خبر یزد

آخرين مطالب

از چشم غول‌آسای یک نهنگ تا جنگل‌های زیر دریا سیاسی

از چشم غول‌آسای یک نهنگ تا جنگل‌های زیر دریا
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / از چشم بزرگ نهنگ‌ها تا فوران‌های آتشفشانی و جنگل‌های زیر دریا، تصاویر منتخب مجله نیچر، جذاب‌ترین دستاوردهای علمی ماه ژوئن را در قالب تصویر به نمایش گذاشته است. این عکس‌ها نه‌تنها زیبا هستند، بلکه داستان‌هایی شگفت‌انگیز از علم، طبیعت و فناوری را بازگو می‌کنند.
این کره‌ی چشمی به‌اندازه‌ی یک پرتقال، زمانی متعلق به یک نهنگ گوژپشت (Megaptera novaeangliae) بوده است و اکنون، درک تازه‌ای درباره‌ی بینایی این پستانداران غول‌پیکر ارائه می‌دهد.
با تحلیل ساختار چشم و استفاده از مدل‌سازی رایانه‌ای برای شبیه‌سازی آنچه که نهنگ ممکن است در زیر آب ببیند، پژوهشگران دریافتند که با وجود داشتن چشمانی بزرگ، نهنگ‌ها بسیار نزدیک‌بین هستند.
این کشف می‌تواند به محافظت از نهنگ‌ها در برابر برخی تهدیدهای انسانی کمک کند. برای مثال، با الهام از آن می‌توان فناوری‌هایی توسعه داد که از گیر افتادن نهنگ‌ها در تورهای ماهی‌گیری جلوگیری کند.
ابر آتشفشانی

خبر یزد

آتشفشان «لووتوبی لاکی-لاکی» در جزیره فلورس اندونزی، در تاریخ 17 ژوئن فوران کرد و ابری عظیم از خاکستر را تا ارتفاع بیش از 10 کیلومتر به هوا فرستاد. این فوران باعث شد مقامات، بالاترین سطح هشدار را صادر کنند و «منطقه خطر» را در شعاع هشت کیلومتری دهانه آتشفشان تعیین نمایند. در پی این رویداد، ده‌ها پرواز از فرودگاه بین‌المللی «نگوراه رای» در بالی لغو شدند. خوشبختانه گزارشی از تلفات جانی اعلام نشده است. این آتشفشان بر روی «حلقه آتش» اقیانوس آرام، منطقه‌ای با فعالیت لرزه‌ای بالا، واقع شده و دست‌کم چهار بار در سال 2025 فوران کرده است.
مارپیچ یخی

توضیح ویدیو
یک نمایش سیاره‌نما (پلانتاریوم) به کشف تصادفی ساختاری مارپیچ در ابر اورت منطقه‌ای از مواد یخی که سامانه خورشیدی را احاطه کرده است، منجر شد. این کشف زمانی رخ داد که تهیه‌کنندگان نمایش «برخوردهایی در راه شیری» در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در نیویورک، برای تجسم‌های تصویری خود از داده‌های واقعی استفاده کردند. پیش‌تر تصور می‌شد که ابر اورت ساختاری تخت یا کروی دارد. ویژگی‌های آن تاکنون مستقیما مشاهده نشده بود و تنها بر اساس داده‌های دنباله‌دارها استنباط شده بود. دیوید نسورنی (David Nesvorny)، پژوهشگر موسسه تحقیقات جنوب‌غربی در بولدر، کلرادو، که داده‌ها را به موزه ارائه داده بود، می‌گوید که این کشف «نوعی تصادف عجیب‌وغریب» بوده است.
مزرعه‌ای در دل کویر

خبر یزد


این عکس هوایی، «پایگاه انرژی نوین مرکزی-شمالی دشت کوبوچی» را در حال ساخت نشان می‌دهد؛ پروژه‌ای عظیم در حوزه انرژی تجدیدپذیر که در بیابان کوبوچی واقع در شمال‌غرب چین و در نزدیکی مرز مغولستان در حال احداث است. پس از تکمیل، این مزرعه خورشیدی، بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی جهان خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود که این پروژه بیش از 800 کیلومتر مربع مساحت داشته باشد و زیرساخت‌هایی را در بر گیرد که انواع منابع انرژی از جمله خورشیدی، بادی و زغالی را در کنار هم ادغام می‌کند.
کاوشگر مکعبی

خبر یزد

شرکت اکتشاف فضایی استروبوتیک (Astrobotic) مستقر در پیتزبورگ، پنسیلوانیا، اعلام کرده که کاوشگر کوچکش به‌اندازه یک جعبه کفش، اکنون برای پرواز به قطب جنوبی ماه آماده است.
این شرکت پس از موفقیت در مجموعه‌ای از آزمون‌ها که عملکرد کاوشگر را در فضا و روی ماه بررسی می‌کردند، به این نتیجه رسیده است. در یکی از این آزمایش‌ها، پژوهشگران با استفاده از یک محفظه خلا حرارتی، شرایطی شبیه فضا را شبیه‌سازی کردند. در آزمایش‌های دیگر، نحوه تعامل این کاوشگر موسوم به کیوب‌روور-1 (CubeRover-1) با سایر ابزارها بررسی شد. کاوشگر CubeRover-1 قرار است در ماموریت گریفن-1 (Griffin-1) شرکت Astrobotic که پرتاب آن برای اواخر سال جاری برنامه‌ریزی شده، به ماه فرستاده شود.
جنگل زیرآبی

خبر یزد


دانشمندان در حال بازکاشت جنگلی زیرآبی از جلبک قهوه‌ای موسوم به Cystoseira در اطراف جزیره گیاروس در یونان هستند. این جلبک دریایی برای تنوع زیستی بسیار مهم است، اما تغییرات اقلیمی، به‌ویژه افزایش دمای آب، تولیدمثل آن را با اختلال مواجه کرده است. این پروژه احیایی که به رهبری دانشمندان مرکز تحقیقات دریایی یونان در آناویسوس انجام می‌شود، شامل جمع‌آوری بریده‌های سالم جلبک از مناطقی‌ست که رشد خوبی دارند. سپس این قطعات بر روی دیسک‌های سرامیکی در آزمایشگاه کشت داده شده و در مرحله بعد به صخره‌های دریایی گیاروس منتقل می‌شوند. بوم‌شناسان دریایی امیدوارند با احیای این جنگل‌های زیرآبی، سایر گیاهان و جانورانی که برای بقا به این جلبک‌ها وابسته‌اند نیز بازگردند. این تلاش بخشی از پروژه گسترده‌تر اتحادیه اروپا با عنوان است که هدف آن تقویت تنوع زیستی دریایی‌ست.
کهکشان هزاررنگ

خبر یزد


این تصویر تماشایی از کهکشان پیکرتراش (Sculptor Galaxy) با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) در شیلی گرفته شده است. بر خلاف تصاویر پیشین که تنها چند رنگ را در بر می‌گرفتند، این تصویر هزاران رنگ را نمایش می‌دهد که نشان‌دهنده ستارگان، گاز، غبار و دیگر اجزای سازنده کهکشان است که در طول‌موج‌های مختلفی از خود نور ساطع می‌کنند. با بررسی چنین نقشه دقیقی، ستاره‌شناسان می‌توانند دربارهٔ نحوه شکل‌گیری درونی این کهکشان، سن، حرکت و ترکیبات آن اطلاعات بیشتری کسب کنند.
ماهی شب‌تاب

خبر یزد


این ماهی عقرب‌برگی (Taenianotus triacanthus) یکی از گونه‌های متعددی از ماهی‌هاست که پدیده «زیست‌تابی فلورسانس» (biofluorescence) را نشان می‌دهند؛ یعنی نور را جذب کرده و آن را به رنگ‌های درخشان بازتاب می‌دهند.
دو مقاله‌ای که در ماه جاری منتشر شده‌اند، بینش‌های تازه‌ای درباره فرگشت این ویژگی در ماهی‌ها ارائه داده‌اند.
طبق یافته‌ها، زیست‌تابی فلورسانس در طول 112 میلیون سال گذشته، بیش از 100 بار به‌طور مستقل تکامل یافته و تنوع رنگی آن بیش از آن چیزی‌ست که پیش‌تر تصور می‌شد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/733415/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کابوس‌ دیدن احتمال مرگ زودرس را 3 برابر افزایش می‌دهد

مذاکرات مثبت و امیدبخش استقلال با یک لژیونر

کارخانه: پیاتزا از ظرفیت‌های تیم به خوبی استفاده می‌کند

حمید استیلی: قرارداد کارتال با توافق و بدون دریافت غرامت فسخ شد

برانکو هنوز پاسخ پرسپولیس را نداده است؛ احتمال اتفاق جدید در روزهای آینده

محرومیت ساپینتو نصف می‌شود

مراسم «شَدِه‌بندی و شَدِه‌گردانی» در احمدآباد اردکان

سیاست‌های حمایتی در بازار سهام فعال می‌شود؛ پایان کابوس بورس؟

طلای جهانی سر به زیر ماند

از افزایش صادرات نفت به چین تا آغاز صادرات گاز از پارس جنوبی

حساب های برداشت از محل درآمد شرکت های دولتی اعتباری شد

«دکمه خود تخریبی»: سناریویی فاجعه‌بار برای پایان جهان

استارت الدحیل برای دیدار با سپاهان

رقیب طارمی امروز رسمی می‌شود

یوسف‌زاده: تیم ملی بسکتبال باویلچر بانوان 2 سال رها شده است

رونی کلمن در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد

افشاری: با IOC برای اعزام کاروان ایران به یونیورسیاد مکاتبه کردیم

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 12 تیرماه

اوقات شرعی پنجشنبه 12 تیرماه 1404 به افق یزد

دبیر انجمن صنایع همگن: شورای سیاست‌گذاری خودرو احیا شود

آزادشدن واردات خودروهای لوکس پس از یک دهه

جزئیاتی از چرایی تغییر آبونمان تلفن ثابت

کشف سیاره‌ای نادر به لطف نظریه انیشتین

ظرفیت تولید تجدیدپذیر تا پایان تیرماه به 3000 مگاوات می‌رسد

نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است؛ گران‌فروشی را گزارش دهید

واکنش سرد رئال مادرید به رئیس جدید داوران اسپانیا

خشم آلمان از شوخی عجیب تن‌هاخ با کوانسا

حمله گالا به قلب اینتر؛ پیشنهاد رسمی برای یان زومر

خداحافظی کوتاه سنگربان استقلال پس از جدایی

وداع احساسی دی‌ماریا با اروپا؛ به وطن برمی‌گردم

بارسا تکذیب کرد؛ اجازه خرید بازیکن صادر نشده!‏

پدیده 14 ساله از منچستر؛ منتظر یامال جدید باشید‏

اگر لازم بود حاضر بودم پای پیاده به اتلتیکو بروم!‏

راه شیری بر فراز صخره‌های مخروطی

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

عکس/ کوچه‌های حسینی؛ روایت عاشقی در کوچه‌پس‌کوچه‌های بافق

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

اتصالات پنهان در اعماق زمین: گیاهان فراتر از آنچه می‌بینیم، در خاک ریشه دارند

خطر پنهان گرمایش زمین؛ دمای بالا کیفیت خواب میلیاردها نفر را تهدید می‌کند

وقتی برادر کوچک‌تان جنبه باخت ندارد با او فیفا بازی نکنید!

سورپرایز لیگ ملت‌ها؛ مدعی و رقیب خطرناک ایران

چین قربانی رکورد جالب ستاره ایتالیا

قلی‌زاده بعد از استقلالی شدن: تحقق رؤیای کودکی

گزینه استقلال تصمیم نهایی خود را می‌گیرد

چهار بازیکن خارجی بجای ستارگان آبی‌پوش

خیبر مبلغ رضایت‌نامه ابرقویی را به پرسپولیس اعلام کرد

سرگیجه پرسپولیس از دست رضا درویش!