خبر یزد

آخرين مطالب

بطری شیشه‌ای یا پلاستیکی؛ کدام یک حاوی میکروپلاستیک کمتر است؟ علمي

بطری شیشه‌ای یا پلاستیکی؛ کدام یک حاوی میکروپلاستیک کمتر است؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / یک پژوهش به بررسی میزان میکروپلاستیک‌های موجود در بطری‌های نوشیدنی پلاستیکی و شیشه‌ای پرداخت؛ نتایج انتظارات محققان را به چالش کشید.
از اعماق اقیانوس‌ها تا قفسه‌های آشپزخانه‌ها، میکروپلاستیک‌ها تقریباً به تمام گوشه‌های محیط‌زیست نفوذ کرده‌اند. آن‌ها در غذا، آب، خاک، هوا، گرد و غبار خانگی و حتی در مدفوع انسان پیدا شده‌اند. این حضور گسترده نگرانی‌های جدی را درمورد تأثیر آن‌ها بر سلامت و اکوسیستم‌ها مطرح کرده است.
بازار
برای درک بهتر خطرات و اطلاع‌رسانی عمومی، آژانس ایمنی غذایی فرانسه (ANSES) مطالعات متعددی انجام داده تا میزان میکروپلاستیک‌ها را در غذاهای روزمره، به ویژه غذاهای دریایی و نوشیدنی‌ها، اندازه‌گیری کند.
پژوهشگران نوشیدنی‌هایی مانند آب، نوشابه، چای سرد، شراب و آبجو را بررسی کردند تا مشخص شود چند ذره میکروپلاستیک در هر کدام وجود دارد. این مطالعه همچنین به این موضوع پرداخته است که آیا نوع بطری یا درپوش، چه از جنس شیشه و چه پلاستیک، بر مقدار میکروپلاستیک در نوشیدنی‌ها تأثیر دارد یا خیر.
نتایج به‌طور غیرمنتظره‌ای نشان دادند که نوشیدنی‌های موجود در بطری‌های شیشه‌ای معمولاً حاوی میکروپلاستیک‌های بیشتری نسبت به نوشیدنی‌های موجود در ظروف پلاستیکی یا فلزی هستند. به عنوان مثال، نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه، لیموناد، چای سرد و آبجو که در بطری‌های شیشه‌ای نگهداری می‌شوند، به طور متوسط حدود 100 ذره میکروپلاستیک در هر لیتر داشتند که این عدد به طرز غیرمنتظره‌ای بالا بود.
در مقایسه، همین نوشیدنی‌ها در بطری‌های پلاستیکی یا قوطی‌ها، بین پنج تا 50 برابر میکروپلاستیک‌های کمتری داشتند. این یافته باور رایج مبنی بر اینکه شیشه گزینه‌ای ایمن‌تر است، به چالش می‌کشد.
دانشمندان آزمایشگاه ANSES در «بولوین سورمر» یک منبع غیرمنتظره از آلودگی میکروپلاستیک را کشف کردند: رنگ روی درب‌های فلزی بطری‌ها. آن‌ها گمان می‌کنند که پوسته‌های رنگ ممکن است از سطح درپوش جدا و وارد نوشیدنی شوند. در میان نوشیدنی‌های آزمایش‌شده، آب و شراب نسبت به سایر نوشیدنی‌ها میکروپلاستیک‌های کمتری داشتند.
آب، چه در بسته‌بندی‌های شیشه‌ای و چه در بطری‌ها یا کارتن‌های پلاستیکی، حجم اندکی میکروپلاستیک داشت. مقدار آن به طور متوسط حدود 4٫5 ذره در هر لیتر از بطری‌های شیشه‌ای و 1٫6 ذره در هر لیتر از بطری‌ها یا کارتن‌های پلاستیکی بود. همچنین، شراب نیز زمانی که در بطری‌های شیشه‌ای با درب چوبی بسته‌بندی شده بود، سطح پایینی از این ذرات را داشت.
اینکه چرا میزان میکروپلاستیک بین نوشیدنی‌ها متفاوت است، هنوز مشخص نیست، به‌جز یک مورد روشن: بطری‌های شیشه‌ای با درپوش فلزی.
محققان می‌خواستند بررسی کنند که میکروپلاستیک‌ها چگونه وارد نوشیدنی‌های نگهداری‌شده در بطری‌های شیشه‌ای می‌شوند و آیا تمیزکردن درب بطری‌ها می‌تواند کمک کند یا خیر. آن‌ها سه سناریو را پس از تمیز کردن بطری‌ها و پرکردن آن‌ها با آب فیلترشده مطالعه کردند: دوباره بستن بطری‌ها با درب‌های تمیز نشده، دمیدن هوا روی درپوش پیش از بستن، و دمیدن هوا همراه با شست‌وشوی درپوش با آب و الکل.
نشانه‌های کلیدی که نشان می‌دهد رنگ درب بطری‌ها ممکن است منبع آلودگی باشد، شامل تطابق ترکیب و رنگ ذرات درب‌های بطری با رنگ‌های موجود در نوشیدنی‌ها، خراش‌های ریز روی درها که احتمالاً ناشی از اصطکاک در حین نگهداری است و همچنین انتشار تکه‌های بسیار ریز از رنگ است است که قابل مشاهده نیستند. این شواهد نشان‌دهنده این است که به جای خود بطری، لایه رنگ در، منبع اصلی میکروپلاستیک‌هاست.
«ایزلین چایب»، دانشجوی دکترا در واحد ایمنی-غذایی آبزیان که مطالعه را انجام داده است، گفت: «زمانی که سطح میکروپلاستیک‌ها در نوشیدنی‌های مختلف فروخته‌شده در فرانسه را مقایسه کردیم، انتظار نتیجه معکوس را داشتیم. بااین‌حال، بدون داده‌های مرجع سم‌شناسی، نمی‌توان گفت که آیا سطوح میکروپلاستیک‌های یافت‌شده خطراتی برای سلامت ایجاد می‌کند یا خیر.»
محققان اشاره می‌کنند که مطالعه آن‌ها منبعی از میکروپلاستیک‌ها را شناسایی کرده است که تولیدکنندگان نوشیدنی به خوبی می‌توانند به آن رسیدگی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/735240/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رفتار باورنکردنی ترامپ در جشن قهرمانی!‌‎

سیدصالحی:نام‌ها جا‌به‌جا می‌شوند اما کارایی مهم است

قهرمانی چلسی در جام جهانی باشگاه ها؛ شیرهای لندن پی اس جی رو غافلگیر کردن!

جشن قهرمانی چلسی، قهرمان جام جهانی باشگاه‌ها

حرکت عجیب ستاره پاریس در فینال

دو ایرانی فاتحان اصلی جام باشگاه‌های جهان!

اهدای مدال به علیرضا فغانی و تیم داوری فینال جام جهانی باشگاه‌ها

جوایز بهترین‌های جام جهانی باشگاه‌های فیفا

تحقیر غول‌کش به دست پالمر؛ چلسی با شکست پاریسن‌ژرمن قهرمان جهان شد

درگیری فیزیکی بین اعضای تیم چلسی و پاری‌سن‌ژرمن پس از سوت پایان بازی

امیررضا معصومی در‌ تمرین تیم ملی جمهوری آذربایجان!

موقعیت تک به تکی که دلاپ به سادگی از دست داد

موقعیت خطرناک برای پاریسن ژرمن و باز هم واکنش سانچز دروازه چلسی را بسته نگه داشت

ژوائو نوس به دلیل کشیدن موی کوکوریا با کارت قرمز مستقیم علیرضا فغانی اخراج شد

صحنه سرنگونی پدرو در محوطه جریمه پاریسن ژرمن که فغانی اعتقادی به خطا نداشت

سه بازیکن دیگر هم به تراکتور پیوستند

ضربه خطرناک ویتینیا؛ چلسی 3-0 پاری‌سن‌ژرمن

2 گل پالمر در نیمه اول از نگاه دوربین روی لباس علیرضا فغانی

شیرجه تک دست دوناروما مانع از گل چهارم چلسی شد

گل سوم چلسی به پاریسن ژرمن توسط پدرو در دقیقه 45

شوت کواراتسخلیا با واکنش ضعیف سانچز دفع شد

ضربه سر نوس با واکنش خوب سانچز مهار شد

راهکار ساده دانشمندان برای خواب بهتر: مصرف میوه و سبزیجات بیشتر

واکنش تماشایی سانچز مانع از گلزنی دوئه شد

گل اول چلسی توسط پالمر در دقیقه 22

گلر استقلال به ملوان پیوست

گل دوم چلسی به پاری‌سن‌ژرمن توسط کول پالمر

تذکر شدید و کارت زرد فغانی به نتو

پروژه خارق‌العاده در چین؛ وقتی زنبورهای واقعی به سایبورگ تبدیل می‌شوند

لیگ ملت‌ها؛ پایان خوش آلمان در دور مقدماتی

تمدید مهلت ارائه اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی تا 31 شهریورماه

سایپا: واگذاری شرکت منوط به تصمیم وزارت صمت و سازمان خصوصی‌سازی است

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 23 تیر 1404

فیل‌ها با حرکات خود، خواسته‌هایشان را بیان می‌کنند

لیورپول همچنان در شوک: اگر نمی‌توانید، تمرین نکنید!‏

گفت و گو با رکورددار صعود در فوتبال ایران

رونمایی از بمب جدید فجری‌ها؛ فرشید اسماعیلی

لیگ ملت‌ها؛ لیست تیم بحران‌زده برای هفته سوم

زایمان‌های استان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مجهز انجام می‌شود

هزینه 170 میلیاردی شهرداری برای ناوگان شهری

قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 تیر 1404

پیش بینی بورس دوشنبه 23 تیر 1404

علت افزایش 50 درصدی بلیت پروازهای اربعین چیست؟

شگفت‌زدگی 30 ریاضیدان برتر جهان از توانایی هوش مصنوعی

گل اول پرستون به لیورپول توسط لیندسی در دقیقه 83

گل دوم لیورپول به پرستون توسط داروین نونیز در دقیقه 53

گل سوم لیورپول به پرستون توسط خاگپو در دقیقه 88

جشنواره گل بانوان فوتبالیست ایران در آسیا

مدافع تیم ملی در تبریز؛ محرمی بین پرسپولیس و سپاهان، تراکتور را انتخاب کرد

طرح بیمه سهام از فردا در بورس تهران اجرا می‌شود