خبر یزد

آخرين مطالب

پیش‌بینی دبیر کانون صرافان از آینده بازار ارز و طلا اقتصادي

پیش‌بینی دبیر کانون صرافان از آینده بازار ارز و طلا
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرآنلاین / دبیر کانون صنفی صرافان ارز معتقد است اگر آتش بس دوام داشته باشد و تنش‌ها نظامی نشوند، روند کاهنده بر نرخ ارز و طلا حاکم خواهد بود
تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران در بیست و سومین روز از خرداد در حالی اتفاق افتاد که بازار ارز روندی رو به نزول را تجربه می‌کرد.وقوع حمله‌ی نظامی به ایران با تصمیمات ارزی و مالی همراه شد به طوری که خلاف انتظار دشمنان قیمت ارز تغییرات چندانی را شاهد نبود.
گرچه بانک مرکزی به سرعت وارد عمل شد و در روزهای جنگ هر نوع معامله و قیمت‌گذاری را ممنوع اعلام کرد ولی با برقراری آتش بس بازار به سرعت افزایشی شد.
با این حال از زمانی که اجازه معاملات داده شد قیمت دلار و طلا با روندی جهشی کار خود را آغاز کردند با این حال از روز دوشنبه که دوباره بازارها شروع به کار کردند، روند بازار باز هم کاهنده شد. دلار دوباره به کانال 80 هزار تومانی برگشت و سکه طلا تمام بهار آزادی نیز در اولین روز هفته با کاهش حدود 5 میلیون تومانی قیمت‌ها مواجه شد.
این هفته در شرایطی بازار کار خود را خاتمه داد که هر دلار آمریکا در کانال هشتاد هزار تومان خرید و فروش شد و قیمت هر سکه طلای تمام بهار آزادی طرح جدید نیز در کانال هفتاد میلیون تومان قرار گرفت.
در همین رابطه کامران سلطانی‌زاده، دبیر کانون صرافان گفت‌و‌گویی انجام داد که مشروح آن را می‌توانید در ادامه بخوانید.
بازار
تحولات بازار ارز پس از جنگ 12 روزه چگونه بود؟
پس از اینکه جنگ با آتش بس خاتمه یافت، به نسبت دوره‌ای که هر روز درگیری نظامی وجود داشت شرایط نسبتا آرام‌تری هم شکل گرفت. آن چه قابل مشاهده بود، پس از جنگ ابتدا نرخ‌ها جهش پیدا کردند اما از ابتدای این هفته روند فزاینده قیمتی متوقف شد و روند کاهنده آغاز شد. این نیز بیش از هر چیز مرهون آتش بس و آرامش نسبی حاصل از آن بود زیرا دوباره امیدها نسبت به رفع مسالمت آمیز تنش‌ها بالا رفته که اگر چنین شود، طبیعتا جهش‌هایی که اخیرا تجربه کردیم، در آینده نزدیک، تجربه نخواهد شد.
پس از حمله اسراییل، بانک مرکزی اقدام به توقف مبادلات ارزی در بازار کرد. فکر می‌کنید این اقدام تا چه حد توانست از التهابات بکاهد؟
من فکر می‌کنم اگر این کار را انجام نمی‌دادند، در دوره جنگ نرخ دلار به مراتب از قیمت 91 یا 92 هزار تومانی که هفته پیش تجربه کردیم، می‌توانست بالا برود. به این اعتبار من این اقدام بانک مرکزی را اقدامی درست می‌دانم. البته این تنها اقدام مفید سیاستگذار پولی نبود. در طول این جنگ 12 روزه بانک مرکزی به بستن پلاتفمهای رمز ارزها نیز دست زد که بسیار کار درستی بود زیرا در این بخش هم ممکن بود سفته بازان زمینه افزایش قیمت ها را فراهم کنند.
مشابه این اقدامات در بازار طلا هم دنبال شد و موفق بود. باید توجه داشته باشیم که اگر معاملات متوقف نمی‌شدند، بازار وارد فاز هیجانی می‌شد که در شرایط جنگی می‌توانست اسباب بی‌ثباتی‌ها و ناآرامی‌هایی بیشتری را در پی داشته باشد.
به این ترتیب اقدامات سیاستگذار را در بازار ارز و طلا موفق می‌دانید، با وجود اینکه نرخ‌ها به هر روی بیشتر از زمان آغاز جنگ است؟
به هر روی جنگ بحران کوچکی نیست و نباید تصور کنیم جنگی رخ می‌دهد اما قیمت ارز یا طلا سر جای خود می‌ماند. بله همانطوری که گفتم به نظر من اقدامات سیاستگذار موثر بود، به‌ویژه در متوقف کردن معاملات طلا و بستن پلاتفرمها رمز ارز زیرا معامله گران در وضعیت پر التهابی چون جنگ، با اقدامات هیجانی‌شان می‌توانستند بازارها را به شدت به هم بریزند.
روند بازار طلا را در این بازه زمانی چطور ارزیابی می‌کنید؟
روند بازار طلا تا حد زیادی در این دو سه هفته، مشابه روندی بود که بر بازار ارز حاکم شده بود. با آغاز درگیری‌های نظامی قیمت طلا هم رو به افزایش گذاشت و پس از برقراری آتش بس روند کاهشی آن آغاز شد.
البته به این نکته هم باید توجه داشته باشیم که طلا نه تنها از نرخ ارز بازار تاثیر می‌گیرد که تحت تاثیر روند نرخ اونس در بازارهای جهانی هم قرار دارد و هر نوسانی در قیمت جهانی این فلز زرد، در بازارهای داخلی نیز خود را نشان می‌دهد. با این وجود روند حاکم بر بازار جهانی طوری نبود که به نحوی محسوس نرخ‌ طلا را وارد روندی متفاوت از نرخ ارز در بازارهای داخلی بکند.
پیش‌بینی شما از روند آتی بازار طلا و ارز، با فرض دو سناریوی ادامه آتش بس یا آغاز یک جنگ دوباره چیست؟
چنانچه آتش بس ادامه داشته باشد و روند تنش‌زدایی مسالمت‌آمیز هم شکل بگیرد، می‌توانیم امیدوار باشیم که روند کاهنده نرخ ارز و طلا ادامه یابد ولی هر تنشی که به افزایش ناامنی و انتظارات تورمی منجر شود، به سرعت بازیگردانان را به سمت اقدامات احساسی و هیجانی سوق می‌دهد. پس در صورتی که جنگ دوباره آغاز شود، از آنجایی که یک عده به دنبال خروج سرمایه‌های خود از کشور خواهند رفت و عده‌ای هم برای حفظ ارزش پس اندازهایشان، تقاضا برای دلار و طلا هم رشد خواهد کرد. به این ترتیب باید بپذیریم ناآرامی و تنش به طور اجتناب ناپذیر از ارزش پول ملی خواهد کاست.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/734826/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی بعد از 18 سال دوری: اشک‌های دی‌ماریا در خانه

آغاز تمرینات پیش فصل آرسنال

خوش گلدیز سردار دورسون

تمامی گل‌های یاسر آسانی در لیگ نخبگان

خداحافظی احساسی مربی سپاهان

تیم منتخب تاریخ بارسلونا از نظر لامین یامال

تمرینات امروز پرسپولیسی‌ها زیرنظر هاشمیان

شماره پیراهن فرجی در تراکتور: دبل سه!

رضا اسدی و برهم زدن نقل و انتقالات با پیراهن آبی

پیغام شجاع برای دو خروجی تیم تراکتور

گزینه استقلال به ترکیه نمی‌رود

آغاز رسمی تمرینات تراکتور در ترکیه زیر نظر اسکوچیچ

واکنش اینستاگرامی دورسون به شایعات جدایی

سروش رفیعی: باانگیزه‌تر از همیشه هستم

خولیو ولاسکو تقدیم می‌کند: 11 بازی، 11 برد!

رشد قلب، کبد و ریه مینیاتوری با رگ‌های خونی واقعی در آزمایشگاه

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود

فقط یک بازیکن ایران مقابل لهستان بازی نکرد!

خانزاده: این سخت‌ترین بازی ایران در هفته سوم است

کاش دو بازی دوستانه با لهستان انجام می‌دادیم

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

اعتبار آمریکا در جهان از بین رفته است

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

افتتاح روستا بازار در یزد

تجلیل از دهیاران برتر استان

تصویری روشن از «آینشتاین»

چلسی سرنوشت پی‌اس‌جی را تغییر داد!

مدافع موردنظر پرسپولیس آفتابی شد

تمرین سخت پرسپولیس این بار در سالن وزنه

الهیار در برد وسترلو بازی کرد

رونمایی سریع و رسمی از جانشین اسفندیار

کاپیتان دوم آبی‌ها تمدید کرد؛ روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پروازهای اربعین

گزارش شورای جهانی طلا درباره پایان احتمالی روزهای درخشان طلا

جزئیات انتشار عرضه اوراق تبعی در بورس تهران

روز عفاف و حجاب، نماد فرهنگ، هویت و عزت زنان مسلمان

افزایش قیمت نان در استان یزد

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

داروهای کاهش وزن دشمن سرطان‌های مرتبط با چاقی

آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟

غوغا و آتش‌بازی برای بازی دوستانه!

بیژن طاهری: خوشحالم به خانه خودم برگشتم

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناامید نمی‌شود

انگشت اتهام وینیسیوس به سمت ستاره اول رئال

ترکیب گیج‌کننده پیاتزا برای تقابل با لهستان

آماده سازی نسل Z با اعزام به این مسابقات

ادامه روند کاهش قیمت انواع سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

دوخط کتاب/ دیگر لازم نیست دنیا رو عوض کرد