معاون سازمان بودجه از تدوین 3 بسته اقتصادی برای شرایط جنگی خبر داد
اقتصادي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایرنا / معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه اکنون هر یک دلار مثل یک گلوله تفنگ است، گفت: دولت به دنبال این است تا حداکثر صادرات را برای کشور تضمین کند.
محمد قاسمی روز یکشنبه در بیستوچهارمین جلسه هیات نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: دولت تشویق صادرات و در عین حال مدیریت قاطعانه و موثر واردات غیرضروری را دنبال می کند.
وی ادامه داد: دولت اکنون مسیر خود را برای ادامه مذاکرات دنبال می کند، ضمن اینکه برای شرایط بازگشت تحریم ها و احتمال جنگ سناریوهای مختلف را طراحی کرده است.
معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه فعالان اقتصادی در دوران 12 روزه جنگ تحمیلی خوش درخشیدند، گفت: فعالان اقتصادی توانستند همه نیازهای کشور را به نحو احسن برآورده کنند؛ این امر شایسته تقدیر هست و دست شما را می فشارم.
وی اضافهکرد: اگرچه ما در دولت از حدود بهمن ماه ستاد مقابله با تحریم را تشکیل داده بودیم و در آن سناریوهای تشدید تحریم ها را آماده کرده بودیم، بخشی از همان مصوبات و تصمیمات موجب شد تا کمتر از 12 ساعت بعد از شروع جنگ، مصوبه دولت برای شرایط اضطرار در حوزه تامین دارو، تامین سوخت و کالاهای اساسی آماده و شرایط سریع کنترل شود.
قاسمی با بیان اینکه پیام رئیس جمهور کشورمان دپلماسی و مذاکره بود، گفت: دکتر پزشکیان در زمان انتخابات و بعد از آن که به ریاست جمهوری انتخاب شدند به دنبال مذاکره و رفع اختلاف های بین المللی و وفاق بود و نشان داد که این شعار نیست بلکه یک منشور عملی است که دولت انتخاب کرده است.
وی عنوان کرد: بعضی ها به جنگ به عنوان حادثه نگاه می کنند، اما سیاست دولت چهاردهم کاملا راهبردی است و اعلام کرده که میز مذاکره را ترک نکرده و دیپلماسی را ادامه می دهد، ضمن اینکه خود را برای بدترین سناریوها نیز آماده کرده است.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه برای شرایط اضطراری بازگشت تحریم ها و جنگی، دولت سه اقدام را در نظر گرفته است، گفت: اتاق بازرگانی می تواند در این مسیر به دولت کمک کند تا ثبات اقتصاد کلان کشور حفظ شود.
وی اضافهکرد: از آنجایی که جنگ پدیدهای هست که هزینهها را افزایش و درآمدها را کاهش می دهد، ضمن اینکه نااطمینانی را نیز در مدیریت حاکم می کند، از این رو ما سه بسته اقتصادی کلانی که منجر به برقراری ثبات در اقتصاد می شود را تدوین کردهایم که تا آخر این هفته آماده می شود.
جزئیات سه بسته اقتصادی دولت در شرایط جنگی
قاسمی به جزئیات سه بسته اقتصادی دولت در شرایط جنگی و بازگشت تحریم ها اشاره کرد و توضیحداد: یک بسته به موضوع حجم اوراق منتشر شده برای ثبات نرخ سود و غیره اختصاص دارد . بسته دوم به نرخ تورم پرداخته است تا از یک حد مشخصی افزایش پیدا نکند و بسته سوم به کنترل رشد نقدینگی، ثبات ارزی و حداکثری صادرات پرداخته شده است.
وی عنوان کرد: طبق این بسته باید کنترل رشد نقدینگی انجام، ثبات بازار ارز حفظ و حداکثر صادرات تضمین شود. اکنون هر یک دلار مثل یک گلوله تفنگ است. بنابراین تشویق صادرات و در عین حال مدیریت قاطعانه و موثر واردات کالاهای غیرضروری الزامی است.
معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه تخلیه کالاها در بنادر در شرایط جنگی 2 برابر شرایط عادی بود، گفت: ترخیص کالاهای اساسی به سرعت مدیریت شد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه بنزین، در یک روز 200 میلیون لیتر بنزین مصرف شد که فقط تامین و حمل و نقل این مقدار سوخت کار عظیمی بود. اکنون نیز اقدامات در حوزه بازسازی اماکن و واحدهای آسیب دیده در حال تصویب است.
بازار ![]()
-
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۸:۴۶
-
۴ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/735909/