بیاید

هافبک اسبق استقلال در شمس آذر

ویدئویی جالب از جوشش نفت خام در عربستان

حمله قلبی مثل فیلم‌ها رخ نمی‌دهد

خلاصه بازی ترابزون اسپور 4 - ذوب آهن 0

فهرست لیورپول برای پیش‌فصل با تنها یک غایب بزرگ

جو رختکن تیم ملی والیبال قبل بازی امروز با بلغارستان

ثبت رکورد سریعترین برد برای ایران

پیاتزا: مردم ایران شگفت انگیز هستند

فشارهای خاموش بر میلی‌ و دیگر پلتفرم‌های طلا؛ نوآوری تا کجا مجاز است؟

ماموریت جدید ناسا برای محافظت از زمین در برابر طوفان‌های خورشیدی

پوریا: من لذت بردم، شما کیف نکردید؟

پیام تشکر اسفندیار از مردم ایران

پیاتزا: بلغارستان پس از برد لهستان مغرور شد

دست رد بازار به بسته‌های حمایتی

آیا بدون افغان‌ها، بازار مسکن کشور دوام می‌آورد؟

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 30 تیر 1404

پیاتزا حرف‌گوش‌کن‌ترین بازیکنان جهان را دارد

ستاره بلغارستان: بازی با ایران خیلی ناراحت کننده بود

ستاره والیبال ایران امروز ژاپنی شد!

اسماعیل‌نژاد: سختی‌هایی فراتر از تصور مردم می‌کشیم

پیاتزا: به انضباط، دفاع و حمله پایبند بودیم

خانزاده: بچه‌ها بهترین عملکردشان را ارائه دادند

در تعطیلی چهارشنبه بانک ها و بورس تعطیل نیستند

وزیر رفاه: کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 تا 3-4 روز آینده واریز خواهد شد

یک قدم تا تایید آمپول آب کننده چربی شکم

تمرینات سرعتی امروز بارسلونا (29 تیر)

پیاتزا: مهم نیست صعود می‌کنیم یا نه!